• 9.379.091 stemmen

Geregisseerd door: Harmony Korine

Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens

Releasedatum: 11 april 2013

Plot Spring Breakers

"A little sun can bring out your dark side."

Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.

avatar van stipstap

stipstap

Ik voelde eerder een antipathie voor de meiden. Maar volgens mij was het Korine zijn bedoeling dat mensen het als "heerlijk" ervaren.

avatar van Reinbo

Tja, "You can't please them all."

vinnna

De 5-sterren gevers voelen zich wel flink aangevallen zeg. hoeft helemaal niet... ik vroeg mij gewoon serieus af hoe het kwam dat jullie dit 5 sterren geven.

Ik kan namelijk maar één positief punt benoemen en dat zijn de leuke vrouwen.. voor de rest is echt alles bar slecht. Het verhaal, het camerawerk, de acteurs ( al moet ik zeggen dat Franco nog wel aardig speelt ) en dat overdreven gedoe met de blingbling. Misschien had ik 10 jaar jonger moeten zijn.

Overigens vind ik het einde ook zwaar afgeraffeld. Onze vriend Franco is dood, krijgt een kus en we gaan weer naar huis.. owja, we schieten nog even 30 gewapende mannen neer die totaal niet kunnen schieten. Overigens ook vreemd dat geen enkel geweer bij een meisje van 16 een soort van terugslag geeft. Dat meisje van 14 schiet met een shotgun alsof het een waterpistool is.. maargoed, dat zal aan mij liggen.

avatar van Fortune

Fortune

Er zijn toch genoeg recensies om erachter te komen waarom iemand hier 5* aangeeft.

De stijl is de inhoud!

vinnna

Die 5 sterren die jij aan The Shawshank Redemption geeft zijn hopelijk ook een grap.

Ja, ga me vooral proberen onderuit te halen met de meest gewaardeerde film ooit... chapeau

avatar van Reinbo

Camerawerk bar slecht noemen. Je maakt zo wel heel duidelijk dat je er geen enkele kaas van gegeten hebt....

vinnna

Nee die hak op de tak shots zijn echt ge-wel-dig idd... maargoed, je kan alleen maar persoonlijk aanvallen, zonder dat je iets kan vertellen over waarom deze film zo goed is.

avatar van Fortune

Fortune

Filmkriebel schreef:

Dat zag ik ook wel, maar wat is het punt daarvan? Van domme bimbo's (die zangerig, praatziek zijn in het eerste deel) naar (zwijgzame, giechelende) manipulerende bitches en moordgrieten... wat kun je hier nog uit halen? .

Franco is een gigantische clown, beetje een knipoog naar Lil Wayne. Maar het maakt niet uit wat een ontzettende clown je bent of hoe je eraan komt als je maar geld hebt. De look-at-my-shit cultuur? Maar al het geweld in deze film wil wet iets zeggen over geweld in onze hedendaagse cultuur in films, muziek en games. Pretend it's a fucking videogame. Het geweld is totaal niet realistisch en anderzijds stelt het helemaal niks voor, voor die blonde bimbo's. Er is in ieder geval wel wat meer uit te halen... Wat de film precies wil zeggen of wat de inhoud is, is compleet verborgen wat ik persoonlijk heel erg waardeer maar het kan ook tegenovergesteld heel irritant zijn vandaar dat het ontzettend love-it or hate-it is.

avatar van TomPSV

TomPSV

Reinbo schreef:

Ik vond het camerawerk ook één van de sterkste punten, maar ik kan ook begrijpen dat er mensen zijn die het als bijzonder irritant ervaren. Het is toch heel anders dan in de meeste andere films. Het dan bar slecht noemen is misschien niet helemaal juist. Eerder dat het je gewoon niet ligt.

Reinbo schreef:

is ook maar een subjectief waardeoordeel. Nergens wordt gepretendeerd dat het camerawerk ook slecht is.

vinnna licht toch wel het één en ander toe, give him some credit.

TomPSV schreef:

Haha, ja zo had ik het misschien beter kunnen verwoorden

avatar van Reinbo

Kijk, daar zal ik je niet op aanvallen. Dat is een subjectieve mening waar je alle recht toe hebt.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Fortune schreef:

Zeker mee eens. Leuk woord om te gebruiken in het alledaags leven trouwens... look-at-my-shit cultuur.

Kijk, dat zag ik er nu totaal niet in. Snap het verband wel maar zag het eerder als kritiek op de huidige waarden en normen van de jeugd, over hedonisme, en zich in een eigen gefabriceerd wereldje nesten van sex, drugs and rock 'n roll.

En hier spreekt het stempatroon volledig voor zich. Toont ook aan dat je deze film met verschillende brillen kan bekijken.

avatar van stipstap

stipstap

@filmkriebel, ik vind dat je toch nog hoog stemt voor een film die je niet begrijpt

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Misschien is wat jij "niet begrijpen" noemt bij mij "anders interpreteren".

avatar van disneystore

disneystore

De sex, drugs & rocknroll mentaliteit is er toch al jaren en jaren... Spring Breakers heeft barweinig kritiek, of althans weinig kritiek in de vorm van "wat de jeugd nu doet is slecht! slecht, slecht, slecht! Naar Florida gaan om te feesten? Nou, niet naar mijn zin! Slecht."

avatar van Keane1983

Keane1983

Audio en vidueel is de film een plaatje.
Schiterende beelden, absurde soundtrack en geweldige montage van beelden en geluid.
Echter was dit niet voldoende om mijn volledige aandacht de volle 90 min. vast te laten houden.
Want qua verhaal en personages heeft de film namelijk bar weininig om het lijf.
Minimale symphatie wist ik op te brengen voor de maincast en waren bepaalde plotweningen niet (in hoevere je dit zo mag zeggen) logisch.
Toch wist de film mij na de tweede helft erg onconfontabel voelen. Onderhuidse spanning en niet weten waar het allemaal op uit zou draaien.
Voor mijn gevoel werd de spaning hoger opgebouwd dan dat de climax uiteindelijk was.
Cast is mijn inziens leuk en goed gecast.
Eind oordeel:
Jammer dat de film je zelf iets te veel laat nadenken waarom bepaalde situaties zo lopen en dat de personages zelf weinig diepgang hebben of karakter ontwikkelingen ondergaan hiermee doel ik op..van het ene moment een bleu kippetje en op het andere moment een bad-ass bitch.
Daarnaast is er genoeg lust voor het oog met betrekking op (overbodig) naakt van alle sekses en pikante alla " wild things" scenes.
Qua verhaal aan de magere kant en niet overal even snel (trage opbouw en veel scènes die waarschijnlijk voor de regisseur een diepere betekenis heeft, maar voor de (doorsnee) film kijker als storend of overbodig bevonden kan worden).
Maar aan de andere kant is de film een ware trip om naar te kijken op het (zoals ik net al aangaf) gebied van montage, geluid en editing. Tevens een ware uitdaging voor je blu-ray speler en HD televisie, want de kleuren springen letterlijk van het scherm af.
Van mij krijgt deze film op dit moment een 3,5*
Zeker geen slechte film maar als je een " highschool, american pie achtige film verwacht, kom je zeer zeker bedogen uit ( de naam van de film het het plot zetten mij ook wat op het verkeerde been)
Een film die je moet ervaren en wat voornaam is...echt zin in hebben. Zeker geen film die je even voor de (misschien dom uitgedrukt) lol aan zet.

avatar van Knisper

Knisper

Een hoop off-topic verwijderd. Nogmaals, dit gaat over de film niet over de stemmen van andere users, het beoordelen van meningen van andere users, andere films etc.

Maar ik snap nog steeds niet dat zware over-the-top gehalte van deze film. Zo'n lachwekkend personage als Animal bijvoorbeeld. Waarom?

Waarom niet wat ingetogener dromerig?

Was net alsof het expres grappig moest zijn of zo.

avatar van Reinbo

Het is een film over escapisme, met als locatie een van de meest uitbundige locaties daarvoor. Dan past die over-the-top stijl toch prima bij.

Het alledaagse bestaan in middle-Amerika is dromerig. Daar verkeerd men in een soort van soort van winterslaap), daar is iedereen verdoofd (waterpijp bong gebruik op feesten). Dat zie e ook terug in de dromerige beelden met de handstands in de gang, de beelden van de feetjes daar, allemaal vertraagd en dromerig, de zachtjes vanuit de achtergrond aanzwellende muziek, etc, een auto raast versneld voorbij en schudt ze wakker, laat een uitweg zien..... Plannen voor Spring Break worden gemaakt, maar ook de overval aldaar wordt met dromerige beelden getoond. Flarden....

Maar in Spring Break gaat met helemaal los.... Daar laat iedereen zich gaan en geeft zich over aan de heersende vide. PARTY! Daar gaat de droom in overdrive wordt het luidruchtig, kleurrijk en way over-the-top. Al vind ik het bij vlagen dromerig blijven, het is ook de realiteit die indaalt en laat zien dat escapisme niet het antwoord is. Je kunt niet vluchten van jezelf. Maar uiteindelijk keren alle dames terug en eindigd de film weer in dezelfde toon als de openingsscenes (afgezien van die party op het strand)

Erg passend, vond ik.

Ik snap de link tussen escapisme en overvallen, geweld, etc. niet helemaal denk ik.

Beetje ongeloofwaardig allemaal, van die licht dommige meisjes die zo gaan handelen als hardened criminals.

avatar van Reinbo

Geloof ook niet dat de film beoogd een realistisch c.q. geloofwaardig beeld te schetsten..... Denk dat je die gedachte eerst moet laten varen. Zou zeggen dan de openingsscene dat wel duidelijk maakte. Spring Break in het echt ziet er meer zo uit.

En droomde niet iedereen er wel eens van om een bank te beroven en een luxe leventje in op een tropische bestemming te gaan leven? Zij doen het..... Maar nogmaals, serieus moet je het allemaal niet nemen. Het is fantasie, escapisme, juist weg van de realiteit.

kos schreef:

Het is dan ook een "male fantasy" en het moet dan ook zo ver mogelijk van de realiteit staan.

Sowieso is Korine wel van de 'uitbundige' personages. Mister Lonely alleen al. Marilyn Monroe, Michael Jackson, Roodkapje, Abraham Lincoln, Charlie Chaplin, James Dean, Madonna, The Three Stooges etc. in één film . Al snap ik dat het gevoelsmatig iets erover kan zijn maar vind dat juist nou zo treffend, en vooral vergeleken met Mister Lonely valt het relatief nogal mee. Ik denk dat over the top characters het surrealisme en in Alien's geval de hedonistische feel prima ondersteund.

avatar van Reinbo

Mijn stagiaire zei dat het net zo goed een female fantasy was.

Naomi Watts

Er zijn ook vrouwen die er wel wat mee kunnen ja .

avatar van Martxela

Martxela

Een van de allerslechtste films die ik heb gezien aller tijden, zal wel alleen een ranzige fantasie van de maker geweest zijn, girlz with gunz.....

En by far de slechtste scene die ik ooit gezien heb in een film, dat tenenkrommende liedjes achter de piano....... Zelden zo een k film gezien als deze.

En natuurlijk dan nog even heel 'geil' aan het einde met zijn tweeen een heel resort uitmoorden, ja joh..... Tuurlijk.... Je krijgt er bijna de slappe lach van zo waardeloos was dit....

avatar van McSavah

McSavah

kos schreef:

Zo'n lachwekkend personage als Animal bijvoorbeeld

Alien?

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

dunno, easter eggs enzo, zal eens opletten volgende keer of ik Animal ergens spot in de film.

Lol, Alien ja.

Maar nee, ik moet vooral lachen om zo'n raar karikatuurtje. Het had allemaal best cool kunnen zijn.

Maar nu geeft het een beetje een idee druk van, pas op kiddies met je verheerlijking van de party en rap en drugscultuur. Want het is ECHT HEEL GEVAARLIJK!!

Simpel gezegd. Ik snap de bedoeling gewoon niet zo van deze film. Male fantasy??? Why?