The Master (2012)
Met onder meer: Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman en Amy Adams
Releasedatum: 24 januari 2013
Bekijk via CANAL+
Plot The Master
"Every man needs a guide."
Vlak na de Tweede Wereldoorlog komt de getraumatiseerde marinier Freddie Quell (Phoenix) terug in de Verenigde Staten en vindt het moeilijk een stabiel bestaan te leiden. Als hij de charismatische sekteleider Lancaster Dodd (Hoffman) ontmoet ontstaat er een speciale band tussen hen.
Freddie Quell
Doris Solstad
Bill White
Mildred Drummond
Leland Palmer
Intense Phoenix in die clip! PTA maakt er zonder twijfel weer iets meesterlijks van, deze clip alleen laat al weer zien dat het een bijzonder stukje film wordt. Hoop op een samenwerking tussen Greenwood en PTA die de geschiedenisboeken in kan; clip belooft veel!
Geschoten op 65mm trouwens.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Altijd fijn een nieuwe PTA. Al moet ik There Will Be Blood nog steeds zien.
(de dvd wel al een hele tijd thuis liggen, maar dat maakt het alleen maar erger...)
jarno1975 (moderator series)
synec
Wat ziet er dit toch ohzo geweldig uit! Ik verwacht hier enorm veel van. PTA is zonder twijfel één van de beste hedendaagse regisseurs.
Leland Palmer
Na de geweldige poster, nu ook de nieuwe trailer! Pure genius, die P.T. Anderson.. een held! Dit wordt weer geweldig!
Meneer Bungel
Beetje jammer: het verhaal van L. Ron Hubbard & Scientology had ik veel liever verwerkt gezien in een gitzwarte komedie dan in een pompeus drama van Anderson... op zich een mooie trailer, dat wel.
Leland Palmer
In alle films van Anderson zit (veel) zwarte humor verwerkt, ook in zijn ''zwaarste'' drama's, 'Magnolia' en 'There Will Be Blood'. Ik ga er vanuit dat dit hier ook wel weer het geval zal zijn.
Meneer Bungel
Mja, ik vond die humor nogal ondergesneeuwd door het loodzware drama in die films, maar een beetje humor zal ik Anderson niet ontzeggen. Ik zou nog eerder Boogie Nights noemen wat dat betreft.
Leland Palmer
Ik zou nog eerder Boogie Nights noemen wat dat betreft.
cordiacovens
PTA heeft tijdens een speciale screeening na een screening van The Shining zijn film vertoond,
in dit artikel zijn er wat reacties daarop ..het schijnt dus een geweldige film te zijn met Phoenix in een glansrol samen met Hoffman en Adams
jarno1975 (moderator series)
The Master - Was There A Fight? - YouTube
De film duurt slechts 82 minuten volgens Apple. Kan me haast niet voorstellen bij PTA. Wel betrouwbare bron verder...
Eazy
Lijkt me waarschijnlijker dan 82 minuten.
Dit leek me al geen film voor een korte speelduur.
Ik heb er vooralsnog 130 minuten van gemaakt. Bedankt voor jullie reacties.

In de ban van 'Pray and Obey' op Netflix: zes films over een sekte

There Will Be Blood
Drama, 2007

Boogie Nights
Drama, 1997
post-traumatische stress-stoornissexual obsessionboekreligiedrifteralcoholischpost warcult leaderscientology religious cultcharismatic leaderright hand man jaren 40past life regression