Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Harmony Korine
Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 11 april 2013
Plot Spring Breakers
"A little sun can bring out your dark side."
Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spring Breakers (MusicMeter)
Brit
Forest
ATL Twin
ATL Twin
@disneystore
Hoe zo een straffe uitspraak van @Ajax&Litmanen1?
Ook ik vind het een heel gekunstelde, maar niettemin oninteressante film, zonder iets wat ook maar enigszins op een verhaal lijkt.
Prima, dat jij laaiend enthousiast bent, maar anderen hebben hetzelfde recht om er niets aan te vinden. Gewoon een kwestie van smaak en perceptie en jouw smaak en perceptie zijn niet de maatstaf. Net zo min als de mijne.
chill. Dat was sarcasme.
disneystore
Blijkbaar is die volgens de Belgische Fnac website inderdaad op 5 juli verschenen, althans staat dat bij de Blu-Ray.
Straks eens binnenspringen dan maar
disneystore
Nope, verschijnt echt pas 10 juli volgens beiden Fnac en Free Record Shop.
VincentL
Ik ga hem zo ook maar eens opzetten. Hopelijk vind ik het wat aangezien de stormvloed van reacties die je op je mening krijgt bij deze film
Naomi Watts
Nope, verschijnt echt pas 10 juli volgens beiden Fnac en Free Record Shop.
Hier ook gewoon. Spelen het wel zoals het hoort. Blijf het ook vreemd vinden dat je bijna een week voor vastgestelde release 'm in de schappen legt. Maar goed, kan ik wel genieten van het weer
nclo
Eindelijk eens een keer bekeken. Werd niet gedraaid in Zwolle (heb ik wel naar gezocht dus als iemand het tegendeel beweert weet ik dat ik ook weer lekker lui ben geweest) en ik had niet echt zin om helemaal naar b.v. Kampen af te reizen voor die film. Dus wat doe je dan? Juist, dan zoek je een halfuurtje op dit wondertje genaamd Google en voor je het weet kom je een koning tegen die deze film heeft bemachtigd en op internet weten te pleuren. De kwaliteit is dan niet best, maar Debie is zo'n koning dat je de sfeer zelfs op een verlaten site met een beroerde resolutie kan proeven. Een zeer groot pluspunt van de film die het beeld dan ook een extra dimensie weet te geven.
De film zelf dan. Eerste +- 30 minuten was voor mij door de zure appel heen bijten. Behalve een kinky bankoverval had ik niet het idee dat het verhaal lekker dynamisch op gang kwam. Dit kwam (mede) door onze grote lieve mevrouw Bieber die ik een paar maanden geleden nog zo heb opgehemeld. Bij haar zat geen of nauwelijks passie dat haar een gepassioneerde actrice maakt die een karakter kan realiseren waar je mee kan voelen. Korine zei al dat ze meer een doorn in het oog was dan dat ze echt van pas kon komen. Ik geef hem geen ongelijk. Waar Hudgens, Benson en natuurlijk vrouwlief Rachel een prima presentatie geven van hun kunnen (ik ben vooral onder de indruk van Hudgens, sexy, meedogenloos en niet onbelangrijk een belangrijk verlengstuk van Franco) is Selena meer een meisje van 12 die een fles cognac in haar handen krijgt gedrukt en maar mee moet dingen met de rest van de groep. Zij werd dan ook geliquideerd (de overgang vond ik een beetje direct en niet subtiel terwijl dat niet had gehoeven, maar afijn) en Franco kwam binnen. Een behoorlijke plottwist waar ik wel van schrok want Faith was het eerste halfuur wel het centrum van het verhaal.
Echter, vanaf minuut 1 bleek Franco de ''missing link'' te zijn die deze film zo hard nodig had. Iemand waar je tegen opkeek en leek geknipt voor deze rol. Fantastisch hoe hij deze naïeve meisjes wist te strikken en vanaf dat moment was hij degene die de hele film bij elkaar hield. Chapeau! Hij was niet alleen een geweldige rots in de branding, maar wist ook zijn medespelers zo te bespelen dat zij wel gedwongen waren om zich te onderschikken aan deze koning.
Dan nog een lofzang naar Benoît Debie. De zomerse sfeer die hij in de film toepaste werd hier behoorlijk opgehemeld. Daar is geen woord van gelogen. Echter, de kracht van de film was niet alleen het beeld, maar net zoals bij veel films van Korine was hij ook hier niet bang om te experimenteren met zijn materiaal. Want materiaal had hij zeker en voor hetzelfde geld had deze film de twijfelachtige eer gehad om een plaatsje in de MM Flop 100 te bemachtigen. Buiging voor Franco, buiging voor Vanessa, een buiging voor Debie, maar vooral een buiging voor Korine en een handdruk voor Selena.
Een 8 met een griffel.
Naomi Watts
Na flink wat gekloot met uploaden (vervelende speelduur limieten).
[EDIT moderator: link naar illegaal geupload materiaal verwijderd]
Auke Briek
Dank voor al de moeite NW! Krijg echter te zien "Deze video bevat inhoud van vvsfilms, die deze wegens auteursrechtschending heeft geblokkeerd voor je land. Het spijt ons.
"
Naja, hij staat waarschijnlijk ook wel op de blu-ray a.s. woensdag.
Naomi Watts
Hij staat erop ja, wel jammer maar ach een paar dagen wachten kan nog wel. Heb nog een linkje getypt, misschien dat ie daar het wel doet. Mocht je de behoefte hebben
Benoit Dobie
j0enne
In Eindhoven ligt Spring Breakers al in de schappen bij de Mediamarkt.
Naomi Watts
Hier bij de MM nog niet gelukkig. Ik vind het ook echt niet kunnen, al schijnt dit wel een MM dingetje te zijn.
Straks nog maar de laatste keer mijn digital copy kijken.
j0enne
En vanaf komende week is 't 3 halen, 2 betalen bij Mediamarkt. Dus sla je slag.
Naomi Watts
En vanaf komende week is 't 3 halen, 2 betalen bij Mediamarkt. Dus sla je slag.
LOL.
Naomi Watts
Op het net gezet door Megan Ellison (Annapurna). Spring Breakers is constant enorm viral geweest. Al ben ik er zelf ook niet zo in thuis tot hoever Annapurna nog de rechthebbende is (al zou jij hier ook wat meer in thuis zijn). Alle begrip voor de actie van de mods.
Naomi Watts
Lees dit wel erg vaak. Te vaak. Vooral visueel echt enorm sterk.
Zat ook meer in haar rol natuurlijk. Ben het er wel mee eens dat ze vaak erg passief oogt, al vind ik dat toch lastig te beoordelen in Spring Breakers, puur omdat Faith ook heel conservatief is.
Komt me niet bekend voor, waar zei hij dat dan? Herken Harmony er niet in.
Naomi Watts
Klinkt na al de lofuitingen idd niet als Korine. Heeft het tegenovergestelde beweert. Enig negatieve aan Gomez vond ie dat ze zoveel fans had. Heeft ie ook goed naar gehandeld door haar soms out of the loop te laten maar zoals ie zei: she was a trooper.
nclo
Hij zei dit in de Volkskrant, waar ik wel moet toegeven dat het een beetje direct en wat kort door de bocht is geciteerd door mij. Maar een citaat die ik mij nog wel voor de geest kan halen is: ''Ik vond haar niet altijd even goed en ik moest haar steeds corrigeren: Je houdt jouw fles verkeerd vast en je ben net een meisje van 15 etc.'' Ik weet trouwens ook niet of het interview waar jullie mee aankwamen is gehouden terwijl Selena in zijn nek stond te hijgen, want dan wordt het wel een heel ander verhaal. Maar, ik zal het artikel proberen op te zoeken, want ik post natuurlijk niet iets wat ik zo uit mijn duim zuig.
Ik bekritiseer de eerste 30 minuten, omdat ik de switch daarna (wanneer Franco binnenkomt) zo direct en bijna geforceerd vond. Faith is te braaf en zou niet in de rest van het verhaal passen. Dan denk ik toch dat ik 30 minuten heb zitten kijken waarvan 25 minuten wel afgesneden kon worden. Ik vind het best dat Debie zijn kunsten wil showen en waardeer dat ook ten eerste, maar dan moet het wel een beetje functioneel zijn en nu vind ik het bijna haaks staan tegenover het vervolg van de film. Misschien moet ik in dat opzicht wat meer Korine kijken, want hij is en blijft natuurlijk wel een vreemde eend in de bijt en ik had bij Gummo wel het idee dat het verhaal bijna ondergeschikt stond aan het beeld. Dus het zal mij niets verbazen dat deze scenes wel degelijk de bedoeling had om wat filmcreativiteit te showen, maar dat heeft de film wel een punt in mijn beoordeling gekost.
Edit: Gegoogeld over zijn kritiek over Selena en ik heb het niet kunnen vinden. Dan zal ik mij wel vergist hebben, maar ik durf er mijn linker nier op te verwedden dat Korine eens een keer gezegd heeft dat Selena het nog lang niet onder de knie had. Maar totdat ik wat leuks heb gevonden zal ik mijn woorden dan wel terugnemen, want zo kan ik ieder argument wel kracht bijzetten.
disneystore
Komt me niet bekend voor, waar zei hij dat dan? Herken Harmony er niet in.
Inderdaad even ter plekke verzonnen, Korine noemt de samenwerking met Gomez uniek en heeft inderdaad nooit aan haar capaciteiten getwijfeld. Ze was ook erg enthousiast volgens Harmony, omdat ze door haar sterrendom van jongs af aan nooit echt aan deze activiteiten, of andere "usual teenage stuff x3 xD" heeft deelgenomen. Logisch toch dat je dan maar deels acteert? Nee, Korine was echt wel positief over de samenwerking.
disneystore
Purple heeft tot nu toe het beste interview met Korine uitgebracht over Spring Breakers, en enkel met Korine, dus ik denk niet dat hij daarin zou liegen. Daarbij is het wel duidelijk dat meisjes erg geïnteresseerd zijn in het werk van Korine en ook een soort vriendschap hebben opgebouwd. Ze gaan mee naar de commerciëlere interviews, maar eveneens Q&A's met alternatieve regisseurs en de fanbase, zoals op SXSW, en al is hij op zichzelf, wordt er ook niets dan lof verteld over hun acteerprestaties. Ik volg bijna elk interview en heb nooit iets anders gelezen, zou wel straf zijn als in net een interview dat ik niet gezien heb, Selena Gomez bekritiseerd wordt.
nclo
Dan geloof ik je maar op je blauwe ogen dat je de Volkskrant ook uitgeplozen hebt. Wees voorzichtig met mijn linker nier
Auke Briek
Stond het in de betaalde versie van de Volkskrant of in de gratis online-versie?
Auke Briek
Bizar dat je zelf een héél specifieke quote aanhaalt, maar vervolgens na één zoekbeurt op Google constateert "Dan zal ik mij wel vergist hebben." Iemand die zich werkelijk zo'n specifieke quote (''Ik vond haar niet altijd even goed en ik moest haar steeds corrigeren: Je houdt jouw fles verkeerd vast en je ben net een meisje van 15 etc.'') kan herinneren doet niet zo'n concessie, zelfs al durf je er vervolgens je linker nier onder te verwedden dat ze het volgens Korine nog lang niet onder de knie had.
Jouw uitspraak "dat je de Volkskrant ook uitgeplozen hebt" doet vermoeden dat je het hier over de betaalde versie hebt. Google heeft de gratis online-versie immers reeds voor je "uitgeplozen" en daar kon je het niet vinden, zoals je zelf al aangaf.
Stel dat je het inderdaad over de betaalde versie hebt: waarom ga je dan zelf op Google zoeken om vervolgens te constateren dat je het niet kan vinden, als je al wist dat het in de betaalde versie stond? En nee, van de betaalde online-versie krijg je geen hits op Google te zien: is alleen beschikbaar voor abonnees met login en dat weet je zelf ook wel.
Mocht je het toch over de gratis online-versie hebben:
Als je "spring breakers gomez site:volkskrant.nl" invoert in Google kom je vijf hits tegen. Heb al die vijf hits "uitgeplozen" en het staat er niet in. Het enige wat er in één van die hits staat is dat Korine aanvankelijk een meer losbandige rol voor Gomez in gedachten had, maar dat zij haar rol wel ver genoeg vond gaan. Korine wordt hierover niet geciteerd (afgezien van: 'Je zult zien, juist die Disney-kinderen zijn hier gek op.') of geparafraseerd en velt er geen waardeoordeel over.
Die hele specifieke quote die je eerder aanhaalde staat gewoon niet op volkskrant.nl en er is helemaal niks te vinden wat er ook maar in de verste verte op lijkt, of waaruit blijkt dat ze het volgens Korine nog lang niet onder de knie had.
nclo
Dan mag ik je bij deze gelijk geven en een excuusbriefje sturen naar Korine, want het was Franco die deze quote aanhaalde. Speciaal voor jullie geregistreerd en ik kom hier uit: '' 'Je ziet eruit als 15', zegt James Franco tegen haar en hij heeft gelijk. De fles houdt ze net te onhandig vast, haar ronde gezicht is te onschuldig - ze is een kind op pad met de grote meisjes.'' Is te vinden op de betaalversie onder het kopje ''Wild'' (kan hier wel een link sturen, maar dan kom je wss op een melding uit dat je je moet aanmelden). Laten wij het er maar op houden dat vergissen menselijk is, zeker als je met een slecht geformuleerde quote aankomt.
x veel
disneystore
Daarbij zou het me wel verbazen als hij enkel en alleen negatieve commentaar had gegeven in die goede ouwe Volkskrant, en in alle andere tientallen, honderden interviews niets dan lof heeft uitgesproken. Tja, is mogelijk hé.

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Passione d'Amore
Drama / Romantiek, 1981