• 9.379.055 stemmen

Geregisseerd door: Jonathan Glazer

Met onder meer: Scarlett Johansson en Kryštof Hádek

Releasedatum: 16 oktober 2014

Plot Under the Skin

Een mysterieuze vrouw doorkruist Schotland en klampt vanuit haar bestelwagen nietsvermoedende toevallige passanten aan, om deze vervolgens te verleiden en in de val te lokken. Steeds opnieuw weet ze haar mannelijke prooien te strikken met haar seksualiteit. Wat is haar verhaal?

Bij Jonathan Glazer:

Sexy Beast en Birth regisseur Jonathan Glazer werkt aan de verfilming van Michel Faber's sci-fi horror boek Under the Skin.

Jonathan Glazer's Next Sexy Beast Wants to Get Under The Skin | /Film - slashfilm.com

Under the Skin (2011) - imdb.com

avatar van starbright boy

Werd tijd dat hij met een nieuwe film kwam. Zeer interessante regisseur. Eerste twee films waren imperfect, maar wel bijzonder. Het plot van het te verfilmen boek klinkt tamelijk bizar. Van een (in Schotland wonende en in het Engels schrijvende) Nederlandse schrijver trouwens!

avatar van misterfool

misterfool

Intressant, klinkt een beetje als een Species-achtig plot.

avatar van stupidcat

stupidcat

klinkt leuk ja , echter er staat 2012 hierboven , mogen ze wel opschieten met uitbrengen dan

ben benieuwd..

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Als zij ook de hele tijd in een limo zit, net als Pattinson + Cronenberg, dan vermoed ik het ergste. Toch, Glazer + Scarlett, da's eigenlijk niet verkeerd. We zien wel.

avatar van mikey

mikey

KLinkt bijzonder goed dit allemaal. Johansson op sexjacht

avatar van theessential1

theessential1

Het boek is echt fantastisch, dus ik hoop dat ze dezelfde sfeer in de film kunnen overbrengen.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Boek van wie?

avatar van theessential1

theessential1

Inderdaad, dit is het boek waarop de film is gebaseerd.

Weet er eigenlijk iemand de releasedatum?

avatar van starbright boy

Oef, een nieuwe Glazer, dat werd wel tijd na 9 jaar. Die man heeft een meesterwerk in zich (maar maakte twee films met heel sterke en helaas ook zwakke punten). Benieuwd of deze het al wordt. Plot is intigerend.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van tattoobob

tattoobob

Lijkt me wel iets dit!

Dat is een SD-trailer trouwens.

Nu wel in HD: Teaser (YouTube)

avatar van Halcyon

Halcyon

Film krijgt slechte kritieken, maar ik blijf het interessant vinden.

Naomi Watts

Veel verdeeldheid, maar de beste films hebben verdeelde kritieken. De critics die ik serieus neem (Eric Kohn, Justin Chang e.a.) zijn iig positief. Verwacht hier heel erg veel van, past perfect in dit magistrale filmjaar.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Ziet er geweldig uit zeg

avatar van goongumpa

goongumpa

Wanneer komt deze uit?

Naomi Watts

Nog niet bekend, ook nog geen distributeur voor zover ik weet.

avatar van Malick

Malick

Naomi Watts schreef:

Nog niet bekend, ook nog geen distributeur voor zover ik weet.

Was al voor het Filmfestival van Venetië aangekocht door A-Film Benelux. Vooralsnog staat die gepland voor begin 2014.

Ah, netjes.

Naomi Watts

En extended! Oh god, wat gaat dit goed worden .

YouTube - Under the Skin - Extended Trailer - TheFilmStage.com

avatar van t-i-m

t-i-m

oeff! kan niet wachten!

Humanistische ontdekkingstocht.

Vanaf de opening weet je al dat je met cinema van de bovenste plank te maken hebt. De 2001-achtige imagery en daarna "Isserley" die bezit neemt van een lijk, allemaal op een magnifieke manier op beeld gevangen. Glazer tilt het boek van Faber wel naar ongekende hoogte, die de Freudiaanse psychoanalyse ("Es") nog nadrukkelijker in de film verwerkt, en relationele thema's ook nog verder uitdiept.

Johansson is echt perfect gecast, haar bijzondere mysterieuze ontwapenende schoonheid komt zo goed tot zijn recht in deze rol. Johansson is zo enorm overtuigend als "Isserley", zowel qua performance als haar mysterieuze voorkomen is een regelrechte voltreffer. Ook haar lichaamsbouw is om een onverklaarbare reden een lichaam die ik associeer met een onweerstaanbare extraterrestrial. Ze belichaamd de buitenaardse esthetiek en onwetendheid van Aardse esthetiek zo treffend.

Glazer maakt bij elke nieuwe film die hij maakt weer enorme stappen en ook hier is dat weer het geval. Met Under The Skin maakt ie toch wel een film waarmee hij zich met de allergrootsten kan meten. Abstract, associatief, meditatief, filosofisch. Vooral audiovisueel een ontzettende sterke film. Prachtige transcendent en penetrerende cinematografie en een zintuigenprikkelende score, die samen met de abstracte filosofie de zielrijke structuur van de film vormt. Echt te veel prachtige scenes om op te noemen maar Elephant Man, de onderwater scene, de opening, de lokscenes, de scenes waar "Isserley" steeds meer vermenselijkt (de scene waar ze mee klopt op het ritme van de muziek ), het slot. Ja, te veel om efficiënt te benoemen.

Een film om in te verdwalen. Hoort zo thuis in - pak 'm beet - de top 20 van Sight & Sound. Dit is filmmakerij van het hoogste niveau. Inmiddels al wat uren verder maar ben nog steeds zwaar onder de indruk van deze larger than life prent, die zowel qua vorm als inhoud zeer omvangrijk is. Meer dan een vernuftige SF film wmb. Komt wel het best tot zijn recht thuis, alleen, zonder invloeden van buitenaf. Voor mij is het nu al filmgeschiedenis en de film van 2014 lijkt me nu al bekend. Hier gaat niets en niemand overheen. Dat mag niet. Dat kan niet.

avatar van DwarreI

DwarreI

Zo zo, dat zijn nogal verwachtingen die je daar schept! In recensies wordt de film zowel met werk van Lynch, Kubrick als Von Trier vergeleken, dat belooft ook al veel goeds.

Under the Skin is blijkbaar dus al ergens te zien op dit moment?

avatar van goongumpa

goongumpa

Filmfestival Gent vermoed ik?

Naomi Watts

Klopt goongumpa. Doet inderdaad aan o.a. Kubrick, de huidige Von Trier en aan surreële meesters als Lynch denken, maar daarnaast ook zo eigen.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ochot. Ik begin met lezen en zie: '' ...door mannen te strikken met haar seksualiteit. ''

En dan een 5.0* van NW. What a shocker.

Ik heb een afgrijselijke afkeer tegen Scarlett, dus weet niet of ik dat 107 minuten vol ga houden. Jammer, want het klinkt interessant.

Naomi Watts

Die afkeer helpt niet mee, maar staat denk ik door de klasse van de film ook niet in de weg (ze praat ook erg weinig mocht dat helpen). Ik zal de film daardoor niet laten schieten. Wel benieuwd hoe A-film het gaat doen, lijkt mij toch erg lastig aan de man te brengen.