Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 6 augustus 2015
Bekijk via Disney+
Plot Fantastic Four
"Change is coming."
Het leven van vier jonge outsiders verandert compleet als ze teleporteren naar een ander universum waar ze een schokkende gedaanteverwisseling ondergaan. Om de aarde te redden moeten de vier leren omgaan met hun nieuwe krachten en de strijd aanbinden met een voormalige vriend.
Reed Richards / Mr. Fantastic
Quarterback Speech School Kid
Mr. Kenny
Young Reed
schram101
Weet niet zo goed wat ik hier mee aan moet. De zoveelste comic die de duistere kant op lijkt te gaan (hoe verfrissend was Guardians of the Galaxy vorig jaar wel niet?) en dat pakt lang niet altijd goed uit.
Daarnaast doet de cast me ook weinig, uitgezonderd Kate Mara.
Seam
Vergeet Jordan niet! Is een fantastisch acteur, maar ben bang dat hij getypecast gaat worden. In Friday Night Lights was hij uitzonderlijk en Teller heeft natuurlijk de goede ervaring van Whiplash achter de rug dus hij zal ook enorm gegroeid zijn. Ik vind het juist een enorm sterke en gewaagde cast. Een van de weinige superheldenfilms die me daarom ook nieuwsgierig maken.
Verder is de reboot natuurlijk veel te vroeg, hetzelfde gold ook voor Spiderman. Waarom een filmreeks rebooten als hij nog maar tien jaar oud is?
Iron Maiden
jacobine_rodijk
maar ben bang dat hij getypecast gaat worden.
.... als wat?
Nick Theunis
Costa
Waarom een reboot? Was de vorige dan zoveel slechter? Willen ze de fastsic four ooit in een film samenvoegen met captain america cq avangers?
arno74
Waarom een reboot?
J. Clouseau
Wie doet er mee met mijn plan? We leggen met ALLE cinefielen van de wereld geld samen om Marvel over te nemen. Vervolgens doen we niets met de massa's filmrechten die we dan in ons bezit hebben, waardoor er op de markt weer plaats ontstaat voor inventiviteit en originaliteit.
marvelfreak85
Fox heeft deze film alleen maar gemaakt om de rechten van FF te behouden wat heel erg jammer is.
Ik had graag FF terug bij Marvel gezien.
Ben benieuwd hoe die is ik heb het gevoel dat ie flink gaat floppen omdat het totaal niet lijkt op de stripverhalen wat ik ken van FF.
Zwolle84
Ik niet. Enkele uitzonderingen daargelaten vind ik dat Marvel de laatste jaren de lat flink hoog legt op het gebied van superheldenfilms en er is ook veel variatie tussen de onderlinge films. Ik ben vooral benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen en hoe DC en Marvel elkaar de laatste jaren naar nog grotere hoogten gaan pushen.
EDIT: Ik heb overigens wel zeer lage verwachtingen voor Fantastic Four. Dat Marvel de film niet eens in haar overzicht benoemt is al een waarschuwing.
Illum Sphere
Ik ben eerder benieuwd naar de prestatie van Josh Trank, want samenwerken met hem was blijkbaar ook geen pretje. Zal zijn geforceerde exit van een nieuwe Star Wars-film terecht zijn of zal zijn exit een gemiste kans zijn?
Rabbitto
Dat laatste heeft niets te maken met de kwaliteit maar de studio. Een aantal rechten van Marvel zijn nog steeds in handen van Fox en Sony. Fox bezit o.a. de X-men rechten maar ook fantastic four. Sony heeft o.a. de Spiderman rechten (die zij nu delen in een samenwerkingsverband met Marvel).
X-men apocalypse staat ook niet in de lijst. Het is dus puur een opsomming wat Marvel studios van Disney tot aan 2019 uitbrengt.
Zwolle84
Ik weet niet helemaal exact hoe het zit met de studio's, maar alle Spider-Mans en ook oude Fantastic Fours, Punishers, Howard The Duck etc. staan erbij. Apocalypse zou ook nog later toegevoegd kunnen worden. Vooralsnog lijkt alleen de FF reboot te missen.
jacobine_rodijk
Vooralsnog lijkt alleen de FF reboot te missen.
Gezien Howard the Duck er zelfs tussen staat lijkt 't me gewoon dat de pagina nog niet ge-update is.
Zwolle84
Captain America: Civil War staat er al wel bij, en die komt mei 2016 pas uit. Maar ze kunnen het vergeten zijn natuurlijk. Feit blijft wel dat deze film bij lánge na niet de promotie krijgt die we van Marvel gewend zijn.
Shinobi
Volgens mij heeft Marvel deze film ook geboycot, ze zijn zelfs zo ver gegaan dat ze de strip hebben gecanceld.
jacobine_rodijk
Zoals Rabbitto al eerder aangaf, Marvel heeft op financieel vlak niets met deze film te maken; dit is een 20th Century Fox productie.
Zwolle84
Ik vrees dat ik nooit door zal krijgen hoe het nu precies zit met al die Marvels. Klopt het dat er, zoals op die pagina weergegeven, 4 (of eigenlijk 3) universes zijn: a) alles rond de Avengers en wat daaromheen hangt, b) Spider-Man, c) X-Men en als vierde een soort 'overige' waar de oude en nieuwe Fantastic Fours onder vallen? En dat dan samenhangt met de diverse studio's?
Wat ik verwarrend vind: als Marvel financieel gezien niks met de nieuwe Fantastic Four te maken heeft, waarom zie je in de trailers dan dat Marvel-beeldmerk (dat roodachtige beeld met die comics)?
Uier
- 2006 berichten
4.9 al
, ondanks de fanboys. Dat belooft crap van de hoogste plank.
Zwolle84
4,5... Wat is dat, de helft van de gemiddelde Marvel in de openingsweek?
Jerom123
4.9 al
, ondanks de fanboys. Dat belooft crap van de hoogste plank.
Volgens mij is het in dit geval juist andersom. Alle fanboys willen de Fantastic Four bij Marvel Studio's en verwachten dit te behalen door de film een lage rating te geven. Ik ben benieuwd of Fox de al aangekondigde sequel laat door gaan.
Fox heeft de rechten van onder andere de Fantastic Four. Marvel Studio's/Disney heeft de rechten van alle Avengers etc. Marvel Studio's is niet hetzelfde als Marvel Comics en ik denk dat beide bedrijven het verplicht zijn om het Marvel logo in de intro te laten verschijnen.
John Milton
Maar niet alleen fanboys, metacritic staat op 2,9/10 en Rotten Tomatoes op 11% fresh. Dit lijkt inderdaad een clunker van de bovenste (onderste?) plank te zijn... Maar die IMDb rating in de eerste week acht ik ook heel veelzeggend.
Jerom123
Ik had ook nog enige hoop op deze film, maar het lijkt erop dat het gewoon een afgeraffelde film is om de rechten te behouden en nog een beetje geld erbij te pakken.
brawljeff
Voor de mensen die nog willen gaan: vooral niet doen. Alles is van een laag niveau: het verhaal, de villain, effecten, acteerwerk (logisch met dat script) en vooral het einde. Begrijp er niets van met deze regisseur en cast, daar kan het toch niet aan liggen.
Iemand die hem wel leuk vond?
Zwolle84
Het vingerwijzen is inmiddels ook begonnen.
Fantastic Four Director Implies Studio Meddled With His Movie - IGN
Artemis
Chronicle was een goeie film en het zou me niks verbazen als de studio de nieuweling (Josh Trank) aan het pesten is geweest. Als je al een aantal dingen op je CV hebt staan kun je makkelijker f*ck you zeggen zoals Joon-ho Bong heeft gedaan bij Snowpiercer.

4: Rise of the Silver Surfer

Mission: Impossible - Rogue Nation
Actie / Avontuur, 2015

Southpaw
Drama / Sport, 2015
teleportationtransformatietelekinesisportalsuperheldgebaseerd op stripsuperhero teamfantastic four invisible personsci-fi horror body horrorfox's marvel universe