• 9.374.678 stemmen

RoboCop (1987)

Actie / Sciencefiction | 102 minuten / 103 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 102 minuten / 103 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Peter Weller, Nancy Allen en Ronny Cox

Releasedatum: 8 oktober 1987

Plot RoboCop

"Part man, part machine, all cop."

In het Detroit van de toekomst wordt er een grote robot gebouwd om de misdaad te bestrijden, waarmee het echter niet helemaal volgens plan gaat. Wanneer de agent Alex Murphy door een straatbende wordt vermoord wordt zijn lichaam gebruikt om een zogenaamde RoboCop te bouwen. RoboCop is een succesvol wapen tegen de misdaad, maar hij wordt een prooi voor de slechte Boddicker.

Officer Alex J. Murphy / RoboCop

Leon Nash

Emil Antonowsky

avatar van mikey

mikey

F*cking coole film en dat door een Nederlander. ben ik (sorry hoor) toch een klein beetje trots op! De film gaat als een sneltrein, de humor is bijzonder scherp en de actie is erg hard en lekker, beetje gore (ook niks mis mee). De scenes met die robot (ed 2000-of zoiets) stalen de show, ai dat heerlijke stop motion. jammer dat dat nu is vervangen door computer animaties. Zelfs het einde was geweldig! 5

avatar van djelle

djelle

Volledig akkoord met mikey, gemaster en captain pervert hun posts. Typisch Verhoeven, die ook hier weer geweldadige en gemene cinema brengt, een juiste sfeer schept, goeie actie en zelfs gore, en tergelijkertijd toch altijd ergens weet enkele aanklachten en boodschappen onderhuids erbij te lappen voor de aandachtige kijker.

Ik ben geen Hollander, maar vind het een krak van een reggisseur! Robocop heeft me dan ook erg vermaakt en geboeid, en er valt niks op aan te merken die mij echt stoorde of mijn mening wijzigde: Meesterwerk: 5.

avatar van flowerking

flowerking

inderdaad een klasse film!

avatar van Diesel

Diesel

* The ED-209 growls like a jaguar and squeals like a pig.

* Rutger Hauer was up for the role of Robocop.

* Bodycount: 30

* Director Trademark: [Paul Verhoeven] [religious imagery] RoboCop is seen walking on water near the end of the film. Verhoeven has stated that he sees the character as a futuristic version of Christ bron

Een van de meest adrenaline pompende actiefilms ooit gemaakt. Origineel, uitermate goed geacteerd en briljant geregisseerd door Paul Verhoeven. Een film die ik door de jaren heen alleen maar steeds beter ben gaan vinden. Misschien binnekort een verhoging naar 5*

avatar van Jennifer

Jennifer

Geweldig. Heerlijke Paul-verhoeven film met dat typische sfeertje dat zo typerend is voor zijn werk. Er wordt een huiveringwekkend toekomstbeeld geschetst waar je als kijker in wordt meegevoerd. 4 sterren.

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

De doorbraak van Paul Verhoeven in Hollywood. Na al die jaren vind ik de film nog steeds een meesterwerk. Het goede script, de sfeer die er hangt en het acteerwerk is zoals zovaak bij Paul Verhoeven films goed. Hij werkt ook vaak samen met dezelfde acteurs (in Total Recall speelde Ronny Cox ook om maar wat te noemen). Persoonlijk vond ik de criminele bende onder leiding van Boddicker (die echt geweldig over-the-top speelt) echt goed spelen allemaal. De ED-209 scenes waren inderdaad ook mooi, nog met stop en motion gemaakt. Ik geef de film 5 sterren. Na Robocop kwam Paul Verhoeven nog met Total Recall in de buurt maar daarna vind ik de films van Verhoeven toch steeds minder worden. Starship Troopers en Basic Instinct uitgezonderd.

"I'll buy that for a dollar!"

avatar van 007

Goei film. Mooi in beeld gebracht, goed verhaal, komt nog wel geloofwaardig over, qua toekomstsfeer en hoe de robot er uitziet, niet te futuristisch. Een donkere film. De acteerprestaties zijn niet speciaal, en het is eigenlijk mijn genre niet, maar niet te min toch een goede film.

3,5 sterren

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Ik vind het eigenlijk gewoon een vrij luchtige maar ontzettend leuke film. Meer niet.

Naomi Watts

Blijft een erg vermakelijke film. Toch jammer dat Ferrer niet vaak meer te zien is in films. Robocop herinnerde mij er weer aan waarom ik deze jeugdsentiment film 4* gaf.

avatar van speedy23

speedy23

Naomi Watts schreef:

Toch jammer dat Ferrer niet vaak meer te zien is in films.

Miguel Ferrer heeft anders nog werk genoeg. Misschien het tv-werk tussendoor dat hem een beetje minder zichtbaar maakt.

Naomi Watts

Dat zal het zijn denk ik. In TMD en Traffic was hij mij wel opgevallen maar dat waren relatief maar kleine rollen.

Bedankt voor de update in ieder geval.

avatar van erwku

erwku

Echt een van de beste beste actiefilms(sfactie) met terminator 1 en 2 als enige concurrent!

Wat een film! wat sfeer, wat een verhaal en wat een actie!

Heerlijk geweldadig a la Verhoeven!

dikke aanrader,

Naomi Watts

Heel geweldadig maar de theatrical version is behoorlijk wat gekuist. Ik keek laatst de Director's Cut en die maakt het nog veel geweldadiger. Vooral de Murphy elimination scene is extreem geweldadig.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Heerlijke actiefilm die zich inderdaad kan meten met de Terminator films,al vind ik persoonlijk de Terminator films nog iets lekkerder kijken.

Erwku heeft alles al gezegd. Gewoon een actiefilm die je in ieder geval zéker gezien moet hebben!

En inderdaad de moord op Murphy is behoorlijk gewelddadig!

4,5 ster

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Toch een ware klasieker, wie heeft deze film nou niet gezien?

Leuk verhaal, met een vleugje droevigheid, maar ook met veel goede en harde actie.

Die Ed20152456456446873753 Nogwat robot is toch wel een van de mooiste robots die ik ooit heb gezien.

Topper!

4,0

avatar van Edie

Edie

Naomi Watts schreef:

Inderdaad

Zag er prima, en hard uit..

Mijn 4* blijven staan! Lekker vlotte film

avatar van Wezze

Wezze

Aardig verhaal (voor die tijd), maar dramatische actie scenes.. deed me even terug denken aan Stallone-films.. toch 2.5*

Just not my cup of tea. Special effects waren leuk om te zien, maar het verhaaltje kon me niet boeien.

2.5**

avatar van Leno

Leno

Wat zijn die stop motion effecten toch fantastisch! Dat blijft cool, en mooier dan menig CGI!!

avatar van Quentin

Quentin

Mogelijke remake ... ik begin toch echt te schijt te krijgen van de overdaad aan remakes ....

avatar van Jennifer

Jennifer

Ik ben gek op dat typische Paul Verhoeven sfeertje. Daarom is Starship Troopers ook één van mijn favorieten, net als deze film. Heerlijke sfeer, heerlijke stop motion acties, en de Ed209 vind ik nog steeds één van de mooiste robots ooit!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leuke film, lekker hard die schurken zijn soms ook ook te lachen.

en die ed209 was ook een leuke stunt

avatar van Halcyon

Halcyon

Heerlijke rol van Kurtwood Smith als Clarence Boddicker in deze film .

avatar van xangadix

xangadix

Halcyon schreef:

Heerlijke rol van Kurtwood Smith als Clarence Boddicker in deze film .

AMEN!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Enne mijn stem is 4,0

Geweldige lompe film dit

Als basis heeft dit een run-of-the-mill, standaard dom actieverhaaltje. Gelukkig is de aankleding geweldig. De film op zich is wel vermakelijk, en zou in een wat normalere uitvoeringen uitkomen rond de 2*-2.5* denk ik.

Extra punten voor:

* "I'll buy that for a dollar". Geweldige quote, en wie kent het legendarische Smash TV nog ?

* "You now have 40 seconds to comply". Niet enkel een geweldige scene, maar ook 40 dance/electronic nummertjes later blijft het een geweldig coole quote.

* Geen sissy geweld. Verhoeven hakt er gewoon stevig op los. Heerlijk over-the-top, geen gezeur.

* Die reclames. Nukem en de 6000 SUX

Verhoeven heeft het talent om parodie met genrefilm perfect te vermengen. Een resem erg lollige personages, veel coole scenes en een heerlijk belabberd eindresultaat. Wie de humor niet ziet heeft pech. Verder is het genieten.

Kleine 4*. Meteen ook maar even mijn playlist afgestemd op deze film

Onderhond schreef:

Wie de humor niet ziet heeft pech. Verder is het genieten.

Starship Troopers ook maar even herzien dan.

Misschien wel ja, vind het een beetje vreemd dat hij niet op 4* staat . Al wordt het "gory" gedeelte van die film wel wat geminderd door het gebruik van aliens. In Robocop is het toch net iets rauwer/leuker.

Maar aan Robocop hangt ook net dat ietsje meer melancholische waarde.

Ik heb RoboCop en Total Recall nog niet eens gezien. Eens kijken of mijn videotheek die op dvd heeft. Soms zijn er van die films die iedereen gezien heeft, maar waar ik om onduidelijke redenen nooit aan toegekomen ben.

avatar van SilverGun

SilverGun

Wel de Director's Cut gezien OH? Daarin is de ED-209 scène nog net wat bloediger, evenals Murphy's dood waarin de enorm gedetailleerde pop die ze hebben gebruikt voor het filmen van het schot door z'n hoofd, in al z'n glorie te zien is (i.t.t. de biosversie).

En het zijn slechts "20 seconds"