• 9.371.106 stemmen

Under Siege 2: Dark Territory (1995)

Actie / Thriller | 99 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Geoff Murphy

Met onder meer: Steven Seagal, Everett McGill en Katherine Heigl

Releasedatum: 7 september 1995

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Under Siege 2: Dark Territory

"Last time he rocked the boat. This time the sky's the limit."

Casey Ryback reist samen met zijn nichtje op een trein die gekaapt wordt door terroristen die een vernietigende satelliet in hun bezit willen krijgen. Ryback gebruikt zijn Navy SEAL training om de terroristen te lijf te gaan.

avatar van BartGast

BartGast

Beste goede film, alleen het einde is gewoon bagger! Loopt nopg ff door de trein als hij bots en springt zo weer in de goede waggon. Nou, nee. Daarom een 1.5 ster

BartGast schreef:

Als je alleen de laatste minuut slecht vond (zo komt het over in je bericht) van de film, toch wel raar dat je er dan ruim 1 tot 1 1/2 ster eraf doet...??? (Best goed is toch minstens **1/2 of ***) En als je het over bizar toeval of realisme hebt wat betreft het einde kun je net zo goed bijna alle actiefilms van begin tot eind laten liggen als je je daar aan stoort.

avatar van BartGast

BartGast

Ok, daar zit wat in, maar toch, ik vond dat ze dat toch echt wat beter mochten doen, maak er 2.5 ster van, maar hoger kom ik echt niet.

avatar van JdeB

JdeB

Een van Seagals toppers....Deze is bijna net zo leuk als het eerste deel. Seagal laat niet echt zijn handen wapperen, maar er is zeker niet bespaard op het goed in beeld brengen van de actie. Die hard op een trein...

avatar van Keezz

Keezz

de Volkskrant schrijft het volgende:

Under Siege 2

Het SBS 6-vrijdagavond-gevoel bestaat uit Steven Seagal die moet voorkomen dat een groep terroristen Washington opblazen. Ook is er een scène met terroristen en een trein.

Die laatste zin...

avatar van Phoenix

Phoenix

Dat is inderdaad geweldig!

avatar van Phoenix

Phoenix

Zag net een stukje: Seagal en zo'n Tiel's Flipje in een vuurgevecht. Zoeken beiden dekking achter de dunne metalen deurtjes (ook nog eens een raam er in) van de trein die al boordevol kogelgaten zitten...

Toen had ik het al weer gezien...

avatar van Purmerend

Purmerend

2* voor deze Trein film!

avatar van Sander D.

Sander D.

Niet al te slecht voor een Seagal film, heb ze slechter gezien (Ticker, Nico, On Deadly Ground)
Iets minder als zijn voorganger, ben het wel eens dat Busey en Jones hier gemist worden. De villian is uiterst slecht gecast. Voor de rest lekkere hersenloze actie, verstand op nul en genieten van de geweldige oneliners van Seagal. Die haast wel zelfspot MOETEN zijn. Jammer dat de effecten in de laatste minuten van de film zo belabberd zijn.
Ben het er wel mee eens dat ze Seagal eens een goed script moeten geven. Wie weet komt er iets uit. Denk het niet.. Maar wie weet.. Critical (Executive) Decision vond ik ook erg goed. Of was dat omdat ie daar de pijp uit ging na 25 minuten ?

avatar van donnie B.

donnie B.

Er zijn toch al een tijd plannen voor Under Siege 3? Weet iemand hier iets meer vanaf??

avatar van neo

neo

Ja daar zijn ze al mee bezig.Onderhandelingen zijn nog bezig waarschijnlijk keren Seagal en Poledouris terug.

avatar van Dion-Fey

Dion-Fey

Ik vind Steven Seagal gewoon een schitterende acteur. hij heeft weinig woorden nodig in een film, om toch te kunnen overtuigen!! ik kan gewoon niet begrijpen dat de mensen op deze site daar geen respect voor kunnen hebben. iemand die dat ook kan is Sylvester Stalone, hij praat niet veel, maar komt wel veel boeiend over!!

Maar Under Siege 2 is net ene fase beter dan deel 1. ik geef 4 sterren!!

neo schreef:

Kijk eens bij imdb, Seagal zal dus niet de rol van Casey Ryback vertonen maar een 1 of andere onbekende acteur, volgens mij gaat deze film de geschiedenis in als het onzinnigste vervolg allertijden, sowieso is het stom dat Seagal niet Casey Ryback speelt, there is only one ryback.....:D

SSeagal

P.s. : en als klap op de vuurpijl, Steven Seagal produceert Under siege 3 dan weer wel, kan niet veel worden op deze manier.

avatar van leverafronny

leverafronny

Vond hem wel leuk en spannend en vind hem onderschat en wat ben ik toch saai en zo ...

avatar van lennox

lennox

iets beter dan de eerste under siege.

voor mij de beste seagal-film!

avatar van argus

argus

Sander D. schreef:
... De villian is uiterst slecht gecast.

De villain is juist uitstekend gecast. Past precies in dat schitterende en grappige spacey hightech plot om 800 miljoen mensen te vermoorden voor 1 miljard dollar en dan bovendien nog wraak te nemen op de voormalige werkgever. Naar mijn gevoel maakt Travis Dane alias Eric Bogosian (die van Armeense afkomst is en niet van Duitse origine) hier een hele grappige vertoning van. Ook de andere acteurs en actrices vond ik goed spelen. Verder vond ik het van begin tot einde één spannende thriller met prachtige acties en beelden. Ook de music score droeg zijn steentje daaraan bij.

bioscoopzaal
(crew) schreef:
...En ik blijf bij m'n statement dat Seagal beter putjesschepper was geworden.

Steven Seagal valt precies op zijn plaats in deze film. De praatjes, de opschepperige grollen laat hij aan de bad guys over. Ik dacht dat dat nu wel duidelijk was bij Seagals films.
De apotheose op het einde vond ik verschrikkelijk goed. Deze film is veel beter dan zijn voorganger en ook veel beter dan Die Hard. 4½

avatar van djelle

djelle

Beter dan die hard?? Die hard is de moeder van dit soort van actiefilms! Geen enkele genregenoot kan daaraan tippen! Velen komen aardig in de buurt, maar niks kan die hard evenaren, waar alles zo goed in elkaar steekt, waar alles zo mooi in de plooi valt en waar alles zo perfect tot zijn recht komt... Maar bon, dit gezegd zijnde, laat ik het maar over deze film hebben;

Under Siege 2 is net als zijn voorganger erg onderhoudend en rijk aan veel vette, amusante actiescenes. Spijtig genoeg vond ik de villian ook niet erg passend noch overtuigend, en was er hier sprake van ietwat slappe humor, met name i.v.m. die neger.

Voor de rest is dit -zoals verwacht- een concept dat bijna 100% gekopieerd is van de eerste film (Opnieuw met een geflipte ex-werknemer, alweer met een onervaren "hulpje" etc...) met als haast enige verschil dat het zich nu allemaal op een trein afspeelt.
Dit kan echter niet zoveel kwaad.

Wat me ook opviel, was het feit dat men hier nog een flink stapje verder ging met de stunts: lekker overdreven! (met de sprong vanuit die auto op de trein bv Hoe halen ze het in hun hoofd...)

Ach, al bij al heb ik me weer reuze vermaakt met Seagal zijn typische moves, de brutale vondsten, de knallende geweren en de plezante oneliners... Het is beduidend ergens wel iets minder dan de eerste Under Siege maar wederom o zo vermakelijk!

Laat deel 3 maar komen!

(Under Siege 2: 4****)

avatar van jere

jere

één van seagal's beste, 99 minuten actie genot!

avatar van Reconquista

Reconquista

Ik bestudeer alleen maar het Aikido en bekijk die scenes vijftien keer achter elkaar in slowmotion. In de laatste vechtscene in de keuken wordt de bad guy na een shio nage in wurggreep gesmoord. Don't try at home!

SSeagal

Het eindgevecht (o.a. in de keuken) is echt meesterlijk en een van de mooiste martial art scene's ooit aanschouwd. En ik kijk de scene's ook altijd in slow-motion terug en dan weer gewoon, heerlijk gewoon! Doe ik overigens bij al zijn films.

avatar van djelle

djelle

Van obsessie gesproken...

djelle schreef:

Van obsessie gesproken...

Tsja, misschien moeten ze mij eens vragen voor Misery 2, waarin Seagal een auto-ongeluk krijgt en ik hem verzorg en we vervolgens samen naar al zijn films kijken en dan weer,en weer...... hehe

avatar van DRJeFF

Thanx !

Hehe.....pas maar op......

avatar van 93.9

93.9

Dacht dat ik deze iets minder goed vond dan deel 1.

Ach vooruit ook 2,5 ster.

avatar van argus

argus

argus schreef:

Bij nader inzien en bekijken is dit toch ietwat overdreven. Deze is ongeveer net zo goed als zijn voorganger , misschien lichtjes beter : 3½*.

avatar van U-96

U-96

• 2062 stemmen

Ik vind beide delen van Under Siege net zo goed (*3.5*). Aktie, gevechten en typische personages, het is allemaal aanwezig. Steven Seagal is gewoon dé man voor dit soort films.

Een groepje terroristen met een gevaarlijk doel. Uiteraard moet Casey Ryback op het verkeerde moment op de verkeerde plaats met de verkeerde mensen in aanraking komen. Alhoewel, verkeerd? Met zijn kwaliteiten dwarsboomt hij de boel, terwijl de terroristen denken hem makkelijk aan te kunnen. Totdat ze erachter komen met wie ze te maken hebben...

"Nobody beats me in the kitchen..."

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wat een hoop pijnelijke scenes zeg ik snap echt niet waarom hij op tv voor 12 jaar en ouder is

ik ben er niet vies van maar hij breekt hier wel meer botten dan in nico, hard to kill en out for justice(die wel weer voor 16+ers waren)

maar ik vond hem zelf wel beter dan de eerste deel en waarom komt de derde deel pas in 2007

avatar van sinterklaas

sinterklaas