Universal Soldier: Day of Reckoning (2012)
Genre: Actie / Sciencefiction
Alternatieve titel: Universal Soldier: A New Dimension
Geregisseerd door: John Hyams
Met onder meer: Scott Adkins, Jean-Claude Van Damme en Dolph Lundgren
Bekijk via Videoland
Plot Universal Soldier: Day of Reckoning
"Under their own command"
'Universal Soldier: Day Of Reckoning' volgt overlevende 'Unisols' Luc Deveraux en Andrew Scott, die moeten vechten tegen anarchie en een nieuwe orde, geregeerd door Unisols zonder overheidstoezicht. Ze roeien de zwakkeren uit en testen voortdurend de sterkste krijgers in wrede gevechten op leven en dood. Luc heeft zich opgewerkt als leider van de Unisol 'Church Of Eventualism', een zelfhulporganisatie die hulp biedt aan eigenzinnige Unisols die de overheid in het geheim heeft ingezet als 'slapende' agenten, die op ieder gewenst moment ingezet kunnen worden.
Luc Deveraux
Dr. Timothy Brady
Ron Castellano
Dr. Su
Iron Maiden
ik zie dat BuzzFuzz een stem van een halve ster heeft uitgebracht, graag lees ik nog een recensie van je waarom dit een van de slechtste films is die je ooit hebt gezien.
vranque
Geen idee eigenlijk waar ik naar heb zitten kijken. Relaxed en bruut geweld waar je met gemak even bij weg kan lopen.
TheThirdMark
Het laat idd een beetje té veel over aan het geheugen, de verlangens of het voorstellingsvermogen van de kijken.
Deze film vraag óf om een dikke prequel óf om een dikke sequel.
Heel raar allemaal.
hoe dan ook, geen moment verveeld.
DiDa
Ik vind dit zo raar. Als het een pure b-film geweest zou zijn zou de film daarover afgezeken worden. Nu is het een keer geen directe b-film, maar een actiefilm met een cult-art house achtig randje die veel meer biedt dan recht toe rechtaan actie....en dan wordt daar weer over geklaagd...
dennislaport
Ik verwachte de zoveelste Universal Soldier B-Film, maar dat viel mee..
Redelijk geacteerd, goede actie en redelijk verhaal
Kijken zeker waard.
blisteringdude
Deed me een beetje denken aan Apocalypse Now, die hele zoektocht naar de mysterieuze Luc Deveraux. 3*
robinb
Enorme tegenvaller. Ik ben een enorme fan van jc en dl, maar dit sloeg echt nergens op. Deel 1 vond en vind ik fantastisch, maar alle delen erna zijn waardeloos.
De actie was lekker hard, maar het kwam allemaal erg ongeloofwaardig over. Het over de top gedeelte is niet erg, maar als kijker werd ik niet meegetrokken in de actie waardoor het mij helemaal niets deed.
Daarnaast is het eea enorm langzaam waardoor ik vooral het eerste uur 3x bijna in slaap gevallen ben. Atkins zie ik tegenwoordig erg vaak verschijnen en ondanks dat hij soms best wat leuke moves heeft, heeft hij bij lange na niet de uistraling van een echte actie held.
Ik kan hier niet meer dan 2 sterren voor geven
DiDa
Ik denk dat mensen met verkeerde verwachtingen deze film gaan zien. Ik heb hem zelf nog niet gezien hoor maar me er wel voldoende in verdiept om te weten hoe deze film in elkaar steekt. Verwacht geen recht-toe-rechtaan actiefilm. Deze film is ietwat traag een probeert een verhaal te vertellen dat op verschillende manieren geinterpreteerd kan worden, waardoor de film misschien verscheidene kijkbeurten nodig heeft. De film is meer horror en doet soms denken aan een Stanley Kubrick film en ook aan Apacolypse Now! Dit is meer een film met art-house elementen. Verwacht geen standaard B-knokfilm die opgenomen is in Roemenie....!
Ik vind het gaaf dat John Hyams een andere visie op de franchise heeft losgelaten en het is zeker gedurfd. Gevaar is dus dat mensen de film verkeerd gaan begrijpen en met andere verwachtingen de film gaan kijken.
Typisch zo een film die door de critici geprezen zal worden maar door het publiek "anders" zal worden ontvangen. Jammer!
Iron Maiden
Gister avond was het eindelijk zo ver, ik keek ontzettend uit naar het kijken van deze film en wat viel hij tegen.
Het concept van deze film sprak me ontzettend aan, Scott Adkins in z'n eentje tegen een leger van geflipte Universal Soldiers, helaas laat de film erg veel aan je eigen verbeelding over en wordt nergens de hoe en wat uitgelegd.
De film begint sterk, maar roept al snel een aantal vragen bij je op en gaandeweg worden dat er steeds meer.
Ik hoopte dat op het einde de puzzelstukjes in elkaar zouden vallen, maar ook dit was niet het geval en en het einde was op z'n zachts uit gedrukt onbevredigend.
De film is ontzettend traag en had makkelijk iets ingekort kunnen worden, nergens wordt suspense opgewekt en een aantal scenes zijn ronduit overbodig.
De vechtscenes zelf zijn ontzettend gaaf en strak gefilmd, maar zijn niet goed verspreid over de film. Het duurt dan ook rond uit een uur voordat Scott voor het eerst z'n handen uit de mouwen steekt om dan vervolgens de laatste 20 minuten nog even grote schoonmaak te houden.
Ben ontzettend groot fan van van Damme, hij en Dolph speelde sterk maar dat kan de film niet redden en ik begrijp alle positieve reviews op internet dan ook niet zo goed.
Twijfelde tussen 2,5 en 3 sterren, maar aangezien ik hem niet snel nog eens hoef te zien houd ik het hierbij.
DiDa
Hier een aantal qoutes, ter verduidelijking van regisseur John Hyams over de film:
It's not that I don't like continuity, it's that this movie is told from a specific point of view. Any information that was not necessary to this story was left out. How Luc traveled to the United States wasn't important to us. What's important is that he's here. Some viewers are conditioned to receive information in movies a specific way, and when they don't get it that way they are confused. Others are not confused. If you disagree with the way the information is presented, than it's probably not a story for you. In the end, my goal is not to please everybody -- it's to please the people that share my taste. If that amounts to enough people to turn a profit, I will remain employed. If it doesn't, I won't be heard from again.
I do believe the answers are in there, but they're not necessarily obvious. It's a movie that is designed for multiple viewings.
think it's my responsibility as a filmmaker to challenge myself and the audience each time out in ways that are unexpected. Of course, not every choice will resonate, but I can't go about it any other way. There's just no reason to repeat yourself. I could have made another version of Regeneration, and that might have pleased the studio and many fans, but what's the point? That movie doesn't need to be made twice.
Nomak
Hoe groot is de rol van Andrei Arlovski hier?
Ik lees zijn naam hier nergens, is zijn rol dan helemaal verwaarloosbaar?
valleyman
Toch gek dat van Damme en Dolph Lundgren maar een minuut of 5 in beeld zijn!
een minuut of 5?
Dolph sowieso 10-15 minuten en van Damme keert de hele film terug.
Rol van Arlovski is redelijk, hij heeft denk ik in totaal ook een kwartier screentime.
gauke
Deze combinatie van sciencefiction, actie en horror is kort samengevat een orgie en vloedgolf van bruut geweld (met emmers bloed) zonder een daaraan passend ordentelijk verhaal, dat bovendien nog rommelig en onbevredigend verloopt. Jean-Claude Van Damme en Dolph Lundgren komen inderdaad uiterst gelimiteerd in beeld (of ze per seconde betaald moesten worden); Scott Adkins is de echte ster in de film en hij doet dat niet onaardig; bovendien laat hij een aantal verbazingwekkende kunststukjes zien.
DiDa
DiDa, wanneer ga jij deze kijken?
Ik hoop dit weekend! Review volgt...
Nomak
Na een 1/2 uur maar uitgezet. Niet de moeite waard.
gauke
Wat een onzin.
Wanneer je een film zo onvoorstelbaar slecht vindt, dat je er op een gegeven moment de brui aan geeft, dan mag je wel stemmen!!!!
kenneth
Vond deze nog niet zo slecht, Vandamme geeft duidelijk de fakkel door aan Adkins. De regiseur gaat een nieuwe richting op met deze reeks. Vond de film een Terminator 2 - Predator 1 sfeertje meehebben. Altijd genieten van Arlovski-Lundgren-Vandamme. Sterke in het begin, zwak in het midden en terug sterk naar het einde toe zou ik zeggen.
Wat een onzin.
schumacher
Vorige films waren goed tot heel goed maar deze is super slecht,damn.
B-film is het, bij momenten zelfs slaapverwekkend, kon me niet boeien.
Is een rare film en ook totaal anders dan de vorige, velen gaan zwaar teleurgesteld zijn in deze.
Van Damme komt nauwelijks in de film voor net zoals dolph, armoe.

Universal Soldier: Regeneration

1998

Universal Soldier
1992

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Undisputed III: Redemption
Actie, 2010