Passion (2012)
Met onder meer: Rachel McAdams, Noomi Rapace en Paul Anderson
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 25 april 2013
Bekijk via Videoland
Bekijk via myLum (Lumière)
Plot Passion
"No backstabbing. Just business"
'Passion' vertelt het verhaal van een dodelijke machtsstrijd tussen twee vrouwen in het internationale bedrijfsleven. Christine beschikt over de natuurlijke elegantie die wordt geassocieerd met iemand die een gezonde relatie heeft met geld en macht. Haar protegé Isabelle zit vol met geavanceerde ideeën die Christine zonder aarzeling van haar steelt. Ze zitten immers in hetzelfde team. Christine sleept Isabelle steeds verder mee in een spel van verleiding, manipulatie, dominantie en vernedering. Maar wanneer Isabelle het bed deelt met een van Christine's minnaars breekt de oorlog uit.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Passion (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op myLum (Lumière)
- Kijk op meJane
Rolf
Mark
ghostman
mikey
Klinkt best aardig: jonge zakenvrouw beraamt moordcomplot nadat baas haar idee heeft gejat..(?)
sinterklaas
Dat heeft weer lang geduurd zeg dat De Palma weer wat van zich laat horen.
goongumpa
En weer met muziek van Donaggio!!!
Dit is het origineel: Crime d'Amour (2010)
Goede film, maar er zitten wat zwakke(re) plotwendingen in, dus op zich is een remake niet zinloos.
En weer met muziek van Donaggio!!!
Are we sure?
Dario Marianelli To Score Brian De Palma’s ‘Passion’ | CriterionCast
Simon Smith (crew films)
Volgens De Palma a la Mod werd eerst Marianelli genoemd, maar nu Donaggio.
goongumpa
Wouter, bedankt voor deze bevestiging! Dat maakt mij heel blij. De samenwerking tussen DePalma en Donaggio heeft volgens mij alleen maar geniale films opgeleverd (Home Movies even terzijde, want die heb ik niet gezien)! IK HOOP dat de stukjes wederom allemaal op hun plaats vallen!!!
Badalamenti
Lijkt veelbelovend...
Hopelijk nog eens een De Palma Grand Cru
Maar zoals vaak bij De Palma is niets wat het lijkt
jacobine_rodijk
't Is een promotieposter voor Cannes, hoogstwaarschijnlijk komen er dus nog wat reïncarnaties vóór de release.
Was niet ondersteboven van 't origineel, die nogal erg tam gespeeld en geregisseerd was, Palma lijkt meer de erotische richting te pakken, waar die het best in is (Body Double, Dressed to Kill).
congo
Dit lijkt wel weer een film die terug gaat naar De Palma's oude filmstijl: voyeuristische thrillers. Ziet er erg interessant uit. Noomi Rapace blijft ook erg goed.
Simon Smith (crew films)
Op Facebook is een officiële pagina aangemaakt met prachtige foto's van film en set, mag ik de link hier eigenlijk posten?
misterfool
Dat heeft weer lang geduurd zeg dat De Palma weer wat van zich laat horen.
Misschien ook wel goed, aangezien brian palma de laatste tijd weinig memorabels heeft afgeleverd; als ik de stemmen hier op MoMe mag geloven. Noomi Rapace vind ik sowieso een sterke actrice, dus dit kan op zich nog wel eens iets moois worden. Ik ben zelf niet een enorme fan van De Palma(scarface en the untouchables vielen mij beide tegen), maar vermakelijke films maakt hij wel.(blow out, mission impossible, mission to mars)
jarno1975 (moderator series)
cordiacovens
Sterke trailer, geeft een goede indruk van de sfeer en het verhaal.
niets meer aan doen, deze ga k zien..was ik al van plan zonder de trailer maar goed.
neo
Er zijn maar weinig recente films waar ik ieder echt naar uitkijk, maar dit is er eentje. Hoewel De Palma een wisselende ouvre heeft, zjn er zelfs vaak in de mindere films haast altijd wel wat enorm aantrekkelijk gefilmde scenes. Ik hoop weer op een paar scenes met virtuoos camerawerk waarbij de camera minutenlang een karakter volgt, zonder onnodge geknip en geplak, waarbij je volledig wegdroomt.
jarno1975 (moderator series)
In competition at the next Venice Film Festival.
0,5* ?? Was de film zo slecht? Ben benieuwd naar je review.
cordiacovens
ik hoor al meer slechte verhalen..hopelijk is het een goede film
neo
Er zijn meer films van De Palma die ik uitstekend vond (bv. Femma Fatale), maar over het algemeen niet zulke goede kritieken kregen. Ik ga mij misschien enigzins zorgen als liefhebbers van zowel zijn oudere als meer recente werk het niet goed vonden. Tot dusverre scoren al zijn thrillers bij mij op zijn minst een 3,5.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Dressed to Kill

Internal Affairs
Thriller / Misdaad, 1990

L'Inconnu du Lac
Drama, 2013
droomchantagetalentverleidingbossremakerivaliteitmoordreclamehumiliationdrunkerotische filmagency