Genre: Misdaad / Drama
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Only God Forgives
"Time to Meet The Devil"
Julian, een Amerikaan die in Bangkok woont, is een gerespecteerde figuur in de onderwereld. Samen met zijn broer Billy baat hij een Thai boxing club uit die in feite een dekmantel is voor drugssmokkel naar Amerika. Wanneer Billy vermoord wordt, komt hun moeder Crystal uit Amerika over om het lichaam te repatriëren. Crystal zelf is het hoofd van een machtige criminele organisatie en is gewend te krijgen wat ze wil. In dit geval: de dood van haar zoon wreken. In een bloedige spiraal van woede, verraad en wraak, dwingt ze haar zoon Julian de verantwoordelijke voor Billy's dood te vinden en te vermoorden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Only God Forgives (MusicMeter)
- Kijk op Cinemember
- Kijk op Canal Digitaal
Auke Briek
De vrouwelijke jeugd die gaat kijken voor Ryan Gosling zal hier snel spijt van hebben.
Speciaal voor jou: troost
Waar gek genoeg gewoon Only God Forgives hits tussen zitten
jacobine_rodijk
Iemand enig idee of de Sneak van JT deze week (vandaag) Only God Forgives is?
Prudh
Lijkt me geen film die Cinéart in de sneak wil hebben, maar ik kan het fout hebben... Zou het er niet op gokken. Te moeilijke film voor algemeen JT-publiek, slecht voor de PR als de film nog niet uit is.
cordiacovens
morgen wel al bij Pathé als speciale voorstelling voor unlimited card houders. Morgen dus eindelijk zien!
Minken
Ik ga het vanavond proberen bij de sneak in de Lux Nijmegen. Al acht ik de kans erop klein.
Ik moest toch ook wel aan Lynch denken. Met name stilistisch, de manier waarop beeld en geluid werden gebruikt en de manier waarop de karakters werden gepresenteerd.
Lynch, Melville en Jodorovsky lijken me belangrijke invloeden.
Don MN
Heerlijke prent, woorden schieten te kort voor anderhalf uur prachtige plaatjes. Zoals bij Valhalla Rising en Drive plant Refn een zaadje in je hersens, zijn films blijven maar groeien, hoe meer je erover denkt/leest. Opnieuw een formidabele samenwerking tussen Gosling en Refn. Een kans op de maximale score zit er dik in na een tweede kijkbeurt.
|Bazzie|
Is het ook mogelijk om deze voorstelling te bekijken met een Pathé voucher of moet je per se zo'n Unlimited card hebben?
cordiacovens
voor zover ik weet alleen unlimited card, maar vanaf vrijdag zijn er ook reguliere voorpremieres bij pathe.
j0enne
Ik ga bijna nooit naar de bioscoop, maar dit moet ik gewoon zien!
Alle films van Refn gezien, op Bleeder na die nergens te verkrijgen is.
cordiacovens
Net terug van de bioscoop, ga er een nachtje over slapen. Maar indrukwekkend was het zeker
Man, die Refn weet je wel weer met de mond open in de bios te laten zitten hoor.
Met Only God Forgives heeft hij weer een ontzettend sfeervolle, kleurrijke, maar vooral ook erg beklemmende film gemaakt. Zonder al te veel woorden vuil te maken(letterlijk genomen) weet Refn met de ene geweldsuitbarsting na de ander, onder begeleiding van een hypnotiserende score je mee te nemen in de schimmige Thaise onderwereld.
Vooral de kleurcomposities in de vage droomachtige wereld van de altijd overtuigende Gosling zijn tegelijkertijd bizar en intrigrerend. Toch mooi hoe Refn dit op een extreem rustige manier composeert en er ook nog mee weg komt zonder dat het traag en saai oogt. Af en toe oogde is het zelfs erg Kubrickiaans(v.b. gouden gang in het hotel).
Dan heb je daarnaast nog de relatie tussen Gosling en zijn moeder, gespeeld door Scott Thomas. Zij speelt een op het oog heerlijke bitch en je zou haast van een incestueuze, sensuele spanning tussen haar en Gosling kunnen spreken in deze film.
De beste manier om deze film samen te vatten komt eigenlijk terug in de personage van Pansringarm als de doodenge politieagent Chang. Hij loopt traag als een zombie rond, maar is extreem gewelddadig en meedogenloos wanneer hij achter Gosling en zijn familie aan zit.
Refn weet overigens nog met gifzwarte humor de moorden van deze gestoorde agent op te laten volgen met kurkdroge karaoke scènes, die niet minder dan geniaal zijn.
De film ging niet de kant op zoals ik zelf had gedacht. Ik dacht dat Gosling's personage en die van Kristin Scott Thomas op een killing spree zouden gaan om die gozer te pakken, maar niets is minder waar. Ze worden allebei keihard gepakt. Wat dat betreft is Only God Forgives een donkere, compromisloze film, die zeker niet een simpel goed/slecht verhaaltje verteld.
Ik schrok eigenlijk hoe snel de film voorbij was, die anderhalf uur stelden niets voor in deze niet minder dan geniale film!! Hele kleine minpuntjes die me toch van 5,0* weerhouden: de score zal me denk ik minder lang bijblijven. Verder moet ik er eerst even goed over nadenken. Ik denk dat Drive toch een grotere impact op me heeft gehad. Flauw om te vergelijken, maar so be it
p.s.
nog een groot mankement aan deze avond: Die t-shirts, cd's en dvd's die verloot werden voor de film waren niet op mijn stoelnr. gevallen. Een schande!
Niet dat Twitter serieus te nemen valt
Viel me trouwens op dat zo'n beetje de hele zaal vanavond genoot van de film...
Naomi Watts
Ben ik even blij met mijn twitter timeline, die zijn wel positief. Misschien maar mensen gaan volgen die er wel verstand van hebben Prudh
Shinobi
Bij mij liep zowat de halve zaal weg, their loss. Alleen wel jammer dat ik op zijn minst geen shirtje heb gewonnen.
Ik zit vooralsnog op 4,5 sterren, ik laat het even een nachtje bezinken en drop later op de dag mijn review wel.
Raar(alhoewel, Rotterdam.....), blijkbaar weten Groningers films toch meer te waarderen
Sowieso weglopen tijdens een film is het meest kansloze wat er bestaat. Zegt meer over hen dan over de films zelf. Het equivalent van eerder weggaan uit een stadion bij een voetbalpot.
mjk87 (moderator films)
Iemand enig idee of de Sneak van JT deze week (vandaag) Only God Forgives is?
Vast niet, de JT kennende
Ik ben al blij verrast dat de JT deze film überhaupt gaat uitzenden (vast ergens in de loop van volgende week op zijn vroegst).
Prudh
In mijn eigen timeline ook overwegend positief. Maar ik was benieuwd naar de publieksreacties en die zijn op Twitter overwegend negatief.
Naomi Watts
Oh, bij gewoon het zoeken van tweets, daar heerst een behoorlijke negatieve tendens ja.
Oriana
Haha ja! Na een uur was de halve zaal leeg. Ik heb in ieder geval wel genoten.
Oriana
Wat een grote flauwekul om een waardeoordeel te vellen over zoiets. Eenieder die een film de kans geeft, maar middenin de film beseft dat deze hem/haar niet ligt kan de film verlaten, daar is niks "kansloos" aan. Ik heb ook wel eens films halverwege uitgezet als ik besefte dat ik de film werkelijk prut vond en ik min of meer kon inschatten dat de film er voor mij niet beter op zou worden, zie dan ook geen reden in om een uur van mijn lever verder te verspillen.
Naomi Watts
Alsof de film uitzitten zo'n probleem is, kijk je de film maar thuis. Weglopers zijn bovendien storend voor anderen. Kansloos inderdaad.
Zoals Naomi Watts al zegt is een film uitzetten het probleem niet(dat doe je thuis en je hindert er niemand mee). In de bioscoop is dat anders. Je stoort en hindert mensen die wel van de film genieten of er naar willen kijken. Constant dat geklapper met die deuren en mensen die je hoort lopen. Doe wat research voordat je een film gaat bezoeken..... Dan weet je ook waar je mee te maken krijgt en niet halverwege als een noob erachter komen dat het eigenlijk niets voor je is en voor andere mensen langs gaan lopen. Hetzelfde geldt ook voor mensen die na 5 minuten al naar de wc moeten. Zoiets voel je toch ook wel voor een film?
Oriana
Ah, de kritiek zit 'm elders dan ik dacht. Desondanks blijf ik het "kansloze" element niet terugzien in zo'n scenario. Dat het storend kan ik je wel meegeven, maar ik kan het ook wel volledig begrijpen dat men geen 1,5 uur wil uitzitten voor een - in hun ogen - waardeloze film. Ik zou dan ook gewoon opstappen.
Het argument mbt "research" is uiteraard erg zwak, je weet denk ik zelf ook wel dat onderzoek doen naar een film geen garantie biedt dat de film ook daadwerkelijk aansluit op je verwachtingen n.a.v. dat "onderzoek" en dus heel anders kan uitpakken.

TT3D: Closer to the Edge

Drive
Drama / Misdaad, 2011

Doraibu Mai Kâ
Drama, 2021
bangkok, thailandsurrealismepunishmentsuicidalpolitie agentarthouseneon light neo-noirdrug traffickerthai boxing very little dialogueemasculationvengeance