Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Harmony Korine
Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 11 april 2013
Plot Spring Breakers
"A little sun can bring out your dark side."
Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spring Breakers (MusicMeter)
Brit
Forest
ATL Twin
ATL Twin
disneystore
Ah, oké. Nog nooit van hem gehoord. Maar qua uiterlijk doet hij me vooral enorm aan Riff Raff denken, daarom dat de vergelijking nogal rap was gemaakt. Niemand heeft ook echt al iets over Gucci Mane gezegd, misschien omdat er basically nog niks over hem bekend is van de film. Zal ook wel wat toevoegen aan het plaatje.
Naomi Watts
Gucci Mane schijnt een rivaliserende drugsdealer te vertolken. En Jerm Jilla niet te vergeten. Op basis van de set pics die ik gezien heb zal zijn screentijd voornamelijk in de stripclub zitten.
Playlist. Very nice
The Black Keys - Tighten Up
Nelly - Hot in Herre **
Nicki Minaj - Moment 4 Life (Ft. Drake)
Skrillex - With Your Friends (Long Drive)
Dangeruss - Hangin wit da Dopeboys **
Grouper - Invisible
The Cool Kids - What Up Man
Britney Spears - Hit Me Baby One More Time **
Birdy Nam Nam - Goin’ In (Skrillex “Goin’ Down” Mix)
Waka Flocka Flame - Fuck This Industry (Explicit Album Version)
Rick Ross Ft. Pill, Meek Mill, Torch & French Montana - Big Bank
Britney Spears - Everytime **
Gucci Mane & Waka Flocka Flame - Young Niggaz
Waka Flocka Ft. Cartier Kitten - Snakes In The Grass
The Weeknd - The Zone (Ft. Drake)
Ellie Goulding - Lights
** Sung by cast
McSavah
Lekker veel foute muziek, maar ook weer iets als Grouper ertussen, leuk!
Inland Rabbit
Grouper is een bizarre toevoeging als ik de rest van de soundtrack zie. Wel tof natuurlijk.
Neeein. Waka Flocka, Gucci Mane en Rick Ross ruk? Bring it on
Neeein. Waka Flocka, Gucci Mane en Rick Ross ruk? Bring it on
Naomi Watts
Verre van goede hiphop, maar dat is dan ook nooit het uitgangspunt geweest van Korine, Franco, Skrillex en Martinez.
Ataloona
Eens, Dälek en Aesop Rock hadden we op voorhand al niet verwacht, me dunkt.
disneystore
Goed ? Ik vind het wel wat hebben ja. Allesbehalve ruk dus. Je moet het niet zo serieus zien, die muziek. Ik denk dat Korine het ook wel z'n charmes vind hebben, hij neemt het gewoon niet serieus, het wereldje ook niet.
disneystore
Ik heb gisteren trouwens al een hele discussie gehad met iemand over hiphop muziek. Ik sta zeg maar open voor elke soort hiphop. Death Grips, Dälek (zoals hieronder vernoemd), DangerDoom, Beastie Boys, Gorillaz, Flying Lotus, Killer Mike & El-P, Das Racist etc
Nomak
Ik vraag of je deze "hiphop" goed vind. Los van de film of de mening van de regisseur.
Zo ja, denk ik dat te wijten is aan de generatiekloof. Kan me gewoon niet voorstellen dat iemand die de hoogdagen van de rap heeft meegemaakt dit goed kan vinden.
Ataloona
Je hoeft muziek niet kwalitatief goed te vinden om het leuk te vinden of soms eens te luisteren. Deze hiphop is gewoon lekker fout, maar óók gewoon heerlijk om (soms) eens te luisteren. Dat het kwalitatief gezien onderdoet aan Can Ox, Dälek, Death Grips, Public Enemy, Aesop etc. maakt me dan geen klap uit. Anders zou ik hiphop ook een kutgenre kunnen noemen, simpelweg omdat jazz en klassieke muziek ''kwalitatief beter'' is. Generatiekloofje misschien?
?
Geen idee waar je het over hebt. Het gaat er niet om of het ene genre kwalitatief beter is dan het andere. Het gaat over de evolutie van een genre.
Ik ben opgegroeid met de muziek van Ice-T, Eazy-E,..... De rap waar ik over praat is zowat beginnen uitsterven toen disneystore werd geboren, vandaar dat ik het over generatiekloof heb.
McSavah
Het lijken me vooral nummers die bij de film en de meisjes die erin spelen passen, met enkele uitzonderingen zoals Grouper en The Black Keys. Buiten de film zou ik er niet naar luisteren, maar dat wil nog niet zeggen dat het geen goede soundtrack is.
Naomi Watts
Typische playlist voor een Spring Break setting. Nummers als die van Grouper en The Black Keys lijken mij idd één van de weinige die echt gekozen zijn op kwaliteit.
disneystore
Hier heb ik het ook precies over. Exact wat ik bedoel. Is er dan iets mis met een generatiekloof, Nomak? Ik heb niet gevraagd om in 97 geboren te worden ofzo. Kan je zelf namelijk niet kiezen. Maar zoals Ataloona zegt, deze hiphop is gewoon lekker fout, maar ook gewoon heerlijk om (soms) eens te luisteren. Maar goed, ik kan je zeggen als deel van deze generatie dat old school wel degelijk helemaal "in" is. Als je in een skatepark komt hoor je niet anders dan Ice-T, Cypress Hill, xZibit, Nas, Public Enemy meh meh meh noem maar op.
nclo
Kwalitatief vind ik die lijst afschuwelijk. Ik krijg al een rode nek als ik de naam Nicki Minaj hoor (ondanks de omtrek van haar imposante derrière). Maar zoals al een aantal keer eerder is gezegd is deze film lekker fout en daar hoort natuurlijk een lekker fout deuntje bij. Bovendien is het in praktijk vaak zo dat ong. 5 nummers echt in de film gebruikt worden en de rest als de sier erbij zit. Al begrijp ik het idee achter dat nummer van de Black Keys niet. Ik had liever een iets meer uptempo nummer gehad ala Lonely Boy of tenminste iets met meer distortion om de sfeer in de film een beetje aan te geven. Maar dat is dan een mening van mij en klaarblijkelijk niet van Korine.
?
Geen idee waarom je daar dan mee komt aanzetten bij een film als Spring Breakers? Totaal random dit.
Ataloona
Tsja, maar wat heeft opeens de evolutie van hiphop hiermee te maken? Helemaal niks. En de hoogdagen van de rap meemaken? Volgens mij maken we die juist tegenwoordig mee. (kan d'r ook weinig mee overigens) Rap is nog nooit zo succesvol geweest in de hitlijsten. Hoogtijdagen is maar een subjectief iets (zoals altijd met muziek, dat maakt dit soort discussies gewoon onmogelijk) Dat het je ding niet is, is één ding, maar dan hoef je niet zo denigrerend te doen tegen degene die dit wel leuke muziek vinden. Dat je er dan ook nog bijhaalt dat je bent opgegroeit met gangstarap (Ice-T, NWA) is mij al totaal irrelevant. Het gaat hier over Spring Breakers en diens soundtrack (en daar zou geen betere muziek voor bestaan dan wat er nu is, m.i.) en ik zie totaal niet in waarom de evolutie van hiphop er opeens bij moet worden gehaald, totaal nutteloos toch? Ik houd het maar bij een generatiekloof.
Naomi Watts
Eens met Ataloona. Ik zie ook geen enkele aanleiding voor een dergelijke houding.
Veel nummers zullen te horen zijn. Denk ook maar in de functie aangezien veel set ups (stripclub, Spring Break segmenten in St. Petersburg, auto scenes) er vaak muziek op de achtergrond zal zijn. Een klein aantal zal idd een begeleidende functie hebben.
Naomi Watts
Spring Breakers krijgt een gelimiteerde december release, zodat het kan meedingen met de oscars. Goede move, al verwacht ik wel dat het te edgy is voor de kadavers van de Academy. Toch een goed signaal van AnnaPurna hoe ze denken over Spring Breakers en vooral de performance van Franco. Met het criteria van de Academy is het een long stretch, maar als je de kenners moet geloven is zijn performance kwalitatief gewoon een favoriet voor het beeldje voor beste acteur.
Montorsi
Neem aan dat de makers dit alleen doen voor Franco, en zelfs dan lijkt me de kans op een nominatie al niet zo groot.
cordiacovens
Ik geef het ook 0,1 %..makers willen hem vast te vriend houden.
Naomi Watts
Oneens. Met Douglas Crise en Benoit Debie in de gelederen (wat een monsterlijke combo) lijken Best Film Editting en Best Cinematography geen utopie. Integendeel. Al is Spring Breakers qua setting en thematiek vast weer een brug te ver voor de Academy.
De rol van Franco lijkt niet veel kans te hebben op een nominatie (door de aard van zijn rol) maar aan de andere kant is de concurrentie voor supporting actor zo moordend?
Ik geef het ook 0,1 %..makers willen hem vast te vriend houden.
cordiacovens
Als je de academy kent weet je dat de film overlooked zal worden, vandaar no chance. Franco heeft inderdaad aardige concurrentie van Philip Seymour -Hoffman, Robert de Niro , Arkin , Dicaprio , Tommy lee Jones. Die allen al in films spelen die de academy beter liggen en bovenal die meer geld hebben om gepromoot te worden. Editing en cinematography is heel misschien mogelijk omdat de nominaties gekozen worden door die specifieke branches, maar ook dt zie ik niet gebeuren. Editing ging bijvoorbeeld vorig jaar naar the Girl with the dragon tattoo, ook een film met verder weinig nominaties. Maar over het algemeen genomen worden in de meeste categorieën de films gekozen die de mensen van de academy goed vinden.
Montorsi
Dat bedoel ik, die worden denk ik in elke categorie genegeerd. Alleen Franco kan op basis van zijn naam nog wat uitrichten, maar ook dat zou me verbazen.

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Passione d'Amore
Drama / Romantiek, 1981