RoboCop (1987)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 102 minuten / 103 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Paul Verhoeven
Met onder meer: Peter Weller, Nancy Allen en Ronny Cox
Releasedatum: 8 oktober 1987
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot RoboCop
"Part man, part machine, all cop."
In het Detroit van de toekomst wordt er een grote robot gebouwd om de misdaad te bestrijden, waarmee het echter niet helemaal volgens plan gaat. Wanneer de agent Alex Murphy door een straatbende wordt vermoord wordt zijn lichaam gebruikt om een zogenaamde RoboCop te bouwen. RoboCop is een succesvol wapen tegen de misdaad, maar hij wordt een prooi voor de slechte Boddicker.
Officer Alex J. Murphy / RoboCop
Leon Nash
Johnson
Emil Antonowsky
as
In Cannes één van de vele besproken toekomstige projecten inderdaad. Net als die belachelijke remake van Bad Leuitenant.
Earth
Wisten jullie eigenlijk dat Paul Verhoeven in deze film een cameo appareance heeft 2 seconden. Ik niet. Ik ben Paul Verhoeven fan en ik dacht dat ie nooit in een eigen film zat. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Hitchcock
SilverGun
Jep, wanneer Leon Nash aan z'n haren wordt meegesleept uit de disco.
Earth
Jep, wanneer Leon Nash aan z'n haren wordt meegesleept uit de disco.
Iets daarvoor. Eigenlijk precies het moment nadat ie Robocop in zijn ballen trapt. Op de 2 dvd versies die ik heb niet te herkennen. Gisteren zat ik de blu ray te kijken en toen zag ik het.
Adrenal
Ligt misschien een beetje gevoelig hier op MovieMeter omdat de regisseur Nederlands is maar het begin vond ik echt dom,
met die robot die die kerel aan flarden schoot.
Heb nog even doorgekeken maar dat stukje in die verlaten fabriek vond ik ook al zo overdreven en nodeloos gewelddadig
dus ben ik maar gestopt met kijken.
niethie
Nederland is gewoon trots op Verhoeven als regisseur die het zover heeft weten te schoppen en bijna allemaal kwaliteits films gemaakt heeft, zowel in Nederland als in de VS... Wat de film betreft, heb hem vroeger een aantal keer gezien het is echter al weer een tijdje geleden maar kan me nog goed herrineren dat ik deze film erg cool vond, de geweldadige en (soms) over de top actiescenes waren zijn tijd ver vooruit en zien er vandaag de dag nog steeds cool uit, verder was de toekomst visie ook best leuk en orgineel te noemen. Al met al net als vergelijkbare tijdgenoot The Terminator zijn tijd ver vooruit en zelfs vandaag kijkt dit nog erg lekker weg, zo worden ze duidelijk niet meer gemaakt.
3,5 sterren
Grappig dat je deze film een tijdgenoot van the Terminator noemt. Zit voor mijn gevoel toch wel een hele tijd tussen, maar ze schelen inderdaad maar 3,5 jaar.
psycholamp
- 1960 berichten
Idd. tijdgenoten evenals Alien en Predator en daaruit zijn comics voortgevloeid en games en uiteindelijk twee films met deze wezens. Helaas bestaan er ook comics van Terminator vs. Robocop. Laten we hopen, dat daar geen film van gemaakt wordt..
lesamurai
Mijn favoriete films van Verhoeven zijn toch echter wel;
- Turks Fruit
- Soldaat van oranje
en
- Robocop
Dit was een heerlijke Actie / Science-Fiction film. Het verhaal was goed en de actie was voortreffelijk (soms lekker grof). Hij is zelfs soms grappig. Schitterend gespeeld door Peter Weller.
De delen die men daarna heeft gemaakt stellen weinig voor.
joeythebest
Originele film voor die tijd. Ik heb er als jonge gast toen echt wel meerdere keren naar gekeken.
aunuscus
geweliige film.Realistisch zicht op de iet wat verdere toekomst van nu
Robocop is een uiterst vermakelijk filmpje. Het verhaal heeft weinig om het lijf, de actie des te meer. Toentertijd origineel en een absolute bioscoophit. Inmiddels een beetje gedateerd maar nog steeds onderhoudend en leuk. Goed.
Quentin
wimnoot
Ben officieel begonnen met het verzamelen van verhoevens films. maar eigenlijk alleen zijn amerikaanse films. mischien turks fruit. maar spetters vond ik smerig. tot nu toe heb ik alleen robocop. special edition. ik heb hem pas gekeken met commentaar van paul verhoeven. Over zijn jesus fashinatie en zijn poging om het geweld zo over de top te maken dat het grappig wordt. erg interesant.
Lexcoaster
Een film die duidelijk van de hand is van Verhoeven. Een actiefilm waarbij het geweld niet alleen vermakelijk is, maar soms ook schokkerend, wat sterke beelden opleverd. Een geweld(ad)ige actiefilm die je meesleept in het avontuur van Robocop. 3.5*
plorp
Actiefilm vanouds. Wat ik gewoon erg cool vond was dat die Murphy helemaal aan gort werd geknalt en die vent die onder het zuur zat helemaal aan strond werd gerede door die clarence
4,5
maerk
Pure onzin maar o zo vermakelijke actiefilm.
Je moet Robocop niet te serieus nemen want dan werkt het gewoon niet. De actie is erg lekker maar je kunt niet meer leven als je door je hoofd bent geschoten bijvoorbeeld. De harde actie en de make-up effecten zijn erg goed. Het acteerwerk is wel oké. Alleen die gast van That 70's Show springt er echt uit. Hij doet het geweldig. Gewoon puur vermaak waar Verhoeven goed in is.
Net het hoofdstuk rond Robocop uit in Verhoeven's herziene biografie en meteen kreeg ik weer zin om deze te kijken.
Inmiddels de derde keer en hij wordt met de kijkbeurt beter. Heerlijk om de Verhoeven humor op vele vlakken hierin terug te vinden en op enkele kleinigheden na, volstaat de film vandaag de dag nog steeds.
Halfje d'r bij...
ted_striker
Dead or alive, you're coming with me!
Gewelddadige film van Paul Verhoeven. Agent Alex Murphy wordt doorzeefd door Clarence Boddicker en zijn handlangers. Omdat OCP een proefpersoon zoekt om zijn nieuwe product te kunnen voltooien wordt het levenloze lichaam van Murphy omgebouwd tot de cyborg Robocop.
Een sterke, bloedige film met de nodige maatschappijkritische kanttekeningen. Sterk camerawerk en goede acteurs maken dat de film overtuigend overkomt.
Kijk voor de beste versie de Directors Cut, meer bloed, meer alles!!
I'd buy that for a dollar!!
TwoM
Ze zouden vandaag soms beter eens terug kijken naar de films van toen en beseffen wat echte goede films zijn!
Machtige film!!
'k Moet dringend eens die sequels bekijken, maar 'k vrees dat deze zullen teleurstellen..
Iron Maiden
Slaat natuurlijk nergens op, zelfs je top 10 spreekt je tegen.
Tuurlijk, vroeger was alles beter!
Maar ´moderne´ films kunnen ook kei hard zijn.
Ammer
Dead or alive you're coming with me!
Kan niet wachten tot er een nieuw deel komt van een van de meest geniale personages ever. Paul verhoeven geeft het stokje hopelijk door aan Darren Aronofsky
ted_striker
Hopelijk? Zou je niet liever willen dat Verhoeven zelf een nieuwe remake maakt? Of wil hij dat zelf niet?
aerts007
Verhoeven, de brave man kan bij mij niet veel verkeerd doen.
Met Robocop heeft hij mijn verwachtingen op rij weeral ingelost.
Prima actiefilm.
Ammer
Denk persoonlijk niet dat het handig is om als regisseur je te wagen aan een mogelijke remake/versie van je eigen film, het zou de nadruk teveel leggen op het eerste deel, die staat als een huis. hoop daarom juist op een nieuwe regisseur met eigen visie en het liefst een regisseur die zich zelf bewezen heeft met duistere films, want dat is de richting waar het personage Robocop heen moet. Niet het popcorn niveautje van het terecht geflopte Robocop 3 Dus tijd voor iets nieuws me dunkt. En laat Aronofsky daar juist de geknipte man voor zijn

RoboCop

Paris, Texas
Roadmovie / Drama, 1984

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986
cyborgcrime fighterexperimentdystopieweapongiant robotevil corporationcyberpunkdetroit, michiganlaw enforcement gentrificationrobocopcorrupt systemmegacorporation shockingexcited