Genre: Actie / Avontuur
Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch
Releasedatum: 7 mei 1998
Bekijk via Disney+
Plot The Edge
"They were fighting over a woman when the plane went down. Now, their only chance for survival is each other."
De rijke Charles Morse vergezelt zijn mooie vrouw Mickey bij een photoshoot in Alaska. De shoot wordt gemaakt door Robert Green. Om specifieke indianen te vinden voor de shoot vliegen Green, Morse en nog een fotograaf naar goede locaties toe. Onderweg worden ze door vogels bestormd en storten ze neer in een meer. Om te overleven in de bossen waar een moordlustige beer rondhangt, moeten ze op elkaar kunnen vertrouwen. Morse is de enige met de kennis die hen zou kunnen redden. Morse vermoedt dat Green een affaire heeft met zijn vrouw. Dit zorgt voor complicaties tijdens hun overlevingstocht, waarbij ze constant een gevaarlijke beer tegenkomen.
Charles Morse
Mechanic
Jet Pilot
Amphibian Pilot
Jordy
Vermakelijk verhaal, goed gemaakt, en goede rol van Hopkins. 3 sterren.
geronimo
- 1955 berichten
Ik vond alleen de combinatie Hopkins/McPherson ietwat onsmakelijk.
neo
interessante film door de manier waarop de film survival of the fittest toont. goed acteerwerk en wat spannende scenes. 3 sterren
Tonyvdb
verrassend goede film net geen 4
***' 3,5 op 5 ***'
Sjan
Vermakelijke film! Misschien ietwat te langdradig (voor mijn gevoel iig wel). Soms ook wel onzin erin 1: ze vallen 4 keer in het water (een keer zelfs als het sneeuwt) en lopen daarna vrolijk weer verder (vaak na een paar meter rennen alweer opgedroogd). Ten tweede heb ik ze niet één keer zien eten en volgens mij zijn ze toch best lang in de wildernis (aangezien ze baarden aan het krijgen zijn) Voor de rest gewoon goed vermaak en vooral door Hopkins goed geacteerd! 3.5*
StuF
ze ondernemen wel pogingen tot eten, maar worden telkens halverwege onderbroken. t is dus ook de bedoeling dat je als kijker doorhebt dat ze aan t verhongeren zijn.
Agony
- 1985 berichten
slap verhaal, slappe film, matige acteerprestaties... derhalve 2 sterren voor de moeite. Sjan, ze eten wel in de film... nadat ze de beer hebben gedood eten ze 'm op...er wordt door Baldwin zelfs om zout gevraagd...
EmDee
Heb te weinig van de film gezien om een stem uit te brengen. Maar die beelden
, ik moet toch echt eens naar de Canadeze Rockies.
Camy
Ik vond het acteerwerk ook maar matig, alleen Hopkins deed het ok.
Er zaten verschillende scènes in, die ik lachwekkend vond, maar dan niet op een goede manier:
1) Grappig dat de verplichte zwarte man uit het verhaal het eerste dood gaat. (maar hij acteerde ook het slechtst, dus dat hij wegging was niet erg
2) Leuk dat Hopkins in z'n duim snijdt om de beer met bloed te lokken, een duim is namelijk ook niet de meest irritante plek om een snee te hebben, die vinger gebruik je nl nooit. (maar goed, ik kan me indenken dat je op dat moment wel andere dingen aan je hoofd hebt dan een snee in je duim)
3) Supercool dat wanneer ze de beer gedood hebben, ze hem in de volgende scène al gestroopt hebben en al complete jassen hebben, het vel was niet eens meer bloederig.
4) Dat prachtige einde was natuurlijk wel het toppunt: emotionele conflict tussen Hopkins en Baldwin opgelost en een halve seconde later verschijnt de reddingshelikopter al...
Dit maakte dat ik het geen goede film vond, die desalniettemin nog wel onderhoudend was.
2.5 * daarvoor en 3 voor hopkins, maar het gaat uiteindelijk om de film, dus...
Vond het een erg vermakelijke film, buiten de enkele plotholes die al genoemd zijn. In tegenstelling tot de anderen vond ik het acteerwerk van Hopkins en Baldwin erg goed.
Alleen jammer dat Baldwin op het eind toch nog besluit om Hopkins te vermoorden, ik was juist zo blij dat dat niet leek te gebeuren. Die beer was trouwens geweldig. 3,5 ster
NERD
"It's a maneater! It has been following us all the time!"
o.i.d.
Toch wel een redelijk triest stukje text...
"It's a maneater! It has been following all the time!"
Toch wel een redelijk triest stukje text...
Ja, dat klopt wel. Maar dat die beerop die boomstam ging staan hakken om Hopkins eraf te krijgen vond ik wel erg tof gedaan.
yerdaddy
Die beer schijnt wel vaker in films te spelen, volgens de TrosKompas
Camy
Als beer heb je natuurlijk maar weinig concurrentie in Hollywood, dat moet heel fijn zijn.
Nadeel is wel dat je altijd getypecast wordt.
BoordAppel
Die beer is Bart The Bear en zat ook al in Legends of the Fall. Hij is helaas pindakaas in 2000 overleden. Dr kwam pas geleden op discovery nog een documentaire over m.
roda
een geweldige avoturen film, die geen moment verveelt.
met uitstekende rollen van hopkins en baldwin.
mooie en spannende scenes met die beer, en een prachtige locatie waar de film opgenomen is.
speedy23
The Edge is gezegend met een ijzersterke cast bestaande uit Anthony Hopkins, Alec Baldwin en Bart The Bear (die zichzelf vertolkte in L'Ours en Legends Of The Fall). Regisseur LeeTamahori brengt de vaak sensationele en adembenemende actiescènes efficiënt en met veel visuele flair in beeld...
remorz
Vond de film na herziening echt zwaar tegenvallen.
Een paar flauw/slimme weetjes uit de mond van een houterige-automatische piloot Hopkins (ook als ie nogal geforceerd zegt "I'm gonna kill the motherfucker", klopt gewoon niet)
Baldwin stijgt wel boven zichzelf uit en die beer is echt angstaanjagend. Voor de rest vond ik de verhaallijn erg slap, de dialogen nogal vervelend en de personages bijna een-dimensionaal.
De mooie beelden van de omgeving maken een klein gedeelte goed, maar de drie sterren zijn vooral voor Bart the Bear. Ben benieuwd naar zijn volgende film

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Alive
Avontuur / Drama, 1993

The Bounty
Drama / Avontuur, 1984
fotograafgrizzly bearwildernisvliegtuigsupermodel emergency landingreddenoverlevingbeercrashanimal horror