• 9.373.540 stemmen

Geregisseerd door: Jan de Bont

Met onder meer: Liam Neeson, Catherine Zeta-Jones en Owen Wilson

Releasedatum: 14 oktober 1999

Plot The Haunting

"Some houses are born bad."

Sinds jaren staat het donkere en verboden huis verlaten en alleen op de heuvel - zo lijkt het. Geïntrigeerd door het duistere verleden van het huis lokt Dr. Marrow drie proefkonijnen, Theo Nell en Luke, naar het huis om samen met hem een schijnbaar onschadelijk experiment uit te voeren. Bij haar aankomst voelt Nell zich op een geheimzinnige wijze tot het huis aangetrokken en deze interesse blijkt wederzijds te zijn. 's Nachts beginnen de problemen pas echt en het experiment gaat op gruwelijke wijze de verkeerde kant uit. De drie ontdekken de vreselijke geheimen die het huis op de heuvel met zich meedraagt.

avatar van Jordy

Jordy

Standaard thrillertje, met wat redelijk special effects, maar dat is het dan ook wel: zeer matig verhaal en nooit spannend of goed. 2 sterren.

avatar van neo

neo

de special effects zijn mooi,maar er is geen spanning.wel 1 goed getimed schrikeffect.catherine zeta jones ziet er lekker geil uit in deze film.zonde dat jan de bont de film niet spannend maakte.toch 3 sterren

avatar van dttom

dttom

Ik vond het echt om te huilen zo slecht. Echt niks aan niet spannend en dat zeikwijf maakte het alleen nog maar erger met die stomme kinderen.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Het enige wat de film redt zijn de special effects, die in tegenstelling tot de rest wel goed in elkaar steekt.. 2,5 sterren.

avatar van Jos2

Jos2

Kijk het origineel van Robert Wise.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Vond echt een slechte film, saai en vooral slecht verhaal en Lili Taylor kan NIET acteren. En de special effects vond ik toch ook nit zo geweldig... niets goed 1.5* dan maar.

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Vond hem best aardig, maar hij is niet eng....

Het acteren was ook goed maar toch miste er iets. Meer een kinderhorrorfilmpje.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

wat een belachelijke film was me dit hier zeg ...

What the f*ck deed Zeta-Jones hier in deze film ?? Mensen naar de bioscoop lokken, dat is de enige reden van haar aanwezigheid in deze film.

*' 1,5 op 5 *' voor het mooie huis en mooie gangen en vertrekken

avatar van Sparkle

Sparkle

Al bij al viel het wat mee - je moet je er gewoon niet al te veel bij voorstellen. "Just sit and relax".

Trouwens ook de film waardoor het spookhuis-genre weer in de spots kwam te staan (en de spots mogen weer uit nu ook )

avatar van neo

neo

he sydney ben je niet in de war met het origineel?

avatar van sydney

sydney

Nee, het origineel heb ik niet gezien. Volgens mij ben ik de enige hier die de film wel leuk vond. Maar dat geeft niet.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ik vond hem ook niet zo slecht, waarom dat lage cijfer hier en op imdb snap ik ook niet zo...

avatar van jay73

jay73

Tja, de Psycho-versie van '98 oogst ook weinig lof.

avatar van sydney

sydney

Tja, kan ik wel inkomen. Als je het origineel zo goed vind, dan gaan de trenen krom staan als je hoort dat er een remake komt.

Ik denk dat ik ook ga vloeken als ik hoor dat er bijvoorbeeld een remake van Fucking Åmål komt.

avatar van EmDee

EmDee

Heb deze film gezien zonder dat ik wist dat het een remake was. Toch vond ik hem nou niet bepaald goed.

avatar van Jordy

Jordy

Fokking Ommen discussie naar Films->Algemeen verplaatst

darkcity

Redelijk in elkaar geflanste film. Totaal niet eng en met een nogal matig acteerwerk en soms wat saaie momenten en soms wat onnozele dialogen bijv als Theo die haar bij Nell aanwijst, dat Nell 11 jaar in het vagevuur heeft gezeten, en dat Luke ineens begint over de Teletubbies. Verder mooi huis, met veel sfeer= +punt. Special effects zijn ook goed. Toch is het wel een mooie film. net 3.5*

avatar van mazdalfa

mazdalfa

De sets die in deze film gebruikt worden zijn absoluut schitterend. Het is voor het maximale effect dan ook aan te raden de DVD te kijken ipv de gewone tv-versie.

Het verhaal is in principe prima en een redelijk trouwe volger van het oorspronkelijke boek. Maar helaas wordt het verpest met wat stupide dialogen.

Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een top-horrorfilm van te maken en een waardige remake van Robert Wise's origineel uit 1963.

Maar helaas gaat Jan de Bont weer eens helemaal "over the top" met een aantal scenes en ondermijnt daarmee het gewenste resultaat.

Aan het eind van de rit blijft een film over die er gelikt uitziet, maar van een ongelooflijke oppervlakkigheid is.

Maz

Goodfella

Jezus Mina... Ik heb werkelijk nog NOOIT zo'n slechte film gezien...

darkcity

Kwam zeker vooral door het eind, dat stelt een hoop teleur. En oh wat zijn die dialogen en spoken soms dom. Als ik jou was zou ik de making-off kijken, die is heel erg goed en leuk gemaakt. Stukken beter dan de film

Goodfella

Niet alleen het eind, maar de hele film was een en al ellende. Gruwelijk irritante en slecht acterende acteurs (gadverdamme wat is die Owen Wilson toch een kwal!! ), het plot is te belachelijk voor woorden (kom, we roepen een groep mensen bij elkaar en vertellen ze lekker niet wat ze te wachten staat! *joy*) de special effects zijn OERLELIJK en dragen NIETS bij een de spanning (die toch al volledig ontbreekt) de moraal (luister nu even goed mensen: FAMILIE IS BELANGERIJK!!!!) is walgelijk en en einde NOG erger... Bah bah bah bah bah bah...

darkcity

Je hebt eigenlijk helemaal gelijk maar toch boeit de film me en pakt me met z'n goede sfeer en mooie, enge geluiden.

Goodfella

Sfeer? Als er iets volledig ontbreekt in dit stuk drek is het wel sfeer. Dat hele huis ziet er ook veel te 'gelikt' uit om sfeervol of mysterieus te zijn.

Wil je een film zien over een eng huis (en meer!) kijk dan The Shining. DAT is pas sfeer!!

* Goodfella last nu even een afkoelingsperiode in

avatar van Bwen

Bwen

Daar ben ik het mee eens. Ik heb de DVD gekocht en toen gehoord op een home cinema system. En dan "beleef" je de film toch veel meer. Het haunted house-verhaal is inmiddels wel een beetje standaard, maar ik moet toch toegeven dat de special effects en het filmdecor schitterend zijn.

avatar van tijmengozer

tijmengozer

ja gadver ik moest echt kotsen van die owen wilson

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

ja gadver ik moest echt kotsen van die owen wilson

Ik vind hem in the Royal Tenenbaums wel erg goed..

avatar van gotti

Aan de ene kant ontzettend slecht (acteerwerk, special effects en het verhaal) maar aan de andere kant ook wel een beetje vermakelijk als je je verstand gewoon op nul zet. 2*

avatar van pjotr

pjotr

maar ja dan is bijna alles leuk.......

avatar van ichi

ichi

Ga het origineel kijken als je wilt weten hoe het echt moet.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

wat een ontzettend slechte film zeg !

* 1 op 5 *