Man of Steel (2013)
Met onder meer: Henry Cavill, Michael Shannon en Amy Adams
Releasedatum: 20 juni 2013
Vrijdag om 22:45 uur op Play6
Plot Man of Steel
"You will believe that a man can fly."
Voordat de stervende planeet Krypton ontploft stuurt wetenschapper Jor-El zijn enige zoon, de pasgeboren Kal-El, naar planeet Aarde. Het ruimteschip van de baby crasht in het weiland van Jonathan en Martha Kent. Zij voeden Kal-El op en geven hem een nieuwe naam: Clark Kent. Clark groeit op als normale jongen, maar weet dat hij anders is dan andere kinderen. Niet iedereen kan immers een schoolbus optillen. Op latere leeftijd worstelt hij nog steeds met zijn identiteit, al gaat de zoektocht naar zijn ware ik een stuk gemakkelijker wanneer General Zod, een overlevende generaal van Krypton, de aarde aanvalt met een klein leger. Sluit Clark zich bij zijn soortgenoten aan, of zet hij zich in voor zijn nieuwe thuisplaneet?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Man of Steel (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Lara Lor-Van
Colonel Nathan Hardy
Dr. Emil Hamilton
Timba69
Overdaad schaadt. Of te wel hoe prop ik zo veel mogelijk special effects in een film, waarvan ook nog een groot deel er erg matig uitzag. Ik ben best wel een liefhebber van dit soort films, maar deze had het gewoon niet. Het verhaal pakte mij niet. De beelden waren veel te druk en de personages slap. Niet het zwaarmoedige van batman of de humor van marvel. Vlees nog vis. 2.5*
DBTim
Is dat eindgevecht tussen Superman en General Zod op dezelfde locatie gefilmd als die schietscene op die trappen uit The Untouchables? De locatie kwam me zo bekend voor...
Beun de Haas BV
Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is ... een dertien in een dozijn superheldenfilm.
Superman is de Bert van Leeuwen onder de superhelden: degelijk, saai en moralistisch. Helaas biedt deze film geen soelaas op dit brave imago en dat is een behoorlijk gemiste kans. De hiaten in het verhaal lijken eindeloos en de karakters zijn behoorlijk oppervlakkig. Het enige wat deze film eigenlijk overeind houdt zijn de overweldigde beelden en geluiden van een Superman die als een sloopkogel door het beeld heen vliegt.
2,5 *
Illum Sphere
Alhoewel ik liever een meer intelligentere aanpak à la The Dark Knight wou zien, moet ik eerlijk toegeven dat ik deze aanpak ook wel min of meer kan waarderen. Ik heb inderdaad mijn kijk moeten aanpassen, maar dat hoort er soms een beetje bij. En waarom niet? Ik heb me kunnen amuseren met wat ik kreeg en dat is toch waar films kijken om draait. Ook vond ik de film op een grafisch niveau heel mooi en zeker door al die CGI. Maar dat laatste doet niet altijd mooie dingen, want met momenten overtreft het Michael Bay's wildste dromen en dat is bijna nooit echt een compliment. Nu kan ik het best relativeren, want op de één of andere manier kan ik er wel een reden voor vinden. Ik vind het met momenten soms vervelend dat wanneer er een grote aanval gebeurd in andere superhelden films (The Avengers als voorbeeld) er weinig slachtoffers vallen. Dat is gezien de omvang van dergelijke aanvallen een beetje onrealistisch. Maar aan de andere kant blijft het natuurlijk overdreven.
laundromat
In 2D gezien (3D werkt niet voor mij). Heb film in 1 ruk uitgekeken, maar ben niet perse lyrisch. Ik vind Batman toch leuker. Gruwel dat Affleck het nu is btw. Kan niet zo goed de vinger opleggen. Ben niet zo van het spektakel denk ik.
Enige waar ik wel zeer over te spreken ben is Cavill. Ontzettend mooie man. Hij schitterde al in The Tudors. Stem is voornamelijk voor hem. Oppervlakkig vind ik zelf, maar het is zo. Ook wel genoten van de actie en Adams en Shannon. En leuk om Diane Lane weer es te zien. Altijd al een zwak voor haar gehad (Unfaithful).
Kleine 3,5*
K. V.
Poeh, wat is deze even tegengevallen. 'k vond het eigenlijk maar een saaie film. Veel te serieus opgevat en de film bevat niks van humor.
Tja, het was wel een niet zo'n traditioneel verhaal als de voorgaande films, maar het kon me maar matig boeien. 'k zat ook de hele tijd te wachten op Lex Luther, maar doet in deze film blijkbaar niet mee.
Visueel zat het natuurlijk wel goed en qua cast mochten we ook niet klagen.
'k had wel wat andere verwachtingen bij deze film, toch wel wat teleurgesteld.
ApoJapo
De eerste helft van de film vond ik nog veelbelovend voor een superheldenfilm maar vanaf de 2de helft werd die alsmaar slechter, voorspelbaarder en werden alle Hollywoodcliches uit de kast getrokken waardoor ik het laatste kwartier niet meer aan kon zien en ik er nog een kijkbeurt voor nodig had. Wat hebben die Amerikanen toch een geweldig buget maar wat er mee gedaan wordt is toch zonde?!
Davido
Ik had ZOOO veel verwacht.... Vond het begin wel erg leuk. Hoe deze jongen opgroeit.
Maar dat laatste deel..... Ik weet niet wat er allemaal gebeurde maar echt niets was te gek!?
Ik vond het een beetje TE.
tbouwh
Overmaat regeert. Ik snap de reacties van de meesten hier; toch heb ik zeer kunnen genieten van deze film. Man of Steel is namelijk, ondanks de overdadige actie, de veelvoud aan hiaten/onregelmatigheden, en de constante onnavolgbaarheid een fijne actiefilm. Ik heb ruim 2 uur aan de buis gekluisterd gezeten: deze film was spannend, vermakelijk en sluit aan bij het genre films dat prima geschikt is voor een avondje onbezorgd amusement. Alhoewel Cavill de inhoud van een geweldenaar als Christian Bale
( Batman ) mist speelt hij Superman geloofwaardig en acteert hij niet over de top. Costner en Crowe zijn te zien in aardige bijrollen, alhoewel de terugkerende verschijning van Crowe na zijn dood af en toe wat irritatie opwekte. Adams vond ik overbodig; maar een dergelijke film zonder een love story is tegenwoordig ondenkbaar.
Het eerste deel van de film, waarin we Superman op aarde zien opgroeien, vond ik aardig. In het middenstuk wordt de actie te overmatig en gaat alles net even iets te snel. een fijn slotgevecht tussen Cavill en Zod maakt veel goed. Zod vond ik trouwens prima vertolkt.
De weergaloze muziek van Zimmer geeft de film een fijne boost, wat is die man weer goed zeg !
enkel door de muziek had ik af en toe het gevoel dat Man of Steel Batman evenaarde.
Aaardig verhaal, dat lijkt op dat uit de serie van Pittacus Lore ( I am number Four ). Wie van het verhaal van deze film kon genieten, raad ik zeker aan deze serie eens te gaan lezen. De film hiervan is stukken minder. Tevens betreft deze film opvallende christelijke symboliek: evenals Jezus Christus is Superman 33 als hij zichzelf overgeeft aan de mensheid, en wordt hij geportretteerd als iemand van buiten aarde die komt als een soort verlosser.
Ik heb mij dus prima vermaakt, en ondanks de terecht opgemerkte minpunten van de film geef ik 4*
avdj
Zack Snyder is bij Michael Bay op de koffie geweest.
Zack: "Hé Michael, ik ben bezig een nieuwe SF film te maken.
Michael (lachend): "Oké, en je komt mij om raad vragen?"
Zack: "Precies: jij bent een CGI expert"
Michael: "Tja, hoe ver we tegenwoordig wel niet komen met alleen computers..."
Zack: "Daarom ben ik hier. Ik vroeg mij af hoe ver ik kan gaan."
Michael: "Er zijn geen grenzen. De sky is the limit"
Zack: "Maar prikken hedendaagse bioscoopbezoekers daar niet doorheen?"
Michael: "Welnee, kijk maar naar de opbrengsten van mijn films!"
Zack: "Dat is waar, maar sommige critici...."
Michael (licht geïrriteerd): " Wij zijn Amerika: het enige Westerse land waar vraag en aanbod alles op de juiste plaats brengen. Er is geen verschil tussen kwaliteit en kwantiteit!"
Zack: "Oké, laat ik dan maar snel verder gaan met de opnamen. Jij maakte toch zo'n fraai knikkend flatgebouw in Transformers 3?"
Michael (glunderend): "Inderdaad, wat is daarmee?"
Zack: "Dat wil ik ook! Niet één keer maar misschien wel drie, vijf of tien keer!"
Michael: "Hufter!"
Of dit de precieze woorden van een dergelijk onderonsje zulle zijn geweest is lastig te zeggen. Wat wel vaststaat is dat het halverwege de opnamen van Man of Steel moet hebben plaatsgevonden. Want de eerste helft van de film is zeker geen actiefilm van het 'niveau' Transformers.
Hoewel de flashbacks niet allemaal even indrukwekkend waren, doen de makers wel hun best de kijker meer te weten te laten komen over Superman. Of je de vorige films hebt gezien maakt niet uit en Man of Steel is daarom voor iedereen toegankelijk. Het was voor mij ook de eerste keer dat ik kennismaakte met het fenomeen Superman. Veronica Magazine toverde vijf sterren uit de hoge hoed dus de verwachtingen waren hooggespannen. Gek genoeg heb ik de film in de bios moeten laten schieten dus vandaar nu pas een recensie.
Behalve de eerder genoemde achtergronden, zonder vervelende voice-over, is er meer uit de kast gehaald om een eigen draai aan deze superheld te geven. Het camerawerk begint prima en de jonge versies van Clark Kent leken griezelig veel op hun volwassen hoofdrolspeler. Hoewel de ontploffingen op Krypton niet al te overtuigend waren, had ik halverwege de film nog steeds goede hoop een vermakelijke afronding van het geheel te zullen zien.
Maar zodra de actiescènes hun intrede doen is er van de rustige opbouw niks meer over. Overdreven en van alle spanning ontbrekende scènes wisselen elkaar in hoog tempo af. De ene nog stompzinniger dan de andere. Omdat zowel Superman zelf als zijn vijanden probleemloos schadevrij door gebouwen kunnen knallen is elke vorm van sensatie van tevoren al uitgesloten. Overigens deden die vluchtende mensen op straat mij een beetje aan 11 september denken. Met als verschil dat ik destijds voor de buis gekluisterd zat maar nu zonder enige vorm van empathie naar mijn scherm liep te staren. Het is gewoon niet interessant naar poppetjes te kijken die toch niet dood kunnen of noemenswaardige zwakheden hebben.
De muziek hielp ook niet echt, van de bombastische soundtrack van Hans Zimmer bleef bij weinig hangen. Verder vond ik de ruimteschepen hoe groter hoe lelijker worden. Vergelijk dit eens met de vernuftig vormgegeven exemplaren uit 2001: A Space Odyssey... Er was zo nu en dan wel fraaie CGI maar als het er écht op aan kwam leek er maar wat aangerommeld te worden. Wat mij betreft had het ontwerpteam beter zijn energie in een computergame kunnen steken.
Het is niet alleen kommer en kwel. Zoals ik al zei waren de 'kleine' scènes zo nu en dan best de moeite waard. Ook waren de embryo's op Krypton indrukwekkend om te zien. En ondanks de overdreven vechtpartijen is in alles te merken dat de makers veel tijd en energie in de film hebben gestoken. Er is getracht een eigen sfeer te kweken en niet die van Batman of Iron Man te kopiëren. Hierdoor blijft Snyder ver boven de ondergrens van zijn grote voorbeeld maar ben ik toch ontzettend teleurgesteld in deze Superman reboot. Gezien de middelen en de aardige aftrap bekruipt mij overal het gevoel dat er zoveel meer in had gezeten.
whisker
Ik heb de film de eerste keer in de bioscoop gezien en ging met gemengde gevoelens in de stoel zitten. De eerste Superman film met Christopher Reeve is voor mij namelijk de "Super"-man film. Wat ik eigenlijk niet wilde, maar toch heb gedaan is om Man of Steel te vergelijken met Superman. Later heb ik deze film nog eens een kans gegeven op Blu Ray, maar ik moet helaas toegeven dat de Zack Snyder versie voor mij persoonlijk totaal geen match is voor de Richard Donner versie. De eerste helft van de Donner versie is natuurlijk een flink stuk trager, maar er wordt een verhaal opgebouwd. Je zit te wachten op het moment dat je Superman voor de eerste keer krijgt te zien. En dan zijn we in Metropolis en wordt het camp-gehalte flink opgeschroefd, maar op de één of andere wijze past het allemaal.
Ik vind ook de donkere verhaallijn die Nolan, Goyer en Snyder aan ons presenteren, persoonlijk niet passen bij Superman.
Voor mij persoonlijk is deze versie niet meer Superman.
Ook miste ik in deze versie de geweldige score van John Williams. Voor mij was het alsof je naar een James Bond film kijkt en je hoort dan niet de overbekende James Bond theme.
En waarom weet Lois Lane wie Superman is? Zeker in de oude versie heeft hij als Clark Kent een hoed en een bril op en niemand herkent hem (zeer oubollig), maar dit hoorde er gewoon bij. En voor een buitenaards wezen dat al jaren op onze planeet verscholen leeft, is het knap dat 1 journaliste er wel heel snel achter komt wie hij eigenlijk is.
Jawadde
Goede film, heeft mij geen moment verveeld.
Toch een beetje jammer van het einde, de rest van de film had wel voldoende niveau.
Marvinleeaday
Zoveelste Superman, niet slecht maar ook niet een die er uit springt.
Vind de titel wat misleidend want er is maar een man of steel en dat is Archie(voor de wat ouderen onder ons)
Hansjepansje
Superman die aangepakt wordt door Christopher 'Superhelden hebben wél een zwaar leven' Nolan en Zack 'Slooow-mooo' Snyder? Op papier de voorbode van een intelligent en entertainend project, in realiteit komt het nooit boven de middelmaat uit.
Wie had gehoopt dat Snyder en Nolan Superman in deze film tot een complexer figuur zouden boetseren , komt helaas bedrogen uit. Er zijn aanzetten, vooral in de eerste flashbacks, om hier werk van te maken. We zien een jongen die worstelt met zijn anders-zijn, door Snyder overigens stijlvol in beeld gebracht. Die toon wordt echter nergens doorgezet en zeker wanneer de cape wordt bovengehaald hervalt Superman al snel in een moreel onberispelijke superheld die zonder veel innerlijke strijd de 'juiste' kant kiest. Uiteindelijk vervelt de film dan ook al snel in een saai en erg voorspelbaar afgewikkeld verhaal, ook al door de niets toevoegende dialogen en omdat de humor zo vaak mogelijk achterwege wordt gelaten.
Toch is de film geen complete ramp, want na ongeveer een uurtje mag Snyder losgaan met het budget om New York bijna volledig in puin te leggen. Van wolkenkrabbers tot olietankers, werkelijk alles moet eraan geloven in flitsende actiescènes waarin de camera een paar leuke dingen doet. Visueel is dit zeker niet Snyders beste, maar voor het in beeld brengen van een goeie knokpartij ben je bij hem wel steeds aan het goede adres. Voor de soundtrack ging Snyder deze keer in zee met Hans Zimmer. Niet dat dat een slechte keuze is, maar de muzikale impact is zo wel een heel stuk minder dat in Watchmen of Sucker Punch.
Weinig spectaculairs is er ook te melden op het vlak van de acteerprestaties. Cavill mag eindelijk zijn lang gekoesterde droom vervullen en weet te overtuigen, net als tegenspeelster Amy Adams die charmeert met haar leuke uitstraling. Michael Shannon mist echter charisma als bad guy en ook Russel Crowe leek bij z'n hoofd al meer bij Noah te zitten. De automatische piloot is nooit ver weg.
Degelijke blockbuster zonder meer. 3*
Ps. Zack, volgende keer weer wat slow motion in de film? Alsjeblieft?
Lennert
Man Of Steel was... een film. Ik weet niet wat het is, maar ondanks het feit dat ik me best vermaakt heb, is het toch moeilijk om ook maar enigszins enthousiast te worden van een film als deze. Ja, er wordt een hoop opgeblazen en vernield, maar het spektakel voelt zielloos en geforceerd aan. Nolan heeft het voor mij ook wel voorgoed verpest door iedere film waaraan hij meewerkt een baltergend drama te maken waar iedere superheld constant alleen maar aan het mokken is over hoe moeilijk de beslissingen zijn die hij moet maken. Bij Batman werkte dit voor een of twee films, maar werd het op den duur vervelend, bij Man Of Steel had ik al vanaf het eerste shot waarop Kal-El in beeld kwam geen zin om me te investeren in zijn personage. Dit lag ook aan de doodse uitstraling van Cavill, want daar kwam weinig overtuiging uit voort.
Cavill was echter niet de enige acteur die het moeilijk maakte om te genieten van de film. Kevin Costner was werkelijk verschrikkelijk, terwijl Amy Adams nog geeneens verschrikkelijk acteerde, maar ook helemaal niets te doen kreeg dat enige vorm van impact maakte. Lois Lane mag wat mij betreft best wat vlotter en pinniger uit de hoek komen, in plaats van de bloedserieuze manier hoe ze hier werd neergezet. Nee, dan waren voor mij alleen de performances van Crowe (nobel en bloedserieus, maar wel op een manier dat hij er altijd bij mij mee weg komt) en Shannon (heerlijk over the top) die ik goed uit te zitten vond.
Het gezeur over Superman die iemand doodt is compleet lachwekkend in de context van het feit dat er miljoenen mensen gesneuveld zijn in de hele strijd en er minstens honderden moeten zijn omgekomen in explosies en instortingen die hij zelf heeft veroorzaakt. Ik begrijp van enkele Amerikanen dat Superman dit nooit zou mogen doen, maar net zoals Nolan heeft gedaan met de Batman films, maakt het de held in kwestie een vervelend zeikerig personage waar ik weinig voeling mee heb. En over doden gesproken, wat was het einde van Kostner baltergend slecht.
Marvelfilms hebben dan tot nu toe wel minder spektakel gehad dan deze film bood, hun helden zijn vele malen intrigerender en leuker om aan te zien dan bij Batman of Superman het geval is. The Avengers haalde het qua destructie en over the top spektakel lang niet bij deze film, maar had veel meer bezieling en vermakelijkheid dan het grijze gezanik dat deze film voor het gros tentoon spreidde.
Spijtig voor Snyder, er waren bepaalde momenten dat zijn regie als vanouds was, maar zijn kenmerkende slow motion shots waren bijna compleet afwezig waardoor de actie veel meer inwisselbaar was dan het geval was bij films als 300 en Sucker Punch. Misschien dat Nolan hier toch teveel een vinger in de pap had. Of Man Of Steel nu uiteindelijk de moeite waard is, vind ik nog steeds moeilijk om te bepalen. Echt compleet slecht is het niet, maar ik kan het onmogelijk een goede film noemen.
AC1
Dat heb je goed opgemerkt, Lennert. Al vanaf het begin (toen het contract met WB net was getekend), vertelde Snyder aan de pers dat Man Of Steel, desondanks het onrealistische gegeven, zijn meest realistische film zou worden. Met deze uitspraak wist ik dat we zijn 'supergestileerde' aanpak van 300 of Watchmen niet zouden terugzien.
Lennert
Compleet treurig toch? Bij 300, Sucker Punch, Legend Of The Guardians en Watchmen was de actie energiek en goed geschoten, in prachtige slow-motion en speed-up momenten, hier is het shaky cam en impactloos. Ik weet dat veel mensen Snyder's stijl niet uit kunnen staan, maar ik ben dol op zijn trademark regie. Hier? Niets daarvan aanwezig behalve een shot van Superman in het water en Superman in Jesuspose in de ruimte.
AC1
Ja, hij had 300: Rise Of An Empire moeten maken, wat hij aanvankelijk ook van plan was. Nu vond ik het eerst niet zo erg: een ernstige Superman film is toch weer eens iets anders. Maar nu hij blijkbaar met ketens zit vastgebonden aan DC films vind ik het wel heel dat we de oude Snyder voorlopig niet meer te zien zullen krijgen.
schram101
De knappe scene's van Clark's jeugd en zijn worsteling zichzelf en met zijn krachten (die we al bij zo'n beetje alle superhelden hebben gezien, maar dit keer wél geloofwaardig) zijn razend mooi gemaakt. Visueel sterk, geloofwaardig en ook met een sterke rol van Costner.
Daarvoor hebben we al vrij uitgebreid de geboorte en het verstoppen van zijn lichaampje (daar nog Kal-El). Prachtige cgi krijgen we hier te zien. De planeet is sfeervol en kent een origineel design.
Wanneer in het veel te bombastische en sfeerloze slot alles losbarst blijkt toch dat we de laatste jaren te veel van dit soort spektakel gezien hebben. En dat dit ook nog niet zo makkelijk is blijkbaar, want Snyder, niet de minste regisseur, weet Man of Steel weinig ziel mee te geven. Cavill mist trouwens ook wat charisma voor de rol. Nu is Superman sowieso al niet de interessantste superheld maar de saaie Cavill weet hier geen verandering in te brengen.
Uitstekende film waarin het laatste kind van een stervende planeet op aarde opgroeit. Een superman-film die dicht bij het origineel uit 1978 komt. De wat serieuzere aanpak en de flashbacks komen goed uit de verf hier. Uiteraard flink wat spektakel en special effects en een cast met aardig wat bekende namen. Net geen 4.0 sterren omdat de finale wat te lang doorgaat, die tijd had beter besteed kunnen worden aan zijn jeugd.
AC1
. Een superman-film die dicht bij het origineel uit 1978 komt.
Oei, dan is de opzet mislukt! Of bedoel je de kwaliteit?
andreve
De beste verfilming van een comic die ik gezien heb. Vooral Krypton vond ik geweldig visueel uitgebeeld met geweldige special effects en leuke technische snufjes. Tien maal beter dan de eerste Superman film met Christopher reeve ,ook qua verhaallijn een topper.
Het enige minpuntje vond ik het eind waarbij superman een wel erg langdradig gevecht aangaat met zijn ~landgenoten~ Goed verhaal met geweldige effecten. Een 4,5
Elineloves
Wat is dat toch? Gisteren de nieuwste Spider-Man die flink tegenviel, nu deze Superman ook. Grootste struikelblok is het gebrek aan binding met de personages. Superman deed me niks. Dat maakt een film van twee uur een struggle, het trok zich zo lang dat het gevoelsmatig leek alsof er drie uur voorbij waren. Het eerste uur gebeurde er bitter weinig en werd er (te)veel tijd genomen voor kennismaking en geneuzel. Meisje Adams kan ik niet goed uitstaan, dus dat was al helemaal een kwelfestijn. Het was gewoon saai. Na dik een uur begint het beter te worden, maar ook dan houden ze je aandacht niet vast.
Het is te langdradig. Niet per definitie slecht, maar je kan er niks mee. De personages lijken verdoofd (Superman leek er geen zin in te hebben), de actie was met vlagen best oké, maar dat red de film niet. Lastig de vinger op te zere plek te leggen, maar ik ben na ook deze teleurstelling even klaar met superhelden.
Bakema NL
Compleet overbodige film zeg!
Het ziet er weer leuk uit allemaal hoor maar het is verdorie alweer een reboot. En dan nog halfslachtig ook.....zo van ja het is een reboot maar we moeten wel een beetje opschieten anders blijft er weinig over om te doen buiten het origin verhaal vertellen....en ja, niet goed aangepakt kan dat nog wel eens vervelend zijn.
Maar nu is het dus helemaal niet gelukt....met wat flashbacks een beetje ultrarap door zijn jeugd gaan, met rare sprongdn ook in bepaalde stukjes....gaan ze eens niet voor Luthor maar komen ze weer met Zod op de proppen....hey, die zat ook al in Superman 2 van weleer. Flauwe shit dus en eigenlijk ook slecht uigevoerd, want dus halfslachtig.
Het vermaakt wel, het is Superman die knokt.....maar het mist compleet hart en ziel. Alleen het stukje aan het eind waar hij moet kiezen tussen die mensen en wat te doen met Zod is erg goed.
Jammerlijke poging om te moderniseren...waarom denken ze dat nu toch altijd te moeten doen?
Ik trek de jaren '70 films weer uit de kast, met name de eerste 2 zijn veel beter dan dit ondanks de knullige tijdgeest zoals we die nu er in kunnen zien en de uiteraard gedateerde special effects.....maar alleen die filmtune bezorgt al kippenvel.....bij deze 2013 film zijn het meer bibbers......of nog beter, ik lees de stapels comics wel weer een keer...ook uit de betere tijden.
Ze krijgen het elke keer voor elkaar om dit personage te vernaggelen....of vooruit, niet tot zijn recht te laten komen.
AmazingPP
Ik ben blij dat ik niet de enige ben die dit vehikel overbodig vond. Het duurt en duurt maar, het leek wel of er geen einde aan kwam. Het was alsof je naar een computergame zat te kijken. En die kosten voor de casting hadden ze beter ook kunnen besparen door gewoon Tom Welling in te huren. Deze Superman lijkt er sprekend op. Ook de moeder had een gelijkenis met de moeder uit de serie "Smallville". Nee, ik vond het allemaal veel te veel en dan niet van het goede. Dit bewijst maar weer eens dat een hoop special effects (die niet eens slecht uitgevoerd waren) geen goede film maakt, maar dat daar toch echt een goed script voor nodig is en goed acteerwerk. Gekeken vanaf Blu Ray in 3D. 1,5 *
Al DeNiro
Ook na de tweede kijkbeurt vind ik deze film bijna perfect. Een blockbuster met inhoud. Enige wat mij weerhoudt om deze 5 sterren te geven, is omdat ik de jonge jaren van Clark Kent liever chronologisch had gezien en de gevechten op einde iets te lang duren.
blackcat13
Eindelijk herzien op DVD
Aardig filmpje, maar iets TE veel spektakel. Het ene spektakel volgt het andere direct op waardoor het op een gegeven moment een beetje langs me heengaat. De film gelijk al openen met een grootse actiescene op Krypton is al een beetje TE, maar ook daarna zijn er weinig scenes ZONDER heftige Special Effects en bijzondere gebeurtenissen. Had het fijner gevonden wanneer de film rustig was begonnen met een jonge Clark Kent, die langzaam aan zijn krachten leert kennen. Als de film eerst een wat realistischer beeld gaf, had het spektakel meer effect op mij gehad. Daardoor helaas gemiste potentie hier in mijn ogen. Maar als je de film bekijkt voor wat het is, schuilt daar ergens toch wel een goede film met een degelijk script, uiteraard hele mooie special effects en een Superman die ik wel weet te waarderen ondanks ik totaal geen fan ben van het personage. Superman vond ik altijd TE sterk en TE braaf, en ben volgens mij niet de enige hierin, maar in deze film wordt hij best aardig neergezet. En Superman is natuurlijk DE superheld der superhelden dus ik snap dat hij niet vloekend met een sigaretje en een biertje de ene chick na de andere versiert terwijl hij de wereld redt met een arsenaal aan one-liners en character flaws. Maar waar Superman op mij gewoon wat saai overkomt in andere films en cartoons en comics vind ik hem hier echt wel oke neergezet en heb ik wat meer sympatie voor hem kunnen opbouwen. Dat 'dingetje' in de finale waar veel fans over zijn gevallen vind ik een zeer goede toevoeging waarbij het personage in deze film voor mij wat extra punten scoort! Eindconclusie, uiteindelijk had ik een hoop dingen graag anders gezien maar mijn 3,5 blijft staan.
Ben wel heel benieuwd naar Batman vs Superman: Dawn of Justice. 1 van mijn favo helden, Batman, gaat denk ik wel cool worden, zijn looks en zijn batmobile zien er in ieder geval supergaaf uit en ben ook best wel benieuwd hoe Ben Affleck Bruce Wayne gaat neerzetten!
rcuppen79
In de afgelopen 15 jaar worden de bioscopen overspoeld door verfilmingen van diverse Amerikaanse superhelden. Het mag dan ook verwonderlijk zijn dat de bekendste en meest succesvolle superheld ooit, nauwelijks zijn gezicht heeft laten zijn gedurende die periode.
In 2006 verscheen de film Superman Returns van regisseur Bryan Singer, maar die film werd een artistieke flop en was ook niet het succes waarop men had gehoopt. Het roer moest daarom omgegooid worden. De banden met de oude Superman-films van Christopher Reeve werden doorgeknipt en Man Of Steel is een volledig nieuwe interpretatie van de bekende superheld.
Regisseur Zack Snyder heeft met films als 300, Watchmen en Sucker Punch aangetoond een begenadigd regisseur te zijn, wanneer het om visuele kwaliteit gaat. Wat zijn films echter misten was inhoud en hiervoor werd producer Christopher Nolan aangetrokken. Deze heeft met de Batman-trilogie één van de beste superheldenfilms ooit gemaakt en een combinatie tussen hem en Snyder deed vele comicfans watertanden. Het zag er dan ook allemaal zeer belovend uit, maar helaas is het eindresultaat teleurstellend.
De film steunt erg op z’n visuele kwaliteiten en helaas zijn deze niet al te best. De trucages zien er op sommige momenten erg nep uit en dat is toch wel opmerkelijk voor een film uit 2013 met een budget van 225 miljoen dollar. Inhoudelijk is ze niet veel beter. De film steunt vooral op haar visuele kwaliteit en met name in de tweede helft doet het verhaal er nauwelijks meer toe. De eerste helft is echter wel goed en bevat goede vertolkingen van oudgedienden Kevin Costner en Diane Lane als Clark Kent’s vader en moeder. Ook Russell Crowe heeft een korte doch goede bijrol als Superman’s vader Jor-El. De overige karakters worden echter nauwelijks tot niet uitgewerkt. De Britse Henry Cavill ziet er uit als de perfecte Superman en bracht behoorlijk wat uren door in de sportschool om ook een overtuigende fysiek op te bouwen. Hij krijgt echter maar weinig ruimte om te schitteren en zijn Superman is dan ook maar een saaie piet. Ook z’n relatie met Loïs Lane komt nauwelijks uit de verf. Michael Shannon van de tv-serie Boardwalk Empire speelt een aardige schurk als Generaal Zod, maar het wachten blijft op Superman’s aardrivaal Lex Luthor.
Wat me ook enorm stoort aan die superhelden films, is dat de film bewust bepaalde verhaallijnen niet uitwerkt, i.v.m. eventuele vervolgen. Deze eerste Man of Steel film dient dan ook als opwarmertje voor de films die nog gaan komen. Hierdoor worden een hoop bijfiguren nauwelijks uitgewerkt. Het grootste gemis is toch wel het ontbreken van Superman’s alter ego Clark Kent. Superman is en blijft een eendimensionaal karakter, en zijn alter ego was altijd een stuk interessanter. We zien hem wel, maar hij is nog niet de Clark zoals we hem kennen.
Als individuele film is Man of Steel daarom niet bijster geslaagd en haalt ze niet het niveau van de oude Superman-films van Christopher Reeve (de eerste twee althans) of zelfs het niveau van Superman Returns. De actie doet een beetje aan als een grafisch videospel en ook de humor wordt hier node gemist. De hoge verwachtingen werden bij mij dan ook niet waargemaakt.

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016

'Man of Steel' wordt morgenavond (3 maart) uitgezonden: 'Een ervaring rijker en een illusie armer'

Henry Cavill kondigt officieel aan dat hij terugkeert als Superman

The Hobbit: An Unexpected Journey
Avontuur / Fantasy, 2012

Kôkaku kidôtai: Stand Alone Complex Solid State Society
Actie / Sciencefiction, 2006
saving the worldflyingdc comicsplaces and planets hopesuperheldgebaseerd op stripalien planetsuperhumanplanetbuitenaardse invasiesuperkrachtmysterious forcerebootsave the day dc extended universe (dceu)save the planet origin storyalien spaceshipcomic basedsupermankrypton