• 9.372.548 stemmen

Met onder meer: Rachel McAdams, Noomi Rapace en Paul Anderson

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 25 april 2013

Plot Passion

"No backstabbing. Just business"

'Passion' vertelt het verhaal van een dodelijke machtsstrijd tussen twee vrouwen in het internationale bedrijfsleven. Christine beschikt over de natuurlijke elegantie die wordt geassocieerd met iemand die een gezonde relatie heeft met geld en macht. Haar protegé Isabelle zit vol met geavanceerde ideeën die Christine zonder aarzeling van haar steelt. Ze zitten immers in hetzelfde team. Christine sleept Isabelle steeds verder mee in een spel van verleiding, manipulatie, dominantie en vernedering. Maar wanneer Isabelle het bed deelt met een van Christine's minnaars breekt de oorlog uit.

avatar van ghostman

ghostman

Bij Brian De Palma:

Weer een REMAKE van De Palma ?!

Passion (2012) - IMDb

mikey

Klinkt best aardig: jonge zakenvrouw beraamt moordcomplot nadat baas haar idee heeft gejat..(?)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Dat heeft weer lang geduurd zeg dat De Palma weer wat van zich laat horen.

Simon Smith (crew films)

En weer met muziek van Donaggio!!!

avatar van goongumpa

goongumpa

Simon Smith schreef:

En weer met muziek van Donaggio!!!

yes, geweldig nieuws!

avatar van Wouter

Zeker!

Dit is het origineel: Crime d'Amour (2010)

Goede film, maar er zitten wat zwakke(re) plotwendingen in, dus op zich is een remake niet zinloos.

Simon Smith (crew films)

Volgens De Palma a la Mod werd eerst Marianelli genoemd, maar nu Donaggio.

avatar van Wouter

Heb Donaggio gesproken en het klopt: it's on!!

avatar van goongumpa

goongumpa

Wouter, bedankt voor deze bevestiging! Dat maakt mij heel blij. De samenwerking tussen DePalma en Donaggio heeft volgens mij alleen maar geniale films opgeleverd (Home Movies even terzijde, want die heb ik niet gezien)! IK HOOP dat de stukjes wederom allemaal op hun plaats vallen!!!

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Lijkt veelbelovend...

Hopelijk nog eens een De Palma Grand Cru

Maar zoals vaak bij De Palma is niets wat het lijkt

jarno1975 (moderator series)

Inmiddels al weer 5 jaar geleden dat er een film van De Palma uit kwam. De eerste stills zien er veelbelovend uit, dus ben benieuwd.

Wel een waardeloze poster trouwens.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

't Is een promotieposter voor Cannes, hoogstwaarschijnlijk komen er dus nog wat reïncarnaties vóór de release.

Was niet ondersteboven van 't origineel, die nogal erg tam gespeeld en geregisseerd was, Palma lijkt meer de erotische richting te pakken, waar die het best in is (Body Double, Dressed to Kill).

avatar van congo

congo

Dit lijkt wel weer een film die terug gaat naar De Palma's oude filmstijl: voyeuristische thrillers. Ziet er erg interessant uit. Noomi Rapace blijft ook erg goed.

Simon Smith (crew films)

Op Facebook is een officiële pagina aangemaakt met prachtige foto's van film en set, mag ik de link hier eigenlijk posten?

Dat mag.

avatar van misterfool

misterfool

sinterklaas schreef:

Dat heeft weer lang geduurd zeg dat De Palma weer wat van zich laat horen.

Misschien ook wel goed, aangezien brian palma de laatste tijd weinig memorabels heeft afgeleverd; als ik de stemmen hier op MoMe mag geloven. Noomi Rapace vind ik sowieso een sterke actrice, dus dit kan op zich nog wel eens iets moois worden. Ik ben zelf niet een enorme fan van De Palma(scarface en the untouchables vielen mij beide tegen), maar vermakelijke films maakt hij wel.(blow out, mission impossible, mission to mars)

avatar van zazdarovje

zazdarovje

In competition at the next Venice Film Festival.

avatar van ghostman

ghostman

Laat maar komen , I’m ready for it ...

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Sterke trailer, geeft een goede indruk van de sfeer en het verhaal.

niets meer aan doen, deze ga k zien..was ik al van plan zonder de trailer maar goed.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

. Prachtig!

avatar van neo

neo

Er zijn maar weinig recente films waar ik ieder echt naar uitkijk, maar dit is er eentje. Hoewel De Palma een wisselende ouvre heeft, zjn er zelfs vaak in de mindere films haast altijd wel wat enorm aantrekkelijk gefilmde scenes. Ik hoop weer op een paar scenes met virtuoos camerawerk waarbij de camera minutenlang een karakter volgt, zonder onnodge geknip en geplak, waarbij je volledig wegdroomt.

zazdarovje schreef:

In competition at the next Venice Film Festival.

0,5* ?? Was de film zo slecht? Ben benieuwd naar je review.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Oei, inderdaad .

avatar van cordiacovens

cordiacovens

ik hoor al meer slechte verhalen..hopelijk is het een goede film

avatar van neo

neo

Er zijn meer films van De Palma die ik uitstekend vond (bv. Femma Fatale), maar over het algemeen niet zulke goede kritieken kregen. Ik ga mij misschien enigzins zorgen als liefhebbers van zowel zijn oudere als meer recente werk het niet goed vonden. Tot dusverre scoren al zijn thrillers bij mij op zijn minst een 3,5.