• 9.373.864 stemmen

Met onder meer: Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman en Amy Adams

Releasedatum: 24 januari 2013

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Master

"Every man needs a guide."

Vlak na de Tweede Wereldoorlog komt de getraumatiseerde marinier Freddie Quell (Phoenix) terug in de Verenigde Staten en vindt het moeilijk een stabiel bestaan te leiden. Als hij de charismatische sekteleider Lancaster Dodd (Hoffman) ontmoet ontstaat er een speciale band tussen hen.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

In de Verenigde Staten wordt deze film dus al in september uitgebracht. Dat wordt dus een hele lange tijd wachten en mogelijke spoilers ontwijken.

avatar van synec

synec

cordiacovens schreef:

kunnen we die andere poster terugkrijgen?

Yes please!

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

De vorige poster was een teaser poster, dit is de theatrical poster, wat de voorkeur heeft op MM.

The Master is nu officieel bevestigd voor de competitie van het Venice Film Festival.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

kappeuter schreef:

Dit leek me al geen film voor een korte speelduur.

Ik heb er vooralsnog 130 minuten van gemaakt. Bedankt voor jullie reacties.

De speelduur voor het filmfestival van Venice is bevestigd op 150 minuten!

We houden toch nog maar even 130 minuten aan. Op recente screenings schijnt dat toch de speelduur te zijn.

Misschien is er specifiek voor Venetië een langere cut. Dat komt vaker voor, ook op Cannes.

IMDb de komende tijd maar even in de gaten houden.

avatar van Gruffalo

Gruffalo

Goed nieuws mensen! Ook deze film zal ondersteunt worden door de muziek van Jonny Greenwood (e.a.). Dat zit dus wel weer goed.

OOR

avatar van cordiacovens

cordiacovens

gisteravond (vannacht) is er weer een screening geweest in 70mm in Chicago, positieve reacties en de speelduur is volgende het FF van Venetie 137 minuten.

Jesper187

Ik vond die teaser nog wel het briljantst, maar de final trailer ziet er op zich ook wel interessant uit. Ik heb in ieder geval hoge verwachtingen.

AC1

Die teaser is inderdaad geweldig.

avatar van BobdH

BobdH

Vanavond gezien op het film festival van Venetië, waar The Master, in bijzijn van regisseur en cast, zijn wereldpremière had.

Jesper187

The Hollywood Reporter - The Master: Venice Review

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

BobdH schreef:

Zin om een review te schrijven? Ben benieuwd hoe je zoiets ervaren hebt!

Meneer Bungel schreef:

Ben benieuwd hoe je zoiets ervaren hebt!

Ik denk wij allemaal!

avatar van BobdH

BobdH

Yes, vanavond! Als ik ook Malick's TO THE WONDER heb gezien

Naomi Watts

Lekkere filmweek heb je dan zeg. De line-up is echt killing.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

de line-up in Toronto is pas Killing.als je daar moet werken en reviews moet schrijven van alle potentieel goede films, dan haal je het niet eens denk ik.

Het blijkt dus om scientology-kerk te gaan. Maakt het voor mij wel wat minder interessant.

cordiacovens schreef:

Veel grotere line-up, niet echt vergelijkbaar maar dan kan je wel aan de bak ja .

kos schreef:

Dat is oude informatie. Nieuw is dat het niet zo expliciet zou zijn. Eigenlijk maakt het niet uit wat je doet, het gaat om hoe je het doet. There Will Be Blood gaat niet over olie en Raging Bull gaat niet over een vechtsport.

Nou ja, ik las een recensie in de krant waarin wordt aangegeven dat Hoffman L. Ron Hubbard speelt bijvoorbeeld.

Ik weet niet of dat aan de krant ligt of de film zelf, maar dat is wat mij betreft redelijk expliciet.

AC1

Het ligt aan jou. Je zit nu al besluiten en oordelen te vormen. Voor jou is het is nu al niet interessant en is het nu al expliciet, zonder dat je de film hebt gezien. Ik ben meer benieuwd wat PTA met het onderwerp gaat doen. Citizen Kane gaat zogezegd over William Randolph Hearst maar in feite gaat het over de vele thema's die Orson Welles met zijn film weet aan te snijden. En dan hebben we het nog niet eens over de stijl van de film en welke emoties die wel of niet zal losweken.

ik zei 'wat minder interessant' .. Het is helemaal niet alsof ik een oordeel over de film heb, wat een onzin. Vind het vooral jammer eigenlijk.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

AC1 schreef:

Het ligt aan jou. Je zit nu al besluiten en oordelen te vormen.

Net zoals jij nu al doet, maar dan positief.

Niks mis mee, niemand gaat onbevooroordeeld een film in (tenzij je enkel de titel kent of zo).

Naomi Watts

Vreemd statement. Wat er in hemelsnaam mis is met een verwachtingspatroon.

avatar van the new guy

the new guy

Onbegrijpelijke trailer. Wat hierboven staat maakt het allemaal een stuk begrijpelijker. Heb hier toch wel zin in!

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Duurt nog zo lang! Word m'n eerste PTA bioscoop bezoek!

Naomi Watts

Gek genoeg van mij ook, en moet TWBB nog zien .