• 9.378.143 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Johnny Depp, Martin Landau en Patricia Arquette

Releasedatum: 1 juni 1995

Plot Ed Wood

"When it came to making bad movies, Ed Wood was the best."

De film vertelt het leven van de legendarische "slechtste regisseur ooit" - Edward D. Wood Jr. De film concentreert zich op de jaren '50, toen Wood films maakte als "Glen or Glenda", "Bride of the Monster" en "Plan 9 From Outer Space". De film vertelt over zijn travestie, en zijn vriendschap met de oude horrorster Bela Lugosi.

avatar van sarahtjx

sarahtjx

weet iemand misschien waar ik deze film kan vinden.. (ps: woon in Vlaanderen)

sarahtjx schreef:

weet iemand misschien waar ik deze film kan vinden.. (ps: woon in Vlaanderen)

Nergens, heb ook maanden lopen zoeken in verschillende steden .

Ah, ik ben er aangeraakt via de minder legale wegen, en hoop dat ik hem toch nog ergens eens tegenkom voor de collectie.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Wat een prachtige film . Landau is idd oke, maar toch ook de nodige credits voor Johnny Depp. Hij zet het karakter van Ed Wood goed neer. Misschien wel een beetje overdreven, maar ik denk dat hij in het echt ook zo hopeloos overdreven enthousiast was. Ik kreeg in ieder geval compassie voor hem en ook bewondering hoe hij telkens geldschieters en allerlei mensen om zich heen wist te ronselen. Als Ed Wood nu bijvoorbeeld zou horen dat hij nu niet de slechtste maar de één-na-slechtste filmregisseur (na Uwe Boll) is, dan zou hij dat nog als een compliment weten op te vatten.

Overigens was Ed Wood niet de enige die in de jaren '50 zulke idiote SF-films afleverde. Op een gegeven moment zie je namelijk tijdens een straatscene andere filmposters uit de tijd van bijvoorbeeld: Half Human: The Story of the Abominable Snowman en Teenage Monster. Prachtige titels voor films natuurlijk, maar op Imdb worden deze films nog slechter beoordeeld dan Plan 9 from Outer Space .

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Alhoewel dat waarschijnlijk ligt aan de status van Plan 9 From Outer Space.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Goodfella_90 schreef:

Alhoewel dat waarschijnlijk ligt aan de status van Plan 9 From Outer Space.

Zou goed kunnen natuurlijk. Ik heb Plan 9 nu ook gezien en tsja tis idd niet zo'n beste film, maar zo slecht als Manos: the Hands of Fate is ie niet en hij is ook wel iets beter dan Santa Claus Conquers the Martians.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Een erg sterke Bio-pic met een sterke Dep en een geniale, melijwekkende Landau in de rol van Lugosi.
Strafste scène: het gevecht met de octopus
Ook interessant is dat ik nu eindelijk weet waar die "pull the stingk" uit Glen or Glenda vandaan komen.

sangha

goede film, die geen moment verveelt, met een prima cast. ik ben een grote Johnny Depp fan, maar ik moet toegeven dat Martin Landau Johnny Depp van het beeldscherm veegt. De oscar was dan ook meer dan terecht.

ik vond het eigenlijk wel zielig dat Edward steeds denkt dat hij een geniale film aan het maken is, terwijl het in werkelijkheid ontzettend slecht is. het verbaasde me ook heel erg dat hij steeds weer mensen kon vinden die hem betaalden of in zijn films wilden spelen..

al met al een prima film, die ook erg grappig is. 4 sterren.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ed Wood

's wereldse slechtste regisseur is basis voor misschien wel Tim Burton's beste film. De geweldige setting, de perfecte sfeer en het ultieme acteerwerk van o.a. Depp maar ook zekers de magistraale rol van Landau zorgen er voor dat dit een goede film is. Maar wat deze film afmaakt en daarmee perfect, is de energie van het films maken. Hoe slecht een film ook is het maken van een film is het mooiste wat er is. En deze film weet dat vol overtuiging over te brengen.

avatar van jeanintjuh

jeanintjuh

Weet iemand waar ik deze film (in Nederland) kan kopen? Of verkoopt iemand hem toevallig?

avatar van xekjiram

xekjiram

dutchtuga schreef:

Kijk maar eens wat van de originele films. Erg leuk om de scenes te herkennen die hier nagespeeld worden bv. Geeft "Ed Wood" toch een kleine meerwaarde.

Waar vind ik die! Ik ben er n.a.v. deze film knap benieuwd naar!

Kaffeefiltjer

Normaal vind je een box in de freerecordshop, of andere zaken met Plan 9 from outer space, Glen or Glenda en Bride of the Monster.

Ik kocht hem voor 20 euro.

sangha

bij http://www.dvdvalley.nl kost hij 12.50 .

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Bij Van Leest zal ie vast wel goedkoper zijn...

avatar van starbright boy

Die zullen 'm niet hebben. Ik ben ook benieuwd of DVDvalley hem echt leveren kan. De Nederlandse DVD is al bijna een jaar niet meer te bestellen voor winkels. Maar ik heb 'm zelf toch al.

avatar van Wouters

Wouters

ik heb de R2-Uk release...makkelijk verkrijgbaar via play.com

starbright boy schreef:

ik heb hem een maandje geleden nog via dvdvalley besteld .

avatar van starbright boy

Dan hadden ze een grote voorraad. Het is momenteel dan waarschijnlijk nog de enige plek waar de NL-DVD te vinden is.

Kaffeefiltjer

Maar we zijn niet bezig over deze film denk ik Starbright Boy,

maar over de box van Ed Wood zijn werk .

Deze film op dvd vinden is hopeloos in België en Nederland.

sangha

we hadden het niet over de box, ik heb deze film een maand/anderhalve maand geleden nog besteld bij dvdvalley

Jawadde Dadde :-P

avatar van Remi

Remi

Wat een schitterende film van Tim Burton. Ik vond het acteerwerk echt geweldig, ik had ook echt het idee dat ik naar Ed Wood zat te kijken in plaats van Johnny Depp. Wat mij ook erg opviel was de liefde die Ed Wood had om films te maken, en dat sprak mij aan!

avatar van taxi_driver

taxi_driver

Deze film op dvd vinden is hopeloos in België en Nederland.[/quote]

ik heb de film gekocht in media markt voor 6,90 euro

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Ook Van Leest heeft altijd veel exemplaren liggen!

avatar van TimD

TimD

Voor 5 E bij de media markt te vinden.

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik zag dat ik deze topper nog geen cijfer had gegeven.

Snel ff doen dus...

Cijfer: 4,5

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Hoe erg waarheidsgetrouw is deze film? Heeft Ed Wood bv. Orson Welles werkelijk ontmoet?

Erg leuke, mooie en sfeervolle film die bij vlagen erg grappig is. De cast is erg sterk, vooral Landau vond ik briljant. Depp was ook erg sterk, ben benieuwd of hij nu nog zo'n rol zou kunnen neerzetten

4* voor deze film, een van de sterkste Burtons die ik ken, zo niet de beste.

avatar van The One Ring

The One Ring

thomzi50 schreef:

Nee, Ed Wood heeft Welles nooit ontmoet. Vond ik wel een briljante grap overigens. De waarheid klopt in deze film in grote lijnen wel, maar er is ook het een en ander bij verzonnen. Op de dvd-extra's wordt hier het een en ander over verteld.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ah oké, ik heb allerlei extra's maar nog niet aan toegekomen. Zal ze zeker snel kijken.

avatar van Flipman

Flipman

Meelijwekkend, deze film. Depp speelt een geweldige rol van een regisseur die compleet achter hetgeen stond wat hij deed (maar hij was dan ook de enige). Het intro slokte me al helemaal op, Het hopeloze figuur van Wood zelf wekte zeer veel sympathie op, maar ook ergernis, vanwege zijn onverbeterlijkheid (in het slechte-filmmaken, dan).

Zijn vriendschap met Bela Lugosi wordt ook heel mooi in beeld gebracht. Ik snap wel dat Martin Landau hier een Oscar voor ontving.

Heel bijzonder dat zo'n groot filmfanaat zó weinig van het filmmaken weet ! En wat een prachtige film kun je over zo iemand maken! Tim Burton flikte 't 'm weer!

Ik geef vier en 'n halve punt.

Kaffeefiltjer schreef:

Nergens, heb ook maanden lopen zoeken in verschillende steden .

Ik heb hem eindelijk gevonden in de MediaMarkt in Gent,

ookal zeiden ze in de Fnac en FRS dat ie al een jaar niet meer in roulatie is. Enfin, merci aan Taxi_driver voor de tip !