Ken Park (2002)
Met onder meer: James Ransone, Tiffany Limos en Stephen Jasso
Releasedatum: 3 april 2003
Plot Ken Park
"Who are you?"
Ken Park is een verhaal over een paar Californische skateboarders, hun leven en relaties met en zonder hun ouders. Een geheim leven onder de jeugd van het dorpje Visalia, in centraal Californië wordt ontmaskerd, waar de jongeren dingen doen waarvan hun ouders niet eens durven te denken dat ze weten wat het is, laat staan dat ze die doen.
Tate
Claude's Father
Rhonda
Murph
Ghecko
zwaar goeie film, vooraf geen idee waar die over ging maar dit had ik dus nooit verwacht. Zwaar apart maar op de een of andere manier meer veel reeel dan de gemiddelde film. Tevens vind ik het zeer knap gedaan van de acteurs, die jongeren zijn allemaal nog vrij jong en om dan zo'n film te maken moet je toch behoorlijk sterk in je schoenen staan. En dan hebben ze er ook nog eens een zwaar goeie film van gemaakt.
5.0 * omdat deze film tegelijk schokkend, verbazend, origineel en zeer waarheidsgetrouw is.
Bas17
Ja Gheko, geeft erg mooi beeld van jeugd die eigenlijk niks te doen hebben en toekomstloos lijken zonder overdramatisch te doen, erg realistisch.
Jazzthieve
Kids was veel krachtiger, deze doet maar zeer flets aan als je hem daarmee vergelijkt. Een pseudo-arty film, niets meer niet minder. Schokkend, ja,....origineel is ie bijlange niet.
mikey
'ik had kids al vreselijk gevonden en vond ken park nog vreselijker, vooral die scene waarin dat rotjoch zijn grootouder slaat vind ik onverdraaglijk...
terwijl ik allang vermoedde dat esther hem uit conformisme goedvond, omdat het cool was om voor geweld in kunst te zijn....
Larry clarck van alle handelaars van het kwaad een van de banaalste was, gewoon omdat hij ongegeneerd partij koos voor de jongeren en tegen de ouderen...'
etc, etc...
Aldus Michel Houellebecq in Mogelijkheid van een Eiland.
Vervolgens nog een verhaal over het stadium van de moderne sameleving afgemeten aan het lot voor de zwakkeren..
Bas17
Schokkend, nee. Confronterend, ja. pseudo-arty? hmm .. daar versta ik dan weer films als Eternal sunshine en Cidade onder. Orgineel hoeft het van mij niet per se te zijn, dat was kids ook nietn
Kids vond ik overigens minder de realiteit benaderen en meer een tienerverhaaltje met wat schokeffecten, terwijl Ken Park de realiteit van kinderen die geen fuck te doen hebben en ook geen toekomst hebben goed weergeeft naar mijn mening. Subtiel drama mag het misschien niet zijn, maar wel een prachtige film.
danuz
Slap in the face, zo voelde deze film, op sommige momenten. Jammer genoeg is de film niet over het geheel even sterk, maar bepaalde scènes grepen me echt bij mijn strot. Ik blijf het interessant vinden, die jeugd aan de overkant van de oceaan. Vooral in films als deze.
Heb er lang over gedaan om deze te gaan bekijken, omdat ik altijd iets had tegen de expliciete hoes. Vond het niet echt nodig. Nu kan ik inzien waarom ze hiervoor gekozen hebben.
Je kan het obsceen noemen, je kan moeite hebben met blote piemels, je kan het nergens op vinden slaan. Kan me het allemaal voorstellen. Maar toch 'moeten' er dit soort films gemaakt worden, al is het maar om voor een klein deel de waarheid te vertellen.
Natuurlijk is het een erg negatieve kant van de samenleving, een tegen ouders gericht, en voor kinderen. Het is ook zeker geen subtiele film, al hoewel ik hem wel als intiem beschouw.
Een intieme kijk op het leven van jongeren, prachtig in beeld gebracht. In de fotografie viel me vooral het donkerbruine op, en dan al helemaal in de begin scène, waarin Kendoor de straten skate. De achtergrond is bruin, zijn kleding, zijn sproeten, zijn haar.
Ook de muziek keuze is erg goed, ben normaal gesproken geen grote liefhebber van punkmuziek, maar zoals een goede film betaamd te doen, was het hier erg mooi.
Voorlopig een goede 4*. Film die verschrikkelijk goed is, maar toch iets mist... Gevoelskwestie, denk ik.
FRANKY PANKY
Hoi,
Bere goede en hele sterke en krachtige Film !!
Okee, was hier en daar wat overdreven, maar daar is het ook film voor.
Alleen al de eerste scene was zo schokerend. Als ik de film thuis op DVD had bekeken, dan had ik hem zeker even op pauze gezet, om dit alles te moeten verwerken.
Verder was de sex ook wel overdreven, maar paste wel in de film.
Nee, van mij krijgt tie een dikke 4 !!
mikey
Een kunstuiting die 'beweert' artistiek te zijn maar helaas niet aan die criteria kan voldoen.
mikey
Heb ik (uiteraard) al eens gedaan. Ik probeerde alleen uit te leggen wat dat woord betekend, zonder (alweer) een oordeel te vellen
Lientjuh
Ik durf deze film zelf niet eens meer te bekijken na het lezen van deze commentaren... zo'n films grijpen me eigenlijk wel vlug naar de keel maar toch boeien ze.
maurice32
heb me ken park voor volgende week besteld , ben benieuwd .
Maeve Quinlan ( speelt o.a in de serie the bold and the beautiful en is de ex van tom sizemore ) wordt zij in de film ken park alleen maar gelikt of ook echt geneukt ??
vind ik wel echt bizar dat ze in zo een film meespeelt .
Zo'n film? Geneukt?
Verwacht je een pornofilm?
Dan heb je een compleet verkeerd beeld van de film. Het is een gevoelig drama waarbij seks een grotere (en explicitere) rol heeft dan in de meeste andere drama's. Maar met porno heeft het helemaal niks te maken.
maurice32
zie de film sowieso binnenkort , dan zie ik wel of ze het echt doen of niet
Om je uit de droom te helpen: Niet.
Ben wel benieuwd waar je je vreemde beeld over de film vandaan hebt.
maurice32
ik hou gewoon van een boeiend verhaal , was gewoon benieuwd ... meer niet
Diederik58
Prima film.
Niet schokkend in de zin van de belevingen en daden van deze jongeren en hun ouders/grootouders. Sex, drugs, geweld door ouders, enz. vindt overal plaats. Wel schokkend hoe dit expliciet in beeld werd gebracht. Overigens getuigt het van lef (zowel voor de filmmakers als de acteurs).
Er werd door deze onervaren acteurs toch prima geacteerd.
Ook prima en met gevoel voor detail in beeld gebracht.
jimbo79
Prima film.
Er werd door deze onervaren acteurs toch prima geacteerd.
Ook prima en met gevoel voor detail in beeld gebracht.
en ze laten ook verschillende ouders zien die op hun manier extremistisch zijn de overkatholieke vader en de alcoholverslaafde marginale vader en het effect op de kinderen schitterende film die echt iets te vertellen heeft
heb hem net voor de derde keer gezien blijft een topper
Respekked
Ken Park is een lul, dat voorop gesteld.
Verder een film waar ik echt niks mee kan. Ik kan em niet negatief beoordelen, maar zeker ook niet positief. Provoceren en shockeren, t werkt. Misselijkmakend en tegelijkertijd ook schrijnend, realistisch en integer.
Is dit dan Amerika? Of is dit de Jeugd van Tegenwoordig? Wat moet je met zo'n film?
Ik hou het maar op de middenweg, 2,5*
as
Ken Park is een lul, dat voorop gesteld.
mikey
Ten eerste pleegt die rottiener
zelfmoord en laat een tienermoeder met kind achter. Tja en je kan je afvragen of hij daarom een echte lul is of slechts een zielig figuur. Of het ligt aan zijn ouders...
Respekked
Zelfmoord vind ik het laagste van het laagste. Ik denk dat van de 5 kids Ken Park het minst in de shit zit. Te makkelijk dit. In plaats van dat hij zijn verantwoordelijkheden neemt, je hebt tenslotte zelf dat meisje zwanger gemaakt, zoek je de meest zielige en treurige uitweg.
Vandaar..
DeVrouw
ik zie hier reacties over 'de waarheid' maar ik zie in mijn omgeving en zag in mijn eigen omgeving geen van de dingen die in deze film gebeurde. Misschien in amerika....maar het is te...heftig..film blijft wel boeien.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Mister Lonely
Drama / Komedie, 2007

Jisatsu Sâkuru
Thriller / Mystery, 2001
californiëseksontrouwhomeharassmentzwangerschapvaderreligietienervoorstaddrugsalcoholischpsychoticunderage sex tormentabusive father