• 9.373.991 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Johnny Depp, Martin Landau en Patricia Arquette

Releasedatum: 1 juni 1995

Plot Ed Wood

"When it came to making bad movies, Ed Wood was the best."

De film vertelt het leven van de legendarische "slechtste regisseur ooit" - Edward D. Wood Jr. De film concentreert zich op de jaren '50, toen Wood films maakte als "Glen or Glenda", "Bride of the Monster" en "Plan 9 From Outer Space". De film vertelt over zijn travestie, en zijn vriendschap met de oude horrorster Bela Lugosi.

avatar van vic

vic

Johny Depp is erg goed in deze film

avatar van dttom

dttom

Ik vond wel goed.

avatar van You_bastard

You_bastard

Slechte film, maar dat was toch de bedoeling toch ????

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Schitterend, Johnny Depp en vooral Martin Landau zijn subliem gewoon.

En neen ... het was niet de bedoeling dat dit een slechte film zou zijn, het is een meesterwerk.

****' 4,5 op 5 ****'

avatar van Goodfella

Goodfella

Erg leuke film! Prachtige zwart/wit opnamen, bizarre karakters, komische momenten, leuk verhaal... Jammer dat de film niet constant hetzelfde niveau heeft, een paar momenten zijn gewoon niet boeiend genoeg helaas... Toch ruim 3,5 sterren voor deze orginele film.

En nu wil ik Plan 9 from Outer Space eigenlijk toch wel 's zien..

avatar van gotti

Erg leuke film. Heb helemaal dubbel gelegen over ongelofelijke scene's die Depp als Ed Wood voor zijn film maakt. vooral die scené waar die oude man met die octopus moet vechten. Verder nog een erg goed verhaal, erg goeie acteurs en gewoon een leuk sfeertje wat de film met zich meedroeg. 4*

bioscoopzaal

Echt een geweldige film, en een heuse verwennerij voor de fans van Wood's oeuvre. Je hoeft natuurlijk niet al z'n films gezien te hebben om deze film te kunnen waarderen, maar het maakt het er wel een stuk leuker op.

stem verhoogd naar 4.5 sterren.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Ben al langer erg benieuwd naar deze film (mede omdat ik een redelijke fan ben van Tim Burton en Depp). Maar ik ben niet bekend met Wood's oeuvre. Kan iemand me daar iets meer over vertellen??

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Woorden schieten tekort, Agony...

Agony schreef:

Woods oeuvre kan eigenlijk in een paar woorden worden samengevat: "Zo slecht dat het leuk is".

De man was een tomeloze idealist, die niets liever deed dan films maken, maar daar helaas het talent niet voor had. Hij scharrelde dus maar was minuscule budgetten, afgewassen filmsterren en wannabes bij elkaar om zijn projecten de realiseren. Helaas verliep Woods carriere in dalende lijn, en hij kwam op een gegeven moment zelfs in de porno terecht. Daarnaast schreef hij ook talloze scripts en pulpromannetjes (waarvan een aantal nog op Amazon.com te krijgen zijn), en acteerde hij sporadisch in zijn eigen of in andere b-films.

Zijn 'beste' (of meest interessante) films komen allemaal uit zijn beginperiode. "Glen or Glenda", een compleet belachelijke film over een geslachtsoperatie, met Wood in de hoofdrol; "Bride of the Monster", een hilarische monsterfilm met een verwassen Bela Lugosi en een hele neppe octopus; en natuurlijk zijn opus magnum, "Plan 9 From Outer Space", misschien wel de slechtste film ooit gemaakt, maar ont-zet-tend hilarisch.

Ontdek zijn films, je weet niet wat je ziet!

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

bioscoopzaal schreef:

...zijn opus magnum, "Plan 9 From Outer Space", misschien wel de slechtste film ooit gemaakt...

Eindelijk gerechtigheid!

avatar van streeter

streeter

Ik kan niet wachten tot over een paar maanden. Dan komt er een Director's Cut special edition op DVD uit!

avatar van mstoffer

mstoffer

Heel aardige film; in het bijzonder Martin Landau als Bela Lugosi is sterk.

Wie wat meer wil weten over Ed Wood raad ik aan op zoek te gaan naar de docu Look back in angora. En voor wat betreft de Wood-films: ik vind eigenlijk alleen Plan 9 leuk slecht genoeg om met plezier naar te kijken.

streeter schreef:

Hoe kan dat nou? De vorige release is nog geen zes maanden oud!

avatar van starbright boy

Streeter zal het wel over Regio 1 hebben, hij woont in de VS.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Samen met Man on the Moon is dit de beste biopic die ik gezien heb. Meteen vanaf de briljante typische Burton intro heb ik geboeid gekeken naar het prachtige acteerwerk (Depp, zoals altijd en vooral Landau), de mooie beelden en de leuke humor. Als Wood echt zo was als in de film was het best een raar mannetje. Ongelofelijk dat je zelf niet inziet wat voor een bagger je aan het maken bent. De muziek vond ik ook erg goed, ik had soms het idee dat Shore de stijl van Elfman probeerde na te maken, vooral tijdens de intro. Dit is denk ik ook een van de weinige films die Burton zonder Elfman maakte. 4,5*

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

#^*&@$(@ gemist op tv... damn!

Erg leuke film, typisch Tim Burton ook.

Wat een ontzettend vage gozer was die Wood . Echt een heerlijke optimist. Erg goeie rol ook van Martin Landau als Bela Lugosi. Zoals Goodfella al zei houdt de film idd niet de volle tijd het hoge niveau vast en wordt er iets teveel herhaald.

Ik zou nu ook graag eens iets van Wood zien, al was het maar omdat je een idee hebt hoe het gemaakt is

DarkAngel

khad deze film opgenomen, stond op teletekst dat ie van 02:00 tot iets van half 4 ofsow duurde dus dat geprogrammeerd...heb net sitte kijke blijkt dus dat ik de laatste 20 minuten mis...

Is der un site ofsow waar staat hoe ut een beetje afloopt? Of kan iemand hiero ut me misschien aub ff segge?

Wat ik gesien vonk in ieder geval erg leuk en Depp acteerde weer erg goed. K tijwfel tussen 3 of 3,5 sterren, hoe ut voorlopig op 3***.

DarkAngel schreef:

ofsow, sitte, kijke, der, un, ofsow, ut, hiero, ut, segge, gesien, vonk, tijwfel, ut

Hoeveel moeite heb je moeten nemen om je bericht van zulke poep te voorzien?

tovenaar

Het is jammer dat de film op momenten ontzettend inkakt, want daarbuiten is het een hartstikke leuke film. Edward D. Wood jr wordt haast een zielig figuurtje door deze film, in de zin van dat je medelijden met hem krijgt. Hij is gestoord, maar toch aandoenlijk. Johnny Depp zet wéér een leuke rol neer, zo langzamerhand ben ik Depp toch wel één van de beste acteurs van deze generatie gaan vinden.

tovenaar schreef:

Hoeveel moeite heb je moeten nemen om je bericht van zulke poep te voorzien?

wrom sou k daar moeite voor moeten nemen dan?

DarkAngel schreef:

wrom sou k daar moeite voor moeten nemen dan?

*Zucht*

tovenaar schreef:

*Zucht*

*Zucht terug*

tovenaar

This is worse than the time when I fell asleep and you put your dick in my mouth and took a picture.

avatar van Mik

Mik

YOU DAMN HYPOCRITES MAKE ME SICK

tovenaar

Vond iedereen die nep-Orson Welles ook niet heel erg veel op de echte Orson Welles lijken? Vincent D'Onofrio is de naam en het was best een rare ervaring om in het bestek van een paar dagen Ed Wood en Full Metal Jacket te kijken. Onze Orson speelt in FMJ Gomer Pyle (Hiiii.. Joker). Ik zag de hele tijd een kale Orson Welles over de stormbaan rennen... bizar.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

De stem van Orson in deze film kwam ook op een aparte manier tot stand. Volgens IMDb: The voice of Orson Welles was dubbed by Vincent D'Onofrio and Maurice LaMarche which was combined digitally on a computer.

avatar van Derkje

Derkje

Geweldige warme en ingetogen film over het bewogen leven van "de slechtste regisseur aller tijden" (alhoewel er tegenwoordig slechtere rondlopen). Goede zet van Tim Burton. In mijn top 10!

avatar van NiKKY-DePp...

NiKKY-DePp...

Deze is eg goed...ik wist niet dat iej op tv was geweest..jammer ik had hem graag nog een keer willen zien!!