• 9.373.593 stemmen

Met onder meer: Chris Hemsworth, Daniel Brühl en Alexandra Maria Lara

Gesproken taal: Engels, Duits, Italiaans en Frans

Releasedatum: 3 oktober 2013

Plot Rush

"Everyone's driven by something."

Het waargebeurde verhaal over de rivaliteit tussen de onstuimige Britse Formule 1 coureur James Hunt en Niki Lauda, halverwege de jaren 70, die ontaardt in een spannende race in 1976 tijdens het wereldkampioenschap. Hunt is een knappe, charmante coureur die het opneemt tegen de meer conservatieve en nederige Lauda. Een tragische wending tijdens de Grand Prix van Duitsland zorgt ervoor dat Lauda's seizoen bijna eindigt. Hunt levert ondertussen een strijd met zichzelf. Op en naast de baan.

jarno1975 (moderator series)

Als F1 fan ben ik hier erg benieuwd naar! Hopelijk kan Howard het jaren '70 sfeertje en de rivaliteit tussen Lauda en Hunt goed overbrengen.

Inmiddels zijn de eerste opnames reeds gemaakt op de Nürburgring, onder andere de bijna fatale crash van Lauda tijdens de Duitse GP.

Hier een aantal beelden daarvan.

jarno1975 (moderator series)

Lewis Hamilton werkt ook mee aan deze F1 film.

Daarnaast gaat het gerucht dat Russell Crowe ook een rol krijgt in de film.

Eerste still

Best leuk zo'n topic voor jezelf

avatar van mrwhite

mrwhite

Sorry jarno1975 dat ik je persoonlijke topic verbrod ! Maar net als u kijk ik ook wel uit naar deze nieuwe film van Ron Howard en dat is voor de zelfde reden als jij ik ben ook een grote F1 fan.

Justinvdk

Ook ik kijk hier wel naar uit als F1 liefhebber.

Hier wat foto's: Rush ? Official Movie Site ? 2013 - rushmovie.com

We zullen in Nederland nog een poos moeten wachten:

Vanaf 3 oktober in de bioscoop (Independent Films)

avatar van schram101

schram101

YouTube - Rush Official Trailer #1 (2013)

Visueel bijzonder sterk zeg..

Justinvdk

Wauw, dat ziet er gaaf uit!

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Inderdaad goede trailer, een goede formule 1 film..dat werd eens tijd. tenminste als de film goed blijkt te zijn

jarno1975 (moderator series)

Mooie trailer met prachtige beelden!

avatar van mrwhite

mrwhite

Dit gaat echt de max worden

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Het is zeker de mooiste en dapperste geschiedenis uit de F1. Maar als ik de trailer zie en Ron Howard kennende, dan houd ik mijn hart vast. Zal de film vast gaan kijken, als F1 fan.

James Hunt versus Niki Lauda een 40 minuten durende documentaire over wat er gebeurde.

Justinvdk

Wat ene lelijke nieuwe poster.

avatar van Beertje45

Beertje45

Blij dat er hier veel F1 fans aanwezig zijn. Ben eveneens een hevige fan en ben erg benieuwd naar het resultaat van Howard's nieuwste project. Trailer 3 ziet er indrukwekkend goed uit

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Schitterende film. Gaat dat zien!

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Hunt vs Lauda

Ik was in die tijd een grote fan van Lauda.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Net gezien in de sneak, zeer goede film die geen kant kiest tussen beide rivalen. Ook voor niet F1 fans goed te doen lijkt me, dikke 4 sterren. Kom er nog wat uitgebreider op terug

Ik heb Rush net gezien in de Sneak en ondanks dat ik absoluut GEEN fan ben van F1 heb ik echt genoten van de film. Had er weinig van verwacht maar is één van de betere films die ik heb gezien dit jaar!

avatar van jeroentje

jeroentje

Gister gezien in de sneak preview en ik was zeer onder de indruk. Prachtige beelden en uitstekend camerawerk. Je zit zo nu en dan zelf in de race!

Daarnaast een goed opgebouwd drama dat de kijker geboeid weet te houden (stiekem maakte ik in m'n hoofd een vergelijking met 'Jobs', waarin ook een deel van de levensloop van een spraakmakend iemand gepresenteerd wordt, maar die (iig voor mij), totaal de aandacht deed verslappen).

Zowel Hunt als Lauda vond ik sterk gecast en ze weten allebei op hun manier de sympatie van de kijker te winnen.

Wat mij betreft een aanrader, zeker om in de bioscoop of op het grote scherm te kijken, dan komen de race-scenes extra goed uit de verf!

avatar van stinissen

Totaal geen verwachtingen van maar de film heeft me gisteren avond positief verrast in de sneak in Zevenaar. Regisseur Ron Howard kan weer een pareltje bijschrijven op zijn toch al indrukwekkende cv. De film heeft geweldige actie scenes en daarbij het nodige drama de cast was om te smullen Chris Hemsworth als James Hunt was net als Daniel Brühl die Niki Lauda speelde fenomenaal . De film heeft ook de snelheid van een formule 1 bolide en dat komt de productie ten goede al met al een van de beste films die ik dit jaar heb mogen aanschouwen.

Ook al heb je niks met autosport dan nog kan ik je deze mooie film aanraden er zaten een hoop vrouwen in de sneak die begonnen al gelijk de mopperen maar na het zien van deze prent waren ze om. Een wel verdiende dikke negen dus 4.5*

Niki Lauda - Wikipedia - nl.wikipedia.org

avatar van Emmaofzo

Emmaofzo

Ik heb deze film al mogen zien via de sneak preview in de bios en vond het een hele mooie film. Zelf houd ik eigenlijk niet van auto/race films maar deze film is voor iedereen leuk. Erg spannend en heb me geen moment verveeld. Een echte aanrader dus!

avatar van Lefgozer

Lefgozer

De goede recensies blijven maar binnenstromen. For the record, ik ben ook geen Formule 1 fan.

jipt

Krijgt achterlijk hoge recensies. Heb zowel niks met Formule 1 als met Ron Howard en de trailer geeft ook al het halve plot weg.

jipt schreef:

Het is gebasseerd op een waargebeurd verhaal dus dat lijkt me nogal logisch

jipt

Lijkt me nogal onlogisch omdat het verhaal wordt verteld voor de gene die het verhaal niet kennen, als het halve plot wordt verklapt is de verassing er al af.

jipt schreef:

Dat zou betekenen dat het verhaal alleen voor jou verteld zou worden, aangezien volgens mij de rest van de wereld wel weet hoe het is afgelopen met Lauda....

jipt

Ik heb geen idee, kom ook niet uit die tijd en gaf al aan dat ik niks heb met Formule 1. Denk ook dat er veel met mij zijn. Vrij egocentrische opmerking.