• 9.377.078 stemmen

Gesproken taal: Engels, Mandarijn, Frans, Hindi, Japans en Russisch

Releasedatum: 20 december 2012

Plot Life of Pi

"Believe The Unbelievable"

Het leven van Pi vertelt het verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo.

Adult Pi Patel

Ravi Patel (13-14 Years)

Ravi Patel (18-19 Years)

avatar van Waku

Waku

Inderdaad hele mooie film wat betreft de special effects.

In beeld en geluid is deze "Life of Pi" een verademing

Ondanks het religieuze begin, wat nog vaker terugkomt gedurende de rest van de film gaat het niet irriteren. Het zogenaamde kat en muis spel tussen het jongetje en de tijger zorgt voor een boeiend kijkspel. Knappe is aan het eind van de film dat je meerdere kanten op kan en zelf kan intrepeteren wat de verhaallijn nu eigenlijk was van "Life of Pi"...

3.5*/4*

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

Life Of Pi had sowieso een half uur korter gekund. Het begin is vrij tam, al wordt er een aanzet gegeven over religieuze onzin waar later niets mee gedaan wordt.
Eenmaal op de reddingssloep wordt het wat beter, maar wat meer afwisseling en/of verrassende taferelen was/ waren welkom geweest.
Het slotakkoord waarin Pi zijn tweede versie geeft is oersaai en ook het gesprek met de schrijver wordt onnodig moraliserend, al mag dat geen verrassing heten.

Suraj Sharma als de jonge Pi kan niet verrassen. Dat zou aan mij gelegen kunnen hebben. Ik vind door Indiërs gesproken Engels sowieso vrij irritant, maar Irrfhan Khan bewijst dan weer dat acteertalent mijn ergernis aan de kant kan schuiven.

Visueel danst Life Of Pi op een koord. Soms dreigt de film in kitsch te vervallen - die nachtscènes, oa met die walvis, zijn écht niet mooi -, maar meestal is het allemaal vrij doorsnee qua stijl. Alsof Ang Lee een "normale" film wilde maken, maar er af en toe enkele scènes met Avatar-allures tussen wilde. Het is ofwel het één, ofwel het ander.
Nu goed, op een ander vlak scoort hij wel. De tijger ziet er levensecht uit en is misschien wel het meest geloofwaardige digitale dier dat ik ooit in een film zag. Aan de andere kant blijft de CGI niet altijd overeind, bv bij de schipbreuk lijkt een green screen niet veraf.

Ik wist vooraf niet goed wat te verwachten en dat is misschien maar goed ook.
2,5

avatar van ESX_

ESX_

Heb het boek niet gelezen, maar vond de film waanzinnig! Je moet denk ik wel van dieren/natuur houden, anders is er geen hol aan.

Zit er over na te denken om hem nog een keer te gaan bekijken in de bioscoop.

avatar van Re73

Re73

Ik weet niet zo goed wat ik met deze film aan moet.
Op voorhand had ik zo iets van een tijger en een jongen (dat was alles wat ik ervan wist) en dat leek me een nogal disney gehalte te hebben.
Ik ben toch gaan kijken en dat gezemel in het indisch engels heb me nooit gelegen. Bijna afgezet tot ze die dierentuin gingen openen toen kreeg het verhaal wat meer vaart. Vanaf de schipbreuk ben ik eigenlijk wel geboeid geweest. En de special effects zijn mooi gemaakt. In 2d gezien maar ik denk dat een 3d een mooi vusueel spektakel zou zijn geweest. gelukkig werd hij geen echte vrienden met de tijger al vond ik op een bepaald moment wel vergezocht, de tijger zou hem bij honger toch echt opgevreten hebben Het einde was dan weer flauwtjes....
Zoals gezegd ik weet het dus niet goed... plaatjes ok verhaal landradig leeg en saai.
Voor nu 3*

avatar van v1ce

v1ce

Mooi verhaal! Mooie visuele effecten!

avatar van wouterbosgra

wouterbosgra

Pretentieuze kitsch en visueel helemaal niet zó geweldig alsik verwacht had. vooral de uitgekauwde uitleg op het einde had niet gehoeven. Boot gemist!

avatar van Martijn NT

Martijn NT

Op één of andere manier is dit niet de film voor mij. Over het algemeen hou ik wel van deze type films maar ik had moeite om de film uit te kijken en was blij dat de film afgelopen was.

avatar van movie freak84

movie freak84

Prachtige film, mooi verhaal. Had eigenlijk wel een beetje verwacht dat het een langdradige film zou gaan worden maar dat vond ik reuze meevallen. ze hadden dat stukje op het einde dat ie dat andere verhaal gaat vertellen er wel uit mogen laten. Verder uitstekende film

avatar van papipaos

papipaos

Het verhaal van deze film mag dan wel interessant zijn en leuk. De verhaallijnen mogen allemaal wel leuk samenvallen allemaal. Maar deze film is echt te saai... Je zit verdomme 2 uur te kijken naar een jongen die met een tijger vast zit op een bootje!

Dus wil je een relaxt film avondje, dan zou ik deze links laten liggen!

Gr. papipaos

avatar van willemfilm

willemfilm

Aardig sprookje. Technisch mooi uitgewerkt. De maker van die effects heeft daarom ook een mooie prijs mogen ontvangen. Behalve de mooie beelden was het verder was het allemaal erg matig. Slap verhaal. Greep me ook niet erg aan. Die zogenaamde verhalen verteller vond ik een irritant mannetje. Mooie tijger, dat wel.

avatar van Noodless

Noodless

Simpel verhaal .....kan best zijn, maar ik heb toch de indruk, gezien sommige reacties hier, dat ze ook de boot gemist hebben. Bv. waarom een uitgehongerde tijger die jongen niet opeet

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Matig, was ook blij dat de film afgelopen was, had hier echt veel meer van verwacht, in 3D zal het er best beter uitzien maar het verhaal sloeg nergens op: 3,0

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Noodless schreef:

Geweldig ja, dan is deze film inderdaad niet helemaal je ding

Ik vond het een spektakel van begin tot eind, heerlijke visuele droomelementen. Dat eiland geweldig, ga hem zeker een tweede keer bekijken..uniek in zijn soort.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

wouterbosgra schreef:

Pretentieuze kitsch? Boot gemist? Volgens mij was de boot gezonken maar ik wil jouw top tien wel eens zien En ik ben dan heel benieuwd wat jij visueel WEL verwacht had? Ga maar weer avatar kijken...

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Kitsch inderdaad, een overdaad aan kleuren dat eerder lelijk dan mooi aandoet. Bij mooie kleuren denk ik al snel aan Chinatown, The Constant Gardener, The Doors of Born on the Fourth of July (of zelfs een 127 Hours).

En pretentieus? Wel een beetje ja, al is dat eerder een gevoel. Zowel voor de grote thema's als meer het visuele aspect.

avatar van Rippie

Rippie

Wat vond ik dit een ontzettend slaapverwekkende film. Ondanks de prachtige beelden.

Maar om van dit dunne verhaaltje zo'n lange film te maken is een kunst op zichzelf.

Ik heb hem uitgekeken, maar had al spijt tijdens de film en zeker aan het eind van de film

avatar van dj79

dj79

Overgewaardeerde quasi literaire kitsch...

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Mooie SE, onwaarschijnlijk, maar kenmerkend Indiaas verhaal.

Toch boeiend hoewel het aandeed als een sprookje.

avatar van macrobody

macrobody

De betere films zijn toch de films waar je geen idee van hebt waar het over gaat en dus ook geen verwachtingen. Deze film was er zo een. Ik het begin dacht ik nog: uhm, dit lijkt een slaapverwekkende film te worden, maar door de zeer realistische special effects werd ik steeds meer in het verhaal gezogen. Als je nooit verder komt dan je lokale bakker en je niets kan voorstellen bij de onmetelijkheid van de oceaan dan is dit misschien niets voor jou. Als je eens wat anders wil met een origineel verhaal dan is deze zeker de moeite waard.

avatar van Timba69

Timba69

De wisseling in de kwaliteit van de special effects zorgde er bij mij voor dat het net geen topfilm is geworden. Het ene moment dacht je "wow dat ziet er prachtig uit", het volgende moment is het zwaar overtrokken en duidelijk nep. Toch blijven de mooie beelden en het kleurgebruik gelukkig hangen. Vooral de tijger vond ik uitstekend gedaan.

Het verhaal zelf is ok. Niet heel bijzonder maar onderhoudend.

avatar van gabsor

gabsor

Begin overslaan en dan wel aardig. Wel erg bollywood en idd vaak overdreven effects. Niettemin, wel goed en mooi gedaan. Stuk met boot en tijger is wel erg vermakelijk en origineel.

avatar van shortmen

shortmen

Vermakelijke film die wat traag op gang komt. kijkt wel lekker weg.

avatar van MASSIVE70

MASSIVE70

Mooie film met geweldige effecten, scene's op het water hadden misschien korter gekund. Echter, is de scene waarbij de geit of bok aan die aan de tralies is gebonden en waarbij de leeuw deze moet veslinden, totaal onmogelijk en ook een zeer slordige fout.

avatar van Fortune

Fortune

Life of pi is een audiovisueel prachtwerk waar je de volle speelduur kunt genieten van de magnifieke plaatjes die op je scherm worden vertoond.

Naast de magistraal mooie scenes vind ik de tempo van de film behoorlijk fijn net zoals het acteerwerk.

Behoorlijk lang gewacht om deze te bekijken en ik weet niet precies waarom. Had min of meer een pretentieus, filosofisch verhaal verwacht waar je constant je hoofd bij moet houden. Dit is meer een avontuur, survival film met religieuze thema's.

Het verhaal zelf vind ik niet echt heel sterk al vind ik het wel origineel en speels. Kan niet zeggen dat ik dit nu diepgaand vind of dat ik nog ergens over na kan denken wanneer de credits over het scherm rollen. Het is vooral volop genieten van het audiovisueel aspect waar over elke shot is nagedacht. Lang gelden dat ik zo'n mooie film heb gezien.

avatar van Robi

Robi

Op zich zeker wel een boeiende film over een schipbreukeling met een tijger. Maar ik kan me ook wel vinden in de persoon hieronder die het beschreef als kitsch. Het is wel een ongelofelijke overdaad aan computerwerk waar je naar zit te kijken. En dat blijkt ook wel bij de aftiteling als je kijkt naar het percentage mensen dat meegewerkt heeft aan de afdeling special effects. Dat is al een complete filmcrew op zich. Wat dat betreft is het meer alsof je naar een tekenfilm heb zitten kijken, en zo voelt het ook. Liever toch maar iets realistischer al zijn de effecten dan wellicht minder spectaculair.

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2060 stemmen

Weer een klein visueel meesterwerkje van Ang Lee. Na Taking Woodstock (ook met een grandioze visuele trip er in verwerkt) is Life of Pi meer een fantasievolle vertelling, gegoten in een 3D-jasje. Vooral in het begin waar de dieren langs je afspringen is de waarde van 3D heel duidelijk aanwezig. Zo zie ik vooruitgang in cinema graag!
Enfin, het verhaal zelf, dat met veel rust en geduld gebracht wordt, is vooral fantasierijk ook al is er een heel expliciete verwijzing naar religieuze overpeinzingen. Dat laatste wordt nog eens extra duidelijk bij de laatste woorden van Pi nadat hij het alternatieve verhaal afgerond heeft ('waar geloof je liever in?'). Uiteindelijk vind ik dat niet de sterkte van de film, maar is het vooral interessant om te zien wat we als kijker in de toekomst nog meer kunnen verwachten.
De keuze om het verhaal op deze manier te brengen vind ik niet de beste. Het is vrij statisch en het wordt vooral 'luisteren naar de wijze man' in plaats van dat je vanuit het perspectief van Pi het verhaal meemaakt. Zo'n interpretatie van het boek had ik ook graag gezien.

Nu rustig wachten totdat 'Enter the Void' ooit in 3D wordt uitgebracht... Dan heb je pas 'visueel spektakel'. Voor deze 3*.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Dat Life of Pi visueel erg interessant en goed verzorgd is, daar valt bijna niet meer over te discussiëren. Er komen aardig wat mooie plaatjes voorbij en de digital effects zijn indrukwekkend (Ook tof, die Oscar voor onder andere ex-HKU'er Erik-Jan de Boer). Kijkend naar de scènes met de tijger laat Life of Pi toch zien hoe ver we tegenwoordig zijn met computeranimatie. Echter wel jammer dat waar de computer- gegenereerde tijger wel overtuigend was, andere elementen minder goed uit de verf komen. Vond het bijvoorbeeld, zoals wel vaker, jammer dat een film als dit in het begin al aangeeft dat het hoofdkarakter alles zal overleven. Nam toch best veel spanning weg, had niet het idee dat de keuze voor deze specifieke vertelwijze veel heeft toegevoegd.

Sowieso zat de vertelling me soms wat in de weg. Snap wel dat men eerst het verhaal rond Pi wil opbouwen, maar dit werd maar matig gedaan. Vooral elementen als het besluit van het gezin om te vertrekken of zijn relatie waren zo plotseling en karig uitgewerkt, het voelde meer als verplichte nummertjes waar de film even snel langs moest. De film gaat dan ook pas leven op het moment dat Pi en zijn familie op de boot zitten. Dan wordt de spanning snel opgebouwd en gaat de film echt leven. Vond het vanaf dat punt dan ook een erg interessante film worden, daarin werd alles weer op het juiste tempo opgebouwd. Vond het, waarschijnlijk vooral daarom, ook best plotseling als Pi aan land komt, nadat hij het eiland heeft verlaten. Had juist ook daarin wel iets meer willen zien. Wat dat betreft was het middenstuk van de film nog het beste qua opbouw en tempo, in de opening en afsluiting zaten teveel elementen die teveel afgeraffeld of juist compleet onnodig leken.

3,5 sterren.

avatar van JSK

JSK

Leuk voor tussendoor, maar absoluut geen "must see" in mijn ogen. Daarbij had het zeker een half uurtje korter gemogen...

avatar van Pim1993

Pim1993

Uitstekende film. Heeft me geen moment verveeld en de grote vraag op het einde maakt een leuke discussie los.

avatar van mbiesheuvel

mbiesheuvel

Hele mooie film. Was echt onder de indruk van al dat moois. Erg mooi verhaal en hier en daar ontroerend. Prachtig!