Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Steven Seagal, Everett McGill en Katherine Heigl
Releasedatum: 7 september 1995
Bekijk via Disney+
Plot Under Siege 2: Dark Territory
"Last time he rocked the boat. This time the sky's the limit."
Casey Ryback reist samen met zijn nichtje op een trein die gekaapt wordt door terroristen die een vernietigende satelliet in hun bezit willen krijgen. Ryback gebruikt zijn Navy SEAL training om de terroristen te lijf te gaan.
Casey Ryback
Admiral Bates
Tom Breaker
Scotty
Luc_Beijers
Under Siege 1 en 2 zijn toch wel de beste films van Steven Seagal. veel actie, leuke film om te zien. Wel voorspelbaar natuurlijk, maar lekker onbezonnen naar een vette actiefilm kijken.
Kevin13
moet wel zeggen dat deze afbeelding heel erg veel lijkt op de afbeelding van Under Siege.
Pimolition
Voor mij een van de weinige goede echt goede, big budget actiefilms van Steven Seagal. Naast Exit Wounds, Under Siege 1 en Executive Decision een van de hoogtepunten uit zijn carriere. Ik hoop dat er nog volgen maar na al zijn Oost-blok troep heb ik het vertrouwen opgegeven. Al zag Pistol Whipped (van de Nederlandse regisseur Roel Reine) er weer heel wat beter uit.
Een actiefilm met Steven Seagal. Dat moet wel een B film zijn. En dat klopte, al heb ik me er wel mee vermaakt. Seagal heeft af en toe nog wel eens een aardige film. Ik kende deel 1 al wel en die vond ik echt leuk. Deel 2 is toch wat minder. Een groot schip biedt toch meer vrijheid en mogelijkheden dan een rijdende trein zoals in deel 2. Toch was de film wel te pruimen. Standaardverhaal, standaard geflipte slechterik en veel handlangers erbij. Seagal erbij, iemand waar hij om geeft erbij. Check, check. En de film deed zijn ding als je niet te veel verwacht. Veel doden, veel schieten, paar oneliners....
Het was allemaal niet bijzonder maar wel geinig om te zien voor een keertje.
De special effects vond ik voor een Seagal film trouwens meer dan aardig. Er zaten wel een paar hoogstandjes in die ik niet in zon B film zou verwachten.
tukkerstein
Dit is niet echt een B-film denk ik, met een budget van 60 miljoen dollar en een bioscooprelease.
Mhow oke maar dankzij Seagal en het slappe verhaaltje die we al 100x hebben gezien....
De stunts waren wel de moeite, daar zat de 60 miljoen dan in
powerman
Iets minder dan deel 1, maar nog altijd de moeite waard om te zien.
Lennert
Oh, bijna even gaaf als deel 1. Minder serieus verhaal, maar meer gave actie en humor! Fantastische one-liners, bloed, geweld, Katherine Heigl zag er vroeger ook al mooi uit, exploderende treinen... alles zo over the top dat het realisme me wederom niet uitmaakte. Ook Under Siege 2 is een fantastische actiefilm die zichzelf vandaag de dag nog steeds staande kan houden.
Matig vervolg op het ook al niet meesterlijke deel een. Echter waar dat deel nog redelijk vermakelijk en onderhoudend was, lijkt dit een soort van herhalingsoefening. Gemiddeld.
plorp
Vervolg was ook erg goed. Lekker geweldadige shit allemaal.
aburex
Een film waarin Steven Seagal meespeelt moet je niets anders verwachten dan aktie, gevechten, ontploffingen en zo meer, maar dat wil daarom niet zeggen dat de film niet goed is. Ik vind hem even goed als deel 1 en deze is wel één van de beste van Seagal.
Het me goed vermaakt
Nomak
Het is niet zijn beste film, maar een film met Steven Seagal is altijd fijn om eens te kijken, want je weet dat je heel wat actie kan verwachten. Terroristen die een trein kapen waarin toevallig Steven Seagal aanwezig is, met zo een plot kan het al moeilijk misgaan. Deel 1 heb ik nog steeds niet gezien (ik moet me schamen), maar deze film maakt me nieuwsgierig naar dat 1ste deel.
De slechterik, dan bedoel ik die krullebol, was een vervelend personage. Echt zo een irritante kerel die ook nog eens niet wist te overtuigen.
De andere slechterik, een grote stevige kerel gespeeld door Everett McGill was een veel beter personage. Echt een bikkel die graag met Seagal wou vechten. Tja, dat is vragen om problemen.
Vinokourov
Hmm, dubieuze film toch wel met de enige echte Steven Seagal. Enfin, ik geef toch maar de driesterrenscore voor de actie en de lol die deze film oplevert. Zelfs bij een herkijk bleef de score voor mij overeind staan. Ook ik moet trouwens nog steeds deel 1 zien...
niethie
Destijds vaker gezien als het eerste deel. Erg hoogstaand was het allemaal niet en kwa verhaal verschilt het ook maar weinig van zijn eerder genoemde voorganger, maar kwa actie schiet het de film verder niet tekort en dat maakt het tot prima kijkvoer.
2,5 sterren
Tarkus
Ik vind dit een prima film, uit de tijd dat Seagal nog de ene topper na de andere maakte.
Het is natuurlijk een prent die je met een korrel zout moet nemen betreft het scenario, maar het zit boordevol actie en gevechtsscènes, en daarom draait het hem toch steeds in een film met Steven Seagal.
Ik heb deze prent al meerdere malen gezien en nog steeds kan ik me er bijzonder goed met vermaken, ook deze keer was dat niet anders.
Tonypulp
Geinige seagal film, gewoon wat je er van kan verwachten.
Timothyvdmeer
Slap vervolg op een goed 1e deel. Je weet wat je kan verwachten met deze film alleen actie. Daar is normaal niets mis mee maar ik miste teveel in deze film.
aerts007
Steven Sterk op automatische piloot.
charmed one
ik vind dit deel beter dan deel 1. dit deel is spannender vind ik. en in dit deel zitten leuker vecht scenes in.
jpbosch
Steven Sterk op automatische piloot.
haha inderdaad, maar blijft leuk toch (afgezien van zijn films ná 1995)
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik zou Seagal echt eens dolgraag in een ander soort rol willen zien spelen. Volgens mij heeft die het wel in zich om wat diepere rollen aan te kunnen, maar hij blijft maar vertrouwen op zijn oude vechtkunstjes.
Laat hem eens een slechterik spelen. Een maffiabaas of wat dan ook.
Ik blijf out for justice trouwens wel echt een goede film vinden, maar ook daar is hij weer the good guy.
xxsilversurferxx
die oude seagal films zijn wel te doen , word alleen wel een beetje eentonig dat meneer alleen de klappen uitdeelt
IronHide
Ik geloof dat dit de 2e film van Seagal is die ik zag. Ben gelijk verslaaft geraakt aan zijn films. Heerlijke actie film met genoeg knokken. Zoals ik gewend ben van hem.
Weertenaar
Van hetzelfde laken een pak: 1.50 (1.30)
Under Siege 2 doet weinig onder voor zijn oudere broer. Met een hoop actiespektakel tracht men het waardeloze script aan elkaar te knopen waarbij de nodige cliches niet geschuwd worden. Tel daar het uitermate voorspelbare karakter en de veelal tenenkrommende dialogen bij op en Under Siege moet zichzelf zien terug te vinden op een derderangs niveau. Evenals zijn voorganger blijft de toegevoegde waarde van regisseur Murphy beperkt, om maar te zwijgen over de cinematografische kwaliteit. Van de eenvoudige opnamelocaties, het smakeloze camerawerk tot aan de lijpe special effects; het niveau is om te janken. Daarnaast zien we de overacterende Bogosian schutteren en een volslagen karakterloze Seagal, terwijl juist Steven Seagal het zo van zijn charisma zou moeten hebben.
durkadurka
steven segal is de slechtste acteur die ik ken en zijn actie moves horen bij die van een opa
FunkStarr
- 1918 berichten
Leuke Seagal film, met goeie badguys, goeie koppen. Seagal acteert vrij houterig, maar die blik in zijn ogen maakt alles goed. Jammer van het domme einde dat kost de film toch wel een halve ster. Alsnog een ruime voldoende.

Under Siege
1992

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de geprezen misdaadserie 'Animal Kingdom'