• 9.373.071 stemmen

Geregisseerd door: Robert Luketic

Met onder meer: Reese Witherspoon, Selma Blair en Luke Wilson

Releasedatum: 8 november 2001

Plot Legally Blonde

"Don't judge a book by its hair color!"

De populaire Elle Woods heeft het allemaal. Ze heeft een relatie met de leukste jongen op campus, en wil niets liever dan Mrs. Warner Huntington III worden. Er is echter één ding dat Warner er van afhoudt om haar ten huwelijk te vragen: Elle is te blond. Wanneer Warner zijn spullen pakt om naar Harvard te gaan komt hij een oude vriendin tegen. Elle moet alles op alles zetten om ook tot Harvard toegelaten te worden, en is vastberaden hem terug te winnen.

Snoepie

Luchtige komedie,

Ik vind Reese vertederend.

avatar van Pierre1

Pierre1

Was wel een leuke vrolijke film, maar de grappen werden snel flauw. Het tweede deel lijkt me niks. 2*

avatar van *marjo*

*marjo*

neej dit is niet mijn soort films. vond het niet echt een WAUW film

avatar van Treht

Treht

vermakelijk.. tegen mn verwachting in

avatar van this is me

this is me

in een woord: CLICHé

avatar van Purmerend

Purmerend

Voorspelbare film, maar lekker vrolijk en met een schattig (en vaak lachwekkend) hondje. 2*

avatar van joeri15

joeri15

ik heb echt gelachen met deze, en natuurlijk een lekker wijf wat erin meespeelt, van haar heb ik ook lekker genoten!!! 3*

avatar van chiquita

chiquita

Voorspelbaar, onwaarschijnlijk, quasi-dramatisch. Kortom puur hersenloos-popcorn-chick-vermaak.

avatar van De GeuS

De GeuS

Af en toe grappig, maar had weer een hoogst irritant einde; 3 kleine sterretjes....

avatar van neo

neo

Blair en Witherspoon wederom weer samen in een film.Boven mijn verwachting bleef het erg vermakelijk om naar te kijken.Ook mijn algemene mening over Witherspoon moet ik ietsje bij stellen 3 sterren

avatar van jb

jb

Ik heb echt gelachen bij deze film. Vooral om die “over the top” kleding van de hoofdpersonage en het daarbij passende hondje. Deze film laat me ook denken aan mijn studietijd en lekker leventje in die jaren.

Krijgt 3 sterren.

avatar van iluvmovies

iluvmovies

Best leuk! Leuke Reese Witherspoon.

avatar van erikange

erikange

De grappen die in deze film zitten zijn niet echt heel grappig, maar al met al is het best een leuke film

avatar van WB

WB

Toch stiekum wel een vermakelijke film. Had echt verwacht dat et zo'n puberale-meidenfilm zou zijn, maar dat viel reuze mee! Zaten leuke stukjes in ("Bitch!" in de rechtszaal), en dat maakt deze film wel weer voldoende.

3 sterren...

avatar van dje-em

dje-em

idd ik vond het ook wel een geinige film.

at least one of my lawyers has a brain

mikey

Niet zo goed, scherp en grappig als de vergelijkbare Clueless, maar wel een aardige comedy of manners. Rijk en lui meisje gaat studeren aan harvard zodat ze bij haar boyfriend kan zijn. Die is haar alweer vergeten en d'r nieuwe medestudenten vinden haar ook maar simpel. Ze zal bewijzen dat ze het a-ll-e-maal mis hebben. Uitstekende rol van selma blair. 3.

avatar van leverafronny

leverafronny

Het is dus duidelijk: blondjes zijn wel seuten, maar niet dom...

avatar van djelle

djelle

Laten we het zo zeggen: Er zijn uitzonderingen die enkel seut zijn.

Geen slechte komedie! Enkele leuke scenes (met hier en daar zelfs een snuggere ondertoon of subtiele boodschap) en een leuk verhaal. Hetzij deels cliché maar het heeft een meer dan deftige uitwerking. Leuk gevonden is ook het idee om eens een film te maken rond dit thema van de "domme blondjes". De film vindt trouwens een uitstekende balans tussen luchtigheid (zonder echt plat te worden) en de "serieuzere" onderhuidse subthema's en mini-statements. (zonder dan ook maar 1 moment onpassend ernstig te worden)

Niet mis! 3*

mikey

Ik ben een beetje vergeten wat die subthemas en mini statements waren. Leg Uit djelle!! Toch vond ik dat deze film een beetje gejat was van Clueless (welke nergens moraliserend werd).

avatar van djelle

djelle

Clueless niet gezien, kan best zijn dus... Is hij aan te raden, Mikey?

Subthemas: Bv hoe mensen hun leven laten bepalen door status/eer/aanzien. "Hoe het hoort" (Warner die het uitmaakt omdat het niet zou passen in zijn latere carriëre met zo'n losluchtig wicht naar buiten te komen) De vooroordelen van mensen, te wijten aan de vlugge reflex dat eigen is aan de mens om karikaturen van personen te maken (in hokjes plaatsen). Kijk maar naar de manier waarop men een geacht rechtpleiter au serieus nam t.o.v. een schoonheidsspecialiste.

Statements: Kijk niet neer op levensgewoonten van bepaalde personen, het kan nog zijn nut hebben (rechtzaak), Niet alle blondjes zijn dom (er zijn uitzonderingen), de maatschappij "dwingt" je soms echt om niet jezelf te zijn, maar je alsdusdanig aan te passen om aanvaard te worden, serieus genomen te worden etc. (kijk bv naar de manier waarop iedereen minachtend keek toen roze, vrolijke Woods binnentrippelde in Harvard! )

Maar er zijn nog veel betere voorbeelden hoor, het is echter intussen ook al een heel eindje geleden dat ik deze film gezien heb... Ik weet in elk geval nog dat ik af en toe wel aangenaam verrast was op dit gebied... Totaal niet verwacht.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

De gelijkenissen met Clueless kan ik niet zien.

mikey

Dat is waar, maar ik vond vooral de vlotheid van deze film en de losse humor opvallend. Het zag er ook erg kleurvol uit. Daarom waarschijnlijk erg geinspireerd op Clueless. Nogmaals probeer die ook eens! de hoofpersoon is ongeveer hetzelfde en hoe mensen op haar reageren, uiteraard. Hoe gedraag je je in bepaalde situaties en in hoeverre zou je jezelf moeten blijven (etc..). In clueless kwam dat wat minder sterk terug omdat niemand in die film een sterke afkeer had tegen bepaalde groepen (misschien wel een tikkeltje, maar net iets subliemer en zonder krachtige statements).

avatar van aurora

aurora

Een echte feel good movie (en ik ben niet eens blond)! Gelukkig heb ik de film eerst gezien voordat ik de meningen hier las, sjonge dan had ik bijna niet meer durven kijken. Super blond girly sprookje waar ik graag anderhalf uur in geloof. Beetje een inkakker tijdens de beauty salon scene en vriendje Emmet had van mij ook niet gehoeven. Maar..... ik denk dat ik de fim maar weer ga kijken! :0)

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik dacht dat ik deze al beoordeelt had, maar nee. Ik verwachte echt een slechte film. Mijn jongere zusje zette hem aan en ik verwachtte een typische film die alleen meiden blijkbaar kunnen waarderen. Het verbaasde me dan ook dat ik er toch om moest lachen. De film was leuker dan ik verwacht had. Hij komt nou niet bepaald in mijn top 10, maar ik heb me er niet mee verveeld.

avatar van E V

E V

Reese past perfect in deze rol!

avatar van spuit11

spuit11

Alle cliche's in een film en nergens origineel, boring dus. Kan me ook niet herinneren dat ik heb moeten lachen tijdens deze film

avatar van dave

dave

ik denk dat reese hier het beste in past

ik heb wel niet veel moeten lachen.

nu ja... het kan erdoor 3*

avatar van Lastrina

Lastrina

Ontzettend grappige en leuke film. Reese acteert goed.

Perfect day is een leuk liedje trouwens.

4 sterren!

avatar van betekenis

betekenis

echt een slappe film. niets voor mij in ieder geval.

zo voorspelbaar en slap geacteerd!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Zeer leuke film, met Witherspoon die echt goed een dom blondje weet neer te zetten.

Leuke komedie redelijk veel geslaagde grappen. Ik vond vooral die sollicitatievideo wel geestig gevonden

Deel 2 is overigens zeer slecht.

Maar deze is meer dan de moeite waard.

4,0