Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 6 augustus 2015
Bekijk via Disney+
Plot Fantastic Four
"Change is coming."
Het leven van vier jonge outsiders verandert compleet als ze teleporteren naar een ander universum waar ze een schokkende gedaanteverwisseling ondergaan. Om de aarde te redden moeten de vier leren omgaan met hun nieuwe krachten en de strijd aanbinden met een voormalige vriend.
Reed Richards / Mr. Fantastic
Quarterback Speech School Kid
Mr. Kenny
Young Reed
TheThirdMark
Wel aardig filmpje, meer een lange zit naar de daadwerkelijke film.
skipy05
De film was niet echt slecht. Toch had ik er veel meer van verwacht.
Verhaal kon heel pak beter. Van mij mocht hij ook wel een 30 min langer duren.
Acteurs deden het wel goed en het zag er ook mooi uit.
Kate Mara was toch wel een heel pluspunt in deze film.
knusse stoel
De film was niet echt slecht. Toch had ik er veel meer van verwacht.
Verhaal kon heel pak beter. Van mij mocht hij ook wel een 30 min langer duren.
Acteurs deden het wel goed en het zag er ook mooi uit.
Ben het met jou eens! De comics worden gewoon uitgemolken, strip naar film en deze vond ik veel op alle andere "heldenverhalen" lijken. Daarom niet al te hoog sterretje, 5/10.
Zeer matige prequel, waarvan het verhaal erg sober en saai is en eigenlijk ook niet weet te boeien. Bovendien weet de gehele cast nergens te overtuigen en vond ik het ook stuk voor stuk allemaal saaie en oninteressante persoonlijkheden en vooral de twee hoofdrolspelers Miles Teller (in de rol van Reed Richards) en Kate Mara (in de rol van Sue Storm). De laatste is overigens geen onprettige verschijning om naar te kijken, maar daar is dan ook alles mee gezegd.
De uitvoering van het verhaal stelt ook teleur want er zit nauwelijks actie in en de actie die erin voorkomt is ook nog eens saai. Bovendien zit de actie eigenlijk ook alleen in de staart van het verhaal (vanaf circa de 75e minuut) en duurt de actie ook maar iets van 15 minuten lang. Visueel gezien valt er ook weinig te genieten (zo zijn de special effecten totaal niet indrukwekkend) in deze film en de sfeer gedurende het hele verhaal is zeer sober (had wel iets weg van een begrafenissfeer). Omdat men ook nog eens probeert om het hele verhaal serieus te maken, valt er ook totaal niets te lachen.
De opbouw van het verhaal rammelt eigenlijk ook aan alle kanten. Zo maak je in de eerste 45 minuten kennis met de 4 personen die later de "Fantastic Four" gaan vormen en maak je ook kennis met de persoon die later Dr. Doom gaat worden. Ondanks dat het begin (het gedeelte op school en wetenschapswedstrijd) nog wel leuk was, duurde het gewoon te lang en was het ook behoorlijk saai. De laatste 45 minuten van het verhaal zijn eigenlijk te kort want daarin worden de "Fantastic Four" gecreëerd en in het laatste gedeelte van het verhaal krijg je dan het gedoe omtrent de "Fantastic Four" tegen Dr. Doom. Met name het creëren van ieder personage uit de "Fantastic Four" had men uitgebreider kunnen doen en ook had men meer met ieder personage moeten doen. Nu kregen ze eigenlijk alleen maar een hele korte introductie van hun eigenschappen (elastisch, onzichtbaar, steen en vuur) en dat was het dan.
sofripa
Geen hoogvlieger, maar zeker niet zo beroerd als hij door de Amerikaansen critici is afgeschilderd. Tis allemaal een beetje middel of the road, hier en daar een sterk special effect..ach, denk maar zo, weer 2 uurtjes een aardige bankhanger. 3 sterren
JacoBaco
Fantastic Four bewandeld de veilige paden en is misschien wel de meest burgerlijke film van 2015. De actie is met drie vingers te tellen en het is schaamteloos bedaard. Toch had ik best een leuke kijkervaring en heb ik geen specifieke ergernissen ontdekt. Maar ik snap de mensen die dit een prulfilm vinden ook wel. Ik daarentegen had geen problemen met de cast, het verloop en zelfs visueel vind ik het er goed uitzien.
Wat mij wel opviel, is dat het een wat emotieloze film is en ik voelde me niet helemaal betrokken. Ik ben dus eigenlijk verre van onder de indruk, maar de film heeft toch een positief effect op mij omdat de film in mijn beleving niet iets daadwerkelijk fout doet. Het is over het algemeen goed, alleen ik weet, dit kan makkelijk beter!
Het vervolg gaat er waarschijnlijk niet komen. Vind ik toch best jammer. De film stond al een beetje gepland voor 2017 met als villain (vermoedelijk) Super-Skrull.... Wie?
dvdcrusher
Had eindelijk meer verwacht van de prequel al moet ik zeggen dat de tijd wel heel snel vooruitging want bij de aftiteling dacht ik dat de film nog eindelijk moest beginnen. Niet slecht geacteerd maar het verhaal is niet veel soeps eigenlijk. Gelukkig heb ik deze film niet in de cinema gezien en hier geen geld voor betaald
keimpeS
Ondanks dat de film nogal afwijkt van de comics, heb ik toch wel genoten. De film is een beetje meer naar deze tijd gehaald, zekers niet mis. De special effects zien er goed uit, leuk verhaaltje!
De film fantastic four uit 2005 en het vervolg met silver surver 2007 vind ik ook goed en volgt wat meer het verhaal van de comics.
ambrosini
Jammer.. de fantastic 4 met Alba, etc.. was niks mis mee.. Waarom een nieuwe? Film vond ik minder en casting was ook niet al te super..
Leno
Vreemd dat de regisseur de studio de schuld geeft van deze mislukte reboot. Ook met een andere montage of zonder re-shoots zit er totaal geen humor in het verhaal, is de cast erg matig en de karakters totaal oninteressant. Daarbij komt het verhaal maar niet van de grond en is het allemaal erg voorspelbaar. De film is niet te slecht om een cult film te worden, wat dan misschien weer jammer is.
joey1973
Waar ik niemand over hoor (misschien de angst om niet politiek correct te zijn) is dat Johnny "human torch" Storm in de comics toch echt blond is. Als oude Marvel comic liefhebber heb ik me hier mateloos aan geïrriteerd. Leuk al die verfilmingen van oude comics (blijkbaar een gebrek aan eigen inspiratie), maar houd je dan ook een beetje aan de comic personages. De eerdere F4 films waren de zwakkere in de Marvel verfilmingen, maar dit sloeg werkelijk alles.
Verder is alles al zo'n beetje gezegd wat er te zeggen viel....
Prudh
Vroeger waren alle superhelden blank en hetero. Tegenwoordig vinden we het niet zo erg meer als een superheld een zwarte homo zou zijn. Maar het belangrijkst is dat de Afro-Amerikaanse doelgroep anno 2015 ook gewoon veel geld uittrekt voor een bioscoopkaartje (of in ieder geval zien studiobonzen het belang van die doelgroep steeds meer in). En daarom worden sommige superhelden zwart. In zekere zin is Johnny Storm een excuusneger. Of niet eens in zekere zin. Hij is gewoon een excuusneger. Zie ook Nick Fury. Overigens ben je in goed gezelschap wat betreft je bezwaar, hoor:
Stan Lee: Spider-Man should stay white and straight | Film | The Guardian - theguardian.com
Waku
Het duurt bijna een uur voordat de karakters zich openbaren.
Erg lange aanloop.
Hierdoor ontstaat er in eerste instantie een nogal langdradig , bijna saai verhaal.
Maar op het moment dat " The Fantastic Four" zijn geboren en men op jacht gaat naar de afvallige "Doom" gaat de actie los. Het leek wel of alle special effects in een keer los moesten komen.
Laatste kwartier werd daarom een hectisch explosief einde, over de top.
Teveel van het goede. Voor mij geen succes deze prequel.
DragQueen
De eerdere Fantastic Four films waren in mijn ogen beter. Ik vind dit dan ook min of meer een overbodige reboot. Toch is de film over het algemeen best vermakelijk kijkvoer. Het verhaal stelt weinig voor, maar het acteerwerk van de cast is goed, en de special effects ogen geweldig. 2,5 Ster.
maurice32
Vond ik ook , totaal overbodig .
john mcclane 2
Als je uitgaat van wat de echte marvel comic fans hier van vinden,,die waren uiterst teleurgesteld .
Maar de comics verhalen gaan verder dan je ooit kan voorstellen,met universums,en story linens die bizar zijn.er bestaat bijvoorbeeld een she Hulk
En Dr doom zo heet bijvoorbeeld de villain,hier niet.
Niet dat ik een kenner ben,ken wel wat vrienden die alles verslinden en kijk youtube kanalen erover.
Zet dat even aan de kant.
En dan is het best vermakelijk.met redelijk effecten .
Mischien viel het voor mij mee omdat ik een ramp van een film verwachte .
Het was best te doen
toetje1977
Ik ben deze met lage verwachtingen gaan kijken, gezien het cijfer hier op MM en op IMDB. Misschien dat het me daarom alleszins meegevallen is. Film komt wat traag op gang wellicht maar ik heb dat niet als storend ervaren, het is immers een origin-story.
Dr. Doom is een coole bad guy, daar zou ik graag nog meer van zien. Van mij mag er een deel 2 komen, al las ik laatst dat deze inmiddels niet meer op de planning staat...
toetje1977
Verder is alles al zo'n beetje gezegd wat er te zeggen viel....
In de comics veranderden de personages ook niet in de helden zoals in deze film maar dat is de vrijheid die een filmmaker wat mij betreft wel heeft. Waarom the human torch niet donker zou kunnen zijn vind ik vreemd, ze hoeven er toch niet precies zoals in de comics uit te zien?
DVD-T
Zo slecht is het nu ook allemaal weer niet. Heb er toch enigszins van kunnen genieten. Waardeer in ieder geval de kant die ze op wilden met dit verhaal. Het geheel heeft me erg verdeeld achter gelaten.
Grootste zwakte is gewoon het verhaal. De schrijvers weten ons gewoon niets nieuws voor te schotelen en geven ons een veel te lange opbouw om alleen het laatste half uur wat te laten zien. Verder wil het merendeel van het publiek gewoon niet meer van dit soort trage en lange origins story's. Erg jammer want ik waardeer dat dan wel weer en dat geld ook voor de dark en gloomy kant die ze op wilden gaan met F4. Die duistere sfeer werkt toch wel. Ook was het acteerwerk zeker niet onaangenaam. Zeker niet individueel. Er mist gewoon een chemie tussen de acteurs. Samen zit er helemaal niets in. Trank had in de casting iets beter zijn best mogen doen. Het science aspect vond ik toch wel erg leuk. Teller is wel zo'n acteur die dat over kan brengen. Effecten zien er verder prima uit en de muziek van Beltrami en Glass was toch wel een hoogtepuntje in de film.
De actie is ook zo'n gevalletje net niet of helemaal niet.
Vingertje wijzen help in dit geval helemaal niet. Vind het dat ook slecht van Trank dat hij nu vingers gaat wijzen en de schuld probeert af te schuiven. Als regisseur Had je dan maar moeten ingrijpen of je handen er vanaf moeten trekken zoals Wright bij Ant-Man heeft gedaan. Maar in dit geval had de studio natuurlijk ook wat meer supportive mogen zijn.
Maar vind het niet geheel een gefaald project. Het komt gewoonweg totaal niet los. En iedere keer als dat lijkt te gebeuren zakt de film weer in. Nu blijft het een aaneenschakeling van goede en slechte momenten, waar de slechte meer blijven hangen. Maar er zijn ook zeker lichtpuntjes te vinden. Een typisch cliche geval van "hier had meer ingezeten". Maar dat is dan ook waar.
joey1973
Thanx Prudh, ik ben gelukkig niet de enige
Smugmarty
Topper. Heb niet vaak dat ik me niet in de MM rating kan vinden maar ik heb strategisch een half punt extra gegeven op de boel op te krikken (helaas zag ik het gemiddelde niet stijgen en is mijn invloed weer eens niet erg overweldigend). Anyway, geweldig overtuigende Marvel sequel. Sterker dan het eerste deel wat ik een beetje te "cartoonesque" vond naar mijn persoonlijke smaak.
Leuke, uitgediepte karakterrollen en prima actie. 4. (eigenlijk een 3,5
Smugmarty
Jeetje dat is niet best
Nee, deze zeer matige prequel stelt gewoon enorm teleur teleur en is het kijken ook nauwelijks waard. Wat dat betreft zijn de twee "Fantastic Four" popcornfilms in de jaren 2000 toch leuker en beter en die stelden al weinig voor. [/quote]
Glennekeeeee
Als je met zeer lage verwachtingen begint aan een film dan kan die nog eens positief verrassen. Jupiter Ascending deed dat al in zekere mate dit jaar en Fantastic Four deed het nog een beetje meer. Dat de film géén topper is, dat mag duidelijk worden maar op het kleine scherm viel het allemaal nog wel mee.
Want eigenlijk vond ik de film niet slecht, van begin tot eind niet... Maaar er miste gewoon nog een heel stuk aan de film. Want ik prijsde de makers dat ze voor een goede uitbouw van de personages wouden gaan en met dank aan de jonge talentvolle cast kwam die uitbouw ook goed naar voren. Hoewel er hier en daar een komische noot te bespeuren valt is het toch vooral drama dat overheerst. Hoe ga je om met die krachten? wat willen ze van ons? zou ik het oude leven niet willen? Het zijn zaken die eigenlijk amper aan bod kwamen in voorgaande films en dat hier goed wordt uitgewerkt. De oorsprong van elk personage en hun achtergrond is dan ook voldoende voor een origin en bied genoeg uitleg om hun daden in de rest van de film te rechtvaardigen. Zo ook het personage Dr. Doom. Hoewel het misschien niet het meest originele verhaal is, wordt het wel goed, concreet en meer dan genoeg uitgewerkt om de reden van zijn kanteling te begrijpen. Alleen krijgt hij door de beperkte tijdsduur niet de nodige tijd als de slechterik om er iets memorabel van te maken. Hoewel de actie amper aanwezig is, is de film zeker niet saai. De film laat hun personages evolueren waardoor het nooit stilvalt en met dank aan een degelijke neerzetting daarvan is het allemaal onderhoudend genoeg. Vooraf las ik dat de effects maar van zwakke kwaliteit waren. Nu, ik moet zeggen dat dit op het tv-scherm niet echt te merken was. Er word wel nergens het warm water uitgevonden op gebied van effects en vaak word er door handig camerawerk gebruik gemaakt van verdoezeling maar storen heb ik me zeker niet gedaan aan de effects. De alternatieve dimensie is dan op zich wel een mooi ding om hun krachten aan te werven.. de wereld is anderzijds ook iets te leeg en niet echt uitgewerkt en daarom is de finale dan ook een lichte tegenvaller. Een terugkeer naar daar had zeker niet gehoeven omdat je net daarvoor de impact van Doom op aarde al kon merken en daar had op verder gewerkt moeten worden. Ook is het acteerwerk in die laatste 20 minuten plots een pak zwakker (was Trank dan al vertrokken? en had de reserveregisseur geen impact op de cast?) en soms lachwekkend. Toch had de finale niet de finale mogen zijn. Daarvoor is ze tekort en beperkt het de kracht van Doom. Die scène had de start moeten zijn voor Dooms opkomst en had een aanleiding moeten zijn voor een échte finale. Alleen was dat niet het geval en is Fantastic Four uiteindelijk niet meer dan een degelijke Pilot.
Fantastic Four is op zich een leuke alternatieve versie van de comic-serie. En op zich is er niet veel op aan te merken. Alleen voelt het verhaal niet af en is het laatste stuk toch een afknapper na een mooie, onderhoudende start.
Tarkus
Niet slecht deze film, maar vond de twee vorige uit de andere reeks veel beter.
Deze film is wat traag en wanneer de actie dan uiteindelijk begint is de film al over de helft en is die actie dan ook nog zeer miniem.
Vind het niet echt een geslaagde reboot van de Fantastic 4, men was beter doorgegaan met de vorige cast.
angelli27
Niet slecht deze film, maar vond de twee vorige uit de andere reeks veel beter.
hier sluit ik me zeker bij aan.
aSMoDeuS
Mensen, een REBOOT is wat anders dan een PREQUEL! Dit was een reboot.
Nee: het irriteerde je en je hebt je er aan geërgerd.
Verder ben ik het helemaal met je eens. Maar ik vond de zwarte Heimdall in die prut Thor en Avanger films nog erger. In de Noorse mythologie wordt Heimdall omschreven als 'de blankste der goden': Heimdall wordt de witte god genoemd, omdat zijn huid blanker is dan die van enige andere god. Casten ze Idris Elba! Overigens een fantastisch acteur die NIETS te zoeken heeft in die kutfilms.
joey1973
Ik denk dat, exact om de reden die jij noemt, Heimdall me niet zo irriteerde ... omdat hij geweldig acteert, sorry, maar voor mij dan weer de coolste uit de Thor (films).
Enne, je hebt helemaal gelijk wat betreft mijn taalfout, nu ik het teruglees valt het mij ook op.
De film heeft al minder genante flauwe humor tegenover z'n voorganger, maar het is nog steeds armoe troef in deze superheldenfilm. We hebben het allemaal al eens gezien en is uiteindelijk vooral saai geworden. De effecten zijn wel beter, maar veel spectaculairs wordt er ook niet mee gedaan. En ook al hoort het wat bij de Fantastic 4, hoeft dat ruimtegedoe voor mij niet. 3e keer goeie keer?
FrisianKing
The Fantastic Four is een afgeleide van de stripreeks. De eerste film geeft hier goed gehoor aan. Maar als het probleem uit een parallel universum komt en de vier hier ook hun verandering door krijgen, dan gaat dat voor mij aan het origineel voorbij. M.i. is dit een eigen interpretatie van de FF en nijg ik naar een doorsnee aktiefilm richting B met tweederangs akteurs. De effecten zijn wel goed te noemen. De dialogen dramatisch.

4: Rise of the Silver Surfer
2007

Fantastic Four
2005

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Mission: Impossible - Rogue Nation
Actie / Avontuur, 2015

Southpaw
Drama / Sport, 2015
teleportationtransformatietelekinesisportalsuperheldgebaseerd op stripsuperhero teamfantastic four invisible personsci-fi horror body horrorfox's marvel universe