• 9.369.466 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch

Releasedatum: 7 mei 1998

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot The Edge

"They were fighting over a woman when the plane went down. Now, their only chance for survival is each other."

De rijke Charles Morse vergezelt zijn mooie vrouw Mickey bij een photoshoot in Alaska. De shoot wordt gemaakt door Robert Green. Om specifieke indianen te vinden voor de shoot vliegen Green, Morse en nog een fotograaf naar goede locaties toe. Onderweg worden ze door vogels bestormd en storten ze neer in een meer. Om te overleven in de bossen waar een moordlustige beer rondhangt, moeten ze op elkaar kunnen vertrouwen. Morse is de enige met de kennis die hen zou kunnen redden. Morse vermoedt dat Green een affaire heeft met zijn vrouw. Dit zorgt voor complicaties tijdens hun overlevingstocht, waarbij ze constant een gevaarlijke beer tegenkomen.

avatar van james_cameron

Herzien na 25 jaar en zeker geen tegenvaller. De plot mag dan bij vlagen niet erg geloofwaardig zijn; de spanning zit er nog steeds goed in en dynamiek tussen de personages is boeiend. Hopkins en Baldwin zijn hier beiden uitstekend en bij het zien van hun spel ga je gewoon terugverlangen naar de jaren '90, toen akteurs nog de ruimte kregen om een gedenkwaardige rol neer te zetten in een aktiefilm. Met de aktie is overigens ook weinig mis. Vooral de scenes met de beer zijn nog steeds ijzingwekkend. Prima film, ook bijzonder fraai qua camerawerk en gebruik van locaties.

avatar van Fisico

Fisico

Eentje die in al verschillende keren zag en me op één of andere manier steeds is bijgebleven. Daarom allemaal niet zó geweldig, maar gewoon onderhoudend.

Een niemendalletje voor een groot acteur als Hopkins, maar hij trekt de film toch naar zich toe als alwetende grijsaard. Uiteraard is het fabuleuze landschap een geweldige plus en dat met een Hollywood soundtrack erop. Op die manier een leuke survival avontuurfilm.

De scène met de beer blijft geweldig en Baldwin is ook in zijn sas als geniepige bad guy.

avatar van Puffy81

Puffy81

Deze spannende avonturenfilm is echt zoals je 'm verwacht als je de synopsis leest.

Bos, water, rotsen en beren trotseren na een vliegtuig ongeluk om daarna te overleven.

Ontzettend mooi gefilmd met spannende muziek.

Ook de acteurs zijn erg goed.

Moet je eigenlijk in een bioscoop zien.

avatar van blurp194

blurp194

Slecht.

Het flauwe verhaaltje over de spanning tussen Baldwin en Hopkins krijgt te veel kapstok in de wildernis, en dat levert een film op die vleesch noch visch is. Komt daar bij nog het onderdeel met de beer wat werkelijk nergens op slaat.

En ja, de enige acteur die zich niet voor zijn rol hoeft te schamen is Bart the Bear - hoewel hij dan ook wel weer een erg gemankeerde beer speelt, zoals hij zich er door een bejaard mens uit laat sprinten, niet overweg kan met een boomstammetje over een rivier en alles bij elkaar balkt in plaats van die stadjers even mores te leren. Maar even goed veel beter dan de laffe en matte vertoning die Hopkins er van maakt. Van Baldwin wil ik dan nog wel geloven dat hij zijn best doet en dat dit het is - en dat het niet zijn genre is, niet als psychologisch drama en ook niet als natuurfilm. Maar ja, kies dan een andere film uit in plaats van dit tot falen gedoemde misbaksel.

Van Tamahori toch wel de meest teleurstellende film die ik tot dusver zag.