• 9.381.697 stemmen

Geregisseerd door: Jonathan Glazer

Met onder meer: Scarlett Johansson en Kryštof Hádek

Releasedatum: 16 oktober 2014

Plot Under the Skin

Een mysterieuze vrouw doorkruist Schotland en klampt vanuit haar bestelwagen nietsvermoedende toevallige passanten aan, om deze vervolgens te verleiden en in de val te lokken. Steeds opnieuw weet ze haar mannelijke prooien te strikken met haar seksualiteit. Wat is haar verhaal?

-LvB- schreef:

Gaat ie hier in Pathé draaien? Zal het gemiddelde weinig goeds doen

Dat weet ik bijna wel zeker

timbo_

Gemengde gevoelens. Under the Skin heeft zeker momenten waarop Jonathan Glazer er een meer dan bijzondere film van weet te maken. De scene waarin Scarlett vrouw wordt, hoe ze wandelt over die zwarte vloeistof of de prachtige slotscene. Het zijn pareltjes die je meezuigen in het verhaal en een bijna hypnotiserende uitwerking hebben.

Daarmee is het meeste positieve ook wel gezegd. Glazer doet namelijk wel erg veel moeite om van Under the Skin iets bijzonders te maken. Glazer gaat regelmatig geforceerd kunstzinnig te werk, legt de symboliek er wel heel dik bovenop en valt ook al snel in herhaling na herhaling. Het zorgt er voor dat Under the Skin vooral in de beginfase betovert en overdondert, maar uiteindelijk toch nog bijna ten onder gaat aan de eigen ambitie.

Voor een uitgebreide recensie zie: Filmmad.nl » Recensie: Under the Skin (16 oktober)

kevinverwijst schreef:

Nee in Los Angeles, 4 maanden terug al geloof ik zelfs.

Hij is zelfs al sinds juli op blu-ray/dvd uit in de UK. Nederland heeft gewoon een krankzinnig late release.

Dat weet ik bijna wel zeker

Tijdens het PAC Festival waren er zelfs "filmliefhebbers" die voortijdig de zaal verlieten. Bietje raar en onbeschoft als je het mij vraagt, ik vond het veruit de beste film van het festival.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Zwolle84 schreef:

Maar ehhhh....... het kan ook wat over jou zeggen. Als jij hem goed vind en je het zelf de beste film van het festival vind (vond) kan te maken hebben met persoonlijke smaak. Dat betekend niet meteen dat het een goede film is. Daarmee kun je een groep mensen niet wegpoetsen die vroegtijdig weglopen bij een voorstelling.

avatar van Ik Doe Moeilijk

Ik Doe Moeilijk

timbo_ schreef:

Zo overduidelijk en voor de hand liggend dat je het niet zonder schaamte durft uit te spreken? Want zowel hier als in de uitgebreidere recensie benoem je totaal niet wat het dan precies is dat er zo 'duimendik bovenop' ligt. Dus ik zeg: kom maar op.

Zwolle84 schreef:

Ik hoorde het van een vriendin inderdaad, dat dat gebeurde in Amsterdam. Stond ik toch wel beetje perplex van. Zeker van PAC-gangers zou ik denken dat ze wel ongeveer weten wat ze voorgeschoteld gaan krijgen, en op zijn minst de film af kijken.

timbo_

Wat mij betreft gaat film over het mens zijn in al haar facetten. Wanneer ben je mens, wat is een mens? Dat Scarlett hoofdrol speelt en meerdere scenes met verborgen camera's op zijn genomen, roept bij veel mensen dan blijkbaar weer vragen op over schoonheid en de bijbehorende oppervlakkigheid. De celebcultuur, een zaamheid en noem maar op. Naar mijn mening roept Under the Skin die vragen alleen niet op, dat doen mensen die meer in deze film willen zien dan erin zit.

John Milton schreef:

Dat is inderdaad mijn punt (en niet het verschil in meningen, zoals boven je wordt geopperd), viel me tegen bij zo'n festival. Werd ook veel doorheen geleuterd en gelachen, erg onbeschoft publiek in Amersfoort.

avatar van Montorsi

Montorsi

John Milton schreef:

PAC-gangers zijn toch vooral Pathe Unlimited houders die er weer een paar titels kunnen aftikken? Het 'alternatieve' gehalte is in de films vaak ook verwaarloosbaar. Zie altijd wat grote internationale titels voorbij komen waar het predicaat arthouse niet van toepassing is. Dit moet wel de meest gewaagde film ooit zijn die ze daar hebben laten zien.

timbo_

Pride, Whiplash en Wild Tales zaten er dit jaar tussen. Stuk voor stuk films die in niets te vergelijken zijn met Under the Skin. Kan het derhalve ook prima begrijpen. Under the Skin is een film die niet voor iedereen is. Als je dat al snel door hebt is het misschien wel het beste om de zaal te verlaten.

avatar van raafmau

raafmau

Had hoge verwachtingen van deze film, maar dat viel toch erg tegen. Erg langdradige stukken zonder enige spanning. Jammer want ik denk dat er een stuk meer in had kunnen zitten.

avatar van clubsport

clubsport

viel al van verbazing bijna van mijn stoel deze film kreeg mijn interesse al meer dan een half jaar terug .

en nu ineens een bioscooprelease ?????

avatar van sabsabsab

sabsabsab

Pfoeh, de trailer ziet er goed uit, ik ben zeer benieuwd wat er zo slecht is aan deze vijf sterren film.

avatar van davidz352

davidz352

sabsabsab schreef:

De trailer is wel erg goed inderdaad, maar totaal niet te vergelijken met de film. Zo'n trailer wordt vaak gemaakt door het marketingteam (weet niet of dat hier het geval is).

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Zeer bijzondere prent, met een aantal verbluffende scénes. Hoogtepunten zijn toch de momenten dat Johannson de mannen meeneemt de donkere ''ruimte'' in en er op een gegeven moment 2 in het oneindige donkere ''zweven''. Erg bevreemdend en beklemmend gevoel. Verder kent deze 'Under the Skin' eigenlijk constant een erotisch ondertoontje, maar dan ook weer op een vage manier. Wat regisseur Glazer verder allemaal van plan was of bedoelt met dit project.. geen idee, maar mooi is het wel. Dikke voldoende.

filmoloog

Na de reviews gelezen te hebben dat dit zo'n fantastische film zou zijn en dat de regisseur werd bestempeld als de opvolger van de grote Stanley Kubrick werden alle verwachtingen finaal de grond in geboord na het zien van deze zwakke en saaie scifi film waar het acteer werk matig is te noemen en de scenes langdradig en die niets te maken hebben met het genre van Stanley Kubrick.

Deze film doet mij een beetje denken aan "The Man who fell to Earth" van Nicolas Roeg uit 1976 met David Bowie als alien. "Under the Skin" vind ik een onsamenhangende film zonder dat de kijker ingelicht word wat het buitenaardse wezen ( Scarlet Johansson) op aarde komt doen.

Scarlet komt als alien op de aarde en rijd dan in een busje rond om mannen op te pikken om hen vervolgens te verleiden naar haar "poel des verderfs" zonder dat de kijker weet waarom zij dat doet. De film is ook niet spannend te noemen , eerder slaapverwekkend.

filmoloog schreef:

...het genre van Stanley Kubrick.

Kubrick deed toch juist veel uitlopende genres? Bedoelde je 'de stijl van Stanley Kubrick'?

Ik ga hem ook komende weken even proberen te zien in de bios, blij dat ik de gepindakaaste nog steeds niet gekeken had.

Normaal gesproken ben je na het lezen van allerlei recensies ofwel geïnteresseerd in de film of eigenlijk juist niet ... maar wil je hem toch zien om je een eigen mening te kunnen vormen.

Na het lezen van alle recensies ( ja echt waar , 10 pagina's lang en ik heb ervan genoten )

blijf ik hier achter met een zeer prangende vraag :

wat in hemelsnaam bedoelen jullie met die potjes pindakaas ?

En zo zie je maar dat sommige recensies meer vraag dan antwoord bieden.

Maar ook vanwege het - soms schaterlachende - plezier dat ik had bij het lezen van alle recensies ga ik absoluut deze film bekijken , dat ben ik dan wel een beetje verplicht he?

Het is niet echt mijn 'genre' maar wie weet ...

avatar van horizons

horizons

jessiekaatje schreef:

wat in hemelsnaam bedoelen jullie met die potjes pindakaas ?

Als je pindakazen bedoeld dan heeft te maken met een film kijken die pas uit is maar waar de dvd nog niet van te koop is en je gaat de film ook niet in de bioscoop kijken. Wordt vaak op een pc scherm bekeken...

edit: oh ja, die stichting Brein vindt pindakaas helemaal niet lekker.

Pindakaas - MovieMeterWiki - wiki.moviemeter.nl

John Milton schreef:

"Stijl" is inderdaad het juiste woord. Het woordje "even" is goed gekozen , neem een leuk tijdschrift mee met een zaklampje.

Pindakazen is niet in bios zien, niet kopen, maaaarr....?

Ahaaaaaaaaaaaaaaa....nog nooit van deze uitdrukking gehoord maar ik vat hem

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Een experiment in cinema valt vaak te prijzen, iets anders proberen en niet meevaren met de wind levert vaak in ieder geval een interessante film op. Zo ook Jonathan Glazer’s ‘Under The Skin’. Een film die een ‘alien’ gebruikt om verschillende diepere lagen in onze eigen samenleving aan te kunnen snijden. Je zou de film als een flink stukje kritiek op onze eigen samenleving kunnen omschrijven en dat is interessant. De film zelf valt echter veel te vaak in herhaling, maakt onnodig vaak gebruik van ‘mooie plaatjes’ en is daarom soms zelfs saai te noemen. Aan ambitie geen gebrek bij Glazer, maar te veel ambitie lijkt hem hier op te breken.

'Under the Skin' Review - Filmtakers

Pindakazen is niet in bios zien, niet kopen, maaaarr....?

Maarrrrr... Toch wel kopen, maar dan in Engeland waar hij al maaaaanden uit is.

avatar van horizons

horizons

Zwolle84 schreef:

Maarrrrr... Toch wel kopen, maar dan in Engeland waar hij al maaaaanden uit is.

of huren.

horizons schreef:

of huren.

I know, ik ben juist blij dat ik de al maaaaaanden op mijn computer staande pindakaas niet gezien heb! In de bios zien!

avatar van Richardus

Richardus

wat is dit nou weer:

Release: 16 oktober 2014

Niet (meer) te zien bij Pathé

en die 11 bioscopen genoemd bij de filmdata, zit geen Groningen tussen...sjonge, zolang naar uit zitten kijken en dan wordt je gedwongen tot downloaden?!

Richardus schreef:

wat is dit nou weer:

Gaat Images die niet draaien?! dat kan bijna niet! Ik zou ze een mailtje sturen...