• 9.378.924 stemmen

Snow White and the Huntsman (2012)

Avontuur / Drama | 127 minuten / 132 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Drama

Speelduur: 127 minuten / 132 minuten (extended version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Japan

Geregisseerd door: Rupert Sanders

Met onder meer: Kristen Stewart, Chris Hemsworth en Charlize Theron

Releasedatum: 7 juni 2012

Plot Snow White and the Huntsman

"The Fairytale is Over"

Snow White and the Huntsman hervormt het klassieke sprookje door meer achtergrondverhaal te geven aan Eric (Chris Hemsworth), de jager die door Ravenna wordt ingehuurd om Sneeuwwitje (Kristen Stewart) te vermoorden. Uiteindelijk weigert hij dit door te zetten en besluit hij haar mentor te worden.

avatar van _Casper_

_Casper_

Toffe avonturen film, die lekker vlot wegkijkt.

film vermaakt van t begint tot t eind, maar toch heb ik het gevoel dat er iets meer in had gezeten.. er had wel wat meer gevoel in de film moeten zitten, en afentoe speelde kristan stewart (vooral later in de film bij het aanmoedigen) wel ff dramatisch slecht.

Maar buiten dat zeker een aanrader voor als je van avondturen films houd, en beter dan de ''gemiddelde'' avondturen film

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Het eerste half uur van deze film is echt genieten geblazen en ik dacht met een regelrechte topper te maken te hebben. Helaas kakt de film dan enorm in en eindigt het met een einde die iedereen geschreven zou kunnen hebben. Jammer, want het begin was echt hoopvol!

De sfeer is wel aanwezig, dat moet gezegd worden. Geweldige sprookjesachtige landschappen passeren de revue, visueel is de film erg sterk. Ook komen er wat elementen van het echte sprookje Sneeuwwitje voorbij, zij het in een ander jasje gestoken. Sowieso heeft deze film niet veel met het origineel van doen, de film is soms echt enorm donker en duister en kent weinig tijd voor snoesterijtjes en zoetsappigheden.

Wie Kristen Stewart heeft gecast voor de rol van Sneeuwwitje mag zichzelf ook wel eens nakijken. Wat een suffe actrice zeg, het is wel een enorme bleekscheet, misschien dat ze daarom de hoofdrol mag invullen, maar haar acteerwerk is van een bedroevend niveau.

Ook Chris Hemsworth blijkt, hoe vaker we hem zien, weinig variatie in z'n acteerwerk te stoppen.

Die stoere blik en die stem kennen we onderhand wel een keer.

Charlize Theron komt er nog het beste vanaf, alhoewel ze geregeld over de top gaat met haar rol als Ravenna.

Een kleine voldoende kan er wel mee af. Visueel een erg sterke film, het verhaal kent z'n hoogte- en dieptepunten en het acteerwerk is zwak tot matig.

Had er eerlijk gezegd meer van verwacht, maar ben toch content met het feit dat ik deze film heb mogen zien.

avatar van SunChaser

SunChaser

Was wat langdradid, had beter n hbo miniserie kunnen zijn

avatar van John Milton

John Milton

SunChaser schreef:

Was wat langdradid, had beter n hbo miniserie kunnen zijn

was het maar HBO geweest Dan had ik waarschijnlijk niet zo zuinig hoeven doen met mijn cijfer

avatar van homerjay

homerjay

Sfeer zat er zeker in. Helaas was het verhaal niet altijd even duidelijk en het acteren niet even goed. Ik heb me daarbij vooral gestoord aan sneeuwwitje. Gelukkig tilden de schitterende decors het geheel naar een voldoende

avatar van Koerok

Koerok

Jammer, want ik heb 'm voor de helft gezien, en inderdaad, hij boeide best wel.

Vanavond toch de andere helft maar even kijken.

avatar van paradis

paradis

Mooie en visueel sterke film. Ik had iemand anders neergezet voor snowwhite.

Ik had gezien de reacties hier een mindere film verwacht. 3.5*

avatar van MrLee

MrLee

Lekker donkere sfeer en een volwassen film, vond hem vlotjes gaan met uitzondering van die feeën-'tuin', dat was me net wat tè en een sfeerbreker. Voor de rest, prima!

avatar van timbo_

timbo_

Het uitstekende eerste half uur deed het beste vermoeden voor deze moderne en donkere bewerking van het aloude sprookje. Het sfeervolle begin krijgt echter geen gevolg. Snow White and the Huntsman verzandt al snel in een standaard filmpje dat zich bij vlagen verliest in de fantasy elementen en waarin de beperkingen van actrice Kristen Stewart (sowieso onbegrijpelijk dat de de spiegel haar verkiest boven de veel mooiere boze heks Charlize Theron) in het tweede deel pijnlijk zichtbaar worden.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Kristen Stewart heeft inderdaad een gezicht wat redelijk monotoom is, maakt het wel enigzins geloofwaardig maar komt de beoogde emoties niet altijd ten goede

avatar van 3bdelilah

3bdelilah

Jammer van de scores, had nogal hoge verwachtingen van een duistere Sneeuwwitje film. Heb hem niet in de bioscoop gezien vanwege de lage scores, dus wellicht dat ik 'm een keer zal downloaden wanneer ik er even zin in heb.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"Duister en kleurrijk tegelijk".

Een geweldige film waarbij ik werkelijk de hele speelduur op het puntje van mijn stoel heb gezeten.

Acteerwerk goed,special effects goed,naar mijn mening een zeer geslaagde filmproductie.

Snow White and the Huntsman (2012) is voor mij een aangename verrassing geworden die ik zeker een tweede bezichtiging waard vind voor in de toekomst.

avatar van Yugnav

Yugnav

Erg vermakelijke film, die helaas soms wat diepgang mist. Gelukkig kijkt hij, ondanks de lange speelduur, erg makkelijk weg en zit de vaart er goed in. Min een 0,5* voor Stewart, ben echt geen fan van haar. Maar +0,5* voor Hewsworth, Theron en de dwergen.

avatar van KingJ

KingJ

Zonder te willen flamen vond ik Kristen Stewart in deze film mis gecast.

Verder vond ik het een best goede fantasy film!

avatar van paul83

paul83

Tja, het leek wel een toneelspel waar ik naar aan het kijken was. Theron speelt knap belabberd en verschrikkelijk over the top. Daarnaast ben ik die hangbek van Stewart wel zo dikke zat. Enige die mij nog wisten te bekoren waren de bijrollen en Hemsworth.

Film is overigens wel een lust voor het oog. Briljante special effects vooral op het eind. De trol was qua detail wat matig. Het donkere bos en en de thuishaven van de dwergen zijn ook bijzonder goed gemaakt.

Het verhaal kennen we natuurlijk wel, maar dit was net iets anders waardoor sommige zaken niet goed uit de verf komen.

avatar van koerie

koerie

wel een aardig filmpje maar tjonge jonge wat een mis cast van die steward lijkt wel een of andere heroine verslaafde ghotic chick !! was meer bang van haar dan die heks !! jammer haalde heel de film omlaag !

avatar van the new guy

the new guy

Mooi gemaakt. That's it.

avatar van mrwhite

mrwhite

De film begon met een sterk eerste half uur waar alle personages mooi worden voorgesteld maar wanneer het verhaal echt begint wordt het allemaal wat minder. Lag het trouwens aan mij of waren er nog mensen die vonden dat Charlize Theron wat last had van overacting?

ok aardig maar meer ook niet. 2,5*

avatar van DDT

DDT

Kvraag me af wie jullie dan wel wilden voor de rol van Sneeuwwitje?????????????????

avatar van Elineloves

Elineloves

For example: Emily Browning

avatar van james_cameron

Energieke, groots opgezette variant op het aloude sprookje, ditmaal voorzien van een duistere sfeer en ruige aktiescenes. Op visueel gebied ziet het er allemaal prachtig uit, met zeer fraaie naargeestige decors en indrukwekkende special effects. Inhoudelijk is het ook nog wel te doen, maar qua personages schiet de film flink tekort. Kristen Stewart is erg vlak in de hoofdrol en zij ziet zich omringd door een meer dan degelijke maar grotendeels verspilde cast. Slechts Charlize Theron weet indruk te maken met haar nare rol als Ravenna. Vooral de dwergen, gespeeld door een keur aan uitstekende en hier digitaal gekrompen akteurs, hebben heel weinig te doen en hadden net zo goed compleet geschrapt kunnen worden. Dat had de film direct ook wat korter gemaakt. Nu is deze aan de te lange kant.

avatar van disneystore

disneystore

Emily Browning is sowieso te goed voor deze film. Kirsten Stewart zit hier op haar plaats, maar ze doet wel wat ze kan.

avatar van Thampon

Thampon

Vond er nu niet echt super veel aan eerlijk gezegd.

Zelf had ik veeel meer FX Actie scenes verwacht ipv het verhaal zeemzoet te laten overkomen zoals het geval is bij 'jawel' het originele "Sneeuwwitje".

Zo zijn er een hoopje overbodige scenes en de 7 dwarfs vond ik ook maar lala te noemen.

2,5 ster voor Charlize Theron en een halve ster voor de film. Aan de rest kan ik echt geen sterren kwijt wat op zich wel zonde is.

avatar van diaan11

diaan11

mrwhite schreef:

Helemaal mee eens, echt way too much. Wat zij teveel deed had Kristen meer mogen doen, was een Bella kopie, alle emotie non-verbaal over proberen te brengen door zwaar ademhalen en moeilijk kijken.

Verhaal prima, visueel mooi en leuke effecten maar de dialogen en cast had zeker beter gekund.

avatar van schobbejak42

schobbejak42

Als ik hoop dat sneeuwwitje een gruwelijke dood tegemoet gaat is er ergens iets fout gegaan in de film...(of bij mij natuurlijk )

In het begin keek het wel lekker weg, na verloop van tijd werd het allemaal wat langdradig. Wel mooie beelden maar ik vond het niet erg toen het op een gegeven moment afgelopen was. Had er iets meer van verwacht.

avatar van Thampon

Thampon

Volgens mij was het ook winderig rond Kristen Stewart, de rest bleek er precies minder last van te hebben

avatar van DragQueen

DragQueen

Vermakelijke film, van begin tot eind. Het overbekende klassieke sprookje is in een wat duisterder jasje gestoken. En dat komt de film ten goede. Het verhaal zit daarbij ook aardig in elkaar. Settings en effecten zijn verder ook goed. Visueel ziet het er prima en sfeervol uit. Qua acteerwerk stak Theron er voor mij met kop en schouders boven uit. Ze bracht haar rol met veel inleving. Stewart en Hemsworth acteerden verder ook niet onverdienstelijk. 3,5 Ster.

avatar van Machete23

Machete23

Ik vond het een mooie en leuke film. Een oud sprookje in een mooi nieuw jasje.

avatar van mock turtle

mock turtle

Leuke film, alleen vond ik Theron verkeerd gecast voor deze rol (speelde niet overtuigend). Verder had er wat meer drama / romantiek mogen spelen tussen Snowwhite en de Huntsman, zodat de film zijn naam ook wat meer eer deed. Decor en verhaal waren prima.