• 9.376.895 stemmen

Met onder meer: James Ransone, Tiffany Limos en Stephen Jasso

Releasedatum: 3 april 2003

Plot Ken Park

"Who are you?"

Ken Park is een verhaal over een paar Californische skateboarders, hun leven en relaties met en zonder hun ouders. Een geheim leven onder de jeugd van het dorpje Visalia, in centraal Californië wordt ontmaskerd, waar de jongeren dingen doen waarvan hun ouders niet eens durven te denken dat ze weten wat het is, laat staan dat ze die doen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Wat een schoften lopen er rond in deze film zeg. Vooral erg hard om te zien hoe 2 vitale grootouders zich ontfermen over hun kleinkind en deze ze constant kleineert en uiteindelijk vermoord Zo `n ondankbaar iemand had ik al lang het huis uit gesmeten. De film raakte mij, niks geen ellenlange intro `s hier. Je wordt gelijk geconfronteerd met de schijnbaar harde werkelijkheid van de jongeren in de film. Erg triest om te zien hoe jongeren waarin veel potentieel schuilt verloren gaan voor de maatschappij. En dat dankzij hun ouders die zich alleen maar om henzelf bekommeren. De scène waarin ze uiteindelijk toch nog een toekomst voor zichzelf zien is erg mooi en illustratief voor de surviversmentaliteit van deze jongeren. Het meeste had ik te doen met de wat gevoeligere jongen. Boeiende cinema, die ondanks de zware onderwerpen af en toe bijna slapstick achtige taferelen kent. Bv. De zoektocht van 2 lelijke oude mannen, die een pussy willen scoren . 4* Dikverdiend!

avatar van mikey

mikey

maxcomthrilla schreef:

Zo `n ondankbaar iemand had ik al lang het huis uit gesmeten.

Passief agressieve mensen willen zulke situaties justem in stand houden (voor de kick). Die grootouders waren maybe nog enger.

avatar van starbright boy

De Nederlandse DVD van deze film schijnt de enige legale versie zonder cuts in de hele wereld te zijn.

avatar van neo

neo

Ongeloolijk dat een groot kunstenaar als Clark een werk heeft wat niet overal normaal bekeken kan worden. Irritant toch die censuur.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Clark is volgens mij nog steeds een pedo die in de kast zit. Het is weer allemaal sex sex sex wat de klok slaat in deze film en in deze film wordt het ook nog eens zeer expliciet in beeld gebracht. Voor mij had het allemaal wat meer mogen draaien om het verhaal en niet om de semi-porno scenes die in deze film zitten. Op een gegeven moment zo beu, dat ik gewoonweg doorgespoeld heb. 2 *.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Goodfella schreef:

'Waar heb ik nu eigenlijk naar zitten kijken?', vroeg ik me tijdens de aftiteling hardop af. Al die losstaande verhaaltjes hebben eigenlijk helemaal niks met elkaar te maken en op een enkele komische of bijzondere scène na wordt er alleen maar bewust veel geprovoceerd. Niet helemaal aan mij besteed

En hier ben ik het dus helemaal mee eens!!

avatar van spiep

spiep

niks mis met een beetje harde werkelijk!

been there..

dikke 4 !

plus ben grote fan van harmony korine!

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Het is een beetje onoverzichtelijk en het idee was ook alleen om the shockeren. Veel van "die" scenes waren overbodig.

avatar van Mescaline

Mescaline

Helemaal geen slechte film maar ook zeker niet de beste die ik van clark gezien heb.. vond het jammer dat het verhaal niet wat verder werd uitgewerkt en er waren idd scenes overbodig..soms dacht je even naar een porno film tekijken..

Voorde rest prima filmpje wat anderhalf uur vermaakt en niet echt saai is..

3,5 sterren voor hetacteren en de verhaal lijnen(deze film had hoger kunnen scoren als de scenes wat uitgebreider waren geweest en dat vind ik erg jammer..)

Ook vond ikhet jammer dat de jongen waarnaar de film zelfs genoemd is niet echt een belangrijke rol erin speelde..

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Qua manier van filmen doet dit me sterk denken aan ééntje die heel hoog in mijn toptien staat : American Beauty.

Maar daar waar American Beauty qua verhaallijn toch sterker is uitgebouwd, lijken de in elkaar verstrengelde aparte verhaallijnen hier toch iets oppervlakkiger.

Wèl bravo voor de zogenaamd harde sexscènes, ik ken weinig niet-pornofilms waar een masturberende jongen ook gefilmd wordt, ik vind daar niets mis mee, het is gewoon de realiteit weergeven, en dat sommigen daardoor geshockeerd zullen zijn, is in deze sterk door godsdienst verdwaasde contreien natuurlijk te verwachten.

****

avatar van .Fee.

.Fee.

starbright boy schreef:

Het is Nederland he?

Deze film is moeilijk te beoordelen. Ik weet niet wat ik er bij moet denken en het heeft niet één onderwerp. Vreemde film.

Wow... hier wordt ik even stil van... Ik heb hem net bekeken en mijn eerste indruk is dat de regisseur er zoveel keren over is gegaan dat het belachelijk is geworden. Het lijkt wel alsof dat zijn enige doel is, de grenzen oversteken. Maar wat heb je er dan aan als kijker? Ok, ik ben geïntrigeerd en ik ga er nog een tijdje over nadenken, daarom geef ik de film voorlopig 2.5 op 5.

avatar van grovonion

grovonion

Zwaar over de top shokeer-drama dat helemaal niet shokeert, behalve wat betreft erbarmelijkheid. Ik denk dat het een mijlpaal voor een nieuw genre is: de sociale B-film, of eigenlijk P-film.

Met een korte cameo van de regisseur op het einde trouwens.

avatar van Erwinner

Erwinner

Steengoede schets van onvolwassen gedrag van ouders. Goede straatacteurs die heel ver mochten gaan. De spanningen liepen heel hoog op en nergens was het onvoorspelbaar ten beeld gebracht. En wat een ergernis bij die doorgedraaide ouders die in

schil contrast stonden bij de goede bedoelingen van de meeste pubers.

Nergens zat een dip in de film, gewoon keiharde gezinsperikelen die

in vlot tempo afgewisseld werden met liefdevole sex.

Ik ben benieuwd naar Bully!

avatar van Exploitation

Exploitation

Zitten hier nou porno segmenten in of kloppen die geruchten niet???

avatar van Erwinner

Erwinner

T'is meer een tiroler film met diepgang

Volgens mij is dit de 1 van de weinige regisseurs die een film op deze wijze vertoond.

avatar van carthago

carthago

Persoonlijk ben ik een grote Clark fan. Heb deze movie al een jaar in mijn collectie. Heel mooi uitgebeeld vind ik het personage "Claude" Zo'n gevoelige jongen die maar niet begrepen wordt.

Ook laat deze film, pijnlijk, zien dat deze minder bedeelde jongeren, gebruikt, misbruikt worden en hierzelf uit leren dat je elkaar ook kunt gebruiken.

Het sexuele aspect van de film intrepeteer ik als een metafoor voor het ontvluchten van de werkelijheid.

Clark is hierin toch wel een genie.

Dikke 5.0 sterren

avatar van Exploitation

Exploitation

vreemd filmpje...

avatar van Malick

Malick

Van Larry Clark had ik al eens Kids gezien en hoewel die behoorlijk hard is, overtreft hij met deze film zichzelf. Zoals gewoonlijk volgen we een paar tieners die met elkaar skaten, blowen en vrijen. Maar dit keer krijg we een beeld te zien in de gezinnen van paplief en mamlief die er ook vreemde hobby’s op na houden. De vraag die me de hele tijd bezig hield was waarom die verschrikkelijke wereld laten zien zonder een oplossing te geven om die wereld te veranderen. Wil Clark dan alleen maar provocerende cinema voortbrengen ik denk het niet daarvoor is hij mij veels te intelligent. Het gegeven had misschien beter gewerkt als Clark de nodige handvatten had aangereikt aan de kijker nu lijkt het meer op een registratie van. Buiten dat, was het acteerwerk best sterk en dat voor schoffies die van de straat afkomen. Dus duidelijk een mindere film dat vooral komt omdat Clark makkelijk wilt scoren.

Wel geinig dat Amerika en Australië deze film beiden niet hebben laten draaien laat staan op dvd uitgebracht daar. De film kwam niet door de censuur heen. Laat maar weer zien hun bescheten die wereld in elkaar zit. Wel de grootste porno afzet maar aan de andere kant behoorlijk preuts blijven voordoen. Typisch.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

mooi jongeren drama. de moeite waard! 3.5

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Na het overweldigende Kids en het waardeloze Gummo weet ik niet precies meer wat ik aanmoet met de tandem Larry Clark/Harmony Korine. Meer films van beide heren zien, lijkt de beste oplossing. In dat opzicht was dit een fikse tegenvaller. Waar Kids een legitiem schokkend en schrijnend beeld van 13-17-jarigen in Manhattan leek te geven (nadruk op leek: de wereld die in Kids wordt getoond is mij persoonlijk vreemd), daar steekt Ken Park bleekjes tegen af als een wanhopige poging als 'hip', 'cool over sex' en bovenal 'emo' over te komen. Waar Kids een 'grittiness' had die bijzonder rauw en realistisch overkwam, daar is Ken Park hopeloos geforceerd en gekunsteld. Clark en Korine zwelgen in de misere die ze op t scherm brengen; hoe deprimerender, hoe 'realistischer' lijkt hun misleidende motto te zijn. Exploitation zonder 'redeeming value.'

Maar goed, Kids heeft Clark voldoende krediet gegeven, en ik zal films als Bully en Another Day in Paradise nog zeker een kans geven.

1,5* voor Ken Park

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Lege film met zouteloze personages en tegenvallende seksscenes. Ok, toegegeven de likscene was wel te doen maar voor de rest is het een karig schouwspel tussen mensen die je niet interesseren. De film is wel goed geacteerd maar haalt het bij lange na niet bij een film als Y tu mama tambien die Drama en Erotiek op een kunstige wijze weet te combineren.

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

De film gaat eigenlijk alleen maar over seks.. Ik had verwacht dat er wat meer inhoud in zat. Dat is minder. Mja kon er wel om lachen

avatar van missl

missl

Ik vind het maar een vreemde film, te veel seks om een drama te zijn en om te boeien. Trouwens, er is niks mis met seks maar wel met deze seks.

avatar van gauke

gauke

Ik kan me voorstellen dat deze film gemengde reacties oproept. Het begin is heftig waar Ken Park met een videorecorder zijn zelfmoord opneemt. Gedurende het vervolg worden geweld en perverse seks onverbloemd getoond. En toch vind ik dat de film knap gemaakt. Duidelijk is dat kinderen slachtoffers zijn van hun ouders en waartoe verveling en frustratie kunnen leiden.

avatar van Elementofone

Elementofone

Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van deze film, mijn huisgenote had hem liggen, en de rest had ik al gezien, dus vandaar Ken Park.

De film wist me niet echt te boeien.

Ik neem aan de Ken Park zichzelf de das omdeed omdat hij in eenzelfde situatie als de andere vier zat. Maar dat krijgt aan het eind van de film een andere wending, Ken Park maakt zichzelf van kant omdat hij zich geen raad weet met het feit dat hij een meisje zwanger heeft gemaakt (zo kwam het op mij over)

De scenes met Tate (dacht ik, kan de naam fout hebben), de jongen met zijn oma en opa slaan werkelijk helemaal nergens op. Misschien mist hij zijn ouders, maar om zo buitensporig gedrag te vertonen slaat werkelijk nergens op. De enige uitleg die ik heb kunnen ontdekken is dat zij opa valsspeelt.

En de scene met de jongen die met de moeder van zijn vriendin een affaire heeft snap ik ook niet. De moeder is eerder ziek, niet hij.

De scene met de jongen en zijn alchoholistische vader vond ik er wel erg boeiend, net als die van het meisje.

Goed, misschien snap ik de hele film niet, maar tot die tijd staat hij bi mij op anderhalve ster.

avatar van Fryce

Fryce

Een verzameling van schokkerende scenes. Ik hou er wel van alhoewel er wel een erg hoog porno gehalte in deze film zit. Wat maakt dat ik niet aan zou raden om deze met je familie te gaan kijken.

De scenes op zich vind ik best goed. Wat allemaal begind met een behoorlijk schokkerende gebeurtenis op een skate-baan, lijkt wel een kettingreactie eindigt in nog meer schokkende situaties. Er zit niet echt een lijn in de scene's, lijkt meer een verzameling van me de overeenkomst dat er rond elk karakter behoorlijk wat gestoorde lui zitten.

Ik heb me wel vermaakt tijdens Ken Park en de film kreeg het zowaar voor elkaar om wat dingen in mijn geheugen te branden.

avatar van niethie

niethie

Ik wou (omdat die andere Clark films die ik zag me zo goed waren bevallen) deze film al een lange tijd erg graag zien maar het kwam er steeds niet van, nouja tot gister dan en ik moet zeggen dat ik er nogal wisselende gedachtes over heb en ook niet precies weet wat ik er nou mee aanmoet, een ding is in ieder geval zeker het is een heel eigenaardig filmpje. Het heeft allemaal veel weg van Clark's vorige film (Bully) ook zo'n film waar zo'n aparte sfeer in heerst. De kleine verhaaltjes en personages in de film zijn niet allemaal even boeiend maar wisten me zeker te intrigeren, het feit dat we van geen enkel personage echt iets afweten en het aan onze fantasie wordt overgelaten vond ik nog het meest boeiend van allemaal, verder vind ik het toch erg jammer en onterecht dat Clark altijd verweten wordt dat hij deze film enkel gemaakt heeft om te shockeren terwijl ik juist vind dat de seks en de grofheid maar een bijzaak zijn en het prima paste in de sfeer en het uitganspunt van de film. Ook vond ik de acteerprestaties van de grotendeels onbekende cast redelijk sterk juist omdat ze zo naturel speelde. En verder konden de zwarte humor en het aantal aangrijpende scenes me wel boeien. Al met al een nogal fragmatisch maar zeer interessant geheel dat niet aan iedereen besteed zal zijn, het is allemaal nogal moeilijk te verteren en kijkt niet makkelijk weg maar tegelijke tijd vond ik het een zeer aangrijpende en boeiende kijkervaring die ik niet makkelijk zal vergeten.

3,5 sterren (met kans op verhoging)

avatar van MrHorror

MrHorror

eindelijk dan gezien. in vergelijking met kids vond ik ken park echter wat milder. uiteraard, het provocerende was ook hier weer aanwezig, maar kids had toch een veel venijniger toontje. het sneed dieper, om het maar zo te zeggen. ook was de nihilistische sfeer weer alom aanwezig, maar wat me dwars zat was het einde. bij kids was het dan nog redelijk duidelijk, dit kwam meer als een verrassing. desondanks toch de moeite waard, als je van provocerende cinema houd. (en tegen expliciet bloot kan).

avatar van ZeMe

ZeMe

Deze film niets vermoedend zondag avond aangezet..

Whow.. wat een heftige film..

De verschillende realistische scenario's zijn (IMHO) wat te dicht op elkaar in een enkele bestaande omgeving.

Maar het geeft een realistisch beeld van de f*ck-up mindset van mensen.

Wat schitterend realistisch is weergegeven zijn de generatie kloven. subtiliteit.

Hoe jongeren denken ivm oudere generatie. bv hoe Sawn vraagt of de moeder verliefd is, en of zijn dick groter is dan van haar echtgenoot.. ja, lekker belangrijk..

De hardheid van de dagelijkse maatschappij met zijn excessen.

Ook plezierig dat de gedachtegang van de film un-sensored in NL te zien is... Toch fijn dat we in een land wonen met freedom of speech..

een film die ik toevallig in een bin-bak voor 2 euro gekocht heb..