Legally Blonde (2001)
Releasedatum: 8 november 2001
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Legally Blonde
"Don't judge a book by its hair color!"
De populaire Elle Woods heeft het allemaal. Ze heeft een relatie met de leukste jongen op campus, en wil niets liever dan Mrs. Warner Huntington III worden. Er is echter één ding dat Warner er van afhoudt om haar ten huwelijk te vragen: Elle is te blond. Wanneer Warner zijn spullen pakt om naar Harvard te gaan komt hij een oude vriendin tegen. Elle moet alles op alles zetten om ook tot Harvard toegelaten te worden, en is vastberaden hem terug te winnen.
Elle Woods
Serena
Professor Stromwell
Snoepie
Luchtige komedie,
Ik vind Reese vertederend.
Pierre1
Was wel een leuke vrolijke film, maar de grappen werden snel flauw. Het tweede deel lijkt me niks. 2*
*marjo*
neej dit is niet mijn soort films. vond het niet echt een WAUW film
Purmerend
Voorspelbare film, maar lekker vrolijk en met een schattig (en vaak lachwekkend) hondje. 2*
joeri15
ik heb echt gelachen met deze, en natuurlijk een lekker wijf wat erin meespeelt, van haar heb ik ook lekker genoten!!! 3*
chiquita
Voorspelbaar, onwaarschijnlijk, quasi-dramatisch. Kortom puur hersenloos-popcorn-chick-vermaak.
De GeuS
Af en toe grappig, maar had weer een hoogst irritant einde; 3 kleine sterretjes....
neo
Blair en Witherspoon wederom weer samen in een film.Boven mijn verwachting bleef het erg vermakelijk om naar te kijken.Ook mijn algemene mening over Witherspoon moet ik ietsje bij stellen
jb
Ik heb echt gelachen bij deze film. Vooral om die “over the top” kleding van de hoofdpersonage en het daarbij passende hondje. Deze film laat me ook denken aan mijn studietijd en lekker leventje in die jaren.
Krijgt 3 sterren.
erikange
De grappen die in deze film zitten zijn niet echt heel grappig, maar al met al is het best een leuke film
WB
Toch stiekum wel een vermakelijke film. Had echt verwacht dat et zo'n puberale-meidenfilm zou zijn, maar dat viel reuze mee! Zaten leuke stukjes in ("Bitch!" in de rechtszaal), en dat maakt deze film wel weer voldoende.
3 sterren...
dje-em
idd ik vond het ook wel een geinige film.
at least one of my lawyers has a brain
mikey
Niet zo goed, scherp en grappig als de vergelijkbare Clueless, maar wel een aardige comedy of manners. Rijk en lui meisje gaat studeren aan harvard zodat ze bij haar boyfriend kan zijn. Die is haar alweer vergeten en d'r nieuwe medestudenten vinden haar ook maar simpel. Ze zal bewijzen dat ze het a-ll-e-maal mis hebben. Uitstekende rol van selma blair. 3.
leverafronny
Het is dus duidelijk: blondjes zijn wel seuten, maar niet dom...
djelle
Laten we het zo zeggen: Er zijn uitzonderingen die enkel seut zijn.
Geen slechte komedie! Enkele leuke scenes (met hier en daar zelfs een snuggere ondertoon of subtiele boodschap) en een leuk verhaal. Hetzij deels cliché maar het heeft een meer dan deftige uitwerking. Leuk gevonden is ook het idee om eens een film te maken rond dit thema van de "domme blondjes". De film vindt trouwens een uitstekende balans tussen luchtigheid (zonder echt plat te worden) en de "serieuzere" onderhuidse subthema's en mini-statements. (zonder dan ook maar 1 moment onpassend ernstig te worden)
Niet mis! 3*
mikey
Ik ben een beetje vergeten wat die subthemas en mini statements waren. Leg Uit djelle!! Toch vond ik dat deze film een beetje gejat was van Clueless (welke nergens moraliserend werd).
djelle
Clueless niet gezien, kan best zijn dus... Is hij aan te raden, Mikey?
Subthemas: Bv hoe mensen hun leven laten bepalen door status/eer/aanzien. "Hoe het hoort" (Warner die het uitmaakt omdat het niet zou passen in zijn latere carriëre met zo'n losluchtig wicht naar buiten te komen) De vooroordelen van mensen, te wijten aan de vlugge reflex dat eigen is aan de mens om karikaturen van personen te maken (in hokjes plaatsen). Kijk maar naar de manier waarop men een geacht rechtpleiter au serieus nam t.o.v. een schoonheidsspecialiste.
Statements: Kijk niet neer op levensgewoonten van bepaalde personen, het kan nog zijn nut hebben (rechtzaak), Niet alle blondjes zijn dom (er zijn uitzonderingen), de maatschappij "dwingt" je soms echt om niet jezelf te zijn, maar je alsdusdanig aan te passen om aanvaard te worden, serieus genomen te worden etc. (kijk bv naar de manier waarop iedereen minachtend keek toen roze, vrolijke Woods binnentrippelde in Harvard!
Maar er zijn nog veel betere voorbeelden hoor, het is echter intussen ook al een heel eindje geleden dat ik deze film gezien heb... Ik weet in elk geval nog dat ik af en toe wel aangenaam verrast was op dit gebied... Totaal niet verwacht.
mikey
Dat is waar, maar ik vond vooral de vlotheid van deze film en de losse humor opvallend. Het zag er ook erg kleurvol uit. Daarom waarschijnlijk erg geinspireerd op Clueless. Nogmaals probeer die ook eens! de hoofpersoon is ongeveer hetzelfde en hoe mensen op haar reageren, uiteraard. Hoe gedraag je je in bepaalde situaties en in hoeverre zou je jezelf moeten blijven (etc..). In clueless kwam dat wat minder sterk terug omdat niemand in die film een sterke afkeer had tegen bepaalde groepen (misschien wel een tikkeltje, maar net iets subliemer en zonder krachtige statements).
aurora
Een echte feel good movie (en ik ben niet eens blond)! Gelukkig heb ik de film eerst gezien voordat ik de meningen hier las, sjonge dan had ik bijna niet meer durven kijken. Super blond girly sprookje waar ik graag anderhalf uur in geloof. Beetje een inkakker tijdens de beauty salon scene en vriendje Emmet had van mij ook niet gehoeven. Maar..... ik denk dat ik de fim maar weer ga kijken! :0)
The One Ring
Ik dacht dat ik deze al beoordeelt had, maar nee. Ik verwachte echt een slechte film. Mijn jongere zusje zette hem aan en ik verwachtte een typische film die alleen meiden blijkbaar kunnen waarderen. Het verbaasde me dan ook dat ik er toch om moest lachen. De film was leuker dan ik verwacht had. Hij komt nou niet bepaald in mijn top 10, maar ik heb me er niet mee verveeld.
spuit11
Alle cliche's in een film en nergens origineel, boring dus. Kan me ook niet herinneren dat ik heb moeten lachen tijdens deze film
dave
ik denk dat reese hier het beste in past
ik heb wel niet veel moeten lachen.
nu ja... het kan erdoor 3*
Lastrina
Ontzettend grappige en leuke film. Reese acteert goed.
Perfect day is een leuk liedje trouwens.
4 sterren!
betekenis
echt een slappe film. niets voor mij in ieder geval.
zo voorspelbaar en slap geacteerd!
SuperSideSwipe
Zeer leuke film, met Witherspoon die echt goed een dom blondje weet neer te zetten.
Leuke komedie redelijk veel geslaagde grappen. Ik vond vooral die sollicitatievideo wel geestig gevonden
Deel 2 is overigens zeer slecht.
Maar deze is meer dan de moeite waard.
4,0

Herutâ Sukerutâ
Drama / Horror, 2012

Love Actually
Romantiek / Komedie, 2003
father murderblondesuperficiality beauty salonlaw schoolmoordleerlingchihuahua, mexicogirl powertoy dogblonde stereotypepinkproving oneself adapted into stage play or musicaladapted into play or musicalmurder confession