• 9.375.082 stemmen

Geregisseerd door: Jan de Bont

Met onder meer: Liam Neeson, Catherine Zeta-Jones en Owen Wilson

Releasedatum: 14 oktober 1999

Plot The Haunting

"Some houses are born bad."

Sinds jaren staat het donkere en verboden huis verlaten en alleen op de heuvel - zo lijkt het. Geïntrigeerd door het duistere verleden van het huis lokt Dr. Marrow drie proefkonijnen, Theo Nell en Luke, naar het huis om samen met hem een schijnbaar onschadelijk experiment uit te voeren. Bij haar aankomst voelt Nell zich op een geheimzinnige wijze tot het huis aangetrokken en deze interesse blijkt wederzijds te zijn. 's Nachts beginnen de problemen pas echt en het experiment gaat op gruwelijke wijze de verkeerde kant uit. De drie ontdekken de vreselijke geheimen die het huis op de heuvel met zich meedraagt.

avatar van Eyesolation

Eyesolation

Slechts één tip: bekijk de originele versie van Robert Wise!

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Goeie film het is wel een boeiend verhaal maar het einde was jammer, het had een beter een mysterie kunnen blijven!!

wel goeie cast.

avatar van hinie

hinie

vond hier niet veel aan.

heb later de originele versie gezien van wise vond ik stukken beter.

avatar van BlueSword

BlueSword

vond deze echt niet eng, af en toe wel een leuk stukje maar meer niet.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Ik vond hem niet echt eng, maar wel mooi gemaakt! Mooi huis, zou dat echt zo zijn? Mooie special effects, die geesten in die gordijnen, kinderhoofdjes in het hout en die geest in het raam, boeeeaaaaahhhhhh.

Vet muziekje van die couroussel.

avatar van Youri

Youri

Het boek was stukken beter, eind van de film is typisch Amerikaans. het loopt allemaal wederom goed af. Special effects waren het enige benoemswaardige aan deze flut thriller. jammer want ik had meer verwacht van Jan De Bont als reggiseur.

avatar van mirjo 2

mirjo 2

geweldige film

avatar van MrEd

MrEd

Bagger!!! Geen spanning, slecht acteerwerk en een heel mager verhaal. Absoluut 112 minuten verloren tijd.

avatar van megaman

megaman

ik vond deze film heel erg goed. eindelijk weer een wat gezelligere sprookjes spookhuisfilm. met toch de nodige schrikeffecten er in verwerkt. ik weet niet wat het precies is, maar Haunting heeft iets magisch. veel beter dan het overdreven gore House on Haunted Hill.

PS: het originele Haunting uit 1963 vond ik ook erg goed trouwens.

avatar van _Daan_

_Daan_

Heb me vermaakt mooi gemaakt deze film aantal schrik momenten maar verder niet echt eng..3,0

avatar van megaman

megaman

de muziek in deze film was echt magisch en mysterieus. ik vraag me af of hier een soundtrack van is in de winkel of via internet.

avatar van by_the_way

by_the_way

Jerry Goldsmith - The Haunting (1999)

De Score staat op Musicmeter dus ik denk het wel.

avatar van Shunshine

Shunshine

Zeer goede film.

Daarin toond Caterina dat ze eens kan acteren want in andere films trekt ze serieus de film kapot.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

best goede film. erg spannend en goed geacteerd. enkel het einde stort wat in.

avatar van cameo28

cameo28

horror thriller klopt niet bij deze film het is erg mooi gemaakt maar hij is totaal niet eng ofzoals je dat er van verwacht ga tie erg tegenvallen als je hem gaat kijken.

avatar van Theatertje

Theatertje

Eyesolation schreef:

Slechts één tip: bekijk de originele versie van Robert Wise!

Ja, die is stukken beter dan deze remake, maar ik moet wel toegeven dat deze remake niet slecht was. Iedereen speelde zijn / haar rol uitstekend. En ontzettend angstaanjagend op het einde!

avatar van Minority_Check

Minority_Check

waarom kwam die niet op tv

ik was tot half twee opgebleven en hij kwam nog steeds niet

avatar van Elementofone

Elementofone

Heb de film op VHS. En heb hem denk ik vier of vijf keer gezien. Laatste paar jaren niet meer. Het is inderdaad geen goede film. Ik denk dat het twee sterren is. Maar om het jeugdsentiment mag er best een halve ster bij. Owen Wilson is best grappig en Catherine Zeta-Jones ziet er weer lekker geil uit.

2.5

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Wat een zaadfilm, zeg! Jan de Bont heeft nog nooit gehoord van de kracht van suggestie. Bijv. Twee ramen lijken op twee ogen, okee, cool. Maar dan maakt ie even met de computer er echte ogen van, weg effect! Doseren is ook niet zijn sterkste punt en het einde vind ik een ware anti-climax. Zonde van je tijd deze film, tenzij je kickt op CGI.

avatar van Kisje

Kisje

Vond deze film toch niet slecht, wat me vooral is bijgebleven zijn de prestaties van Lili Taylor in deze film.. De rol stond haar op het lijf geschreven..

avatar van DragQueen

DragQueen

Geen slecht film. hij had veel beter kunnen worden uitgewerkt. met name het einde. maar het acteerwerk is degelijk, en de special effects zijn goed. verder vond ik het grootste pluspunt, het sfeervol gefilmde huis. met nogal wat mooie en angstaanjagende kamers. geen topper verder, maar goed kijkbaar in mijn ogen. 3 sterren.

avatar van platesman

platesman

lili taylor is men favoriete actrice.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

platesman schreef:

lili taylor is men favoriete actrice.

Okee, maar om de film dan maar meteen 4 sterren te geven.

avatar van dobbyfly

dobbyfly

Het huis is werkelijk prachtig. Verhaal opzet is wel mooi. In deze versie helaas niet echt super uitgewerkt.

Maar puik camerawerk en de sets fenomenaal.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Best leuke film wel. Spanning is ook zeker wel geslaagd en het huis is erg mooi, maar misschien ook wel afgekeken van Rose Red en The Shining. De muziek ging ook nog wel, maar Owen Wilson in zo'n film? Dat past niet. Hieronder lees ik ook nog dat 2 ramen op ogen lijken en dat die ramen dan ook echt veranderen. Dit vind ik ook jammer. De film is best redelijk, maar het is te slecht uitgewerkt.

avatar van Rua

Rua

Vermakelijke film. Er had inderdaad meer ingezeten en echt eng is 'ie niet

maar het ziet er allemaal wel erg mooi uit.

Afgekeken van Rose Red kan niet, hellblazer, die is nl 3 jaar later gemaakt...

avatar van Lad

Lad

SuperSideSwipe schreef:

Kwam destijds met een hoop promotie naar de bioscopen. Van dit is echt een geweldige horror.

Maar ik moet zeggen dat ik er eigenlijk geen bal aan vond.

Zeta Jones zat erin, wat geen enkele film natuurlijk beter maakt. (een van de actrices die mij het meest ergert)

Geen noemenswaardige schrikmomenten, weinig spanning. Special effects waar ze waren gingen wel. En acteerprestaties op Zeta Jones nou waren ook niet top.

2,5

Niet helemaal mee akkoord.

Ik vraag me af waarom jij je ergert aan Zeta Jones, ik vind haar juist een van de beste actrices. Ze presteert bijna altijd top. In de films die ik van haar gezien heb toch.

Niet alleen is zij een prachtige, mooie vrouw, waar je wilt naar blijven kijken (vind ik toch), ook heeft ze veel talent en dat gebruikt ze goed.

Over de film, het viel nog mee, maar het kon wel beter ja. Ik zou zeggen 2,5 sterren, maar omdat Zeta Jones hier wel heel goed in uitzag, en ook goed acteerde, geef ik deze film 3 sterren.

Maar dat is mijn mening.

avatar van cinefil18

cinefil18

Toch maar eens gewaagd te kijken en ik moet eerlijk zijn, het begin stond me nog wel aan, en ik dacht dat het nog wel leuk griezelen werd. Niet dus.

Ik begrijp totaal niet dat men dit als horror bestempelt, totaal niet griezelig met crappy special effects.

Nog iets waar ik me dood aan ergerde was het personage van Lily Taylor (die trouwens ongelooflijk slecht acteerde).

Vervelende personages die slecht zijn neergezet (wat deed Liam Neeson in godsnaam in deze prul?), een standaard verhaaltje, slechte effecten, totaal niet griezelig, dus gewoon slecht.

Geen wonder dat Jan de Bont niet meer aan de bak komt in Hollywood.

Ach ja, we zullen hem maar gewoon 1 sterretje geven, voor het eerste kwartier van de film.

avatar van *kelly*

*kelly*

'K had een spannende film verwacht, maar helaas.

The haunting is een snel te verteren en niet moeilijk te verstane horrofilm.

Cast was wel goed, enkele schrikmomenten, maar daar bleef het dan ook bij!

------>3,5*

avatar van xenne

xenne

heel lange zit. de eerste 8min zijn het beste van de film, dus op tijd afstemmen. voor de rest is dit een afgang