• 9.372.770 stemmen

Met onder meer: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas en Vithaya Pansringarm

Releasedatum: 13 juni 2013

Plot Only God Forgives

"Time to Meet The Devil"

Julian, een Amerikaan die in Bangkok woont, is een gerespecteerde figuur in de onderwereld. Samen met zijn broer Billy baat hij een Thai boxing club uit die in feite een dekmantel is voor drugssmokkel naar Amerika. Wanneer Billy vermoord wordt, komt hun moeder Crystal uit Amerika over om het lichaam te repatriëren. Crystal zelf is het hoofd van een machtige criminele organisatie en is gewend te krijgen wat ze wil. In dit geval: de dood van haar zoon wreken. In een bloedige spiraal van woede, verraad en wraak, dwingt ze haar zoon Julian de verantwoordelijke voor Billy's dood te vinden en te vermoorden.

avatar van McSavah

McSavah

Waarom doet het meer aan Pusher (1 of 2/3?) dan aan Drive denken? Nogal overtrokken lijkt me. Ondanks de matige kwaliteit en snelle editing is bij momenten dezelfde visuele klasse als in Drive te zien. Heb het volste vertrouwen in Refn, zeker met Gosling erbij. En dat evenaren gaat 'm wel lukken hoor, verbeteren zelfs

Naomi Watts

Niet alleen Pusher maar meer zijn andere werk afgezien van Drive). Ook niet gek aangezien Smith nu weer de D.O.P. is in plaats van Sigel. Aan de editting ligt het niet. Al zal de slechte kwaliteit ook wel een vertekent beeld geven. Geowon afwachten op de HD beelden.

• 20220 berichten

Tuurlijk. Heb er ook het volste vertrouwen in. Daarnaast zijn de Pusher films (deel 3 nog niet gezien) goed.

Naomi Watts

Ja, dat zeker al zijn die visueel niet zo sterk, zal hier wel beter zijn. Al lijkt dit net als pusher wel weer een harde underworld crime movie te worden. Drive leek wat subtieler. Al is Refn altijd iemand om naar uit te kijken.

disneystore

Het enige waar ik bang voor ben is dat het als een Drive herhaling gaat aanvoelen, vooral met dezelfde regie aan het roer en Gosling als hoofdrol. Daarbij schijnt M83 in de soundtrack een appearance te maken? Tja...

avatar van Baldur

Baldur

Denk dat dat wel gaat meevallen. Zullen vast wat overeenkomsten zijn in stijl en soundtrack, maar het lijkt weer wat rauwer te worden en qua script is er ook weinig gelijkenis.

Flipman

Bovendien, en dat kan ook een groot verschil opleveren, is dat Drive tot nu toe de enige film in het oeuvre van Winding Refn is die ie niet zelf heeft geschreven. Het script van Only God Forgives komt immers wel weer van hemzelf.

disneystore

Ken geen enkele film van hem buiten Drive, is het de moeite dan om die eens op te pikken?

Naomi Watts

Hangt af welke facetten je zo waardeerde in Drive.

Flipman

Ik ben niet geheel zeker maar ik denk dat Disneystore Nicolas Windig Refn bedoelde en niet Ryan Gosling .

Inderdaad

Flipman

Tja, zijn laatste productie is dan niet je typische Winding Refn, hoor. Wat ik van hem heb gezien is, behalve Valhalla Rising, veel rauwer, tegenover het über gestyleerde Drive. Probeer de trilogie van Pusher maar eens, kijken wat je daarvan vindt.

Flipman

P.S.: Nou vergeet ik Bronson helemaal! Valhalla Rising kan een wat zware zit zijn maar OEH!!!! BRONSON!!!!

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2045 stemmen

Wat kijk ik hier toch naar uit zeg. Samen met The Place beyond the Pines toch wel de twee films die ik moet zien dit jaar. Niet geheel toevallig allebei met Gosling, doet het erg goed momenteel.

kappeuter schreef:

Nog even wachten op NL release: vanaf 5 september 2013 in de bioscoop (Cinéart)

De Nederlandse release is vervroegd naar 4 juli.

avatar van wimnoot

wimnoot

De Nederlandse release is vervroegd naar 4 juli.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

wel enigzins jammer dat in scandinavie de film al 23 mei uitkomt..

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Er staat nog op de site t.b.a. Hopelijk word ie nog eerder uitgebracht.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

De trailer verschijnt over 2 weken online.

Deze still is echt .

• 20220 berichten

Qua sfeer lijkt het weer goed te zitten.

avatar van Tonke

Tonke

• 1982 stemmen

Volgens dit artikel zal Only God Forgives een continuatie zijn van de droomachtige sfeer van Drive; maar omdat Refn dit keer totale artistieke vrijheid genoot, is het volgens Ryan Gosling meer een soort nachtmerrie geworden. Lijkt dus toch meer Drive (of zelfs Valhalla Rising) dan Pusher te worden!

Naomi Watts

Zeer zeer goed nieuws. Zou heel erg goed nieuws zijn, al heb ik liever een droom dan nachtmerrie. Maar goed, in ieder geval wel blij dat het de cinematografische flair van Drive lijkt te behouden. Erg veel zin in.

Nicolage Rico schreef:

Drive is geweldig, maar ik hoop wel op een (compleet) andere stijl, waarbij de dromerige elementen wel absoluut moeten blijven.

Dit lijkt dan toch zo'n beetje uit te komen.

avatar van DwarreI

DwarreI

Tonke schreef:

Only God Forgives zal een continuatie zijn van de droomachtige sfeer van Drive

Dat werd hier meer dan een jaar geleden al in verklapt hoor..

Naomi Watts

Wist van het bestaan niet af. Was vanavond van plan Drive maar weer eens op te zetten, doe ik deze erachteraan. Moet mijn blurays voortaan maar beter door gaan nemen. Slecht dit.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Goede poster zeg

avatar van DwarreI

DwarreI

Naomi Watts schreef:

Slecht dit.

Foei!

Ik ben vanavond mijn tanden voor het eerst aan het zenden in de Pusher trilogie, hoogste tijd dat dat er ook eens van zou komen

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Poster is niet zo goed, nee.