Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Steven Seagal, Everett McGill en Katherine Heigl
Releasedatum: 7 september 1995
Bekijk via Disney+
Plot Under Siege 2: Dark Territory
"Last time he rocked the boat. This time the sky's the limit."
Casey Ryback reist samen met zijn nichtje op een trein die gekaapt wordt door terroristen die een vernietigende satelliet in hun bezit willen krijgen. Ryback gebruikt zijn Navy SEAL training om de terroristen te lijf te gaan.
Casey Ryback
Admiral Bates
Tom Breaker
Scotty
IronHide
steven segal is de slechtste acteur die ik ken en zijn actie moves horen bij die van een opa
Als je het niks vind moet je er niet mee bemoeien. Je kan zijn naam niet eens spellen!!!
Hou het maar gewoon bij je chickflicks
Heerlijke actiefilm, gewoon een laid back film. Popcorn erbij en genieten.
riefenstahl
Al een paar keer gezien, maar het blijft genieten al worden Busey en Jones als slechterikken met node gemist.
Mcgill is goed als akelige, scherpe, ultra-harde [someone else think i fucked up?] boef.
Je moet dit soort films gewoon genieten als hersenloos vermaak, en niet gaan zoeken van ''klopt dit wel, dit kan niet'' en dan is under siege 2 goed te pruimen.
Altijd vermakelijk om te zien hoe 'onaantastbare' Seagal gezichten in mekaar hamert.
In dit genre véle slechtere films gezien, deze is, als je van dit soort films houdt, zeker niet slecht.
likehorror1469
leuke en goeie film, mooie effecten en vooral de vecht en schiet scenes zijn leuk 4 sterren
Waar ik het eerste deel nog zeer goed vond viel dit deel toch redelijk tegen. De film zit uiteraard vol gevechten maar echt boeiend wordt het niet. Dit komt mede omdat de slechterik deze keer maar een matige acteur is die niet kan overtuigen. Bovendien mist deze film ook de humor die wel in het eerste deel zat. Wel leuk om een jonge Katherine Heigl te zien spelen, ze is toch uitgegroeid tot een mooi bloempje.
boemboem27
na jaren weer eens gekeken,wat een topfilm.
de seagal die we kennen.
net als under siege 1 zeker zo goed ,ruim 1,5 uur genoten
dit is een film spekkie voor mijn bekkie..
Ik heb deze film nog in de bioscoop gezien. Veel gingen we thuis niet naar de cinema, dus dit moet één van mijn eerste films geweest zijn, op enkele Disneyfilms na in de Antwerpse cinema Astrid (nu omgetoverd tot een Delhaize geloof ik). Daarbuiten was film op groot doek iets dat we deden met school of per uitzondering met de jeugdbeweging, en had bijgevolg nog iets magisch. Zeker bij avonturenfilms als Treasure Island (heeft als kind veel indruk op mij gemaakt).
Under Siege 2 is net meteen de meest memorabele film op dat vlak, maar is me toch altijd wat bijgebleven. Sowieso mijn eerste Seagalfilm met de nodige actie, en nog steeds één van zijn betere. Later heb ik pas deel 1 gezien, dat door het schip ipv de trein veel minder vaart kent. En de verschijning van Katherine Heigl is ook niet slecht natuurlijk.
mnrk
nobody beats me in the kitchen
Deze film is iets minder dan het 1e deel, maar nog steeds leuk om naar te kijken.
Na het schip van deel 1 hebben we nu een trein met nieuwe kapers...het verhaal is lekker simpel....maar de vechtscene's van Seagal zijn weer in orde ( het messengevecht in de keuken is leuk
De rol van een jonge Katherine Heigl is ook leuk
...wel wat anders dan Erika Eleniak uit het 1e deel
NightSpirit
Wederom 1 van de betere seagal flms! Ik begrijp alleen die voorkant niet met dat uniform.
4* waard
GuyB
Aan het kijken op VT4 nu, ziet er niet veel slechter uit dan zijn voorganger op het eerste zicht, al lijkt een trein wel saaier dan een boot.
GuyB
Actiefilmpje dat je de volgende dag al reeds vergeten bent.
Slecht is het niet, maar ik heb geen enkele scène gezien die ik zal herinneren. Seagal's nichtje langs de andere kant, zal ik me wel herinneren, opnieuw een bloedmooie partner aan Seagal's zijde, na Erika Eleniak in Under Siege.
Overigens bezitte de vorige film een betere locatie met die boot, want een trein lijkt wel kleiner dan onze Aikido-expert zelf. De badguy vond ik eigenlijk een sul, waar we in de vorige film nog Tommy Lee Jones en Gary Busey hadden, betere types om een gek te spelen vind je bijna niet.
Seagal is dan weer de draagkracht van deze film, die blik van hem. Het doet je denken dat de boeven beter hun spullen laten liggen en naar huis zouden gaan.
NightSpirit
Een van de beter Seagal films, dat is zeker! Goeie actie. En tja, je weet wat je kan verwachten van Seagal!
1.25 piker
takketetakketak,en weer veeel kaboem
,een zeer vermakelijke actiefilm,maar vooral niet op details letten
zit ook best wat cynische grappeh tussen,in de keuken is seagal onverslaanbaar segtdie dan wwhhooehaa
,zat eerst te denken aan 3 sterren,maar de aktie komt richting het end zo mooi op gang dat ik hem net als zijn voorganger een 3,5 geef.
Harco
Het boeit Steven geen fuck wat er met de handlangers van zijn vijanden gebeurt. Waar de protagonist in andere films vaak medelijden toont wanneer een handlanger bv. hulpeloos aan een touwtje hangt, trapt Steven hem gewoon genadeloos de afgrond in. Baas.
Aan het begin lijkt het in alle opzichten een slap aftreksel van zowel deel 1 als de Die Hard-reeks, maar wanneer de film eenmaal op gang komt, is de actie harder en genadelozer dan in eerdergenoemde films.
Minotaures
Een deel 2 van Under Siege is onvermijdelijk. Naast dat ook slecht.
Het leek me ook niet erg handig om deel 2 te zien, maar om de Siege-reeks compleet te maken toch wel gedaan.
Ik kon nog een klein vermaakje in vinden, want ook hier draait het om niets anders dan actie. Geen ijzersterk verhaal, geweldig acteerwerk of mooie beelden van de natuur... Gewoon anderhalf uur knallen in een op hol geslagen trein.
De terroristen waren minder interessant als die van deel 1. Daarin had je toch wat bekende acteurs die hun rol op een gekke manier goed nadeden. Wat de terroristen van hier en deel 1 wel identiek aan elkaar hebben is dat ze er puur waren om door Steven 'SEAL' Seagal een enkel reisje naar het hiernamaals te laten nemen.
De poging tot humor was ook totaal mislukt met Seagal's hulpje. Seagal's eindconfrontatie met de huurlingenleider is ook een killer. Je verwacht toch nog een degelijk gevecht, maar helaas winnen Seagal's eentonig blik en supersnelle combo's het al te makkelijk. Maar wat zag Heighl er toen wel mooi uit... en dat pas op haar 17de.
Nog een titel met meerdere films achter de rug.
moviemafketel
- 19752 berichten
Hier staat hij gewoon in het televisie-overzicht hoor. Maar ik zie dat je Belg bent? Dan heb jij een ander televisie-overzicht waarschijnlijk.
Matig vervolg waarin opnieuw een gijzeling plaatsvindt, en deze keer op een trein. De actie komt wel erg laat op gang. De actie-scenes zien er naar behoren uit. De personages zijn nogal saai, en vooral de bad-guys stellen teleur. Steven Seagal krijgt trouwens wel weinig te vechten in deze film. Alleen het eindgevecht met Everet McGill staat me nog bij.
AC1
Zo slecht dat het goed wordt. Ik vraag me af of de makers dat opzettelijk doen.
lars-pixar
Standaard verhaal wat al gebruikt is door onze belgiese held Jean Claud Van Damme maar goed Steven Seagel doet het even goed. Prima film met verassende actie.
Iron Maiden
wanneer doet van Damme dit dan, kan me alleen Derailed voor de geest halen?
lars-pixar
Ja die film bedoel ik ook dat is zowat het zelfde verhaal als Under Siege 2.
xxERWINxx
Leuke en vermakelijke film, ik vind deel 1 iets beter dan deel 2, maar leuk om ze allebei te zien!
Tarkus
Ik vind dit een prima film, uit de tijd dat Seagal nog de ene topper na de andere maakte.
Het is natuurlijk een prent die je met een korrel zout moet nemen betreft het scenario, maar het zit boordevol actie en gevechtsscènes, en daarom draait het hem toch steeds in een film met Steven Seagal.
Ik heb deze prent al meerdere malen gezien en nog steeds kan ik me er bijzonder goed met vermaken, ook deze keer was dat niet anders.
Samen met de eerste film vind ik ook deze steengoed.
Heb hem daarom ook aangeschaft op blu-ray en geen seconden spijt van gehad.
Een topper in het actiegenre !!
FunkStarr
- 1920 berichten
Opwaardering, wat is Seagal ontzettend stoer in deze film, zoals het hoort, en wat een geweldige badguys. De herziening heeft voor mij dus geweldig uitgepakt. Alles zit erin, spanning, humor en actie. Alleen nog steeds jammer dat het op het eind een beetje te ver over the top gaat, en dan doel ik met name op die scene met Dane als hij brandend aan die helicopter hangt, zag er echt vreselijk slecht uit ook. Maar verder echt een genot. Misschien zelfs beter dan deel 1, of minimaal even sterk.
martijn011
- 2034 berichten
Hetzelfde laken en pak als het eerste deel, dus weinig vernieuwends gezien. Behalve een trein in plaats van een boot dan natuurlijk, maar dat de makers weinig originaliteit ontbeerde tijdens het schrijven en draaien mag duidelijk zijn.
Seagal blijft een matig acteur, maar in de actiescenes maakt hij dat het allemaal nog wel te behappen valt. Ook de schurken zijn wel weer grappig, maar je hebt nooit het idee dat het allemaal wel eens fout zal kunnen aflopen.
Dat Katherine Heigl hierin een rol had was me totaal ontschoten, maar toch een leuke bijkomstigheid aan een verder standaard actiefilmpje.
De score van tweeënhalve ster blijft staan, het eerste deel blijft toch de betere van de twee. Al met al blijft dit natuurlijk een film waar je je vraagtekens bij kunt zetten, maar toch vermakelijk schijnt wanneer je ze eens in de zoveel jaar ziet.
Under Siege 2 is, hoe verrassend, meer van hetzelfde. Eenzelfde situatie als het eerste deel, maar waar de locatie daar een schip was, daar speelt de actie zich deze keer op een trein af.
En los vat de actie, heeft dit ook niet zo heel veel meer te bieden. Het is wat eentoniger dan zijn voorganger en ook zitten er wat mindere acteurs in. Heigl ziet er leuk uit als het nichtje van Seagal, maar verder is het vooral een one-man show. En ach het is niet heel vervelend om naar te kijken, want vaart en actie is er meer dan voldoende, en de actie is ook niet onaardig.
Spanning is er niet echt en hoewel het verder ook nergens verrast, kijkt het nog wel redelijk gemakkelijk weg.
skipy05
Goede film. Ongeveer zelfde soort verhaal dan de 1ste maar zeker niet slecht.
samen met de 1ste film toch wel een van de betere Steven Seagal films.
Mistaa-g
Vind deze beter als deel 1.
Veel meer actie, betere actie, meer de echte seagal.
Geen tommy lee jones, maar deze is voor mij evengoed.
De link met oud-leerlingen is makkelijk maar leuk gevonden
en ja He is the best
deel 3 mister Seagal om carrière te herlanceren?
Iron Maiden
Derailed kwam trouwens pas 7 jaar later uit.

Under Siege
1992