Under the Skin (2013)
Geregisseerd door: Jonathan Glazer
Met onder meer: Scarlett Johansson en Kryštof Hádek
Releasedatum: 16 oktober 2014
Plot Under the Skin
Een mysterieuze vrouw doorkruist Schotland en klampt vanuit haar bestelwagen nietsvermoedende toevallige passanten aan, om deze vervolgens te verleiden en in de val te lokken. Steeds opnieuw weet ze haar mannelijke prooien te strikken met haar seksualiteit. Wat is haar verhaal?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Under the Skin (BoekMeter)
- Under the Skin (MusicMeter)
The Female
The Swimmer
Father at Beach
Owen
25 september???
Hmm dan maar downloaden en uiteindelijk in de bios kijken..
John Milton
Ik vind het ook abnormaal laat. Verleiding wordt dan wel erg groot. Ach we zien het wel.
Malick
Tonke
- 1982 stemmen
Ik niet. De film valt nauwelijks te 'verkopen' dus je mag al blij zijn dat hij buiten het Filmfestivalcircuit wordt uitgebracht in een aantal Filmhuizen. Valt serieus geen droog brood aan te verdienen. Maar het is het wachten wel meer dan waard. Alleen al voor die soundtrack en geluidsdesign ...
Hoezo niet? Scarlett is toch een grote naam? Ze is zelfs in haar ondergoed te zien in de trailer. Lijkt mij typisch zo'n tree of life verhaal waar mensen (nochtans verkeerd en met dezastreuze gevolgen) wel heen kunnen gaan vanwege een synopsis met aliens en een grote naam op het affiche?
John Milton
You're probably right, maar dit lijkt me wel een typische sleeper die via mond op mond het heel goed zou kunnen doen in filmhuizen.
Maar ik doel niet op het wel òf niet uitbrengen of de schaal waarop dit gebeurt, maar dat in deze tijd van digitale kopieën (voor bioscoopvertoning wel te verstaan) er zo'n groot tijdsverschil zit in de premières in verschillende landen. Een of enkele maanden kan ik me nog voorstellen. Maar dit?
Waarom wachten tot sept met hem hier uitbrengen? Het is toch niet meer zo dat er een beperkt aantal filmrollen rondreist?
Malick
Verwacht dat de film in evenveel kopieën uitgaat als The Fountain (Darren Aronofsky) toendertijd. Slechts vier / vijf kopieën. De mond-tot-mondreclame werkt bij deze film niet omdat er te weinig kopieën voor zijn waardoor men overgaat tot downloaden. Men = Jeugd. En hoeveel jongeren van onze leeftijd gaan naar een Filmhuis? Laat staan dat ze er ooit van gehoord hebben.
Gebruiker Tonke omschrijft onbedoeld heel sterk waarom dit geen 'hit' gaat worden. Filmhuizen worden bevolkt door veelal 50+ publiek die echt geen interesse hebben in een jonge actrice die stoïcijns half naakt rondloopt. Waarschijnlijk zullen ze actrice Scarlett Johansson niet eens kennen. Aliens? Sciencefiction? Vergeet het maar! Waar is de 'buzz' zoals toendertijd met The Tree of Life? Waar is de Gouden Palm? Nee, jongens, dit gaat hem niet worden.
Voor de rest is de wereld van distributeurs / Filmhuizen / bioscopen te complex om tot makkelijke conclusies te komen. En zoveel tijdverschil zit er niet tussen de landen. Dit is allemaal netjes binnen een jaar na de première in Venetië. Zelfs een land als Frankrijk - dat meestal het eerste is met het uitbrengen van films - vertoond de film pas van de zomer. Nee, eigenlijk is dit best wel snel in vergelijking met zoveel andere titels.
Er zijn dan geen 35MM kopieën meer maar de hoeveelheid kopieën bepaalt nog steeds de distributeur. Dus openen met vier / vijf kopieën betekent niet dat er in week vijf extra kopieën kunnen worden ingezet.
3 2 1 cut
Heeft toch al 23 stemmen ? Wie heeft hem waar gezien. Vlaanderen ? En waarom lees ik geen reviews ?
Griffon
In Gent op het film fest en ik heb nog geen zin gehad om er over te schrijven , geen idee of dat er ook komt.
Hij gaat trouwens de roulatie in voor onze altijd gezellige buren. In Brussel en Antwerpen, zal niet lang draaien dus grijp je kans.
nobeltje
ja de nederlanders moeten wachten tot 24 september, gelukkig ben ik een Belg
ben bly dat ik in thailand woont is hier al in mei gezien in pattaya bios maar dat is niet ongewoon want sommige film die in nederland draaien zie je hier al op tv kan je nagaan!! (robocob bijv)
bisse
Enorm overgewaardeerd naar mijn mening. Dit had echt een korte film moeten zijn en vult 80% op met herhaling, herhaling en nog eens herhaling. Een paar mooi bedachte abstracte scenes is echt te mager voor een dergelijke hoge waardering . Ik hoop dat Glazer nog eens iets maakt van het niveau van sexy beast want deze is weer wat minder dan Birth die ook al niet aan zijn debuut kon tippen.
jtsterkenburg
sigmund freud geïncarneerd in het lichaam van scarlett johansson.
het id maakt een tochtje door het mensenrijk. lekker slurpen.
kom maar zwemmen in mijn diepe zwarte ziel. daar drijven wanhopige mannen met incidentele zwellingen rond. implosief gevaar.
black lodge koffie is heerlijk om in te verdrinken.
ook het superego is z'n ouwe zelf, razende ernst op een supergeile snelfiets. al dat gevrij is wel leuk, je gaat er dus mooi dood van.
op de crematie kwam alleen een man met dikke wallen onder z'n ogen.
de chocoladetaart was vies.
in mijn hele leven was ik maar heel even - heel soms - mens.
neelis01
Net gekeken. Wat een absurd slechte film
. Slechte intro, slechte muziek, slecht camera werk. Ik snap niet dat Scarlett zich hier voor heeft geleend. Wat een draak van een film. Toch knap hoe je 30 zinnen tekst in een film van 100 min krijgt
. Waardeloos!!
Mondragon
Net gekeken. Wat een absurd slechte film
. Waardeloos!!
Ik vond hem ook waardeloos.
Norman Mailer
Als gewaarschuwd kijker heb ik mijn uiterste best gedaan, echt. Met onbevooroordeelde blik mijn verbeelding de vrije loop gelaten. Geen verbanden trachten te leggen, niet contempleren over onderhuidse symboliek, en wat dies meer zij.
Under the Skin is een markante film, dat zéker – en meer dan dat. Menigeen zal de eigenzinnigheid en artisticiteit bijzonder weten te waarderen.
Helaas blijf ik echter bij pretentieuze mooifilmerij.
Apster
Wat een enorme tegenvaller. Glazer is duidelijk geen Kubrick of Lynch, al doet hij hier wel een verwoede poging. Nergens voelde ik een beklemmende, of ijzingwekkende sfeer. Visueel ook zeer lelijk geschoten. Heel leuk dat er een aantal lui candid zijn gefilmd, maar het voegt niets extra toe.
De film valt inderdaad teveel in herhaling, al leek het halverwege nog even interessant te worden met de 'elephant man'. Johansssen is wel prima gecast voor deze rol, doet het ook goed. Haar valt dan ook niets aan te rekenen, daarvoor moet je bij Glazer zijn. Nee, een enorme teleurstelling was dit, want ik keek hier echt naar uit.
Auke Briek
Moet me helaas aansluiten bij Apster. Enorme teleurstelling! Ik had zeer hoge verwachtingen van deze film. Maar als het poedelnaakte lichaam van Scarlett Johansson me volledig koud laat, dan ligt dat vooral aan het saaie script en de lelijke shots.
Ik heb niets tegen abstracte en onconventionele films. Ik waardeer het dat deze film zijn eigen ding probeert te doen. En het is ook niet te abstract: de openingsscène was gaaf en er waren een paar abstracte momenten die wel ok waren. Integendeel, de film had wat mij betreft nog wel abstracter gemogen. Het had ook veel meesleepender kunnen zijn, met minder herhaling van dezelfde saaie gebeurtenissen. Daarnaast stoorde ik me aan de overdaad aan lelijke, documentaire-achtige beelden van haveloze jongens in sombere omgevingen. Met digitale camera's kunnen soms hele mooie beelden worden geschoten (Miami Vice), maar hier zie ik toch vooral de tekortkomingen van het medium. 2*
Norman Mailer
Dat ze uitgerekend in déze film volledig uit de kleren ging, begrijp ik dan weer wel.
Auke Briek
Snap ik ook. Johansson treft geen enkele blaam, ze speelt ook best goed. Alleen verdient ze het niet om op zo'n lelijke manier gefilmd te worden.
Cobusss
Ik vond er ook bar weinig aan helaas.
Dat Scarlett Johansson hier aan mee gewerkt heeft...
Basto
- 11969 berichten
Sterke sfeervolle sf film. Vooral de soundtrack is erg sterk. Zal zeker niet iedereen aanspreken, want veel wordt aan de fantasie van de kijker overgelaten. Ik vond het een beklemmend geheel.
linxde1
Kwam maar niet op gang deze film. Er had zoveel meer in gezeten. Vraagtekens alom na het zien van deze film.
jtsterkenburg
ik geloof dat ik toch wel een en ander duidelijk heb gemaakt??
?
milus
Leuk zo'n film dat eens stukje uit iets groters lijkt te zijn, de suggestie ervan is al heel aardig. Het is alleen een te klein stukje. Minimalistische vervreemdende onderdelen, best ok, maar dat is het dan ook. Als film niet mislukt, maar als je een verhaal met een opbouw en finale wil, dan zit je hier niet goed.
blurp194
Meh.
Een nogal dunne boodschap, die homeopathisch verpakt wordt om er een intellectueel sausje overheen te gieten. Voer voor de style-over-substance aanhangers, voer voor de zelfbenoemde intellectuelen onder ons. Maar voor de rest blijven er vooral saaie, lelijke beelden en een nogal nietszeggend plot over.
Waar de film ontegenzeggelijk hoog op scoort is op het niet gebruiken van de beschikbare middelen. Het landschap van Schotland ziet er regenachtig, druilerig, en vooral grijs uit - nergens is er ook maar iets moois te bekennen. De rol van Scarlett Johansson had evengoed ingevuld kunnen worden door de veertigjarige kassiere van de de Albert Heijn hier verderop - ondanks dat het plot iets anders suggereert, wordt haar lichaam dermate onaantrekkelijk afgebeeld dat ik het verschil niet meer zie, en qua acteren wordt er ook niet echt beroep gedaan op een hoger talent. Geef dan Barbara een kans, denk ik dan - maar, met haar naam op de poster is de film natuurlijk bij voorbaat kansloos. En verdiend.
Waar het bij mij ook nogal mis gaat is de neppe mysterieusheid van het geheel. Zonder een paar externe aangevers blijft het sowieso een brij - tenminste, ik had de paar pointers niet opgepikt. Maar zodra je die ergens gelezen hebt blijft er bitter weinig van het mysterie over. Sigaar uit lege doos, dooie mus, troep van de bovenste plank.
Elitair gepruts in de marge, verspilling van talent, zonde van je tijd. Pretentieuze lelijkfilmerij.
Richardus
Waar hebben jullie deze allemaal gezien als 'ie pas in oktober uitkomt? Allemaal downloaders?
Badalamenti
In België is hij al uit....
Naomi Watts
Ook een VoD release, ga maar van de gedachtegang van Richardus uit.
linxde1
Jazeker, maar dat is jouw interpretatie van de film. Maar ook die van de schrijver? Ik heb het niet kunnen vinden. En niet iedereen heeft zich in de schizofreen Freud verdiept. Wat deed die motorrijder daar dan?
Ik kon niets met deze film.

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

Marketa Lazarová

Jodorowsky's Dune
Documentaire, 2013

Il Deserto dei Tartari
Drama / Oorlog, 1976
schotlandgebaseerd op boekedinburgh, scotlandbuitenaards wezenprowlerbody snatcherslured very little dialoguea24loose adaptation