• 9.373.056 stemmen

Met onder meer: Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman en Amy Adams

Releasedatum: 24 januari 2013

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Master

"Every man needs a guide."

Vlak na de Tweede Wereldoorlog komt de getraumatiseerde marinier Freddie Quell (Phoenix) terug in de Verenigde Staten en vindt het moeilijk een stabiel bestaan te leiden. Als hij de charismatische sekteleider Lancaster Dodd (Hoffman) ontmoet ontstaat er een speciale band tussen hen.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Bij Paul Thomas Anderson:

Anderson's volgende project is bekend. Klik. Klik.

a film entitled Master, in which a man creates his own religion [Cinematical]. That man will be Philip Seymour Hoffman, who has appeared in all of Anderson’s films save Blood.

Het spreekt mij eerlijk gezegd niet echt aan moet ik zeggen. Desondanks blijf ik uitermate benieuwd natuurlijk.

Leland Palmer

Klinkt goed. Anderson maakt er vast iets aparts van, kan bijna niet missen. Hoffman is één van de beste acteurs, dus ik ben érg benieuwd. Laat maar komen, kan nu al niet meer wachten. Hier ook informatie. Dit is het volledige plot:

"The Master" is a charismatic intellectual who hatches a faith-based organization that begins to catch on in America in 1952. The core is the relationship between the Master and Freddie, a twentysomething drifter who becomes the leader's lieutenant. As the faith begins to gain a fervent following, Freddie finds himself questioning the belief system he has embraced, and his mentor.

Prachtig!

Mijn favoriete acteur in een film van een van mijn favoriete regisseurs.

Wat is dit trouwens:

In Development

1. Desperadoes (details only on IMDbPro)

Paul Thomas Anderson - imdb.com

Of is dat dezelfde film?

Leland Palmer

Nee, dat is een ander project. Maar de rol van Anderson in dat 'Desperadoes' project is niet echt noemenswaardig. Waarschijnlijk producer of een ''special thanks''.

avatar van The One Ring

The One Ring

Niet te hard van stapel lopen trouwens. Als ik het goed begrijp is het nog niet zeker dat dit project doorgaat en moeten er zelfs nog financiers gevonden worden.

Leland Palmer

Als er één regisseur is die zeker geen moeite zal hebben om financiers te vinden is het PTA wel.

avatar van Knisper

Knisper

Want anders trekt ene Harm Jan Stegenga wel zijn portemonnee open?

Leland Palmer

Hmm. Die kan ik even niet plaatsen, sorry.

avatar van Knisper

Knisper

Als PTA nog geld nodig heeft, wil je daar toch best voor in staan?

Overigens moeten zelfs de beste regisseurs soms de vreemdste uithoeken opzoeken, om de financiering van hun film rond te krijgen.

Leland Palmer

Een regisseur als Anderson heeft echt geen moeite om financiers te vinden voor z'n films. Zo'n groot budget heeft hij (i.t.t. blockbuster-regisseurs) niet nodig.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

There Will Be Blood koste 25 miljoen dollar en bracht 40 op, dus dat heeft hij in ieder geval achter zich...

Klinkt als een fantastisch project verder

avatar van Justinw

Justinw

25 miljoen is naar de huidige maatstaven van een hollywood film echt weinig, maar hij hoefde ook geen echte special effects, behalve de oliebrand dan. Prachtige film trouwens

Leland Palmer

Goed nieuws! Phillip Seymour Hoffman en Joaquin Phoenix spelen de hoofdrol in Paul Thomas Anderson's volgende film (ooit met de werktitel 'The Master'), het project dat ongeveer een jaar geleden niet van de grond raakte. Nu wel dus! Opnames beginnen al in juni. Bron; klik.

Eindelijk weer positief Paul Thomas Anderson nieuws!

Leland Palmer

Die heeft de film nog niet, vandaar 'untitled'. Die poster gaat dus ook nergens over.

avatar van wimnoot

wimnoot

Oh! Zit dat zo!

Vraag me af wat dan eigenlijk het nut is van een poster die nergens over gaat van een film zonder titel.

Leland Palmer

Dat is vaak een teken / bevestiging dat de makers echt met het project aan de slag gaan. Een 1e stukje promotiemateriaal om de film wat onder de aandacht te brengen.

avatar van timmienoelie

timmienoelie

dus de titel 'The Master' valt helemaal weg of wat?

Leland Palmer

Kan alle kanten nog op. 'The Master' is voor nu de werktitel en kan de uiteindelijke titel worden, maar dat is (volgens mij) simpelweg nog niet bekend.

Amy Adams gaat in het nog titelloze religieuze drama van regisseur Paul Thomas Anderson spelen.

Amy Adams speelt vrouw van Philip Seymour Hoffman | nu.nl/film

[First Look] Fiona Dourif On Paul Thomas Anderson's 'The Master' Set - thefilmstage.com

The film stars Philip Seymour Hoffman as a man “who returns after witnessing the horrors of WWII and tries to rediscover who he is in post-war America. He creates a belief system, something that catches on with other lost souls.” Loosely based on L. Ron Hubbard, the creator of Scientology, Joaquin Phoenix plays Freddie, “a young drifter who is swept up in the movement and becomes Hoffman’s character’s lieutenant. As everything builds, however, Freddie begins to question the system he’s helped to create.”

The cast also includes Amy Adams, Laura Dern, David Warshofsky, Rami Malek, Jesse Plemons, Madisen Beaty, and most recently Joshua Close and Fiona Dourif.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Dit ziet er goed uit, jaren '50 is wel een minpuntje maar ik vertrouw erop dat PTA daar wel wat mee kan.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Het zou fantastisch zijn als de film in zwart-wit opgenomen zou zijn.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Nieuwe Anderson! Erg benieuwd naar!

Eerste clip uit de film.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

''I don't remember an episode.''

avatar van Macmanus

Hier nog één

avatar van Fortune

Fortune

jarno1975 schreef:

Nieuwe Anderson! Erg benieuwd naar!

Eerste clip uit de film.

Hoe P.T.A is die muziek!