Genre: Misdaad / Drama
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Only God Forgives
"Time to Meet The Devil"
Julian, een Amerikaan die in Bangkok woont, is een gerespecteerde figuur in de onderwereld. Samen met zijn broer Billy baat hij een Thai boxing club uit die in feite een dekmantel is voor drugssmokkel naar Amerika. Wanneer Billy vermoord wordt, komt hun moeder Crystal uit Amerika over om het lichaam te repatriëren. Crystal zelf is het hoofd van een machtige criminele organisatie en is gewend te krijgen wat ze wil. In dit geval: de dood van haar zoon wreken. In een bloedige spiraal van woede, verraad en wraak, dwingt ze haar zoon Julian de verantwoordelijke voor Billy's dood te vinden en te vermoorden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Only God Forgives (MusicMeter)
- Kijk op Cinemember
- Kijk op Canal Digitaal
In Film > Nieuws > Only God Forgives (2012):
Synopsis:
Julian lives in exile in Bangkok where he runs a Thai boxing club as a front for the family’s drugs smuggling operation. When Julian’s brother Billy is killed, their mother Jenna, arrives in the city. She wants revenge and forces Julian to find the killer. Julian’s contacts in the criminal underworld lead him directly to The Angel of Vengeance, a retired police officer who knows everything and who is both Judge and Punisher. Jenna demands that Julian kill The Angel of Vengeance, an act that will cost him dearly.
Weer typisch Refn natuurlijk. Weer een archetypische onderwereldfilm, en nu in Bangkok. Refn, de grootste genie die de wereld van cinema op dit moment kent. Zo enorm zin in
Refn over de protagonist:
“‘Bronson‘ is about a man who transforms himself when he realizes that art and violence are essentially the same thing – it’s the same core of emotion. But the flip side is that he ends up in a cage; he builds his own castle. ‘Valhalla Rising‘ is about a man who starts in a cage and escapes and goes through the five stages of evolution, and then ends up being human at the end, even though he starts as an enigma. ‘Drive‘ is about a man who is human, but transforms himself into a superhero at the end for all of the right reasons. So for some strange reason I can see that ‘Only God Forgives‘ is like a combination of all of those three movies.”
Goed om te horen dat we weer te maken met een archetypische protagonist. Martinez doet de score weer, Gosling weer in de hoofdrol. Yeah
. Erg blij met Bangkok als setting, een stad waar je cinematografisch (en vooral Refn) veel mee kan doen.
Refn heeft ook al aangegeven 80% over night te gaan schieten
. Eerste plan was om deze maand te beginnen maar is Februari geworden. Wel al definitief gelukkig.
Rianneke_Dan
Verhaal klinkt aardig, maar Drive overtreffen zal erg moeilijk worden. Maar ja Gosling doet weer mee dus dan zit het wel goed.
Naomi Watts
Nog wat belangrijke quotes wat betreft dit project.
Refn lijkt weer alles goed te doen. Bij elk woord blijkt uit alles dat hij mijn opvatting wat betreft cinema heeft en 'het' gewoon snapt. Het kan soms zo simpel zijn. Ook erg blij dat ie dit keer wat met seks doet. Toch een erg ondergewaardeerd element in cinema. Dat vind hij ook, net als dat pornstars wat onderschat worden. Dat lijkt ie nu toch te willen doorbreken. Zou het goed met de beste man kunnen vinden. Hij weet je met een interview wel impatiently waiting te krijgen. Wat gaat dit weer heerlijk worden. Nu hopen dat het me Roxy Jezel zo rond is.
Naomi Watts
Dat wordt wel moeilijk maar met Refn weet ik het niet meer. Die man is op creatief gebied zo briljant. Drive overtreffen wordt maar dicht in de buurt komen is ook meer dan genoeg
Naomi Watts
Overigens heeft ie de fans beloofd als er na Only God Forgives nog geen Wonder Woman film gepland is gaat ie het oppikken en garandeert dat Christina Hendrick (een perfectere fit voor Wonder Woman is er niet) de rol gaat vertolken. Zijn droomproject, en ook die van elke nerd worldwide
. Fingers crossed.
Naomi Watts
En geweldig nieuw inzake Only God Forgives. Refn gaat weer gebruik maken van de Arri Alexa
Naomi Watts
Voor Only God Forgives moet Gosling een intense MMA training doorstaan, in februari beginnen de opnames. Maar het resultaat mag er nu al zijn. Camp met Liddell heeft ie gehad en hij schijnt nu ook nog mee te lopen met Team Punishment van Tito. Succes
ace leader
Componist van Drive (Cliff Martinez) is ingehuurd door Refn voor deze film. Hier het artikel.
schram101
Hm, hoewel ik de hype rond Drive ontzettend overdreven vind, toch wel benieuwd naar de nieuwe Refn. Benieuwd naar de trailert.
Naomi Watts
Erg veel zin in. Opnames zijn deze maand begonnen en verwacht er toch weer veel van. Refn en Gosling weer samen, Bangkok is de perfecte stad voor broeierige by night scenery, Martinez doet de muziek weer. Benieuwd of ie zijn magnum opus Drive kan evenaren. Lijkt me lastig maar zonder twijfel één van de highest anticipated films van het jaar.
edit: zie dat mijn post uit het forum al verplaatst zijn. Waarvoor dank.
Montorsi
Hier zijn heel veel liefhebbersogen op gericht de komende maanden
Dreiecke
Ik kan niet wachten!
Actrice Rhatha Phongam schijnt al vanaf haar 16e zangeres in Thailand te zijn onder de naam Yayaying.
jacobine_rodijk
Waar komt deze afbeelding overigens vandaan? Geen enkele (film)site noch forum lijkt de bron van deze still nog opgepikt te hebben.
Fortune
Gosling en Refn
Kan een beetje een Dicaprio/Scorsese duo gaan worden.
%%%%%%
Erg snel, ik gok erop dat de definitieve release-datum later word dan 2012.
Verhaal klinkt niet bijzonder,maar dat had ik op het eerste gezicht ook met Drive dus wie weet..
Jawaddedadde
cordiacovens
Dit moet toch wel de film van dit jaar worden..als ze nu opnemen dan zal hij toch wel eind dit jaar uit kunnen komen..Hoop ik.
Nicolage Rico
- 20219 berichten
Hij staat er al een tijdje op, zie ik nu pas.
Gaat hoog op de lijst.
Drive is geweldig, maar ik hoop wel op een (compleet) andere stijl, waarbij de dromerige elementen wel absoluut moeten blijven.
Tonke
- 1982 stemmen
'Only God Forgives' aiming ...
Augustus al! En ook nog Gaspar Noe die zich ermee bemoeit. Dear Lord wat mooi.
Naomi Watts
Geweldig inderdaad, en dan schijnt Gosling ook nog eens samen te gaan werken met Noe
Montorsi
'Only God Forgives' aiming ...
Augustus al! En ook nog Gaspar Noe die zich ermee bemoeit. Dear Lord wat mooi.

(verwijderd)
Ik ben benieuwd, ik heb de pusher trilogie nu gezien en die vond ik erg goed.
Ik hoop persoonlijk een beetje dat Refn hierna een keertje z'n horizon iets verbreed, en iets maakt waar geweld niet tot de hoofdthema's behoort.
Minken
Volgens IMDB is de release datum voor Nederland 28 maart 2013. Dat word dus nog een klein jaar wachten. Jammer want heb erg veel zin in

TT3D: Closer to the Edge

Drive
Misdaad / Drama, 2011

Doraibu Mai Kâ
Drama, 2021
bangkok, thailandsurrealismepunishmentsuicidalpolitie agentarthouseneon light neo-noirdrug traffickerthai boxing very little dialogueemasculationvengeance