• 9.161.402 stemmen

Met onder meer: Jonny Weston, Gerard Butler en Elisabeth Shue

Releasedatum: 25 oktober 2012

Plot Chasing Mavericks

"Legends start somewhere."

De film is gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van surficoon Jay Moriarty (Jonny Weston) en vertelt het verhaal van een jonge man die op zoek gaat naar de gevaarlijkste surfgolf van Noord-Californië, en de lokale legende (Gerard Butler) die hem onder zijn vleugels neemt. Wat begint als een mentorschap verandert in een unieke levenslange band wanneer beide onwaarschijnlijke vrienden ontdekken dat er niets krachtigers bestaat dan het verleggen van je grenzen en het najagen van een bijna onmogelijke droom.

Frosty Hesson

Magnificent Three

Little Jay Moriarty

avatar van gillie24

gillie24

Films die over surfen en hoge golven gaan, daar heb ik een zwak voor. Daarin stelt deze film mij absoluut niet teleur. De vele surfscènes worden schitterend in beeld gebracht. Visueel echt briljant.

De Westkust van de VS (Californië) leent zich daar uitstekend voor. De 'Mavericks' zelf liggen/komen voor net iets ten zuiden van San Francisco.

Dan het verhaal. Kon mij niet de gehele 2 uur geboeid houden. Butler is goed, maar Weston kwam bij mij een beetje als een softie over, iets wat je niet associeert met surfen. Ook weinig charisma, al blijft het lastig om een jongen van die leeftijd daarop te beoordelen. Het plezier straalde er in ieder geval niet echt vanaf, ook niet bij Butler overigens. De chemie tussen de twee was er ook niet altijd. De beoogde vader-zoon relatie kwam er daardoor niet altijd uit. Als mentor overtuigde hij mij meer. Shue heeft veel te weinig screentime. Jammer, want ze is gewoonweg een goede actrice.

Het einde hakt er toch nog wel behoorlijk in, ze hadden er ook voor kunnen kiezen om dat weg te laten. Ik apprecieer dat wel.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Herzien,

halve ster erbij.

avatar van sunflower2013

sunflower2013

Super film!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Sentimentele Jeuk film. Paar leuke surf scenes, Leven Rabin als vriendinnetje van Jay was een prima verschijning en Gerard Butler deed het heel aardig.

Voor de rest niet mijn type film.

avatar van wimnoot

wimnoot

YOLO!!!

avatar van filmkenner1

filmkenner1

SnakeDoc schreef:

Voor de rest niet mijn type film.

Ha ha ha ha.

avatar van blurp194

blurp194

Zoutwaterfeelgood.

Het verhaal is wat erg cliché, zoals Zinema al opmerkt een soort karate kid op het water. Waarbij een aantal van de zijlijnen in het verhaal wat overbodig en onafgewerkt overkomen - het randje drama en het ettertje met de honkbalknuppel, om de meest opvallende maar te noemen.

Verder gaat het eigenlijk alleen om de beelden. Acteurs zijn eigenlijk irrelevant, dienen alleen om hun gezouten koppen, blonde krullen en mooi gebruinde vel door de prachtige natuur, de wind en de zee heen te laten bewegen. Ohja, en de filosofie van de soul surfer. In balans met de anderen, de omgeving, de natuur.

My wave!

avatar van scorsese

Goeie film over een jongen die de grootste golf wil surfen, en hierbij getraind wordt door een buurman. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal laat weinig ruimte voor verrassingen en zijn de personages wat clichématig. Echter kijkt de film lekker weg, is het acteerwerk prima en zijn de surfscenes spectaculair doch realistisch in beeld gebracht (vooral de finale is imposant).

avatar van Decec

Decec

Een mooie dramafilm...

Mooi verhaal...

Wat een waargebeurd verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende acteur Gerard Butler...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Mooi opname voor zee-water...

Perfect achtergrond geluid-muziek

(Dolby Digital)...

avatar van Edamboy

Edamboy

Mooie surfplaatjes, die me veel aan "Point break" deden denken. Voor mij meer een coming of age-film dan een surffilm. Keek wel aardig weg.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Volgens mij is Gerard niet echt trots op deze film. Best wel een super, slijmerige, drama. De actie scenes met de prachtige hoge golven, zorgen ervoor dat we de film uit hebben uitgekeken. Maar het verhaal zelf heeft niet zoveel om handen. Aardig tussendoortje.

avatar van origineelhe

origineelhe

Wow. Die golven...

avatar van rep_robert

Een heerlijke coming of age/autobiografie die gepaard gaat met prachtige beelden van de Mavericks.

Nergens wordt de film ongeloofwaardig, ook al gaat het verhaal niet echt de "diepte" in. Het zijn vooral de surfscènes die de show stelen en ervoor zorgen dat je meeleeft en de film een geloofwaardig karakter krijgt.

Dat ik daarna uiteindelijk Moriarty en de Mavericks heb gegoogeld zegt voor mij al voldoende, dat betekent dat de film voor mij geslaagd is.

avatar van joerve

joerve

matig acteerwerk en een weinig origineel verhaal. We hebben dit allemaal al eens gezien maar dan veel beter. Ook de hoofdpersonen overtuigen niet. Veelal bordkartonnen personages en vals sentiment.

avatar van Movsin

Movsin

Gebaseerd op waar gebeurde feiten, maar toch maar een drukdoenerij om niets en bovendien erg sentimenteel.

Wel mooie beelden van de zee.

avatar van missl

missl

2 knappe mannen, daarom ging ik deze film kijken, duurt lang voordat het op gang komt en is dan wel prima. Kabbelt wat voort.

avatar van clubsport

clubsport

Dat het nogal sentimenteel en cliche overkomt is mischien wel onvermijdelijk in dit

soort op waarheid gebasseerde verhalen , ondanks dat word het verhaal mooi verteld en technisch zien de surfscenes zien er erg mooi uit .

avatar van IH88

IH88

“We all come from the sea, but we are not all of the sea. Those of us who are, we children of the tides, must return to it again and again...”

Prima film over surfheld Jay Moriarity. Het tragische einde is bekend, maar het is interessant om te zien wat zo'n jonge man nu drijft om zijn leven iedere keer op het spel te zetten. Een echte thrillseeker, en dat het uiteindelijk fout zou aflopen was onvermijdelijk. Het acteerwerk is soms niet al te best, en sommige verhaallijnen en personages komen er wel heel bekaaid vanaf. Gerald Butler is gelukkig wel perfect gecast als mentor/vaderfiguur, en de surfscènes zien er ook goed uit.

avatar van jordorientje

jordorientje

Cover leidt vreselijk af van het verhaal. Scroll al een jaar langs deze film, omdat ik elke keer dacht dat het over een ruzie/gevecht ging tussen 2 mannen plus het feit dat het een eeuwenoude film lijkt door het kleurgebruik, maar 2012 is dus helemaal niet zo oud.

Gelukkig maar dat ik hem vandaag toch besloot aan te zitten, want vond hem echt goed. Ondanks dat surfen me niks boeit, boeide deze film me wel van begin tot eind. Bovendien prima geacteerd en Butler is altijd een plezier om naar te kijken. Toen ik ook nog eens las dat het waargebeurd is, was het voor mij af.

Blij dat ik hem heb gekeken. Ik judge een film wel degelijk by its cover, dus misschien voortaan maar wat aan die covers doen ??

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Goed en meeslepend surfdrama over Jay Moriarty, veel te vroeg overleden. Vooral de band tussen Jay en zijn mentor Frosty komt goed uit de verf, maar daarbovenop komen nog enkele dramatische gebeurtenissen zijn persoonlijkheid vorm geven. Het streven naar sportieve excellentie en de onvoorspelbaarheden van het leven vormen hier een goede combinatie. De beelden van de onstuimige oceaan zijn bij momenten verbluffend. De "surf dude" muziek mag niet ontbreken alsook enkele obligate stereotiepen (de buurt-bullies en de jaloerse vriend). Dit is absoluut een aanrader voor wie van surffilms houdt.

avatar van shrink

shrink

• 2056 berichten

Goede film met hele mooie beelden van de grote golven. Ook bijzonder dat die jongen echt bestaan heeft.