Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Steven Seagal, Everett McGill en Katherine Heigl
Releasedatum: 7 september 1995
Bekijk via Disney+
Plot Under Siege 2: Dark Territory
"Last time he rocked the boat. This time the sky's the limit."
Casey Ryback reist samen met zijn nichtje op een trein die gekaapt wordt door terroristen die een vernietigende satelliet in hun bezit willen krijgen. Ryback gebruikt zijn Navy SEAL training om de terroristen te lijf te gaan.
Casey Ryback
Admiral Bates
Tom Breaker
Scotty
Jordy
Tegen deze tijd begonnen de Die Hard klonen een beetje vervelend te worden, en deze "Die Hard op een Trein" was een beetje de druppel. Formule-werkje, en voor de liefhebbers dus wel te verteren, maar het is echt té standaard allemaal. De film zorgde er trouwens toendertijd wel voor dat ik in één klap verliefd was op Heigl, die we later nog in films als Valentine zouden zien. 2 sterren.
Herald
Erg opvallend dat de terroristen in den beginnen met meerdere voertuigen aankomen om de trein te bezetten en op het eind er maar 1 helicopter komt om ze op te pikken. Toevallig is die ene helicopter genoeg want Casey Ryback heeft vrijwel elke schurk al in elkaar gemept.
Hersenloos vermaak en ik zie Steven Seagal liever in dit soort films dan in die ecofilms van hem.
Phooze
"Assumption is the mother of all fuck-ups" vind ik een te goede quote voor deze film
Hij maakt nu een bom van cocos-ijs... geweldig
Dit was echt het toppunt: Zijn ze bezig met een bom, vraagt er iemand "waar is die benzine voor ?" *proest*
[edit]Hey, dat cliche hadden we nog niet gehad... de badguy is een duitser...
[/edit]
U-96
- 2069 stemmen
Prachtige film die sterk lijkt op Die Hard, maar dan in een trein. Ik vind eerlijk gezegde deze film beter dan Die Hard, omdat de aktie mij iets meer zint, en omdat Steven Seagal de hoofdrol speelt. Deze film vind ik zeker het kijken waard en ik geef hem ****.
martinbroertjes
Vond deze film een stuk beter dan zijn voorganger. Steven Seagal is fantastisch en de actie is goed.
SSeagal
Goed en beter vervolg op de aardige eerste film. Seagal laat hier iets meer zijn kunsten zien op het gebied van martial arts dan in de eerste siege film. Genietbaar voor zowel de actie als de Seagal liefhebber. Zowaar 1 van de weinige films van Seagal waarin het verhaal nog redelijk te doen is. ****
mister blonde
oneens. waar de actie in het eerste deel nog redelijk afwisselend was, is het hier steeds meer van hetzelfde. deze film mist bovendien busey en jones, die zo op dreef waren in het eerste deel.
SSeagal
ja, ok, dat is jou mening, maar mijn smaak ligt toch meer bij Seagal als fan, maar kwa acteren zijn busey en jones wel beter, maar het zijn toch de coole martial arts waar ik op let
SSeagal
misschien kan steven spielberg ofzo wel eens een keer ook een goed script schrijven voor die jongen, word ie misschien wat meer gewaardeerd.
Quentin
mister blonde
ik zie het helemaal voor me. seagal die 1100 joden van de dood redt, met zijn martial arts. briljant.
Quentin
SSeagal
Was ook niet letterlijk, meer een soort van grapje. Wat ik bedoel is dat Seagal altijd de schuld krijgt, maar nooit de schrijver. Maar als Seagal nou met haaien gaat knokken onder water kom ik zeker kijken....
SSeagal
Nou, nu je het zegt mister blonde, misschien zou het wel cool zijn als ie eens in de tweede wereldoorlog een hele hoop duisters neer zou meppen...en dan lekker 90 minuten lang martial arts voor de fan...oh nee, ze kunnen beter een film van 3 uur maken...haha
SSeagal
Nee, maar ff serieus, laat het nu maar duidelijk zijn, of je vind hem helemaal te gek (goed recht), of je haat hem (ook goed recht), alleen zijn sommige wel heel overdreven negatief over Seagal, terwijl zijn laatste film Out for a kill al 18 keer verhuurd is na 1 week, en hoe ik dat weet? Ik werk zelf in de videotheek, en ik weet als geen ander dat zijn films altijd goed verhuren. En natuurlijk mag je je zijn films bagger vinden, maar om nou zo zwaar negatief te doen is een beetje overdreven soms.
Ramon K
Nee hoor, dat is echt niet overdreven. Ik vind al zijn films regelrechte bagger. Verhuurstatistieken interesseren me geen ruk. Alles wat uitkomt in de gemiddelde Videoland wordt toch wel verhuurd. Mensen zijn te lui om verder te kijken dan hun neus lang is. Voor hen geldt:'wat nieuw in de schappen ligt is kwaliteit, een film die niet in het Engels is moet wel een saaie bedoeling zijn, zwart/wit-films zijn per definitie ruk en elke film van voor 1990 is een strontvervelend fossiel. Lijkt een triest statement, maar voor 90 procent van de Videolandgangers gaan deze wetten wel op. Steven Seagal is een B-acteur en zijn films zijn triest lopende-band-werk. Waarom hebben alle films van de heer Steven zo'n laag gemiddelde op MM denk je? Juist, omdat de mensen hier echte filmliefhebbers zijn.
SSeagal
Ik ben ook een filmliefhebber, hou van goede films zoals the Usual Suspects en American Beauty, en heb ook klassiekers in mijn lijst hoor, zoals The godfather, death wish en films van hitchcock. Jij komt nog enigzins met argumenten waarom jij zijn films bagger vindt, maar ik bedoelde de mensen die gewoon geen goede argumenten kunnen geven en hem enkel afzeiken met bijdehande opmerkingen, zoals, kan hij geen putjesschepper worden ofzo, en dat vind ik zo makkelijk. En als je alle Seagal threads bekijkt zie je dat ik ze kritisch beoordeeld heb, ook al ben ik een Seagal fan, check mijn reactie op Out for a kill maar eens....! En night of the living dead was ook zwart-wit, en die vond ik ook vet..., en dat is mijn mening. En hoor van iedereen die Out for a Kill terug brengt dat ze hem zeer goed vonden, dus zijn fans plezieren doet hij nog steeds. Maar ik respecteer je mening, al vind ik je statement wel vergezocht.
roda
zeer amusante en onderhoudende aktiefilm. en met prachtige opnames in Colorado.
maar het mooiste aan deze film is Katherine Heigl
4 sterren.
bioscoopzaal
Dus nog net genoeg voor 1 ster.
En ik blijf bij m'n statement dat Seagal beter putjesschepper was geworden. Dan was het op MM in elk geval een stuk rustiger geweest
Derkje
Goed vervolg, en naar mijn mening ietsje beter dan 1, goed voor een 3.

Under Siege
1992