The Discovery of Heaven (2001)
Alternatieve titel: De Ontdekking van de Hemel
Nederland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Jeroen Krabbé
Met onder meer: Stephen Fry, Greg Wise en Flora Montgomery
Releasedatum: 25 oktober 2001
Plot The Discovery of Heaven
"Coincidence doesn't exist, everything happens for a reason."
Twee engelen krijgen de opdracht om de originele Tien Geboden weer terug te laten keren naar de hemel en ontwikkelen een meesterlijk plan om hun doel te bereiken. Hun plan begint bij de ontmoeting op aarde van twee zeer bijzondere mannen: astroloog Max Delius en de excentrieke linguïst Onno Quist. De mannen zijn meteen boezemvrienden en laten alleen de celliste Ada toe in hun hechte vriendschap. Ada, Max en Onno maken een reis naar Cuba waar Ada zwanger raakt van Quinten, wiens vader zowel Max als Onno kan zijn. Is dit bijzondere viertal in staat om de opdracht van de engelen uit te voeren?
Onno Quist
Sophia Brons
Onno's mother
Coba
jOzh
Begrijp wat je bedoelt, maar ben het niet met je eens. Denk dat heel veel Tolkien fans juist erg te spreken zijn over de verfilming. Tolkiens werk is met respect behandelt, getuige bijv. het laatste half uur van ROTK....
Ow, zelf vind ik LotR ook een zeer goeie verfilming (ik ben dan ook geen hardcore Tolkien-fan
), maar ik heb ook al aardig wat verhalen gelezen van mensen die het maar niks vonden.
Beejeej
heb et boek niet gelezen, maar wel zojuist de film gezien. ben wel dusdanig onder de indruk van het idee/verhaal dat ik toch zwaar denk om het boek maar eens te gaan lezen, maar het acteerwerk was wat prutserig van tijd tot tijd...
eefske
Ik zou mensen idd aanraden eerst het boek te lezen en dan pas de film te bekijken ( of de film helemaal niet bekijken) Er is zo ontzettend veel weggelaten van het orginele verhaal. Doordat in de film voornamelijk dialogen voorkomen, zijn de gedachtegangen van de personages, die zo mooi beschreven zijn in het boek, totaal verdwenen=zonde!
WiLL
Precies zoals ik er over dacht na het zien van deze film.
gaudo
Ja, en ik zou zeggen 'beide'. Iemand die taalfouten maakt bij het afraden van boeken, is niet echt serieus te nemen.
FisherKing
En dan het het over de intelligente bijdrage van FischerKing
Nee, jouw bijdrages zijn intelligent. !
SHAKO KEN
erg slechte film. slecht geacteerd en een oninteressant/clichematig verhaal. erg grappig ook, zo'n twintiger die moet doorgaan voor een jongen van 16.
Ja, omdat het de Anton Pieck versie van het boek is. Voor een echt goede verfilming hadden ze er een trilogie van moeten maken. Ik vond de film overigens niet slecht. Als je het boek niet gelezen hebt lijkt het me een rare hak-op-de-tak film.
Iris_85
Ik heb eerst het boek gelezen en daarna de film gezien... verkeerde volgorde!
Het boek is echt een toppertje maar de film valt daarbij in het niet.
Flipman
Dan zou ik juist zeggen dat het de juiste volgorde was, want als je de film superslecht vond had je het boek misschien niet willen lezen.
Trouwens, misschien is het voor Krabbé niet slecht om ook eens films te gaan maken die niet op boeken zijn gebaseerd. Anders krijg je zo'n stempel, hoewel dat misschien juist is wat ie wil.
PsychoPump
Ik heb het boek niet gelezen. De film viel mij erg mee. Zaten veel subtiliteiten in. Grappig was dat ik voordat de film begon voorspelde dat er wetenschap en de 2e wereldoorlog in verwerkt zouden worden en dat klopte ook nog. Grappig dat de hoofdrolspeler een arisch uiterlijk had.
feanaro surion
Net gezien en ben best wel onder de indruk, goed geacteerd, mooi vormgegeven en goede muziek. Ook het verhaal was indrukwekkend, toch zijn er wel wat minpunten, ik vond de vormgeving van de hemel niet zo mooi, en ik vond het eerste verhaal(tot de geboorte van Quinten) mooier dan het tweede gedeelte, wat ook niet de bedoeling kan zijn geweest. Ook waren de special effects in de scene die het indrukwekkendst had moeten zijn erg lelijk wat de sfeer toch een beetje verpeste.
Een krappe 4 sterren(wat een raar laag gemiddelde hier! Niet te begrijpen...)
Vond het beschamend slecht. Hilarisch idioot script, oubollig gefilmd en matig tot slecht geacteerd.
feanaro surion
Waarom zeg je dit nou nog, het was toch al duidelijk dat jij hem klote vond en ik mooi...
AHWA
Ik ben toevallig op dit moment het boek weer eens aan het lezen. Het eerste stuk waar in de vriendschap tussen Onno en Max zich ontwikkelt blijft gewoon het mooiste.
Plakband
Ik vond het echt een slechte verfilming van het boek, ongelooflijk hoe je zo een geweldig boek kunt verzieken door er zo'n film van te maken... Acteurs waren belabberd, scenario was anders dan t boek.. wat niet altijd slecht hoeft te zijn, maar in dit geval wel... Heb spijt dat ik m heb gezien, als ik t boek nu weer lees moet ik steeds aan die film denken...
Niet best. Heeft er wellicht mee te maken dat ik het boek niet gelezen heb. Matig acteerwerk (vooral van Krabbé zelf) & nogal incoherent verhaal. Vond het niet lekker lopen.
meclane
een wat langdradige film
leuk als je er van houd maar ik vond het niet echt iets
integenstelling tot the futgitive ( de overeenkomst is natuurlijk Jeroen Krabbé die ik pas geleden nog heb ge interviewd )
LittleBox
Typisch een geval van: het boek is beduidend beter, maar dat kan ook niet anders. Die prachtige dikke pil met al zijn finesses in een film van 2 uur proppen. Dat heeft Edwin de Vries op zich nog aardig gedaan. Het boek zelf is alleen al lezenswaardig vanwege de fabuleuze beschrijving aan Auschwitz. Kippenvel. Dat krijg je niet verfilmd (en zit dus volgens mij ook niet in de film). Nou ja, als het al amper te verfilmen is, waarom er dan toch aan beginnen, kun je je afvragen...
D-ark
3,0:
Wat een lange zit was deze mooie maar irritante film met irrante film
Bart_86
Geen foute film, maar je moet er wel echt voor gaan zitten.
Mr Ireland
Deze film is gebaseerd op het boek van Harry Mulisch. Ik heb het boek niet gelezen en misschien dat ik daardoor sommige overgangen tussen de scenes niet goed snap. Het acteerspel vond ik beroerd en in de gehele film zit helemaal geen vaart. Wat ik ook niet goed snap is dat er een geheel engelse cast in zit, het komt van een nederlands boek en het is een geheel nederlandse productie, waarom pakken we niet gewoon onze eigen goede acteurs als een stel b-acteurs uit engeland ! Dit zal wel weer gedaan zijn zodat er meer geld in het laatje gebracht wordt want op deze manier kunnen ze de film in andere landen beter verkopen. Over het verhaal kan ik kort zijn, dat is gewoon goed wel jammer dat het dan niet fatsoenlijk is uitgewerkt.
2.5 sterren

Naboer
Thriller / Mystery, 2005

Lepel
Familie, 2005
engelmosesisraëlamsterdam, netherlandsrome italiëverlies van geliefdecubaouder-kindrelatienieuwe liefdeattempted murdermenage a troisarchangel gabriel carrièrezwangerschapsterven en doodapoplectic stroke heavengeliefdenwehrmacht meteorpolitiekpoliticusgodmoordbruiloftwetenschapperkerkcatholicismfather figuremessiah