• 9.376.792 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Ken Watanabe en Masato Harada

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 8 januari 2004

Plot The Last Samurai

"In the face of an enemy, in the heart of one man, lies the soul of a warrior."

Een veteraan uit de Amerikaanse Indianenoorlogen, kapitein Nathan Algren (Cruise), arriveert in Japan in 1876, om de soldaten van Keizer Meiji te trainen voor een gevecht tegen samoerai die in opstand zijn gekomen. Als de gewonde Algren na een veldslag door de samoerai wordt meegenomen, ziet hij waarom ze hun leven wagen voor hun land, en moet hij kiezen voor wie hij wil vechten.

Nathan Algren

Moritsugu Katsumoto

Simon Graham

Col. Benjamin Bagley

Zebulon Gant

General Hasegawa

avatar van omnitoaster

omnitoaster

mooie film, vooral de vechtscenes zijn behoorlijk geslaagd , verhaal gaat wel, was een beetje traag, tom cruise zet zijn personage goed neer.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Prachtige film, die helaas door Tom Cruise omlaag wordt gehaald.

Er zijn tientallen acteurs, die dit beter hadden kunnen doen.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Heb heel erg van deze film genoten. Vond Cruise goed spelen.

Vechtscenes zitten heel mooi in elkaar.

Locaties ook prachtig...einde was indrukwekkend.

4.5*.

avatar van adempinar

adempinar

Perfect . .

avatar van film-gek

film-gek

Timothyvdmeer schreef:

Heb heel erg van deze film genoten. Vond Cruise goed spelen.

Vechtscenes zitten heel mooi in elkaar.

Locaties ook prachtig...einde was indrukwekkend.

4.5*.

Einde was typisch Hollywood

avatar van skipy05

skipy05

heel goede film. ik vond hem perfect, niets op aan te merken. ik heb hem al meermaals gezien en hij blijft gewoon suppergoed. Ik vind dat Tom Cruise deze rol perfect speelde. deze film is ook uitstekend geacteerd. De vechtscenes zijn heel goed gemaakt en mooi in beeld gebracht. de omgeving waar het gefilmd is is zeer mooi. ik heb tijdens de film meermaals rillingen gehad. gewoon omdat hij zo goed is. Wat we zeker niet mogen vergeten is hier de schitterende muziek van Hans Zimmer . de muziek maakt de film nog eens heel stuk beter.

verdiende 5*

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Een cultuur als die van de samurai en een interessant uitgangspunt zijn door Zwick en de Hollywood machine compleet om zeep geholpen door er een overdaad aan vals sentiment, moraal, Amerikaans ego en heroïsme in te stoppen. Genietbaar voor de weinig eisende en de makkelijk meelevende, maar dit voelde niet meer aan als nummertje zoveel die van de lopende band af komt rollen. Zwick is een extreem oninteressante regisseur.

avatar van bauwens

bauwens

Een goeie film, maar terecht niet in de top 250.
Het mooiste stuk is absoluut als hij in het dorp gaat wonen en daar langzamerhand geaccepteerd wordt.
Ook de muziek was prachtig.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

deze film komt wat mij betreft in dit genre, zo'n beetje onder braveheart en gladiator.

avatar van ILDIB

ILDIB

Goede film, maar de cliches vliegen je om de oren helaas. Cruise verpest het ook nog eens door continu te overacteren. Jammer, anders was het geheid een vier. Helemaal eens met utreg, gladiator en braveheart raken me wel emotioneel, deze alleen audio en visueel. (en dat is omdat alles er te dik wordt opgelegd, filmatisch en acterend door cruise.)

(wat me echt stoorde is dat cruise eerst 10 samurai in het bos omlegt en later in de film nog geen zwaard kan vasthouden, huhuh...)

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Toch wel enorm langdradig ..............

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

ILDIB schreef:

Dan ben je het niet helemaal met mij eens want dat hij onder braveheart en gladiator komt is opzich al een compliment. Ook heeft deze film mij wel emotioneel kunnen raken, niet zozeer als met name braveheart, maar toch. Cruise speelt mijns inziens voor de verandering eens een keer een goede rol, zijn zwaardvechtles heeft dan ook zijn vruchten afgeworpen.

avatar van aburex

aburex

Prachtige spektakelfilm over het verval van de Japanse cultuur die heel goed in beeld wordt gebracht. Prachtige opnames van landschappen in Japan (De film werd bijna in zijn geheel in Japan opnegomen). Zeker een film om nog eens te zien ondanks zijn lengte

avatar van joel2305

joel2305

hele mooie film

kreeg spontaan meer discipline voor mijn eindexamens

alleen wel een typisch "hollywood einde"

avatar van akira

akira

wat heb ik een gigantisch hekel aan dit film. Sentimentele hollywood rommel waar je broek van afzakt..

Kurosawa's 7 Samurai's or Ran is tienmaal beter.

avatar van bild

bild

Alle aspecten of categorieën zijn in deze film gewoon goed. In zijn geheel is dit dus een goede film maar het grootste probleem is de speelduur. Het is langdradig, en als je dan niet echt van de film houdt of het je genre niet echt is kan dat voor problemen zorgen.

avatar van charmed one

charmed one

een hele goeie film. er zit een goed verhaal in. hij is heel spannend.hij is ook waargebeurd als het goed is. en er zit ook een goei cast in. vooral tom cruise. dat baardje op de dvd voorkant staat hem ook wel mmmmmmmm.

avatar van Leno

Leno

Het verhaal steekt best aardig in elkaar en de setting is mooi, toch had er meer ingezeten. Er is te duidelijk voor de gemakkelijke weg gekozen, om in de smaak te vallen bij het grote publiek. Hierdoor blijft de film wat oppervlakkig. Bovendien lukt het Cruise niet om zijn karakter voldoende diepgang te geven; hij schiet simpelweg tekort hiervoor.

Het sluimerende liefdesverhaaltje had achterwege gelaten moeten worden en daarvoor in de plaats mocht wel wat meer aandacht voor de beweegredenen van de karakters. Het is allemaal te gelikt, zo zijn de Japanners uitgezocht op hun westerese uiterlijk (met name Taka).

avatar van schram101

schram101

Waarom deze film de top 250 niet haalt is mij een raadsel. Ook al was dit mijn 3e ziening van de film.

Ik geef toe, de film heeft helemaal mijn genre, maar verder lijkt alles ook gewoon helemaal te kloppen! Er wordt sterk geacteerd, Tom Cruise vind ik erg goed spelen en ook Watanabe speelde een erg sterke rol. Ook zagen de decors en kostuums er prachtig uit. Evenals de prachtige filmlocatie. En wat een meester is Hans Zimmer toch..! De Aziatische sfeer hangt door zijn muziek midden in de kamer. Ook zijn de gevechten erg mooi in beeld gebracht.

De keuze 'om over te lopen' naar de vijand en zijn tijd als gevangene in het dorp van de Samurai is het mooiste stuk van de film.

Het einde, ik geef graag toe dat dit een heroisch, cliche, Amerikaans en Hollywood einde is, maar erg vermakelijk! Had dit zeker niet anders willen zien. Zo hoort het ook in films in dit genre!

4,5 en een verdiende plaats in mijn top10!

avatar van zidane01

zidane01

Iets te langdradig de film, maar hij zit goed in elkaar, er wordt goed geacteerd, en het verhaal is ook mooi! Een toppertje

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Erg mooie film

Goed verhaal, dat mooi in beeld word gebracht. De kostuums en de schitterende locaties maken het af.

Acteerwerk is geweldig. En ook de dialogen is niks op aan te merken.

De film is weliswaar wat langdradig af en toe, maar gelukkig bevat het ook (net) voldoende actie

Mooi einde verders. zeker een aanrader

avatar van parel123

parel123

Prachtige, bijna spiritueelachtige film met voor mij goed acteerwerk van Tom. Prachtig verhaal met veel integriteit weergegeven in mijn ogen.

Voor mij hoog in mijn Top 10.

avatar van benan89

benan89

deze film vandaag pas gekeken....eindelijk!

En ik moet zeggen: hij was het waard!

En eindelijk weer eens een romantisch einde......goed verhaal dat langzaam opbouwd en dan die vechtscenes prachtig hoor.

Van mij 4*

avatar van Dosis

Dosis

Ik heb hem net gezien, en ik heb er van genoten.

Goede vechtscènes, en een mooi verhaal.

avatar van Lion2005

Lion2005

Hele goeie film, mooi verhaal.

avatar van Lariecake

Lariecake

Heb het normaal niet zo op Cruise, maar hij zet hier toch wel even mooi zijn personage neer.

Verder vond ik de hele sfeer die de film uitoefend fantastisch,

echt een toppertje!

*4,5

avatar van BjornH

BjornH

Net als Lariecake heb ik eigenlijk helemaal niks met Cruise, maar deze film was echt fantastisch, vooral door de rijke Japanse Cultuur en de Weg van de Samurai die hier prachtig in beeld werden gebracht. De sfeer was geweldig en de film verdient daardoor een ruim 4*

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

herzien en ik sluit me aan bij BjornH. Schitterend in beeld gebracht. Je wordt helemaal meegetrokken in het verhaal en leert veel over de Samurai en hun gebruiken. Cruise speelt hier 1 van zijn betere rollen. De keizer vond ik wat minder goed spelen, maar ja je kan niet alles hebben.

avatar van film-gek

film-gek

Samurai worden hier als de perfecte mens neergezet. Dat klopt totaal niet maar ja het moet wel in het stereotype Hollywood beeld passen.

avatar van GijsDeBeelde

GijsDeBeelde

Prachtige locatie, prachte beelden. Mooie film.