• 9.377.371 stemmen

Gesproken taal: Engels, Mandarijn, Frans, Hindi, Japans en Russisch

Releasedatum: 20 december 2012

Plot Life of Pi

"Believe The Unbelievable"

Het leven van Pi vertelt het verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo.

Adult Pi Patel

Ravi Patel (13-14 Years)

Ravi Patel (18-19 Years)

avatar van toikinn

toikinn

Aardige film waarvan de Visuals (SFX) bij blijven.

Je kunt deze film ook het beste als een soort sprookje zien. Het is nog net niet dat de dieren kunnen praten.Toch zet deze film na afloop je aan het denken...

De acteerprestaties zijn net zoals het verhaal aardig tot goed. Je wordt als kijker helemaal in de visuele pracht en praal gezogen. Werkelijk schitterend in elkaar gezet dankzij de nieuwe SFX technieken. Ik zou me deze film dan ook meer om de visuele pracht herinneren dan om het verhaal. Wat overigens niet perse negatief hoef te zijn.

3.5* (7.5)

avatar van donnie darko

donnie darko

Veel mooier dan verwacht. Prachtige visuals en een verhaal dat mij zeer aanspreekt. Echt een film met een hart, en bij een film van 120 miljoen euro is dat vaak mijn kritiek. Naar het einde toe had ik een krop in mijn keel. Geweldig einde, en hoge herkijkwaarde.

Dikke 4* en imo de beste van de genomineerde voor beste film tot nu toe, al moet ik er nog drie zien.

avatar van kurWA

kurWA

Wel mooi gefilmd!

maar cliché na cliché...

avatar van Davidus

Davidus

Mooie en bizondere avonturenfilm met een spiritueel sausje. Goeie verfilming van het boek. M.i. was het visueel zelfs iets te mooi en wonderbaarlijk waardoor het iets te veel een sprookje werd.

Maar een zeer leuke onderhoudende film.

avatar van pazuzu

pazuzu

Het begin is even doorbijten maar was wel nodig voor de draad van het verhaal

Zeer sterk geacteerd en 'n topper voor het lijstje...

Vooral op de details letten. Steeds meer kon je in de beleving van de hoofdrolspeler

Plaats ém in de avontuurlijke fantasie hoek met 'n pakkend verhaal wat steeds meer boeit en 'n tijdje blijft hangen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vreselijk. Ik keek hier enorm naar uit maar zelfs Ang Lee herken ik hier totaal niet in. Het bronmateriaal ken ik niet en dat zal ook wel zo blijven. Wat een sentimentele drek, en dan vormgegeven in ongeïnspireerde kitschy design. Visueel vrij pover, felle kleuren makenhet nog geen visuele schoonheid.

Het verhaal is ook een aaneenschakeling aan cliche's en ook een narratieve spanningsboog ontbreekt volledig. Uitdieping ontbreekt volledig en toch probeert Ang Lee te scoren met vlak sentiment en deze poging brengt dit schip tot zinken. Ook is het met dit gehele gegeven erg lastig om een interessant geheel te maken. Vooral omdat zijn overleven al vast staat. Als dan het design ook vrij lelijk is hou je wel vrij weinig over.

Wel weer vrij typisch oscarmateriaal. Huil of ik schiet sentiment en qua vormgeving ongeïnspireerde kitsch.

avatar van janhero

janhero

Bah wat zoet en cliche's te veel. Echt een film waar ze alles ingestopt hebben wat niks voor mij is. Gemiste kans en zonde van mijn tijd.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Naomi Watts schreef:

Als dan het design ook vrij lelijk is hou je wel vrij weinig over.

Ik weet niet wat je allemaal onder 'design' schaart, maar veel van de tijd is er nu eenmaal alleen een zee en een sloep in beeld, daar kun je ook vrij weinig mee haha.

avatar van jipt

jipt

donnie darko schreef:

en hoge herkijkwaarde

Hoezo? Heb je hem gelijk twee keer gekeken?

avatar van Frank Slade

Frank Slade

Redelijke film, verrassend, mooie film technieken, maar veel te langdradig.

avatar van Elkie Brooks

Elkie Brooks

Ik wilde wel eens zien waar iedereen zo vol lof van is. Vond het niet bijzonder. Film komt zo langzaam op gang dat ik het niet eens helemaal heb uitgekeken.

avatar van david bohm

david bohm

Deze sprookjesachtige film heeft mij redelijk kunnen bekoren. Het stuk dat Pi op het water bivakkeert vind ik veruit het meest onderhoudend. De intro duurt me wat te lang en is tamelijk oninteressant hoewel de bijnaam Pissing enigszins komisch is. De verteller in het nu had voor

mijn part helemaal achterwege mogen blijven. Voegt weinig toe.

De special effects vind ik het sterkste onderdeel van de film. Geen aanrader.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Ik vind het altijd lastig om een film te beoordelen als ik het boek gelezen heb. En in dit geval helemaal, want het is nog maar 2 weken geleden.

Ik vond het jammer dat het eerste gedeelte op zee - wat ik persoonlijk het meest interessant vond- zo is afgeraffeld. Er is geen echt lijden te zien, Richard Parker is er vanaf het begin bij, terwijl hij daar in het boek pas na een paar dagen achterkomt, hij ontdekt zijn voorraad meteen, je ziet hem het vlot niet maken. Erg jammer dat ze zo de eenzaamheid en wanhoop (en zijn inventiviteit om te overleven) overslaan, en het een aaneenschakeling van hoogtepunten wordt (de vliegende vissen, de walvis, de storm, het eiland). Het eenzame karakter van zijn tocht raakt zo eigenlijk wat op de achtergrond.

Ook erg jammer dat je geen keuze hebt om deze film in 2D te zien. Het voegt wel diepte toe, maar het is gewoon niet nodig. Heeft heeft voor mij het karakter van een grappig trucje, iets uit een attractiepark. Helemaal als de vissen je om de oren vliegen. En de kleuren worden erdoor verpest. Waarom die brillenglazen zo donker zijn, en heel de film dus een donkere waas krijgt, is me een raadsel.

Verder natuurlijk gewoon leuk om te kijken, het ziet er vaak prachtig uit, het is een bijzonder verhaal, en je krijgt dus uiteraard een bijzondere film. Toch wringt er iets. Ik denk dat ik maar geen boekverfilmingen meer moet gaan kijken (of andersom), want ik heb toch moeite om, als ik een verhaal al ken, de film daar los van te zien.

ruime 3,5*

avatar van wiebe92

wiebe92

Normaal niet zo van die 'Bollywood-achtige' films, maar dit is een pareltje. Goed gefilmd, mooi verhaal. Om een boek over te schrijven inderdaad...

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Zou niet weten wat er Bollywood is aan deze fim.

avatar van kemm

kemm

In zijn focus een onderhoudende, zelfs meeslepende, film. Alleen jammer dat het eruit ziet als één grote Windows screensaver..

avatar van Pixel-blue

Pixel-blue

Had beter gekund denk ik maar het is zeker niet slecht te noemen.Het is mooi vertelt verhaal maar je moet er wel van houden.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Had toch wel verwacht op minimaal 4,5* uit te komen. Maar ondanks alle visuele pracht en praal kon dit toch niet verhullen dat het verhaal vrij slap was. Vond het jammer dat het niet meer werd uitgediept, want uit het hele concept had echt meer gehaald kunnen worden. Ook vond ik de band tussen Pi en de tijger wat tegenvallen.

Maar dat buiten beschouwing gelaten zit je wel 2 uur naar een visueel spektakel te kijken en dat is ook wat waard.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wat een prachtige film vind ik dit! Ik heb ademloos van het begin tot het einde in verbluffend 3D zitten kijken hoe langzaam het verhaal vertelt werd. Het begin is langzaam, maar dat vond ik niet storend. In tegendeel, tegenwoordig gaat alles maar vlug, vlug, vlug, maar geef mij maar dit soort films, waarin de regisseur de tijd neemt om zijn karakters te vormen. Als het avontuur eenmaal begint werd ik er helemaal in mee gezogen. De dubbele moraal van de film schijnen veel mensen over de kop te kijken, tenminste: ik lees er niets van terug in de recencies boven mij. Dat wil niet zeggen dat iedereen het over de kop kijkt, hoor, begrijp me niet verkeerd. Zo zie je maar dat er veel verschillende manieren zijn om traumas te verwerken. En ik kan het weten. Ik heb zelf een trauma. 4,5 * ster voor deze pracht en praal.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Bananas don't float. You said the Orangutan floated to you in a bundle of bananas, but bananas don't float." ... " !!!

Fantastische parel !!! Wat een prachtige Avonturen film die boordevol mooie plaatjes zit en heerlijke 3-D effecten bevat.

Het verhaal is geweldig en kent uitgewerkte personages ! De scènes op het water waren in mijn ogen fenomenaal ..., wat was dit

echt met open mond genieten ! De dieren werden prima neergezet en het verhaal raakte me echt !

Dit verhaal kent zowel spanning als ontroerende momenten en is een ware lust voor het oog !

avatar van tevelenco

tevelenco

Door het toch wel bijzondere verhaal deze film toch maar eens bekeken.

Maar hij viel me erg tegen.

Vooral het eerste half uur vond ik ronduit vervelend met al dat geneuzel over het geloof.

Daarna werd het wel iets beter maar echt boeiend werd hij voor mij nergens.

Nee niet mijn type film.

Redelijk.

Visueel waggelt de film tussen pracht en kitsch. Sommige shots zijn geweldig, voornamelijk het kleurgebruik springt er positief uit, maar soms laat Lee zich iets teveel gaan waardoor het plots wat icky wordt. Jammer dat het niet ietwat consistenter was.

De film miste vooral een wat interessanter verloop. Het uitgangspunt is leuk uiteraard, maar er wordt redelijk weinig mee gedaan. Eigenlijk duurt het veel te lang alvorens het dobberen begint, maar eens daar aangekomen brengt de film ook weer niet wat ik er van gehoopt had. Single-location films kunnen leuk zijn, maar dan moet er toch een zekere spanning of in ieder geval genoeg afwisseling zijn.

Met het einde kan ik ook helemaal niks. Flauw en melig, die twee glimlachjes deden de film ook echt geen goed. Sowieso is het hele religie-gegeven niet veel meer dan een parabel, een poging tot wijsheid/diepzinnigheid verpakt in een overdreven verhaaltje.

Mnee, had er meer van verwacht. De stijl van de film trekt hem uiteindelijk wel over de meet, maar verder had er veel meer mee gedaan kunnen worden. Denk niet dat Ang Lee echt ooit mijn regisseur wordt.

avatar van TMP

TMP

Visueel gezien een prima film. Helaas is het verhaal niet al te sterk. Gezien het feit dat je al weet dat Pi de ramp overleeft, zit er weinig spanning in de film. Verder zijn de overige personages allemaal nogal vlak. Het religieuze aspect van de film voegt weinig toe en spreekt mij ook toaal niet aan. Ook valt de uiteindelijke interactie tussen Pi en de tijger nogal tegen. Tegenvallende film, ik had hier meer van verwacht...

avatar van Spetie

Aardig, maar helaas niet meer dan dat. Ik kan ook niet ontkennen, dat ik er stiekem toch wel wat meer van had verwacht.

Visueel is het bij vlagen erg indrukwekkend. Vooral in de momenten op volle zee, laat Lee regelmatig zien wat hij allemaal kan. Dat is best veel. De visuele effecten zijn zo goed, dat zelfs de scenes met alle dieren 100% echt lijken. Ook qua kleuren is het bij vlagen echt schitterend om te zien. Verhaaltechnisch ben ik echter wat minder onder de indruk. Het eerste gedeelte is erg traag en ik vond het best lang duren, eer de uiteindelijke reis echt begon. Ook het religieuze gepraat kon mij niet altijd even interesseren. De reis zelf is vooral visueel een genot om te aanschouwen.

Toch zitten er ook in de momenten met de tijger in de sloep ook momenten dat het wat inzakt. Ik snap best dat het lastig is, om alles even interessant te houden om slechts zo’n kleine locatie en ondanks dat Lee er best wat afwisseling ingooit, lukt hem dat toch niet helemaal. Het laatste gedeelte en de afloop is dan wederom niet onaardig, maar echt geraakt werd ik nergens.

Lee heeft bij mijn tot nu toe één uitschieter, maar heeft het toch te vaak net niet. Life of Pi zit dan net wel aan de goede kant van de score, maar toch blijf ik met het gevoel zitten dat er veel meer in had gezeten.

avatar van vranque

vranque

Onderhond schreef:

Visueel waggelt de film tussen pracht en kitsch.

avatar van yesplease

yesplease

Ik heb het boek ooit gelezen, maar was daarvan niet zo onder de indruk. Vanwege berichten over de spectaculaire speciale effecten ben ik de film gaan bekijken en ik heb daarvan zeker genoten. Het probleem met het verhaal van het boek en de film is dat de pointe helemaal op het einde komt en de gebeurtenissen daar tussenin je niet of nauwelijks leiden naar het idee achter het verhaal. (Bijvoorbeeld, in een thriller komt de ontknoping ook op het laatst, maar de gebeurtenissen geven aanleiding om te gissen naar de dader en er is daardoor een spanningsboog.) De pointe is wel een aardig idee: het geloof in god zou een beter scenario zijn dan het alternatief (merk op dat de japanners ook het verhaal van de tijger in hun verslag opgenomen hadden, ipv het rauwe aternatieve verhaal). De film is prachtig om te zien en de hoofdpersoon acteert goed, geniet ervan zou ik zeggen.

avatar van Katharina

Katharina

Ik had niet veel verwachtingen van deze film, maar uiteindelijk bleek ik hem nogal gaaf te vinden! Ik ben sowieso al Bollywood fan, dus ik hou van de 'kitscherigheid' en het religieuze gedeelte en ik hou van dat accent! Het is een mooi sprookje.

avatar van tattoobob

tattoobob

Wat een geweldige film is dit zeg.....heerlijk.

Ik kan weinig negatiefs over deze film zeggen,zo,n film moet je natuurlijk wel liggen.

Voor mij was hij PRACHTIG

avatar van Flavio

Flavio

Ik heb niet zoveel met spirituele films (the Fountain, Green Mile e.d.) en daar valt deze duidelijk ook onder. Ziet er wel erg mooi uit en zo maar met prietpraat als dat je je eigen waarheid kunt kiezen als de uitkomst toch hetzelfde is (of iets van die strekking), wat moet je daarmee.

avatar van koerie

koerie

wat heb ik een spijt ......dat ik deze film niet in de bios heb gezien .!! pure eye candy