• 9.375.055 stemmen

Gesproken taal: Engels, Mandarijn, Frans, Hindi, Japans en Russisch

Releasedatum: 20 december 2012

Plot Life of Pi

"Believe The Unbelievable"

Het leven van Pi vertelt het verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo.

Adult Pi Patel

Ravi Patel (13-14 Years)

Ravi Patel (18-19 Years)

avatar van DutchLion

DutchLion

verrassende film, mooi uitgewerkt met de dieren en het plot blijft een raadsel

avatar van danick61

danick61

Mooi gemaakt. Waw!!! Dit is echt Digital EFFECT 3.0

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik ken het boek van Yann Martel niet, maar grootmeester Ang Lee (zonder twijfel een van de allerbeste regisseurs van het huidige tijdsgewricht) heeft er in beeld en geluid een indrukwekkende vertelling van gemaakt. In het interview met de Japanse onderzoekers op het einde van de film wordt een alternatieve werkelijkheid geschetst. Ik ben blij dat de film niet dat alternatief laat zien. Bovendien vind ik –tegenstelling tot een aantal reacties hiervoor– de filosofische discussie aan de eettafel over Pi’s kennismaking met diverse religies prima passen bij de verdere inhoud van de film. Het verklaart toch min of meer zijn grondhouding tijdens het hachelijke avontuur met de reddingssloep.

Een van de beste films van 2012. Een heel aparte ervaring.

avatar van dreambrotherjb

dreambrotherjb

Heb het boek afgelopen zomer gelezen (voordat ik wist dat er een film van ging komen).

Was ik heel tevreden van. Sterk verhaal. Eerlijk, niet altijd éven boeiend op die boot, maar dat is dan ook begrijpelijk (en symbolisch). Niet gemakkelijk om dat te verfilmen dacht ik direct, dus ik ben benieuwd (ik wacht nog op de dvd-release:-))

Het boek is in elk geval aan te raden.

avatar van Toontje35

Toontje35

Technisch heel mooi gemaakt. Fraai geacteerd.

Maar vond het een lange zit. Te weinig boeiend

avatar van Renate79

Renate79

Technisch mooi maar mens wat een lange zit waarbij mijn slaap het bijna won.

avatar van Jacquestheone

Jacquestheone

Beste kijkers,

Van het begin tot het einde hebben wij genoten van deze geweldige film. Het verhaal was prachtig, het acteerwerk erg goed, montage perfect. Niet alleen het verhaal van de film is bijzonder, de beelden zijn spectaculair en het gewoonlijk eentonige uitzicht van een oceaan heeft in Life Of Pi de veelkleurigheid van de kosmos. De trucage is zo uitzonderlijk goed dat je geen moment het gevoel hebt dat dit fake is. Terecht een oscar voor De Nederlander Erik-Jan de Boer, voor zijn werk aan de special effects.

Brilliant en een must see !!

waardering 6+

avatar van Jacquestheone

Jacquestheone

Beste kijkers, IK WAS DE STERRETJES VERGETEN

Brilliant en een must see !!

waardering 6+

avatar van rep_robert

Life of Pi is typisch Oscarmateriaal dat voor de grote menigte prima te behappen valt en ik moet ook zeggen dat ik een klein beetje ben gevallen voor de film.

Visueel is het allemaal verbluffend, al zit het wel tegen kitcherigheid aan. Toch is de film één groot kleurenspektakel en krijg je zelfs af en toe het idee naar een sprookje te kijken. Zonder de film in 3D bekeken te hebben merk je aan alles dat Ang Lee wel goed heeft gespeeld met deze effecten. Waanzinnig hoe deze film zo mooi tot stand is gekomen, hetzelfde geldt voor alle CGI en in het bijzonder Richard Parker, wat een fantastische naam voor een tijger

Life of Pi gaat verder over hoop en geloven, zonder opdrammerig te worden en een flauw moraaltje mee te geven. Ondanks het mierzoete gegeven weet Life of Pi te ontroeren en te fascineren.

Het enige wat de film wel tegenwerkt is de onnodig lange aanloop naar de (visueel prachtig in beeld gebrachte) ramp en het einde dat iets te lang uitgesponnen wordt. Maar alles wat daartussen is blijft meeslepend.

avatar van Ralf81

Ralf81

Life of Pi zit visueel prachtig in elkaar en ook als je hem 2D kijkt zie je dat hij voor 3D is gemaakt. Dit is de grootste kracht van de film. Verhaal is fantasy en inderdaad soms net een sprookje. Groot minpunt is toch de weinige vaart in de ontwikkelingen. Ook wij moesten vechten tegen de slaap toen Pi zich op zee met de tijger bezig hield, hoewel fantastich in beeld gebracht. Een kortere speelduur had de film goed gedaan. Tweede versie op het eind boeide niet. Al met al toch zeker de moeite waard deze film!

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1951 berichten

Het begin van de film vonden we saai. Maar als het echte avontuur begint op de boot, dan wordt de film erg goed. De special effecten zijn echt verbluffend. Die tijger lijkt zo echt. Ik kan bijna niet geloven dat die uit de computer komt. Echt heel goed gedaan. Ook de plaatjes op zee zijn soms echt heel mooi. Bijvoorbeeld als het helemaal windstil is. En de wolken weerspiegelen op het water. Zo ook met de lichtgevende scene en de walvis. Prachtig. Het gevaarlijke eiland is ook heel mooi gemaakt. Super.

avatar van Japie1971

Japie1971

Meer dan vermakelijke film die verrast en makkelijk vol te houden is. Einde is vaag maar dan past wellicht perfect bij de film.

Heb me weer een zaterdagavond prima vermaakt.

avatar van In beslag

In beslag

Ja ,moet ik toch ff toevoegen dat het een van mijn favo boeken is.

en dus onverfilmbaar,,maar het komt een eind in de buurt.

de beelden zijn schitterend,de special fx zijn weergaloos.,

en wat wat dubbel is ,het einde,of je neemt het aan,of je pikt het niet.

te ver gezocht ofzo.

komt hier op neer,beide zijn erg indrukwekkend.

avatar van FillumGek

FillumGek

Schitterende film die vooral visueel weet te imponeren. In India spatten de kleuren af en toe van het scherm, maar vooral de scenes op zee zijn een lust voor het oog. De bliksem die de oceaan verlicht, maar ook de beelden bij nacht waarin duizenden kwallen blauw oplichten en de oppervlakte een blauwe gloed geven. Echt schitterend.

De aanloop naar de schipbreuk is helaas wat te lang en niet zo boeiend. Je krijgt wat wijze lessen mee over het geloof en het hele gedoe waarom Pi gepest werd deed er wat mij betreft niet zo toe. Hetzelfde geldt voor het eind. Nadat Pi is gered had het van mij afgelopen mogen zijn, in plaats van dat hij alternatief verhaal verzint.

Maar het hele middenstuk, zo'n anderhalf uur dus, is enorm boeiend, fascinerend, soms ontroerend, meeslepeld of zelfs spannend. Vooraf had ik een beetje verwacht dat de dieren in harmonie zouden leven, maar het tegendeel dient zich al snel aan. Ik kon me al niet voorstellen dat de tijger echt was. En dat was puur om de reden dat het me nogal gevaarlijk leek en omdat het me een enorme klus lijkt om zo'n tijger te sturen voor de opnames. Aan de CGI ligt het in elk geval zeer zeker niet, dat is de allerbeste die ik ooit heb gezien in een film. Niet van echt te onderscheiden.

Pi wordt voortreffelijk vertolkt door nieuwkomer Sharma. Indrukwekkend om te zien hoe hij van kleine middelen steeds nieuwe oplossingen maakt. Ieder ander had de moed waarschijnlijk al lang opgegeven. Al met al een prachtige film, die vooral visueel zwaar imponeert.

avatar van frolunda

frolunda

Visueel een prachtig sprookje waarbij ik vooral de scenes met de tijger (gelukkig zijn er dat nogal wat) erg mooi vond.De rest vond ik minder boeiend,toch een goede film.

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Voor het eerst dat ik begin te huilen bij een trailer! Ik ga hem zeker kijken deze week!

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Mooie verbeelding van de natuur en hoe klein en zwak je als mens bent in deze aardbol vol met sterke en prachtige natuurelementen.

Ook de filosofische invalshoek, datgene wat Pi heeft geleerd in zijn reis en wil overbrengen naar de schrijven en kijker, gedurende en mn aan het einde van de film vond ik erg onverwachts verrassend.

Persoonlijk, als "Christen/gelovige" die zich heeft afgekeerd van elke vorm van religie (inc Christendom), en geloof in dichter bij de waarheid/God te komen door jezelf realistisch op te stellen en om je heen te kijken en respect te hebben voor de natuur, past de moraal in de film helemaal in mijn perceptie.

Plus ik hou enorm van dieren en heb vaak tranen in mijn ogen gehad!

avatar van dekschrobber

dekschrobber

Geweldige film!

Ik wilde 'm niet in de bios zien, omdat het niet 'mijn genre zou zijn'. Ik had het mis!

Nadat 'iedereen' enthousiast was ben ik zelf gaan kijken. Het einde vond ik niet zo 'filosofisch' of 'diepzeggend' als sommigen in mijn omgeving mij vertelden. Het einde vond ik eigenlijk zelf wat suf. Vandaar 4,5 ipv 5*. Misschien moet ik 'm nog maar eens zien @Miekiemow ?

Al hoop ik dan niet van m'n geloof af te zijn

avatar van AC1

AC1

Een van de knapste scènes is wanneer de verteller (de oudere Pi) plotseling een traantje laat. In de handen van Spielberg zou de overdracht van de emotie te krachtig worden maar dankzij Ang Lee en het ingetogen spel van de vertolker is het een oprecht mooi moment geworden. Het andere hoogtepunt is de hoofdmoot van de film oftewel het verhaal van Pi als drenkeling. De eerste act vond ik wat van de hak op de tak springen en het laatste deel was filmisch gezien ronduit saai desondanks de twist. Voorlopig een 7/10 dan maar. Ik heb de film gestreamed in so-called HD maar besef dat Blu-ray beter had geweest. O ja, op veel momenten was ik helemaal vergeten dat ik naar CGI zat te kijken en ik denk dat dit geldt voor veel mensen. Toch wel een bijzondere prestatie.

avatar van doctari

doctari

Het uiteindelijke idee achter deze film (mensen aan het denken zetten over geloof) is best clever, en het is wat mij betreft ook best mooi dat het einde op meerdere manieren geinterpreteerd kan worden is godsdienst een sprookje dat we onszelf wijs maken om te ontsnappen aan de wrede realiteit, of is het idee juist dat het bestaan van een God "evident" is en dat het alleen een kwestie is van het kiezen van de religie die je het meeste aanstaat

Dit gezegd zijnd is het jammer dat de film die om dit gegeven heen gebouwd is een traag en weinig interessant melodrama is. Visueel is het overwegend nog wel in orde (de tijger is erg mooi maar niet alle andere effecten vond ik even overtuigend) maar het acteerwerk vond ik niet bijzonder, het tempo ligt erg laag, het sentiment ligt er nogal dik bovenop (moet er echt altijd zo'n cliche romance in?) en de uitleggerige dialogen vond ik ook niet zo boeiend.

Ik heb het boek niet gelezen en kan me best voorstellen dat dit verhaal als boek wel zou werken; als film vond ik het een tamelijk tenenkrommende aangelegenheid.

avatar van Padde

Padde

G mooie film

avatar van missy85

missy85

De film is prachtig mooi gemaakt, die special effects en alles er om heen, geweldig! Dat eilandje met die prairiehondjes erg mooi. En die tijger, prachtig!! Maar het verhaal zelf vond ik een beetje saai, dat stuk met die tijger op het water was best langdradig soms.
Acteur werk was prima.

Alleen een ding vroeg ik me nou wel af dat verhaal wat hij aan het eind vertelde tegen die journalisten (of wie het ook waren) die aan zijn bed zaten in het ziekenhuis. Wat was het goede verhaal, wat je in de film zag, of dat verhaal van meerdere overlevenden.. ?

Maar verder, mooi hoor!

Boneka

Dat waren geen praireihondjes, maar stokpaardjes!!!

Boneka

Visueel prachtige film, maar het eind had zeker beter gekund. Met name het laatste stuk in het ziekenhuis was volledig overbodig. Het verhaal werd immers al verteld en waarom moeten 2 journalisten weer een ander verhaal horen. Niet boeiend en ik wilde het stuk bijna doorspoelen, jammer!!!

De opbouw van de film is goed gemaakt. Vooral de lichtjes van India zijn prachtig in beeld gebracht en was niet fake. Er zijn echt duizenden lampjes opgestoken. Ook de kleuren van India zijn fantastisch mooi in beeld gebracht. Had soms alleen niet echt het gevoel dat hij op het grote schip zat. In een zware storm zaten ze rustig te slapen en je zag niets bewegen ja ja. De tocht op de oceaan is boeiend en mooi in beeld gebracht. De vliegende vissen en de aap die we maar even mochten zien. Ook het eiland vol met stokpaardjes was schitterend te zien + de mysterie op het eiland. Daarna strandde we bij Mexico en gaat het verhaal wat uit als een nachtkaars. De domme vertelling in het ziekenhuis boeide me totaal niet. Gelukkig was de tijger het laatste eindshot.

De film kan zeker niet tippen aan Slumdog Millionaire, maar heeft met zijn uitstraling wel een mooie film kunnen bewerkstelligen. Jammer alleen dat het verhaal te weinig is uitgewerkt.

avatar van AC1

AC1

Boneka schreef:

Dat waren geen praireihondjes, maar stokpaardjes!!!

Stokstaartjes.

avatar van fritsje

fritsje

prachtige film!

het boeiende/spannende verhaal was m.i. vooral te danken aan de acteerprestaties en DE rol van Gerard Depardieu,dit wordt vaak onderbelicht ! zijn optreden in deze rolprent was werkelijk doorslaggevend !

Boneka

Stokstaartjes ja schrijf ik het zelf nog verkeerd....;)

Heb zojuist naar de delete scenes zitten kijken. Er zitten er 2 tussen die er wel in mochten, maar ja een regisseur moet keuzes maken.

avatar van Moddermonster

Moddermonster

Hehe, eindelijk weer een film die de moeite waard is en boven de grijze middenmoot uitsteekt. Niet alleen mooi gemaakt, maar voor mij een film die ook door het verhaal blijft hangen.

Moddermonster schreef:

Vond je het eind zo sterk dan? Een monoloog van ruim 5 minuten met een nietszeggend verhaal? Jammer dat het eind zo slecht is uitgewerkt. Verder prima gemaakt.

avatar van sebo12

sebo12

Leuk gemaakt maar weinig boeiend. Titanic + Ark van Noah in een romantische setting.