Genre: Avontuur / Drama
Gesproken taal: Engels, Mandarijn, Frans, Hindi, Japans en Russisch
Releasedatum: 20 december 2012
Plot Life of Pi
"Believe The Unbelievable"
Het leven van Pi vertelt het verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Life of Pi (BoekMeter)
- Life of Pi (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Ravi Patel (13-14 Years)
Ravi Patel (18-19 Years)
Writer
TomPSV
De introductie van Pi en zijn familie duurde vrij lang en kon me ook niet echt boeien, maar toen de tocht eenmaal begon was het een waar spektakel om naar te kijken. Wat een schitterende beelden zeg. Maar niet alleen dat: ook het verhaal zelf is mooi. De manier waarop Pi een band opbouwt met de tijger vond ik echt prachtig. In het begin moesten ze nog helemaal niks van elkaar hebben, maar op een gegeven moment leren ze elkaar steeds meer te waarderen. Pi zelf acteerde goed en geloofwaardig. Ik leefde toch wel erg met hem mee.
Dat eiland met stokstaartjes vond ik trouwens ook geweldig om te zien. Zoveel van die dingen bij elkaar, erg leuke toevoeging aan deze film. Wel vond ik dat de film een minuutje of 20 korter had mogen duren. Het zal allemaal wel redelijk cliché zijn, maar dat kon me niet echt storen. Visueel echt ontzettend van genoten.
kuripot
Mooie film met ongelooflijke speciale effecten. Surround-set aan en genieten van beeld en geluid!
otherfool
Het boek stond me nooit zo aan en deze film is hit and miss. Soms ziet het er prachtig en sereen uit maar evenzo vaak valt Lee in herhaling met z'n kunststukjes. Mede daardoor kon ik er niet compleet in opgaan, en ook wel omdat het verhaal en de uitwerking (en eigenlijk ook de opzet) net even wat te suf en weinig imponerend is. Bijvoorbeeld bij een Big Fish zat ik constant op het puntje van m'n stoel, was ik echt geëmotioneerd... Bij Life of Pi duidelijk niet, terwijl ik best wilde.
De scheepsramp ziet er overigens wel prachtig uit, maar daarna... nee, net niet allemaal. Kleine 3*.
Prachtige film met een eveneens prachtig en zeer origineel verhaal. Het begin was misschien iets te langdradig (wel schitterend toen hij allemaal de betekenis van PI ging uitleggen) maar zodra de boottocht begint wordt het al snel een zeer fraaie film die t/m het einde wist te boeien. Behalve dat de film boeiend was, was hij ook geregeld ontroerend. Visueel is deze film overigens een lust voor het oog en eigenlijk zou je deze film dan ook in een bioscoop moeten zien (ik heb hem helaas slechts op TV gezien en ook nog maar in 720p kwaliteit). De verschillende vertolkers van "Pi Patel" speelden allemaal goed en overtuigend. Al met al heb ik genoten van deze film.
aspers
Dit is zo'n film die niet voor iedereen is weggelegd. De een zal 'm schitterend vinden, den anders saai. ik prijs mijzelf tot die eerste groep!
Wat een parel van een film! Als je zegt dat je naar een film over een jongen op een boot met een tijger gaat kijken, dan lijkt dat niet heel erg boeiend. En dat is het dus juist wél! 2 Uur heb ik
genageld aan mijn stoel gezeten. Stiekem een traantje wegpinken... genieten... Prachtig hoe overtuigend de VFX zijn! Hield het echt niet droog toen Pi de kop van de tijger (half verzopen door de storm) op zijn schoot legde. Hoe overtuigend...
Was bezig met het boek, maar haalde het niet om dit uit te hebben voor ik de film ging kijken. Het eerste gedeelte van het boek, daar gaan we in de film behoorlijk snel doorheen. En ik lees hierboven dat de rest ook erg snel gaat. Maar is dat erg? Nee... totaal niet! De film op zich staat als een huis, en heeft genoeg tempo om niet te vervelen. En toch voel je ook de eenzaamheid op de grote zee!
En dan de conclusie van het hele verhaal... Tja, daar zijn de meningen over verdeeld. Ik zie het zo: Het verhaal van zijn moeder en de kok is waar. Maar dat wil je dan weer niet geloven omdat het verhaal van de tijger veel mooier is. Dat voelt goed, geeft je warmte. Zo is het ook met god. Het geeft je een goed gevoel om ergens in te geloven, te hopen.
Meesterwerkje: 4,5*
Koerok
Mee eens, het verhaal met de tijger is mooier, maar toch begon het me na verloop van tijd te vervelen. Ik betrapte me er toch op dat ik meer bezig was met de vraag hoe ze het toch in vredesnaam hebben kunnen filmen, dan dat ik zo ontroerd en geroerd was door het verhaal. En hoewel het natuurlijk helemaal de bedoeling was, vond ik het allemaal té onrealistisch. Ik kon er niet helemaal in meegaan. Want natuurlijk had hij het beest de hersens moeten inslaan toen hij de kans had. Maar ja, dan zal ik wel weer de vervelende fantasieloze realist zijn...
Maar al met al wel een prachtig gemaakte film die zeker wel boeide op bepaalde momenten.
Dat het begin saai was ben ik het niet mee eens. Dat vond ik juist wel boeiend. Juist dat hele gedoe op dat vlot met die tijger was me te langdradig (hoewel het allemaal wel spectaculair begon). Het duurde me gewoon te lang.
Koerok
Ik was ook blij verrast door de boodschap van zijn vader. "Leuk hoor, al die religie, maar bekijk het nou eerst eens van een rationele kant".
Al had ik toen al wel het vermoeden had dat dat waarschijnlijk niet de boodschap van de film zou gaan worden...
- 2006 berichten
Prachtige beelden gecombineeerd met veel saai pretentieus gezemel.
Life of Pi kent geniale scenes, maar aan de andere kant heb ik moeite gehad om de film af te kijken. Vooral het laatste stuk was tergend zaaddodend. Helaas, had het 'geloof' verhaaltje weggelaten en het iets luchtiger gelaten, dan was het een zeer amusante film geweest.
Nu leeft het vooral voort op de prachtige effecten en scenes.
Maar qua script/verhaal vond ik Kon-Tiki vele malen interessanter, binnen ditzelfde genre.
jipt
Dat dit de technische Oscars (onrecht) zou winnen was al duidelijk, maar had cinematografie en regie lekker aan iemand anders gegeven.
mjk87 (moderator films)
Best Special Effects vind ik vollledig terecht, temeer de concurrentie nou ook niet heel bijzonder was. Cinematografie is kitsch en soms ronduit lelijk en zeker niet bijzonder, maar die had ik dan wel weer verwacht. En dan regie? Wat voegde Lee nou echt toe? Ook de original score was hier zeker niet mijn favoriet.
jellybean
Prachtige beelden en mooie ( 3D) effects; dat is de kracht van deze film en maakt hem het bekijken waard.
Het verhaal vond ik af en toe wat langdradig, zweverig en saai.
jacobine_rodijk
Inderdaad, de score van Django blaast die van Life of Pi ondersteboven.
Score is niet hetzelfde als een soundtrack, waar Django voornamelijk uit bestaat.
JacoBaco
Tarantino has stated several times through the years that he avoids using full scores of original music for fear of disliking the composer's work and rejecting it.
Django Unchained - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
egelhunter
Film komt langzaam op gang maar dan krijg je ook een erg mooi avontuur voorgeschoteld met erg mooie special effects. 4,5*
- 2006 berichten
Ik bedoelde inderdaad de muziek die in de film wordt gebruikt.
Die roeleert weer de pan uit bij Django, zoals vrijwel altijd bij QT's.
jacobine_rodijk
Ik bedoelde inderdaad de muziek die in de film wordt gebruikt.
Die roeleert weer de pan uit bij Django, zoals vrijwel altijd bij QT's.
Punt is dat je Danna's werkt afkraakt terwijl Django geeneens in aanmerking kan komen voor een Oscar; de Academy beloont enkel originele scores.
Dat deze film de Oscar heeft gewonnen voor "Best Visual Effects" verbaasd me niets. Sterker nog daar ben ik het helemaal mee eens. Het was ook vaak verbluffend mooi wat er allemaal te zien was. Het was min of meer een orgasme voor het oog
jipt
Inderdaad, de score van Django blaast die van Life of Pi ondersteboven.
DU had geen eigen score, bestond uit wat soul, Johnny Cash, en de score van de originele Django.
tal1b
Mooie film, kan niet anders zeggen. Effects zijn geweldig, vooral opnames van / met de tijger, schitterend.
Pazmaster
Mooi verhaal, mooie special FX ,redelijk geacteerd. Prima 3,5 ster
zjandannybob
Deze film wordt erg overgewaardeerd, het lijkt ook of alle reacties enkel gaan over de gehypte visual effects van deze film, waar deze inderdaad een puike prestatie in neerzet.
Overall vond ik de film erg langdradig, saai en kwam ook niet erg snel op gang. Aan het einde was het meer van 'did i miss something?' helaas.
Natuurlijk is de film mooi, laten we dat voorop stellen ook is de film origineel. Maar qua speelduur is de film wat te lang, had wat korter gemogen. Acteerwerk is ook meer dan prima.
3,5 ster
redbullzuiper
Top film!
Niks aan toe te voegen.
Alleen dat deze film niet alleen mooi is om het verhaal maar, ook om te kijken naar die geweldige natuur. Wat een prachtige scènes zie je over het leven in zee. Dit zou ik graag wel eens in het echt
willen zien. Lichtgevende vissen... Zo ontzettend mooi en zo vermakelijk...
4.0!
edwinoudenes
Dat licht uit de zee komt vrijwel allemaal van plankton. Plankton reageert op beweging met een chemische reactie. Het product van deze reactie wordt heeft fluoriserende eigenschappen.
Wel vind ik die tand helaas enorm ongeloofwaardig.. Ik kan geen reden bedenken waarom een tand tussen de meeldraden van een bloem zou moeten zitten..
Shinobi
Visueel een erg mooie film om te zien, knap hoe ze die special effects hebben gemaakt en de tijger die er net echt uitziet.
Maar daar houdt het voor mij eigenlijk wel op, het tempo is traag te noemen en het hele gebeuren rondom religie - waar toch best op gehamerd werd in het begin - vaagt in rook op zodra Piscine moet zien te overleven op de zee. Het wordt nadien eentonig zonder enige uitdieping van het verhaal. Nu ben ik zelf niet bekend met het boek, maar daar zal er ongetwijfeld wel dieper op in zijn gegaan.
En dan bij het einde aangekomen moet je bepalen wat je wel en niet geloofd in een poging tot filosofie om het verhaal er diepzinniger uit te laten komen, naar mijn mening mislukt.
Overigens is het ook jammer dat het verhaal door de volwassen Piscine wordt verteld, want zo weet je vanaf het begin al dat hij het schipbreuk heeft overleefd. Dan had ik liever een goede voice over gehad.
3,0 Sterren.
Filmkriebel
Visueel zeer zeer mooie film : de zinkende boot, de vliegende vissen, het eiland met de stokstaarten . Wat aantoont dat digitale effecten ook op een andere manier kunnen gebruikt worden dan voor SF en fantasy. Eén van Ang Lee's beste wat mij betreft. Het verhaal neemt enkele basisbeschouwingen mbt religie in acht : zo ontdekt Pi in zijn verhaal dat goddelijkheid zich openbaart als een mens niks en niemand meer heeft (boeddhistische gedachte). De interactie tussen man en dier wordt eveneens uitgediept : kan een dier onder omstandigheden de mens anders zien dan een natuurlijke vijand? De meest diepzinnige vraag houdt Life of Pi voor het einde met een tweede versie van het verhaal. Welk verhaal hij nu heeft beleefd is natuurlijk niet belangrijk en is een metafoor om te zeggen : mijn verhaal is net als in God geloven. Sommigen geloven de waarheid niet, zelfs als je die vertelt en geloven alleen wat het meest aannemelijk in de oren klinkt. Maar soms kan het meest fantastische verhaal de waarheid zijn. .
Ach, wie niet geïnteresseerd is in godsdienst en filosofie kan zich nog steeds vergapen aan een leuk avontuur met een jongen en een tijger op een drijvend bootje. Feit is dat de film veel meer dan dat heeft te vertellen, en dat maakt de film zo beroerend en ontroerend.
laurel
Ik heb deze film in twee keer gekeken. De eerste keer na een half uur afgezet omdat er werkelijk NIETS gebeurde. Maar uit nieuwsgierigheid en de hoge waardering hier, heb ik hem de dag erna afgekeken. Dat had ik net zo goed niet hoeven doen, want het was echt niet de moeite waard.
Ik snap de hoge waardering dan ook niet. Dit noem ik nou een lege film, alsof ik 2 uur naar NIETS heb zitten kijken.

Avontuurlijke film 'Life of Pi' met Suraj Sharma vanavond uitgezonden op televisie

Dit zijn de Nederlandse winnaars van Academy Awards

Avontuurlijke film 'Life of Pi' met Suraj Sharma vanavond (28 februari) uitgezonden op televisie

Een knap stukje acteerwerk: hoe sommige films maar één acteur nodig hebben

Django Unchained

Xing Kong
Drama / Fantasy, 2011

The Hobbit: An Unexpected Journey
Avontuur / Fantasy, 2012
zeeverlies van geliefdejaren 70schipbreuktigersurvivorgeloofzebraoverlevingyoung boyzookeeper orangutantiener jongenhyenameerkat magisch realismecargo shiplifeboatinjured animal storm at seatold in flashbackwreckageloss of family teenage protagonistboysurvivingfamily lossflying fish