• 9.379.560 stemmen

Geregisseerd door: Harmony Korine

Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens

Releasedatum: 11 april 2013

Plot Spring Breakers

"A little sun can bring out your dark side."

Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Harmony op de loper, hij denkt wat doe ik hier haha. Zie m ongemakkelijk om zich heen kijken. Uiteraard was dit wel een beetje zijn gooi naar groter succes, maar het past m gewoon niet hehe. Al heb ik geen idee of zn vorige films geen festival films waren ook.

disneystore

Korine ziet er inderdaad nogal ongemakkelijk en zenuwachtig uit. Ook Gomez stond er precies bij alsof ze nodig naar 't toilet moest of tien minuten geleden van een vliegtuig was gestapt en jetlag had (wat misschien eerder het geval was.) Ik kijk nu enorm uit hiernaar, ga je echt naar Toronto, NW? Veel plezier en vergeet niet te zeggen wat je over de film vond. Korine in 't meer commerciële werk ligt me ook wel denk ik, zal sommige mensen wel goed doen dat er eindelijk nog eens een goede film in de cinema draait.

disneystore

Voor degene die dit snel lezen, er is nu een persconferentie in Toronto aan de gang met alle (hoofd)actrices, James Franco en Harmony Korine.

TIFF 2012 | Live Press Conferences - domeproductions.com

avatar van Fortune

Fortune

Ok, psychopathische chicks en bruut geweld.

disneystore schreef:

Korine ziet er inderdaad nogal ongemakkelijk en zenuwachtig uit.

Lijkt me ook regisseur eigen. Helemaal niet gewend in de spotlights te staan en het contrast wordt helemaal groot als je naast de cast staat die dat wel gewend zijn.

Haha, nee bedoelde Harmony en cast, ik blijf helaas gewoon thuis . Zal moeten wachten tot het IFFR.

Erg mooi dit, hier doe je het voor. Staande ovatie.

Geez, Vanessa.

"Seeing all this money makes my pussy wet"

En Gomez, Korine of Benson antwoord met:

"It makes my tits look bigger!"

Wild plassen, expliciet taalgebruik, wat geweld, functional nudity en andere Spring Break nonsens. Qua vorm staat het wel, nu nog hopen op een zelfde uitvoering. Ik verwachtte het al maar toch fijn die bevestiging dat de dames totaal game zijn.

disneystore schreef:

TIFF 2012 | Live Press Conferences - domeproductions.com

En integraal terug te kijken. YouTube - SPRING BREAKERS Press Conference | Festival 2012

Erg leuke press conference en alleen om de tekenende shine through dress van Vanessa en de leopard dress van Selena niet te missen.

nclo

Valt mij wel altijd op dat vrouwlief Rachel erg weinig te zeggen heeft. Als directe contactpersoon van de regisseur en een actrice zou je wel meer uit haar mond hadden verwacht.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Leuke conferentie. Grappig die zenuwtrek (tenminste, dat denk ik) van Harmony met zn rechter oog hehe. Vooral Franca en Gomez komen van t stel verrassend sympathiek over. Rachel Korine is gewoon wat schuw of verlegen, iets wat Harmony ook vaak heeft, maar die zal wel mediatraining hebben gehad ofzo? haha. Benson leek me wat koud en hard, kon geen lach vanaf, maar I won't judge. Hudgens was ok.

Mooi om nogmaals te horen hoe Harmony zijn films benadert, meer vanuit gevoel en dat ie het dialoog ook niet echt laat spreken.

nclo schreef:

Leek me meer een geval van niet uit d'r woorden komen, manlief moest haar ook een keer uit de brand helpen .

Inland Rabbit schreef:

. Eén van de punten waarom ik het ook een geweldige director vindt. Een benadering die mijn soort cinema ten goede komt. Ik had alleen veel meer vragen voor Hudgens verwacht, aangezien haar personage toch wel het trashiest is van de 4. Ook voor Benson had ik wat meer verwacht, maar haar verlegenheid zal de pers ook wat tegenhouden. Ondanks dat Benson en Hudgens de grotere rollen hebben van de 4 vrouwelijke leads toch opvallend dat ze zo weinig vragen kregen (al is 't logisch dat Gomez door een kleinere rol toch veel vragen voor d'r kiezen krijgt). Leuk ook het moment dat Thurman en Sidney (en hun lifestyle) bij de Q&A betrokken worden .

YouTube - 3140SB ITALY-VENICE-SPRING BREAKERS

Weer nieuw materiaal. Jesus, wat mooi. Werkelijk magistraal werk weer van Benoît Debie (en Korine uiteraard). Wow . Kleurgebruik, kadreringen, belichting, camera angles. Dynamiek alom. Ik ben ook een sucker voor intieme track, close-up en low-angle shots. En dan is dit nog low quality. Werkelijk briljant wat Debie uit de Arricam LT perst. Ik ben om, ik verkies de Arricam LT boven de Alexa. Any day of the week.

Naomi Watts schreef:

Idd, zeer opvallend. Zeker omdat er niet eens zulke onverwachte vragen worden gesteld en waar je haar prima op kon trainen. Tegelijkertijd vond ik er weinig vernieuwends aan. Alles wat zij zeiden was hier al op het topic geposte en nogmaals van zulke oppervlakkige vragen waarin het ze wss niet eens om gingen dat Korine hier wss een meesterwerk zal neerzetten maar meer om het feit dat Gomez en Hudgens daar met hun doorschijnende jurkjes iets mochten zeggen.

Erg mooi camera gebruik wat je normaliter niet bij zo'n film verwacht. Heb je trouwens ook een filmpje waar niet zo'n gekke Japanner doorheen zit te lullen?

avatar van AHWA

AHWA

Plaatjes zien er mooi uit, ja. Ik denk dat het meer Thais was, maar ik kan me vergissen. Ben geen expert in oosterse talen.

nclo schreef:

Blijft inderdaad weinig vernieuwends, meeste was dan ook allang bekend. Alleen Korine die vertelt over de manier hoe hij een concept opzet en de cast hun invulling laat geven was dan nog wel informatief (al wisten Korine kenners dit ook wel). Probleem blijft dat je met zo'n cast veel van die tienerblaadjes naar de Q&A lokt. Top journalisme is dat ook niet. Verre van. Had ook liever wat sterke vraagstellingen gehad.

Klopt. Vandaar dat ik bi jde samenstelling van cast en crew ook gelijk obsessed was over die film. Zeer zeldzame combinatie, die bijna garant staat voor succes. Echt een geschenk uit deh emel, maak je zeer zelden mee. Als er een filmequivalent is voor het basketbal dreamteam uit 92, dan is deze Spring Breakers het wel .

Helaas nog niet tegengekomen, beter kan ik helaasn og niet bieden. Wel begreep ik van Muse Productions dat nieuwe clips en de trailer (!) deze maand en anders volgende maand zal komen.

nclo

Reactie van Gomez op de film en het filmfestival in Venetië op Facebook.

Tonight was one of the most amazing nights I've ever had. Our film got a standing ovation at the Venice film festival! I couldn't stop crying. Being apart of such an amazing project was such a blessing. From Wizards to tonight.. I'm truly so blessed. Im still in shock! I hope you guys enjoy Harmonys film making. He truly is amazing. Note: this movie is not for my littles it's rated R! I just wanted to share this night with y'all! Love you!

"it's spring break y'all!"

Naomi Watts

Twee top critic reviews. De één positief, de ander negatief. Beiden zeer goed.

Derek Malcolm en Matt Patches.

Candy blows marijuana smoke into Brit's (Benson) mouth

Details die steeds meer en meer los komen van reviewers laten des te meer blijken dat Korine qua context de juiste snaar weet te raken.

Edit: en nog een sterke review

Na handjesvol reviews is het wel duidelijk wat te verwachten, en het idee dat ik al had klopt grotendeels wel, een handvol details die de puntjeso p de i zetten en ben nu wel klaar voor de trailer en de uiteindelijke eerste kijkbeurt in Januari.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Wanneer komt de film eigenlijk in de bios Naomi Watts? je hebt het over januari?

Naomi Watts

Originele planning is Spring Break dus zo eind maart/april, al is er nog niets officieels bekend. Met Januari ga ik ervan uit dat ik 'm op het IFFR zie.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Het is (naar mijn weten) nog niet bekend of er een Nederlandse bioscooprelease komt.

Een big if inderdaad. Verhoeven (de user) zei dit erover:

Spring Breakers zal buiten het IFFR (2013) ergens tussen wal (Filmhuis) en schip (Bioscoop) geraken. Schat een landelijke distributie voor Nederland heel klein in.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

o oke, ja ik zie hem dan ook op IFFR. looks really cool

Naomi Watts

Leuke review, goede review en een samenvatting van de dirty things die de dames ondergaan.

Fijn weetje dat de dames dus compromisloos en 'bad' zijn, en niet Franco's personage. Sniffin' coke off eachothers bodies . Dat detail nog niet voorbij zien komen. Scrumptious. En het TIFF affiche

YouTube - Spring Breakers cast Interview [Italian]

Geweldig nieuw beeldmateriaal (jammer van de Italiaanse translator). De party sequences zijn tof en krachtig ge-edit door Crise (die Girls Gone Wild stijl is the way to go), Nessa ziet er op beeld nog meer illegal uit in haar paars/roze bikini en de wildplas scene is nu al puur goud . Debauchery to the fullest.

De Spring Breakers in Chi Magazine

Die pornstar-achtige seksuele bewustheid van Vanessa is echt krankzinnig .

avatar van Sol-

Sol-

Spring Breakers

Vier Amerikaanse meiden hebben genoeg van de sleur die heerst in hun slaapstadje en willen niets liever dan een Spring Break om hun ook tot dan toe nietszeggende leven te ontvluchten. Het probleem is echter geld en daarom besluiten ze een fast food restaurant te overvallen. Goed en wel vertrekken ze vervolgens zuidwaarts richting Florida. De Spring Break is een feit. De feestjes lopen echter uit de hand en het duurt dan ook niet lang totdat het kwartet in de gevangenis beland. Gelukkig is daar een drugsdealer om ze vrij te kopen.

Het verhaal is even bizar als het klinkt en heeft niet veel omhanden. De diverse aspecten kunnen gezien worden als een kritische zelfreflectie op het hedendaagse Amerika, maar helaas wordt dat verhaaltechnisch niet echt uitgewerkt. Korine hint wel, maar wanneer het er echt om draait trekt hij zich terug.

De film moet het veel meer hebben van de cinematografische, cameratechnische, muzikale en montage aspecten waar veel aandacht aan is besteed. Prachtige kleuren die het desolate, dromerige en surrealistische goed benadrukken. Hoogtepunten zijn een aantal scènes waar uitsluitend gebruik lijkt te zijn gemaakt van blacklights. De overval op het restaurant waar we op niet conventionele wijze voyeuristisch meekijken en vervolgens worden getrakteerd op een track van mevrouw Britney Spears en haar everytime is een juweeltje. De film borduurt verder met vergelijkbare huzarenstukjes en liet mij in ieder geval niet los. Al is het maar vanwege de soundtrack die varieert van teen pop, hiphop tot aan dubstep en weer terug. Alles door elkaar. Waar we ook door middel van de montage van het een naar het andere moment worden geslingerd met flashbacks, herhalingen die niet vervelen en slow motions. Het geheel voelt op momenten eigenlijk aan als een grote videoclip en maakt knipogen naar films als de Girls Gone Wild franchise.

De vier hoofdrolspeelsters die voorheen alleen in series op het Amerikaanse Disney Channel te zien waren en wellicht onwetende tienerfans zullen gaan choqueren zijn een mooie vondst en trokken ook alle aandacht in Venetië. Maar degene die echt de show steelt en de film draagt is Mr Scarface James Franco. Gewelddadig, fout en de pimp. Zijn ‘onschuldige’ rollen in Spiderman, Flyboys en het letterlijk voor mij dramatische 127 hours ver achter zich latend. Uiteindelijk zijn het toch de Spring Breakers die gewelddadig met de eer aan de haal gaan, waarna de droom even abrupt maar verwacht uiteenspat.

“Four rebellious girls went out to play, four rebellious girls were out to stay, to have the best time they ever had. Spring Break. Spring Break 4ever bitches.” Selena Gomez in Spring Breakers 8/10

Gezien op het filmfestival van Venetië 4 september 2012 in bijzijn van de wereldpers en grote bonzen uit de filmindustrie. Opvallend was dat veel ouderen, zeg plus 40 en 50, vroegtijdig de zaal verlieten. De jonge generatie applaudisseerde en joelde enthousiast mee. Spring Breakers zal naar ik vermoed eind januari 2013 op het filmfestival van Rotterdam te zien zijn. En helaas zal het misschien wel tot dan toe wachten zijn op beeld en geluid, want tot mijn verbazing staan er momenteel alleen twee weinig zeggende teasers online.

Naomi Watts

. Eindelijk de eerste review hier op MM ook een feit. Bedankt voor het benadrukken dat de film vooral leunt op de tandem tussen Korine, Crise en natuurlijk Debie. Nog meer ondersteuning voor de verwachting dat dit een audiovisueel meesterwerk kan gaan worden. Met de rest als perfecte uitgebalanceerde completing pieces. Bedankt hiervoor.

Al zal Muse nog wel ruim voor het IFFR nog met beeldmateriaal komen, ik verwacht straks als het filmfestival in Tokyo van start gaat. Ook de trailer verwacht ik voor die tijd.

disneystore

.Het is trouwens wel niet de eerste keer dat Franco een drugsdealer speelt. In Pineapple Express doet hij dat ook al enorm goed. Ziet iemand de vergelijkingen trouwens tussen Alien en Riff Raff? Denk dat zijn karakter daar nogal veel op gebaseerd is.

Naomi Watts

Een heel klein beetje. Al is zijn personage vooral gebaseerd op St. Petersburg native Dangeruss. Staat ook op de OST en is hier te spotten met de dames.