Genre: Avontuur / Drama
Gesproken taal: Engels, Mandarijn, Frans, Hindi, Japans en Russisch
Releasedatum: 20 december 2012
Plot Life of Pi
"Believe The Unbelievable"
Het leven van Pi vertelt het verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Life of Pi (BoekMeter)
- Life of Pi (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Ravi Patel (13-14 Years)
Ravi Patel (18-19 Years)
Writer
tattoobob
De hoge waardering is zeker wel op z,n plaats.
Dus ik zal het even uitleggen.
De hoge waardering komt omdat mensen een hoge ster cijfer geven,en dat komt omdat de mensen het goede film vinden zoals ik!!!
Best simpel he?
merlijns sikje
Mooie film, met , ondanks een pittig begin, een sprookjesachtige sfeer. Goede verhaallijn en een mooi "plot". De beelden zijn kunstwerkjes op zichzelf.
Insignificance
Ik heb niet zoveel met de religieuze tonen die Pi's leven met enige regelmaat aanslaat, maar dat iets over een ventje in een reddingssloep met een tijger aan boord op een enorme oceaan een bepaalde verhaalkracht heeft, zelfs wetende dat Pi zich er doorheen zal slaan, staat als een paal boven water. Dan neemt de opmaat nogal wat tijd in beslag, maar soit.
Je mag de kijker immers best wat hongerig maken en de eerste blikken op het roofdier beloven heel wat. Een digitale Bengaal die er voor het overgrote deel behoorlijk overtuigend uitziet. Knap. Bij de fatale storm gaat het echter beduidend minder. Met die springende zebra wil het niet zo lukken en de hele scène had sowieso wel een onsje minder mogen zijn.
En dat soort momentjes gaan zich gaandeweg toch wat opstapelen. Vooral wanneer Lee z'n film in hogere sferen probeert te zetten met onder meer lichtshows en hersenspinsels, komt het allemaal nogal pretentieus en kitscherig over. Wat voor een film ook niet werkt, is dat het de laatste pakweg twintig minuten nog eens volledig in vertelstand komt te staan.
jurrian22
Ik heb deze schitterende film in de bioscoop gezien. En ik heb echt genoten. Het verhaal werd heel mooi rustig opgebouwt. Ang Lee is een top director. Zo mooi gemaakt. En het grappige is ook nog dat ik later hoorde dat zowat alles met de computer is gemaakt! Dat zou je echt niet geloven zag er zo echt uit. De hoofdrolspeler speelde erg goed. De vlot secne's waren echt boeiend helemaal niet saai ofzo. Harstikke leuke film om te kijken! Echt een aanrader als je een mooie film wil zien! 4,5
Savatage
Net gekeken en ik heb ervan genoten. De beelden alleen al, schitterend.
rayman
Hele mooie film met mooie visuele effecten en een goed verhaal.
Het is allemaal wat traag en langdradig maar de film blijft toch tot het einde toe boeien.
Pi en de tijger kunnen uiteindelijk niet zonder elkaar, Pi zorgt voor voedsel en water en de tijger geeft hem gezelschap,
Op het einde blijken er opeens twee verhaallijnen te zijn.
M_D
Ik had hoge verwachtingen van deze film maar eerlijk gezegd was het een flinke tegenvaller. Er gebeurt werkelijk niets en de visuele effecten vind ik ook niet zo bijzonder. Verder vind ik dat 3D eigenlijk alleen maar tot zijn recht komt bij animaties, enkele uitzonderingen daargelaten, maar ook bij deze film vond ik het overbodig. Je kijkt bijna de hele film naar een bootje op zee...had moeite om niet in slaap te vallen. Ik begrijp werkelijk niet wat mensen nou leuk vinden aan deze film.
SPT
Niet onaardig, maar ik vond dat quasi diepzinnige gejengel eigenlijk maar vervelend af en toe. Helemaal aan het einde werd het echt matig met lange en eentonige monologen en droop de zoetzappigheid er werkelijk vanaf.
Anderzijds waren de beelden af en toe prachtig en was het verhaal behoudens de laatste 10min best boeiend. Vandaar dat ik toch neig naar een knappe voldoende, maar bij de beste films van 2012 hoort hij wat mij betreft zeker niet.
Broner
Saaaaaaaaai. Ik wilde de film bijna afzetten maar toen kwam, na ongeveer een uur film of zo, hetgeen waar het om draait: Pi en tijger in een bootje. Dat was vermakelijk maar niet genoeg om het ruggengraatloze verhaal wat ervoor en erna komt te vergeten.
FilmProduction
Ik heb een vraag over een film die hier een beetje op lijkt. Hoe heet die film waarbij een man neerstort met een vliegtuig en aanspoelt op een eiland, waar hij vervolgens een aantal jaar blijft?
SPT
Ik denk Cast Away (2000).
lanslots
Wij hadden ons -vanwege de goede recensies- verheugd op deze film. Er zouden prachtige natuurbeelden in voorkomen. Echter, we zijn met z'n 4-en enorm teleurgesteld. Wat een lege film! De ongeloofwaardige gebeurtenissen stapelen zich achter elkaar op, beginnend met de vraag hoe de Bengaalse tijger een geit door smalle tralies heeft getrokken? Voor kleine kinderen is het verslinden van de dieren op het reddingsbootje ook niet echt geweldig om naar te kijken, denk ik zo.
mjk87 (moderator films)
Wat een lege film! De ongeloofwaardige gebeurtenissen (...)En het verhaal....welk verhaal? Het gaat echt nergens over. Echt een enorme tegenvaller!
Het is dan ook een metafoor voor religie.
Dat had je kunnen weten. Geadviseerd voor 12 jaar en ouder, met geweld en angst. Dat kan je eerder jezelf verwijten dan de filmmakers.
schobbejak42
Deze film deed me denken aan Blof (de band). Kunstig aan de oppervlakte, maar uiteindelijk leeg.
Filmkriebel
Sorry maar wie die film leeg noemt heeft niet door waar het om draait. De achterliggende gedachte is vrij dun, dat wel, maar ze is er wel degelijk en duidelijk. Verder heb ik toch zelden zo'n mooi gebruik van CGI gezien,volledig ten dienste van de esthetiek.
Waku

Stephan
Mooie CGI, maar als verhaal kon het me niet boeien. Daarvoor zijn er ook betere verhalen die vergelijkbaar zijn. "The Man Who Would Be King", die een zelfde verhaalstructuur kent, is bijvoorbeeld vele malen beter. Le Petit Prince ook.
Visueel is dit echt een geweldige film, met enkele zeer indrukwekkende momenten waar ik wel degelijk onder de indruk van was. Veel mooie kleuren en fantastische details. Maar verder is Life of Pi een vrij lege film met een verhaal dat me iets te lang duurde. Het levert regelmatig mooie beelden op en richting het einde komt er wat tempo in het verhaal, maar het had beter gekund. Ik heb me verder gelukkig niet gestoord aan het religieuze tintje van de film. De interpretatie moet iedereen maar lekker zelf een plek geven. Ik had er eigenlijk vrij weinig gedachten bij. Blijft over een onderhoudende film die van de buitenkant mooier dan de binnenkant is. Desalniettemin wel een prima voldoende.
FilmProduction
Bedankt! Ik zie net dat hij van Robert Zemeckis is en dat Tom Hanks de hoofdrol speelt.
Mmmh.... Drie keer raden aan welke geweldige film ik nu denk.
Nogal weeïge vertelling van een fantastisch verhaal. Visueel is het indrukwekkend. Zag het in 2D, maar in 3D was het vast echt mind blowing geweest. Inhoudelijk is het helaas niet veel soeps, wanneer je je bedenkt wat er mee gedaan had kunnen, zeg maar moeten gedaan worden. Ten opzichte van het boek is er een compleet overbodige laag bij verzonnen en is het daarnaast te uitleggerig en onnodig moraliserend.
Vond de dieren trouwens ongeloofwaardig. De creature design was weliswaar fantastisch, maar zodra ze bewogen viel het voor mij als dierenliefhebber door de mand. Waarom geen performance capture ingezet?
Maar al met al nog steeds een bijzonder verhaal en mooie film. Ben in een goede bui, dus 3,5. Was in 3D vast een 4* geweest. Maar dat is gezien de potente va het verhaal toch een beetje als een mislukking te beschouwen. Oscar voor regie slaat dus nergens op.
Mooie film.
Een absolute prestatie qua visuele effecten. Dit is zelfs een verbetering op Aslan uit 'The Chronicles of Narnia'. Prachtige details, bewegingen en uiterlijk. Echt adembenemend mooi. 'Life of Pi' is allereerst een lust voor het oog. Vanaf de openingsscene waar we de wonderen van de natuur mogen aanzien tot een spetterende actiescene en een oase van rust die in de tweede helft van de film volgt. Het ziet er baanbrekend uit.
Het verhaal vond ik mooi. Niet geniaal, baanbrekend of gecompliceerd, maar gewoon mooi. Het trieste van de realiteit, de kracht van hoop en de onvoorspelbaarheid van het leven wordt goed verwerkt in het verhaal van een schipbreukeling. Het was meeslepend, toegankelijk en verveelde nergens.
Een prachtige film met meerdere lagen voor diegene die daar naar zoeken of een visueel wonder voor diegene die gewoon een leuke avond willen. Gewoon mooi.
The One Ring
Over welke laag heb je het? Volgens mij zit er niets in dat niet in het boek zit. En moraliserend in welke zin?
Dat hij het verhaal aan een vriend vertelt ( die ook nog eens schrijver is, hoe dik wil je het erop leggen) is toch extra, in het boek vertelt hij het aan de verzekeringsagenten/kustwacht. En god kwam daar ook niet zo uitdrukkelijk in voor.
Ook waren de kills allemaal wat braaf, boek was veel grafischer.
Angrod_Pallanén
Dat hij het verhaal aan een vriend vertelt ( die ook nog eens schrijver is, hoe dik wil je het erop leggen).
Die schrijver was juist naar hem toegekomen voor dit verhaal. Het was zijn vriend niet, hij was verwezen door een vriend van Pi.
Ook in het boek? Kan ik me niks van herinneren.
Betamax
Uitstekende film.
Ik dacht eerst dat het een saaie film zou worden maar het verhaal loopt erg mooi.
De animaties zijn pure kunst zo mooi en levensecht.
DjFrankie
Visueel prachtig, scene met stokstaarten geweldig, maar ook een erg traag begin, wat niet overal even boeiend was.
Angrod_Pallanén
Ook in het boek? Kan ik me niks van herinneren.
Geen idee, ik ken alleen de film, maar wilde dat even recht zetten

Avontuurlijke film 'Life of Pi' met Suraj Sharma vanavond uitgezonden op televisie

Dit zijn de Nederlandse winnaars van Academy Awards

Avontuurlijke film 'Life of Pi' met Suraj Sharma vanavond (28 februari) uitgezonden op televisie

Een knap stukje acteerwerk: hoe sommige films maar één acteur nodig hebben

Django Unchained

Xing Kong
Drama / Fantasy, 2011

The Hobbit: An Unexpected Journey
Avontuur / Fantasy, 2012
zeeverlies van geliefdejaren 70schipbreuktigersurvivorgeloofzebraoverlevingyoung boyzookeeper orangutantiener jongenhyenameerkat magisch realismecargo shiplifeboatinjured animal storm at seatold in flashbackwreckageloss of family teenage protagonistboysurvivingfamily lossflying fish