• 9.375.099 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Johnny Depp, Martin Landau en Patricia Arquette

Releasedatum: 1 juni 1995

Plot Ed Wood

"When it came to making bad movies, Ed Wood was the best."

De film vertelt het leven van de legendarische "slechtste regisseur ooit" - Edward D. Wood Jr. De film concentreert zich op de jaren '50, toen Wood films maakte als "Glen or Glenda", "Bride of the Monster" en "Plan 9 From Outer Space". De film vertelt over zijn travestie, en zijn vriendschap met de oude horrorster Bela Lugosi.

avatar van Freud

Freud

Ontroerende en inspirerende film, die inderdaad jammer genoeg af en toe wat stil valt. Maar voor de rest is alles zoals ik verwacht had, supergoed dus.

avatar van gemaster

gemaster

Ook ik deel de kritiek dat de film niet de gehele speelduur weet te boeien. Er zitten echter zulke goede scenes in, dat ik de film toch 4,5 ster geef. Depp is zeer goed op dreef en de andere acteurs spelen ook zeer goed. Bovendien zit Bill Murray erin en dat is altijd weer een feest.

avatar van FX

FX

Ik vind het lastig mijn mening over deze film te bepalen. Vaststaat in ieder geval dat Depp een uitstekende rol neerzet en ook de rest van de cast goed acteert (Murray was geniaal).

Het verhaal van Ed Wood is natuurlijk een ontzettend interessant gegeven en werkt zo af en toe echt op de lachspieren. Ook de zwart-wit beelden geven het geheel een leuk sfeertje.

Maar als ik mijn waardering in sterren moet gaan uitdrukken, kan ik echt niet meer geven dan 2,5*. Ondanks bovenstaande positieve elementen, vond ik de film nogal (ik zeg het maar gewoon) saai en dan met name het middenstuk. Na het eerste half uur had ik er een goed gevoel over, maar dit ebde langzaam weg. Het zal wel gewoon 'mijn ding' niet zijn...

avatar van GFM

GFM

Na het bekijken van Ed Wood zat ik ook met een dubbel gevoel naar het scherm te staren.
Na mijn eerdere kennismaking met de films van Tim Burton, Beetlejuice, Sleepy Hollow en Big Fish, had ik zeer goede ervaringen met deze regisseur en was van plan meerdere films van deze man te gaan bezichtigen.

Ook was ik bovenmatig geinteresseerd in het verhaal van Ed Wood, de slechtste regisseur allertijden. Dit kwam mede door een zeer interessante docu op RTL 5 en de "Nacht van de wansmaak".

Samen met de eerdere positieve ervaringen met Burton kon deze film niet mis gaan voor mij....

Toch heb ik dus een dubbel gevoel, deze film boeit eigenlijk alleen de eerste en de laatste 30 minuten en zit je met een tussenstuk van een uur dat gewoon saai is, het boeit nauwelijks en er gebeurt te weinig. Persoonlijk denk ik dat de film de fout maakt te veel de mens Wood te belichten in plaats van de filmmaker. Ik had eigenlijk meer "kijkjes achter de schermen" willen zien, zoals de laatste 30 minuten.....

Saai dus, maar de acteerprestaties van met name Landau, Murray en Depp zijn bovenmatig goed...

3* dan maar....

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

GFM schreef:

Dat is wat mij betreft juist de kracht van de film.

avatar van GFM

GFM

Ik ben ook van mening dat dit juist de kracht is van de film.

Ik ben iemand die juist een andere kracht (de filmmaker) in de film naar voren had willen zien komen.....

avatar van reeko

reeko

misschien is er ergens nog een verborgen kracht

sommige stukken waren saai, maar als je daar doorheen kijkt, dan zie je toch wel iets meer..

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Wat een geweldige film, dit. Heerlijke aparte film met een fantastisch sfeertje en een plot dat met gemak twee uur lang weet te boeien. Het wordt in ieder geval geen moment saai. Verder voortreffelijk acteerwerk, met Depp voorop in een geweldige rol als de filmmaker Ed Wood. Maar ook de bijrolacteurs doen het super en dit levert een aantal hilarische momenten op (Murray in het zwembad of Landau met de octopus ). Wat mij betreft één van Burton's beste werken. Heerlijke film.

4,5 sterren.

avatar van jassonn

jassonn

IK ben het helemaal eens met Chainsaw 4,5*

avatar van BoordAppel

BoordAppel

IK ben het helemaal eens met Chainsaw

Ik ook! Heb m pas weer bekeken en mijn 4,5 blijft mooi staan. Echt een ontzettende mafkees die Ed Wood maar de film zet m niet neer als een idioot, volgens mij is Burton toch stiekem wel een fan van Wood.

Geweldig zijn de scenes waar er overduidelijk iets mis gaat op de set en Wood er met een tevreden gezicht naar kijkt: And cut! Print. We're moving on. That was perfect!.

Ik zie dat de mensen van de make up een Oscar hebben gekregen voor hun werk en dat is wel heel erg terecht. Je herkent Landau bijna niet meer terug en de anderen acteurs zo zijn goed opgemaakt dat ze wel wat weg hebben van het personage dat ze spelen.

Landau heeft ook een Oscar gekregen voor deze film. Ook dat is helemaal terecht want hij acteert hier echt geweldig. Depp had van mij ook wel een Oscar mogen krijgen.

avatar van jassonn

jassonn

En ik ben het ook eens met jou BoordAppel

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Heb deze film samen met "Plan 9 From Outer Space" gekregen, ben benieuwd en ga ze zeker allebij kijken dit weekend.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Gezien, en ook begonnen aan "Plan 9", ging op een 4 af, maar heb op het laatste moment(De laatste beelden van Bela Lugosi), toch besloten er nog een halve ster bij te doen. Wist me de hele tijd te boeien, en erg goed geacteerd door iedereen.

avatar van De GeuS

De GeuS

Leuke film, met goede rollen van Depp en Landau. Bijna alle personages zijn een tikkeltje vreemd en grappig. Het zwart-wit creeert een mooi jaren '50 sfeertje; 3,5*....

avatar van Blokland

Blokland

Martin Landau had een oscar verdiend voor beste bijrol, maar Bill Murray had op zijn minst een nominatie voor beste bijrol verdiend!!

avatar van The Eye

The Eye

Briljante acteerprestaties, wederom Johnny Depp, maar ja die is standaard goed. Ik ga nu snel plan 9 en Bela Lugosi himself uitchecken!

avatar van sebas83

sebas83

geweldig door deze film wil je gelijk alle ed wood en bella lugosi films zien die beide overigens zeer moeilijk te krijgen zijn

avatar van ambijans

ambijans

Martin Landau schittert werkelijk als Bela Lugosi en Johnny Depp vond ik ook vrij aardig als de 'slechtste regisseur aller tijden'. Ideale zaterdagavondfilm samen met de familie op het bankstel! *** 1/2

avatar van Flipman

Flipman

Dit is een van de enige grote Burtonfilms die ik nog niet heb gezien. Ik schaam me diep.

De S.E. dvd is slechts €9,99 bij FRS.

avatar van Pacino88

Pacino88

Ik heb de SE vandaag gekocht voor €8,99.

ben benieuwd.Ik heb van Tim Burton alleen planet of the apes gezien,maar die was vrij matig.En ik hoor vaak dat dat één van zijn minste is,i hope so.:P

avatar van Tim Burton

Tim Burton

maar één Tim Burton film gezien???

Dat is gewoon onmogelijk!!!!!

avatar van Addicted*

Addicted*

Geweldige film dit! heb vorige maand ook de special edition gekocht (9.99), en heb hem nu 2 keer gezien.

Depp zijn rol is geweldig, maar minstens zo goed is de bijrol van Bill Murray! Hadden allebei wel een oscar mogen winnen.

Minpuntje is toch wel dat de film iets te lang duurt, sommige scenes in het middenstuk hadden beter geschrapt kunnen worden.

Desondanks, toch een goede film.

avatar van neo

neo

In het verleden al aardig wat Lugosi films gezien en wat doet Landau hem briljant na! Hetzelfde geldt voor Onofrio als Orson Welles. Hier en daar best grappig, maar voor mijn gevoel Burton's minste. 3 sterren

avatar van Jorick

Jorick

Een best leuke film, maar ik had er meer van verwacht. Het acteerwerk was overigens prima in orde. 3*

avatar van MAC

MAC

Geweldige personages. Goed acteerwerk en een typisch vreemd Tim Burton sfeertje. Prima film! 3,5*

avatar van pjutter

pjutter

zozo ik had van te voren nooit verwacht dat dit zo'n boeiende film zou zijn.

ik vond Ed Wood echt heel erg mooi neer gezet door Brad Pitt, Hoe Ed Wood probeerde de te top te bereiken, wat hem telkens niet lukte, hij bleef het proberen.

Dat vond ik erg mooi.

ik vond Patricia Arquette ook super goed acteren, maar zei acteert zo echt. alles wat zei doet is lief!

En het is natuurlijk ook super dat Bela Lugosi mee doet in deze film... dat hij 50 jaar nadat hij speelde in films van Ed Wood nu mee speelt in de film OVER Ed Wood.

ik vond het een super film, en het is echt een pluspunt dat deze film compleet zwart wit is!!

4 sterren****

avatar van Freud

Freud

pjutter schreef:

ik vond Ed Wood echt heel erg mooi neer gezet door Brad Pitt

Ssst, even tussen ons voor iemand anders het opmerkt en erom lacht: het is Johnny Depp, niet Brad Pitt. Kleine vergissing, wereld van verschil!

avatar van Leno

Leno

Shit man ik dacht dat Tom Cruise hem speelde..

avatar van maurice74

maurice74

Na vijf keer gezien te hebben, weet ik het zeker: dit is mijn favoriete film! Vooral de bijrol van de man die een aan drugs verslaafde Bela Lugosi speelt, is fantastisch maar ook tragisch.

Burton deed er ook goed aan om het geheel in zwart-wit op te nemen.

Dit absolute meesterwerk kan niet hoog genoeg gewaardeerd worden.