• 9.374.549 stemmen

Met onder meer: Miles Teller, Kate Mara en Michael B. Jordan

Releasedatum: 6 augustus 2015

Plot Fantastic Four

"Change is coming."

Het leven van vier jonge outsiders verandert compleet als ze teleporteren naar een ander universum waar ze een schokkende gedaanteverwisseling ondergaan. Om de aarde te redden moeten de vier leren omgaan met hun nieuwe krachten en de strijd aanbinden met een voormalige vriend.

Reed Richards / Mr. Fantastic

Dr. Franklin Storm

Quarterback Speech School Kid

Young Reed

John Milton

Ik was eerlijk gezegd van Chronicle ook niet zo kapot, maar ik had hele hoge verwachtingen en was vrij ziek toen ik hem keek, dus dat was misschien niet helemaal eerlijk. Hij zal niet de eerste regisseur zijn wiens film door de studio gebutchered wordt, maar of het echt waar is zullen wel wellicht nooit weten.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Een tijdje terug was er al dit bericht over Josh Trank, daaruit blijkt dat het toch misschien niet helemaal aan de studio ligt.

According to The Hollywood Reporter’s sources, Lucasfilms executives heard of the Trank’s unusual conduct during the making of Fantastic Four and it raised alarms. They ultimately decided that they could not trust him with the Star Wars standalone film.

In regards to Fantastic Four, a spokesperson at Fox told THR that while they are "very happy with the movie and we can’t wait for audiences to see it" they acknowledge that "there were definitely some bumps in the road. Insiders described Trank’s behavior on set as "erratic" and at time "very isolated" with little or no clear direction.

avatar van psychopath

psychopath

Zwolle84 schreef:

4,5... Wat is dat, de helft van de gemiddelde Marvel in de openingsweek?

4,1

avatar van clockwork72

clockwork72

Die score.... dat meen je niet he?!

avatar van schram101

schram101

Bizar inderdaad. Zeker omdat de marketing toch vrij behoorlijk was. De film lijkt me weinig bijzonder, al zal ie vast beter zijn dan 'het origineel'.

schram101 schreef:

De beroepsheren menen van niet en vooralsnog het publiek ook niet. Ik weet het, moeilijk voor te stellen. "Ja...maar... het moet toch...beter zijn dan die?!?!"

Blijkbaar niet.

avatar van Esteban

Esteban

Martijnnn schreef:

Klopt. Maar voor die periode was ook al duidelijk dat Trank, die (toen) naar eigen zeggen een heel andere aanpak voor ogen had, plots FOX tegen zich kreeg en de overeengekomen visie plots gewijzigd moest worden.

Het is maar de vraag of FOX zich niet op voorhand al stevig aan 't indekken was door Trank als moeilijke persoon af te schilderen en ervoor te zorgen dat hij niet meer aan de bak kwam, gewoon omdat de man (terecht?) op z'n strepen stond. Je. Zou voor minder in jezelf keren als je zo vastgezet werd. De filmgeschiedenis leert ons dat die truukjes niet ongebruikelijk zijn. Hij werd volgens verscheidene artikels effectief vervangen bij de re-shoots.

Als ik bedenk hoe groot het aandeel en de vrijheid van Trank was in z'n verrassende debuut, kan ik me moeilijk voorstellen dat deze (schijnbare) ramp grotendeels aan hem te wijten is. Het is ook deze ervaring die hem, naar eigen zeggen, van Star Wars heeft weggetrokken. Hij wil dit duidelijk geen tweede keer meemaken.

Mij lijkt het eerder een verhaal van de grote studio die de kleine man misbruikt dan omgekeerd. Maar dat is slechts een indruk. We zullen het nooit weten. Wel is duidelijk dat Trank wist dat dit niet goed ging komen in de richting waarin ze hem duwden.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Esteban schreef:

Zoiets vermoed ik ook. Doet een beetje denken aan Alien 3, waar de jonge Fincher in alle richtingen werd geforceerd. Alleen was het resultaat daar uiteindelijk wél goed.

avatar van Esteban

Esteban

Inderdaad, Zwolle.

avatar van Shinobi

Shinobi

"You can't fix this."

Met zijn debuutfilm heeft Josh Trank me erg verrast. Dus met deze reboot heb ik me zoveel mogelijk geprobeerd om me niet te laten leiden door de negatieve reviews, maar om eerlijk te zijn moet ik hierin meegaan. Ik heb werkelijk geen idee hoe men het zover heeft laten komen; ligt het aan Trank of aan Fox?

De film kent een veelbelovend begin waarin er - opmerkelijk - veel tijd wordt besteed aan de introductie van zowat elk personage. Op zich niets mis mee, ik ga zelfs mee in het gebeuren dat Sue Storm geadopteerd is door een zwart gezin. We leven immers in de 21'ste eeuw toch? Het is allemaal leuk en aardig, met enkele wendingen t.o.v. het originele verhaal. Daarbij doet de cast het naar behoren.

Alleen begint er na een dik uur wel iets te knagen, omdat er totaal geen progressie wordt geboekt. Het voelt gewoonweg aan alsof men in de startblokken is blijven hangen. De gecreëerde duistere sfeer kan ik daarentegen wel waarderen, maar weegt wellicht iets te zwaar voor een film van dit kaliber. Hier en daar wordt er enigszins de indruk gewekt om het luchtig te houden middels een paar grappen, maar dit duurt ook niet lang.

Maar waar 'Fantastic Four' finaal de mist ingaat, is de derde act met een belachelijke portrettering van Dr. Doom. Als kijker zit je alsmaar te wachten op actie, aangezien je nagenoeg de hele tijd droog staat op dat vlak. Voorafgaand zitten er weliswaar een aantal momenten in die door moeten gaan voor actiescènes, maar als je één keer knippert met je ogen zijn deze in een fractie van een seconde voorbij. Vanzelfsprekend verwacht je een groots spektakelstuk als finale, maar laatstgenoemde is zo lachwekkend slecht uitgevoerd dat je meteen de zaal uit wil lopen. Met lede ogen heb ik het moeten aanzien.

Al met al een reboot waar wel enige potentie in is te vinden, maar deze wordt vervolgens achteloos verkwanseld. De ondermaatse CGI spreekt boekdelen.

Dikke 1,5 sterren.

avatar van psychopath

psychopath

clockwork72 schreef:

Die score.... dat meen je niet he?!

4,0 nu

John Milton

Nou die zit inmiddels veilig genesteld in het gebied dat ik hem zelfs om te pindakazen niet meer de moeite waard acht. On to other things...

avatar van synec

synec

Door al het gedoe eromheen ben ik net stiekem wel geboeit om deze eens te zien. Gewoon om te zien hoe hard Fox deze film dan heeft 'kapotgemaakt'. Of was Josh Trank gewoon toch helemaal nog niet klaar voor hollywood?

Of Trank zijn originele visie of cut echt beter was, zullen we helaas nooit weten. Die tweet van hem was anders erg idioot en ik vrees dat deze man nooit meer in de buurt van een dure hollywood productie zal komen. Hij werd ook ontslagen van de nieuwe Star Wars film... Je zou bijna medelijden met hem krijgen, maar aan die geruchten te horen hoe hij zich gedroeg bij deze film tijdens de productie, verdient hij het.

De falende box-office helpt ook niet, en die sequel is toch zo goed als dood. Tijd dat Fantastic Four eindelijk terug naar Marvel gaat?, waar we een reboot kunnen verwachten de komende 6 jaar.

John Milton

Ik ben inderdaad veel benieuwder in hoeverre zijn carrière zich hiervan hersteld, dan naar de film zelf.

avatar van starbright boy

Opening in de VS is niet best voor big budget met Marvel-karakters, 26,2 miljoen (minder dan de helft van de vorige twee Fantastic Four films). En omdat de word of mouth rampzalig lijkt zal deze film in elk geval in de VS waarschijnlijk floppen. Ik gok dat Tranks volgende film een budget gaat hebben van max 20 miljoen en waarschijnlijk een indie wordt.

avatar van danuz

danuz

Vind het toch wel vreemd dan, want kijkende naar de trailer zie ik weinig verschil met een - ik noem maar wat - X-men, Avangers, Spiderman of welk ander super hero film. Ook qua namen lijkt me dit wel snor zitten toch, genoeg bekende koppies?

danuz schreef:

Op het eerste gezicht mischien, maar die films werden heel anders ontvangen, door zowel pers als publiek. De trailer zegt niet altijd alles natuurlijk.

avatar van Prudh

Prudh

danuz schreef:

Wereld van verschil tussen deze en andere superheldenfilms. FF mist elke vorm van urgentie. Holle personages (de opbouw van de film duurt zo'n 45 minuten, maar ondanks dat komen de personages nergens uit de verf), een schurk die zonder motief de aarde wil vernielen (aan dat motief wordt letterlijk twee zinnen gewijd) , de locaties beperken zich enkel tot een onderzoekslab en een legerbasis, de actiescènes zijn op één vinger te tellen (een vinger dus, geen hand), de climax is kort en lelijk en aan het einde heb je inderdaad het gevoel dat de film nog uit de startblokken moet gaan. Het is echt een prutfilm van de bovenste plank. De eerste twee versies van FF zijn betere films. Er is ergens in het maakproces, waar de schuld ook ligt, iets heel erg goed mis gegaan, op het gênante af.

John Milton

Ik heb sowieso wel lol gehad met de bespreking van de film op de /Filmcast: /Filmcast Ep. 330 - Fantastic Four - /Film - slashfilm.com

Vooral de spoilersection waarin ze de onzinnigheden van het plot bespreken.

avatar van The_CrY

The_CrY

Vandaag dan eindelijk gezien. Deze überlage score slaat wat mij betreft nergens op. Het is geen film van een geweldig niveau, maar het is toch zeer onderhoudend. De eerste helft is waarschijnlijk het beste. Er wordt de tijd genomen om alle karakters te introduceren en de sfeer is duister. Weg is de cartoony, kleurvolle happy happy joy joy sfeer van de vorige twee films. Deze film wil serieus genomen worden. Misschien valt ie daarom wel zo verkeerd bij veel mensen. Superheldenfilms moet je immers nooit serieus nemen. Ik kon het wel waarderen. Het enige wat er snel erdoorheen is gejaagd is het moment dat Von Doom terugkomt naar de aarde. Daar is veel te weinig uitgelegd en de tijd genomen. Gehaast even een eindgevechtje en het schiet ze meteen hoog in de bol. Vanaf dat moment begint de welbekende Marvelsfeer een beetje te komen, die wat misplaatst is.

Geen perfecte film, absoluut niet. Maar toch prima superheldenfilm. Niet zozeer slechter dan de film uit 2005. Beter eigenlijk, want ik vind deze Von Doom leuker (lees: realistischer). Gezien de controversie komt er misschien wel een DVD op de markt met een alternatieve cut. Lijkt me leuk.

The_CrY schreef:

Misschien heb je daar een punt, echter komen de Batman-films van Christopher Nolan ook behoorlijk serieus over. Dus dat zou het niet moeten zijn. Maar DC is altijd wat grimmiger en serieuzer van toon geweest dan Marvel.

Wel een verademing om te lezen dat er eindelijk iemand is die de film wél redelijk de moeite waard vond.

Ik ga het (als het goed is), a.s. zondag ervaren...

The_CrY schreef:

Laten we het hopen, want laat ik eerlijk zijn: van het alom verguisde Alexander van Oliver Stone bleek The Final Cut toch wel degelijk een erg goede versie te zijn. Misschien gebeurt uiteindelijk iets soortgelijks met deze film.

avatar van schumacher

schumacher

Jawadde zeg; ik vond het echt niet goed. Het kan belange maar dan ook belange niet tippen aan de vorige films, hell no. Vond je de vorige of de laatste al wat minder, dan moet je naar deze zeker niet kijken, waste of time, echt zeg. In de vorige films waren bv ook de acteurs veel leuker en beter, het verhaal en de aktie leuker en er was ook meer fun en aktie in de vorige films. Hier flopt het in bijna alles. De opbouw duurde idd zeer lang en de film is slechts 90min lang en zoals hier iemand het gepost heeft; dan nog komt er niet 1 personage echt uit de verf, volledig mee eens.

Verspil er jullie geld niet aan mensen om die in de cinema te zien; de rating op oa imdb liegt er niet om, dik gebuisd en terecht.

avatar van Prudh

Prudh

Je kan de tumbleweed bijna door dit topic zien rollen. Film heeft na ruim een week nog maar 56 stemmen en haalt krap de 2*. Pijnlijk.

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

Is nog niet uit in België, dan zouden er toch wat stemmen moeten bijkomen.

Ik ga sowieso wel gaan kijken al liggen de verwachtingen laag.

CorvisChristi

Hhhmmm......deze film is massaal afgekraakt. Er is letterlijk geen spaan van heel gelaten.
Dus ging ik met geen enkele verwachting tóch kijken en ben, vreemd genoeg, niet teleurgesteld. En verbaas me enigszins over dat praktisch iedereen dit zo slecht vind.

Weet je, in eerste instantie zat ik eigenlijk niet nóg eens te wachten op de zoveelste reboot, echter moet het gezegd dat de vorige twee films me al niets leken. Laat staan de wederom zoveelste her-vertelling van een inmiddels uitgekauwd verhaal.
Echter, na de trailer gezien te hebben, was ik toch redelijk geïnteresseerd. In de trailer is al te zien dat e.e.a. serieuzer en donkerder overkomt en dat geheel sprak me wel aan.

Ik heb me nooit zo verdiept in dat hele Fantastic Four-gebeuren en als je dan met een schoon geweten de film instapt, kan het wat dat betreft alle kanten opgaan.
Toegegeven, deze film gaat veel verkeerde kanten op, maar is zeker niet zo'n draak als dat ik verwacht had. Sterker nog, ik heb me redelijk vermaakt.

De film kent een lange opbouw en neemt de tijd om de diverse hoofdpersonages te introduceren. En hoewel daar redelijk de tijd voor wordt genomen, moet gezegd dat de personages erg hol blijven. Van begin tot eind. Daardoor kun je niet met ze meevoelen. Dat blijft ook de gehele film zo.
Ook het verhaal was behoorlijk vlak en hol. Een intrigerend concept wordt eigenlijk niet goed uitgewerkt, waardoor je een hoop dingen maar voor lief moet nemen. Maar hier komt het: moet dat laatste niet in alle superhelden-films? De dingen voor lief nemen? Oftewel: moet een film als deze niet op een andere manier beoordeeld worden? Namelijk waarvoor ie gemaakt is? Voor, een in dit geval, krap 100 minuten durende vorm van vermaak? En laat dit laatste nu de film, voor mij persoonlijk, redden van de ondergang. Want ja, Fantastic Four heeft me vermaakt. Ondanks dat ie eigenlijk aan de té korte kant is en als de actie eenmaal losbarst, deze ook weer zo voorbij is.
Wat dat betreft had de film wel wat meer actie mogen bevatten. Maar dat beetje actie wat erin zit, is dan wel weer goed gedaan. En Doom is in deze film best cool, ook al is ook zijn karakter behoorlijk inhoudsloos en wordt hij veel te gemakkelijk en veel te snel verslagen (alhoewel ik denk dat hij zomaar eens terug zou kunnen komen).

In alle opzichten voelt deze film ook aan als een inleiding. Een voorproefje op wat er allemaal nog zal komen. Alhoewel ik bang ben, dat deze reboot geen vervolg meer zal krijgen, gezien de massahysterie over hoe slecht deze film wel niet is, ervoor zal zorgen dat het waarschijnlijk over en uit is voor deze versie van onze 'fantastische vier'.

Wellicht dat een director's cut/alternative cut op Blu Ray en DVD deze film over een aantal maanden nog wat meer in de picture weet te brengen en het algehele niveau tot verbetering kan brengen.

Ach, het zij zo. Maar het neemt niet weg dat deze Fantastic Four van mij de troostprijs van 3 punten krijgt.

avatar van rfickel

rfickel

Gisteren gekeken in Spuimarkt Den Haag. Las overal dat het een slechte film moest zijn, dus kon alleen maar meevallen dacht ik. Helaas... Slecht acteerwerk, geen chemie tussen de spelers, slechte cgi, weinig of geen zelfspot en de intro - oftwel de kennismaking met Reeds en Ben als kinder-wetenschappers - duurt veels te lang!!! *boring* Te weinig actie ook door de hele film. Lege huls. Overbodige remake. Vond de versie van 2005 prima op zich. Dit lijkt nergens op. Krijgt van mij een Fantastic 4 als cijfer (van 1 tot 10)

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Vond de versie van 2005 een draak van een film. Ben benieuwd wat dit dan gaat worden.

avatar van Superkuuk

Superkuuk

Toch wel grappig....

Natuurlijk allemaal uitgekauwde kost met wederom een gat in de lucht die de aarde naar een andere dimensie wil trekken....maar redelijk geprobeerd om met mindere acteurs het verhaal opnieuw te vertellen...Paar kleine dingen ,Dr Doom ziet er niet uit...Een mond die niet beweegt, is voor mij als poppenkast poppen, ok, het pak was 1 geworden met Doom maar om dan een half helm, half gezicht te geven was echt slap....De stap van 10 jarige vrienden naar jong volwassen ging wel erg snel...Hoe Reed en Ben beste vrienden zijn geworden en zijn gebleven is niet duidelijk... Het gevoel voor mij was dat ze samen het bed hadden gedeeld en ze verliefd op elkaar waren, met het geven van het mesje als de kers op de taart.. Heel de film voelde ze aan als hepie en hepie....Sue storm zag er verder nogal lomp en stijfjes uit..Samuel Stern ook gewoon kut gecast ..speelde voorheen de bad guy in de Hulk....al met al...wanneer ingesneeuwd en niks op tv een redelijk tijdverdrijf filmpje....vevolg is niet meer nodig....