The Last Samurai (2003)
Releasedatum: 8 januari 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Last Samurai
"In the face of an enemy, in the heart of one man, lies the soul of a warrior."
Een veteraan uit de Amerikaanse Indianenoorlogen, kapitein Nathan Algren (Cruise), arriveert in Japan in 1876, om de soldaten van Keizer Meiji te trainen voor een gevecht tegen samoerai die in opstand zijn gekomen. Als de gewonde Algren na een veldslag door de samoerai wordt meegenomen, ziet hij waarom ze hun leven wagen voor hun land, en moet hij kiezen voor wie hij wil vechten.
Nathan Algren
Zebulon Gant
General Hasegawa
Emperor Meiji
The Last
Vond eigenlijk niks mis met het acteerwerk: Cruise is goed, Watanabe is beter. Regie ed was niet super, maar echt slecht ook weer niet.
De manier waarop de Japanse (samurai-) cultuur wordt afgebeeld is echt TE belachelijk voor woorden, en dat haalt de film kei - en keihard onderuit.
Madara_
ja, en ze konden zo goed engels, die japanezen...
Dus geef je de film een 1* ? Waar slaat dat nou weer op, als je hem echt zó slecht vind, beargumenteer je mening svp
ViggøJøhnny
Dit is nu dus echt niet mijn smaak film..
we hebben hem 3x opgezet en elke keer ben ik niet verder gekomen dan het eerste half uur of ik was alweer in slaap gevallen :$..
Het begin was te langdradig..
**0.5**
%%%%%%
Dit is nu dus echt niet mijn smaak film..
Het begin was te langdradig..
**0.5**
Mijn bloed eigen zus
Tim Esmann
Het is een geweldige film met mooie veldslagen en vrij goed geacteerd.
maar jammer dat tom cruise de hoofdrol moet krijgen dat is een beetje onnatuurlijk voor een samurai film uit de oosterse sfeer, de cultuur is een daarmee sterk teniet gedaan.
Tom Cruise was natuurlijk wel een veteraan van de Amerikanen en hoorde ook bij hun leger maar zonde dat hij ook de samurai rol moet vertolken.
toch ondanks alles er mooie film
briek
Knappe historische film met sterke acteerprestaties, prachtige filmlocaties, goede regie en alweer indrukwekkende filmmuziek van Hans Zimmer, zeer passend bij dit verhaal! Misschien had ik toch net iets meer verwacht van deze film waardoor hij zich zou onderscheiden van de rest, maar dit is jammer genoeg niet het geval. Toch kan ik deze film alleen maar ten sterkste aanbevelen.
Captain Pervert
Na herziening blijft het een geweldige film.
Het bevat nergens verrassingen - een vriend merkte op dat het eigenlijk Dances With Wolves is maar dan niet met Indianen maar Japanners - maar het is erg boeiend, goed geacteerd en knap gefilmd.
4 sterren.
notorious_kim
Hele mooie film, heeft me echt ontroerd.
Tom Cruise zijn acteerprestaties zijn enorm goed, en het verhaal op zich vond ik ook mooi.
Jan Vanhulle
helemaal geen fan van
nul komma vijf
karinneke
The LAst Samurai is binnen zijn genre wel degelijk een goede film, en niet alleen omdat het plezant is om Cruise eens goed te zien acteren. Bovendien is de laatste samurai uit de titel overduidelijk niet algren maar Katsumoto. Dat de film historisch niet accuraat is doet niet ter zake; het is een romantisering, maar ik vind niet dat hij de samuraicultuur belachelijk maakt. Voor mijn part krijgt deze film vier sterren.
guylopez93
hele mooie film
ik heb em al een aantal kerenn gezien en hij blijft even mooi en goed. Verder ook heel goed geacteerd door Tom Cruise
Ruudie
Matige film. Het verhaal zit historisch gezien degelijk in elkaar maar word naar mijn smaak te melo-dramatisch vertoont. Het karakter van Tom Cruise is te cliché en enkele inhoudelijke onvolkomenheden/verwarringen maken dit een matige film.
Ondanks de vakkundigheid en de schitterende beelden, zuigt de film je niet goed naar binnen. Dat e.e.a. historisch gezien niet klopt, boeit niet, maar de film had echt korter gemogen. Ook voelt het allemaal te gladjes aan. Cruise is hier ook niet op zijn sterkst en schmiert er bij tijden op los. Toch is de film enigszins vermakelijk. Redelijk.
Statiegeld
Pfff, nu voor de derde keer gezien maar ik vond hem nu echt dramatisch. Tom Cruise die de hele door een beetje mooie clichés bralt. Hij kwam echt totaal niet op me over. Alles kwam heel gemaakt en geforceerd over. Kutfilm.
Marcellus
Door Tom Cruise gaat deze film een beetje onderuit. Een rol die ik liever iemand anders had zien spelen. Verder op een aantal stukken wat overdreven gedramatiseerd en te clichematig.
Een door Watanabe gedragen film met schitterende beelden en uitstekende muziek blijft over, waardoor vooral door dat laatste dit mij toch op een manier raakt. Dan kan ik toch even langs Tom Cruise en de rest kijken.
gerwinmaster
Erg goede film, vooral Ken Watanabe speelde zijn rol perfect. Ik vind het een van de betere films van Tom Cruise. 4*
wwelover
Voor de 2e keer gezien en vond hem nog beter dan de eerste maal. Het is gewoon prachtig neergezet. Misschien wel wat overdreven, maar dat maakt in principe niks uit. Prachtige beelden, mooi verhaal en sterk acteerwerk. Tom Cruise blijft een ijzersterke acteur.
wibro
Inderdaad. Veel te melo-dramatisch. Een film over de Samurai moet je ook niet door een Amerikaan laten maken, maar overlaten aan een Japanner. Je laat een film over de Amerikaanse Burgeroorlog of over de Slag bij de Little Big Horn toch ook niet regisseren door een Japanner.
Al met al vond ik dit een zeer teleurstellende film die bovendien veel te lang duurde en de muziek vond ik in een woord vreselijk. Het slotgevecht redde de film nog enigszins en voorkwam dat ik deze film een 1,0* gaf.
maerk
Goede film die het vooral moet hebben van de mooie decors en stoere actie.
The Last Samurai is een goede film maar o zo typisch Amerikaans. Tom Cruise is de goede en voorbeeldige man die niks verkeerd doet en het valse sentiment druipt van de film af. Cruise doet het niet slecht maar ik vind het zo jammer van dat gedoe. Gelukkig zijn de actiescènes dik in orde en is het acteerwerk ook goed.
Had meer ingezeten. 3,5*
Martijnnn
Ik vind dat nog al onzinnig, net alsof de afkomst van de regisseur ook maar iets te maken heeft met de kwaliteiten van de film...
Een japanner had het net zo melo dramatisch kunnen maken of het op een andere manier kunnen verprutsen.
ajckiller
Mooie film. Die keizer vond ik echt een stom watje die op het einde na niet voor zijn mening op durfde te komen...
83Utreg!
Dat gezijk bij alle films waar emoties in voorkomen, over vals sentiment...
Het is gewoon een prachtige film, met diverse kippevel stukken. de levensinstelling van de samurai, die voor sommigen erg overdreven aandoet, doet in werkelijkheid niet onder voor wat de film laat zien. Want ja, die gasten zijn bereid te sterven, en ja, ze zijn extreem gedisiplineerd, en ja, hun leven staat in het teken van het krijgerschap.
dat je dat met je gepamperde hollandse leventje allemaal erg overdreven vind is geheel je eigen fout.
Ik ben geen tom cruise-fan, maar dit is een topfilm.
88Fabian
Een goeie film.die je zeker eens moet zien.
dave_movie
ik ben zeker ook geen tom cruise fan maar dit is toch een geweldige film
heb deze film ook al 3maal gezien en dit doe je toch enkel maar bij
een film die je echt kan boeien...
staat zeker in mijn top 100
dvd-me
Dat deze niet eens in de top 250 staat
Erg jammer maar... het is toch een heel erg goede film ondanks wat iedereen zegt ondanks Cruise.
crack1
Hoeft voor mij niet. En dan Tom Cruise...,sidder & beef !
83Utreg!
kroes, in het algemeen, is een irritante vogel. deze film speelt hij echter goed, en geloofwaardig. Hij heeft ook een jaar zwaardvechttraining gehad voor deze film, en dat is goed te zien.
Bij deze film kan ik hem wel verdragen.
Knap dat ik deze film nog geen punt heb gegeven terwijl ik hem toch al meerdere malen heb gezien. Ik vind dit een prachtige en indrukwekkende film met een uitstekend verhaal en met veel prachtige beelden. Ken Watanabe is natuurlijk de grote ster in dit drama waarbij Tom Cruise enigszins verbleekt. Maar Tom Cruise vond ik ook goed doen in deze film en de romance tussen hem en Masato Harada was mooi.

'The Last Samurai' van Edward Zwick wordt vanavond uitgezonden op televisie

Hitserie 'Shogun' op Disney+ loopt op zijn eind: deze ijzersterke titels voelen als thuiskomen

The Green Mile

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006

Dune: Part Two
Sciencefiction, 2024
japanverlies van geliefdewar crimessense of guiltswordplaygeneralsamuraioorlogsveteraankatanazwaardarms dealhomelandkeizerlanguage barrierself-discoverymountain villageforeign legionhuurlingcampaigncommercial agreement insurgenceleaderwar strategygettysburg slaughtersoldaatperiode stukalcoholischu.s. soldierhistorically inaccuratejapanese armywarrior19e eeuwwar trauma vindictiveintenseantagonisticmighty whiteygoing native