• 9.376.236 stemmen

Snow White and the Huntsman (2012)

Avontuur / Drama | 127 minuten / 132 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Drama

Speelduur: 127 minuten / 132 minuten (extended version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Japan

Geregisseerd door: Rupert Sanders

Met onder meer: Kristen Stewart, Chris Hemsworth en Charlize Theron

Releasedatum: 7 juni 2012

Plot Snow White and the Huntsman

"The Fairytale is Over"

Snow White and the Huntsman hervormt het klassieke sprookje door meer achtergrondverhaal te geven aan Eric (Chris Hemsworth), de jager die door Ravenna wordt ingehuurd om Sneeuwwitje (Kristen Stewart) te vermoorden. Uiteindelijk weigert hij dit door te zetten en besluit hij haar mentor te worden.

avatar van stkolaf

stkolaf

na een nachtje geslapen te hebben sluit ik me volledig bij cordiacovens aan en verlaag ik mijn stem naar 3,5. de dialogen zijn dusdanig storend dat ik er een half puntje afhaal. desalniettemin nog steeds waard om te gaan zien, want het is een interessante take op het standaard verhaal en de plaatjes zijn erg mooi te noemen!

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Deze film heeft me enorm teleurgesteld. Ik had enorm hoge verwachtingen en het risico is dan dat de film sneller kan tegenvallen maar zo erg? Ik baal er nog van.

Het idee is zo goed, een goede, spannende versie van Snow White waarbij fantasy centraal staat. Maar het is verre van goed uitgewerkt. Het acteerwerk is, behalve van Theron, uitermate slecht. Stewart viel me erg tegen, had ik niet verwacht, zelfs niet ondanks de Twilight films. De manier waarop ze haar personage neerzette beviel me totaal niet, wat ook kan komen door het enorme slechte schrijfwerk, want laten we wel wezen dat was gewoon diep en diep triest. De dialogen waren om te huilen en eigenlijk de gehele film enorm ergelijk en bijna niet doorheen te prikken. Zo gemaakt, oppervlakkig en nietszeggend. Dat maakte de personages dus ook verre van interessant. De huntsman (Hemsworth) had maar weinig diepgang, en de diepgang die ze hem probeerde te geven was gemaakt en kwam geforceerd over. Zelfs zijn heerlijk uiterlijk en charmante stem kon hem in deze film niet redden. Het kwam gewoon niet over. Net zoals de dwergen die in mijn ogen totaal niet grappig waren en die mij ook niet in het verhaal konden krijgen. De dood van één van die dwergen deed me dus ook helemaal niks. het was gewoonweg te geforceerd dramatisch doen.

Erg jammer want daardoor kon ik dus niet in het verhaal komen, er bleven me zoveel dingen storen. Op Charlize Theron na, want die stal dus gewoon de show. Haar costuums waren geweldig, haar acteerwerk was goed, helemaal vergeleken bij de rest, en als kwade koningin kwam ze heel erg overtuigend over. Haar background story vond ik verreweg het meest interessante in de hele film, maar helaas werd daar niet al teveel aandacht aan besteed. Jammer want dat had de film een extra boost kunnen geven die hij dus wel kon gebruiken. Alle eer dus aan Theron die gewoon fenomenaal was als Ravenna.

Daarnaast moet ik ook credits geven aan de special effects want die waren echt onwijs goed. Het zag er allemaal prachtig uit, die spiegel, alle scenes met Ravenna + kraaien, het zogenaamde paradijs van de Elfen, de trol en het 'heilige hert'. Prachtig daar kon ik dus wel van genieten gelukkig. De keuze voor muziek was ook niet altijd even goed, maar gelukkig hadden we een geweldige titelsong met Breath of Life van Florence + The Machine.

Dus op zich waren er wel een aantal hele goede punten zoals dus de effecten en met name Theron en de manier waarop zij Ravenna neerzette. Maar de negatieve dingen overheersten. Ik kon persoonlijk niet door de ontzettende slechte dialogen heen kijken en het acteerwerk was echt niet al te best. Ook het plot was gewoonweg te mager om interessant te zijn. Jammer want ik had echt hoge verwachtingen en in mijn ogen kon het bijna niet mis gaan, maar dat is het met veel dingen dus wel gegaan.

Wat er overblijft is een film die leuk is om eens te kijken, maar daar blijft het dan ook bij. Ik had gehoopt het 5* te kunnen geven maar kan nu niet verder komen dan 3.5*.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Het contrast met de trailer is ontluisterend inderdaad.

Qua vormgeving solide maar nergens zo imponerend dat de sprookjeswereld zo levendig wordt. De cast op de automatische piloot (al lijkt Theron er als enige wel zin in te hebben) en ook is het gebrek aan chemie bij Stewart en Hemsworth te overduidelijk. Ook het script rammelt aan alle kanten. De dialogen zijn ook niet om over naar huis te schrijven.

Narratief loopt het niet en het enige vwat de film nog met gemak overeind houdt is de degelijke vormgeving. Het segment in het bos is hiervan wel het sterkst en om maar te zwijgen over de infantiele humor. Wat de film wel erg mee heeft is dat de film - ondaks de fikse tekortkomingen - toch wel enorm goed kijkbaar is. Tegenvaller.

avatar van arno74

arno74

Sneeuwwitje voor (jong) volwassenen.

Het is aardig om een keer gezien te hebben, met name vanwege het concept. Toch schiet de film wel tekort. CGI is op onderdelen goed, maar in het algemeen niet overtuigend. Verhaal is oppervlakkig en biedt niets nieuws, soms onzinnig (sinds wanneer is sneeuwwitje religieus?). Ook het geweld in de gevechtsscenes voegt weinig toe. Om over de dwergen niet te spreken...

De film laat zich kijken, in die zin wel het zien waard, maar zeker geen topper. Magere voldoende.

avatar van rep_robert

Een vrij tegenvallende film, waarbij de visuele pracht eigenlijk teniet wordt gedaan door een vervelend geschreven plot.
Vanaf minuut één krijg je eigenlijk al het idee dat de makers het zich er te simpel vanaf brengen, de voice over verteld in een paar minuten de hele voorgeschiedenis en daar gaat het al mis. Ik vraag me nog steeds af waar die oorlogen nou eigenlijk om draaiden?

Daarnaast is het Sneeuwwitje verhaal meer gebruikt als kapstok voor het verhaal dan dat het ook daadwerkelijk iets toevoegt. Zo kunnen de schrijvers het zich er op een aantal momenten erg makkelijker vanaf brengen(het einde, de appel->dood->zoen). Voor de rest is het eigenlijk een vrij normaal avontuurtje waarbij er niets bijzonders gebeurt. Daarbij heb je tijdens het kijken het gevoel dat de makers leentjebuur spelen bij andere films.
Zeven dwergen->ewoks
Witte hert -> Princess Mononoke
En natuurlijk die hele LOTR vibe die geïmiteerd wordt.

De casting is ook matig. Waar Theron in het begin geinig overkomt als een bitch, begint dit gaanderweg de film steeds meer te irriteren. Al dat geschreeuw werkt op een gegeven moment meer op de lachspieren dan dat het overtuigend overkomt.
Hetzelfde geldt ook voor Stewart als heldin. Waar ik haar 2 weken geleden nog heb mogen zien schitteren in On the Road is haar rol hier gewoon vervelend. Niet alleen Stewart is hier verantwoordelijk voor, maar ook de schrijvers. Die overwinningsspeech een kwartiertje voor het einde was echt tenenkrommend(het ijzer smelt van het zwaard blabla) en dan ook nog is dat geschreeuw van Stewart erbij Slappe lach gegarandeerd! Laat Stewart het maar wat meer bij ingetogen rollen houden, dit is totaal niet haar stijl!

Verder lopen Hemsworth en Claflin er maar wat ongeïnspireerd en doelloos bij. Ook dit valt weer deels te wijten aan de brakke dialogen die voor geen meter werken.
De dwergjes zijn grappig, maar die zogenaamde diepgang wanneer Gus(wie?) overlijdt is ook weer één van die zaken die totaal niet overkomen.

Snow White and the Huntsman gaat ten onder aan zwak schrijfwerk en acteerwerk, dat gewoon de hele film verpest. Inleven met de personages is lastig en uiteindelijk begint het gewoon allemaal te vervelen. Mooie sequenties in het donkere bos en het feeënbos redden de film en zorgen ervoor dat die veel te lange 2 uren nog mooie momenten heeft bevat.

Degelijk.

Vooral mooi in elkaar gezet. De film weet ook een aardige duistere sfeer aan te houden, al lag soms daar ook wel een beetje het probleem. Ik vond de film (voor wat het was) toch een beetje te serieus, misschien is gewichtig een beter woord.

Theron acteert bijv wel naar behoren, maar haar dialogen zijn te geforceerd "evil". En ook de scene waar Stewart een menigte moet opjutten werkt niet goed. Vond de acteurs zonder dialoog vaak veel beter dan wanneer ze hun dialogen brachten.

Visueel verzorgd, zeker de effecten. Vond de battle een stuk minder mooi gefilmd, gelukkig blijven die erg beperkt. Het middenstuk duurde verder ook iets te lang, ook verrassend om een replica van Mononoke Hime (het hert bij de boom in het meertje) te zien, kwam een beetje uit het niets, al is het geen verkeerde ode.

Als geheel wat te zwaarmoedig voor mij, waardoor het soms wat saai werd. Maar verder wel slick gebracht, in ieder geval een stuk leuker dan een één op één remake van het aloude verhaaltje.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Visueel komt het piekfijn over dankzij de fraaie landschappen, degelijke effecten, mooie actrices en professionele kostuums van Colleen Atwood. Bijgestaan door zwarte magie, bombastische geluiden en wanhopige humor van de dwergen zou het een meer dan geslaagde blockbuster moeten zijn. Ikzelf vond het niet zo fantastisch. Deze twee uur keken aardig weg maar het hele gebeuren was voorspelbaar en heeft eigenlijk niet veel nieuws te bieden. Overigens waren vrijwel alle gevechten en confrontaties teleurstellend in beeld gebracht.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Sneeuwwitje valt ten prooi aan mijn eigen enthousiasme.

De trailer van 'Snow White and the Huntsman' heeft bij mij de afgelopen maanden op repeat gestaan. Een domper dat vrijwel alle briljante shots en quotes uit die trailer de eindversie niet hebben gehaald. Daarnaast hoopte ik op een diepere uitwerking van het klassieke verhaal, in plaats van een andere vertelling ervan. De film kon niet aan mijn verwachtingen voldoen.

Het verhaal is in kale vorm een adaptatie van Disney's 'Snow White and the Seven Dwarfs' met een interpretatie van de voorgeschiedenis van het originele sprookje. Helaas weet deze versie het bekende verhaal nergens aan te vullen. En daar zit ook meteen de grootste kwaal. 'Snow White and the Huntsman' richt zich inderdaad meer op de relatie van Sneeuwwitje en de genadige jager en weet daar zelfs een leuk liefdesverhaal van te maken. Maar het teert te veel op de bekende epische Hollywood formule en niet zozeer op de mythologie van het verhaal.

Zo zijn er zwaardgevechten en stoere vechtbewegingen, standaard wendingen en flauwe bijpersonages (vergeet de helft van de dwergen, wat was het nut van dat hert en wat waarom bestaat het broertje van de koningin?). Tegelijkertijd zit er geen enkele logica achter de krachten van de koningin (dan steekt ze iemand neer met een dolk, dan zuigt ze het leven uit iemand en dan heeft ze per se een hart nodig). Ook is de driehoeksverhouding tussen de Prins, Sneeuwwitje en de Jager veel te vlak uitgewerkt. Wellicht dat dit in de sequel meer aan bod komt maar hier werd er half werk afgeleverd.

De film verdient zijn score zuiver en alleen vanwege de verbluffende special effects. Naast de vreemde fascinatie van de makers voor vloeistoffen zien het bos, de trol en de spiegel er fantastisch uit. De beesten zien er levensecht (is die verfilming van Bambi al in de maak?) uit en de film is een spektakel om naar te kijken. De art direction en special effects hebben fantastisch werk afgeleverd, soms zelfs voor maar een shot van twee secondes (zoals in het begin van de film).

Gek genoeg was Chris Hemsworth de verrassing van de film. Die gaf de Jager nog een beetje ziel en sympathie. Stewart bewees voor eens en altijd dat ze alleen zwoel kan kijken en dat haar acteergebreken niet aan Bella liggen. En Theron, die op papier gemaakt was voor deze rol, weet nergens echt krachtig over te komen. In mijn ogen zijn slechteriken, met The Evil Queen als voorbeeld, het beste als ze niet hoeven te schreeuwen om machtig over te komen. Theron wist helaas niet beter.

Ik hoopte, mede omdat het script en idee van een gemotiveerde student afkwam, dat 'Snow White And The Huntsman' een grauwere, maar eerbiedwaardige, hervertelling van Disney's meesterwerk was. Helaas weet het met een langere speelduur veel minder te vertellen en nog slechter ook. De knipogen naar die film waren leuk maar niet genoeg om het zwakke verhaal te verrijken. Hiermee is deze Sneeuwwitje vooral mooi om naar te kijken maar meer ook niet.

avatar van voskat

voskat

Ik ben zelf in het bos opgegroeid, dus ik heb al gauw een zwak voor sprookjesbossen (zowel de kwaadaardige als de blije groene versies).

Heel erg mooie plaatjes, maar het script was bar slecht. Aan de andere kant prima acteerwerk van de twee dames (vooral Theron).

Typisch pijnlijk geval van Hollywood dat je kan betoveren met oppervlakkige schoonheid, maar het qua diepgang al jaren moet afleggen tegen de televisie.

2,5 *

(Los van de film hebben we nog last gehad van een aantal enorm irritante medebezoeksters, die non-stop hardop met elkaar in gesprek waren. Uiteindelijk maar gewoon gezegd dat ze de bek moesten houden. Dat hielp.)

avatar van Parisa

Parisa

Het had ook LOTR 4 kunnen heten, deze film. Maar dat geeft niet.

Ik vond deze avonturenversie van Snow White erg fijn kijkbaar. De kerels hoeven zich niet te schamen om naar deze versie te gaan. Er wordt 10x meer geknokt dan gezoend. Verder heb ik ook voldoende LOTR kijk-mij-eens-door-mooie-landschappen-rennen/lopen gezien.

Maar dat geeft niet. De film krijgt van mij nog steeds 4*. Dat heeft hij te danken aan het verhaal wat eigenlijk nooit stil lag. Wat echt begon bij het begin van Sneeuwwitje, met mooie beelden. En al snel de introductie van Ravenna, Charlize dus, die ik als feministische heks erg goed vond vanwege de constante dreiging die ze neerzette. Het verhaal zette vervolgens ook wat plotveranderingen in die ook goed werkten. Bijvooorbeeld met de dronken versie van Aragorn, Eric (Hemsworth dus) die sneeuwwitje mocht beschermen. Het verboden bos was geheel in fantasy stijl. Ook de dwergen werden in fantasy stijl ingezet.

De muziek van Snow White and the Huntsman was bovengemiddeld mooi, vond ik. We hebben de credits tot aan de laatste animatie bekeken omdat we nog niet weg wilden.

Qua acteurs/actrices steelt Theron echt wel de show. Uiteraard heb je ook wel wat leuks te doen als boze heks, maar ze voegde ook wel echt wat toe.

Dat kan ik van Stewart niet echt zeggen. Ze deed wat ze moest doen, Heeft na Twilight 1 volgens mij weer wat nieuwe uitdrukkingen bijgeleerd, maar ze was het mooist en het leukst als ze gewoon stil was. Goede zet dat ze haar een leren broek hebben aangetrokken om door de film te lopen. Ik mag dat wel.

Verder sprong Spruell er uit als Finn. Deze beste man is in deze film hard op weg om de nieuwe Crispin Glover te worden.

Ook kwam Beith me zo bekend voor en dat bleek dus te kloppen. McShane ken ik uiteraard uit Pirates, Pillars of the earth, Case 39 enz. Ik kon er alleen even niet op komen.

Deze film is dus zeker gemaakt voor het grote doek. Door de mooie beelden, geluidseffecten en kostuums. Ik raad je dus aan om hem in de bios te zien.

avatar van marlous89

marlous89

Ik snap de hoge rating van deze film niet zo goed. Ja: het idee orgineel is en ja: de cast bestaat uit een paar top acteurs met een paar mooie kostuums. Maar ik heb de film na 3 kwartier toch echt uitgezet omdat ik hem dodelijk saai vond.

avatar van wwelover

wwelover

Aardige bioscoopfilm, en natuurlijk een interessante versie van Sneeuwwitje. Het zag er allemaal goed uit, het verhaal had misschien ietsje spannender gemogen maar je weet toch wel min of meer hoe het gaat lopen. De pluspunten zijn voor mij de dwergen, geniaal gecast. En Chris Hemsworth is erg goed als jager, net als Theron als koningin. De enige en meteen ook wel de belangrijkste die niet goed op haar plaats zat was Kristen Stewart. Enkel al om het feit dat ze qua schoonheid niet in de buurt komt van Theron, daarnaast trok ze zoals gewoon steeds dezelfde moeizame pruillip.

avatar van El ralpho

El ralpho

Hoe het wel moet?

Een aantal jaren geleden bezocht ik de bioscoop om Tim Burton's Alice in Wonderland te gaan bekijken. Hoewel het een Disney productie was, die gemakkelijk te braaf kon worden liet ik me leiden door het succesvolle werk van de regisseur en de rol van Johnny Depp die ook de Pirates films ongekend populair wist te maken. Helaas werd de film door mij verre van positief beoordeeld en was ik wel klaar met alternatieve vertellingen van sprookjes, totdat mijn oog de trailer van deze film zag..Hoewel het algemeen bekend is dat trailers een film behoorlijk kunnen verkleuren besloot ik het toch een kans te geven en zat ik zowaar nog met verwachtingen in de zaal ook.

Deze werden behoorlijk goed waargemaakt. De rol van Theron als evil queen Ravenna is net zo goed als dat hij in de media besproken wordt en het sprookje zelf is ook daadwerkelijk behoorlijk duister (in tegenstelling tot bovengenoemd voorbeeld). Stewart gooide nergens hoge ogen met haar acteerwerk maar kwam geloofwaardig genoeg over om de rol van Sneeuwwitje te dragen. Hemsworth was perfect gecast als jager en deze twee vulden elkaar gedurende de film dan ook mooi aan. Een sprookje blijft echter een sprookje dus ik kon er niet omheen dat ik me na verloop van tijd toch wat begon te irriteren. Zo vond ik de dwergen weinig sympathie opwekken en vanaf het moment dat deze welbekende zeven ingebracht werden vond ik de film ook een stuk minder worden. De presentatie van de dwergen, de tocht door het bos die vervolgens volgde, de elfjes die hier rondzweefden..het werd mij iets te zoetsappig allemaal.

Net toen ik de film begon op te geven keerde het tij gelukkig en werd er weer ruimte gemaakt voor de duistere kant. De invulling van de giftige rode appel vond hier een mooie twist en de strijd die vervolgens volgde om Ravenna om te werpen was van ongekend niveau met prachtige effecten. Het was hier op dit punt waar de film me weer compleet omver blies en liet zien hoe het ook kan. Zelfs de nodige romantiek werd goed ingebracht, met een twist die je als kijker niet zou verwachten. Mooi, en erg goed op zijn plaats in de film als geheel.

Hoe het wel moet heeft deze film door zijn matige middenstuk dus nog niet helemaal uit gedokterd, maar hij is in ieder geval een heel eind in de buurt gekomen.

avatar van Amboergonje

Amboergonje

Wat mij zo opvalt is dat iedereen alleen maar over acteerpresentaties heeft.

Heel jammer, want om een film te maken heb je meer nodig.

Ik vind het een geweldige film, het verhaal, de plek, de acteurs, de bewerkte beelden.

Er is zoveel meer dan de presentaties van kristen stewart, ja ze is niet geweldig maar toch heeft ze iets dat mensen wel naar haar willen kijken. Zij wekt tog de interesse op, want als mensen zegge dat ze slecht speelt kan dat ook een interesse wekken.

Maar goed, veel mensen houden niet van twilligt.

Voorheen zag je alleen maar harry potter en al die delen, lord of the rings met nog meer delen.

Ik hou niet van kinderen met stoverstokjes, maar een wolf tegen vampier zie je ook niet vaak.

And by the way, alsof robert pattinson een geweldige acteur is, en die heeft ook al meerdere films gemaakt.

Ik vind hem niet leuk om te zien in twiligt. Hij heeft ook zo'n gezicht alsof ie naar de wc moet.

Maar in de 2e deel dat hij een tijd uit beeld was, begon ik hem toch te missen. Want hij hoort in de film.

Net als snow white in de film hoort. Tuurlijk was charlize theron de mooiste.

Maar het ging om de schoonheid in je binnenste. En snow white was uitverkozen voor de mooiste schoonheid. Zonder haar is de wereld zwart. En in de zwarte wereld was stiefmoeder de mooiste.

Als het om schoonheid gaat was zij ook perfect.

Ik vond het vaag met de kusgebeuren, maar dan kan je er alleen maar om lachen: ow door 2 jongens gekust haha.

Maar god, ow die plek waar ze verfilmden was wonderbaarlijk mooi!

Ik zou graag willen weten waar dat was.

En de feeen bos vond ik ook geweldig bedacht, het voelde heel vredig.

Ik vind het leuk om naar kristen stewart te kijken, charlize theron is in elk film geweldig als actrice.

Dat ze samen speelde vond ik spannend om te zien.! Ik zou zeggen geef kristen een kans. Ze is nog jong, groeit, ze is er al qua geld, beroemdheid, maar ze komt er ook wel als beste actrice. En over 20 jaar kijken we erop terug, dat was zij!

avatar van thunderball

thunderball

Deze vorige week dinsdag gaan zien op een groot scherm te Antwerpen.

Eindelijk weer eens een grote release, die niet in 3-D was.

Leuk bedacht om dit eeuwe oude sprookje om te vormen in een spektakel anex fantasy blockbuster.

Erg geinig om te zien hoe ze de vele, bekende typische voorvallen en onderwerpen net iets anders brachten en ombuigden, zodat je het sprookje in de intentie wel intact houdt, maar er zo veel aan verandert, dat het toch eigenlijk een ander soort van film/verhaal wordt. Dit kon ik wel waarderen.

Stewart doet het erg leuk in de hoofdrol en ziet er ook wel uit als de Sneeuwitje zoals ik mij dat voorstelde, maar het is Theron die de show steelt als de boze stiefmoeder/heks.

Wat is het toch een mooie vrouw en wat past ze goed in deze rol, want ijskoningin is toch wel haar handelsmerk onderhand aan het worden.

Vind het vreemd dat kennelijk zoveel mensen Stewart in deze film slecht vinden, ik heb daar niks van gemerkt, nouja op 1 scene na:

die speach voor de grote veldslag, om iedereen mee te krijgen, was bar en bar slecht.

Sowieso het feit dat ze tot dan toe in drie kwart van de film niet meer dan een toch min of meer weerloze jonge dame was geweest en nu een eens was veranderd in een strijdvaardig iemand, die zelfs voorop ging in het gevecht, kwam bij mij niet geheel geloofwaardig over.

Hemsworth daar en tegen was weer de gehele film enorm slecht, die gast kan echt niet acteren (zie ook oa The Avengers). Ook werkte het voor mij niet dat zowel hij als Sam Caflin als William allebei om Snow White's avances "bedelden". Dat was eigenlijk 1 held te veel voor dit verhaal en dat werkte dus feitelijk niet.

De SFX waren over het algemeen goed, hoewel ik de spiegel van de boze koningin te veel uit de computer vond komen. Waarom niet gewoon een spiegel met een geheimzinnig gezicht er in ipv dit soort van Terminator2 morfen gedoe?!

Conclusie: een erg vermakelijke variant op het wel bekende sprookje, met twee mooie vrouwen in de hoofdrol.

Een dikke acht, ofwel vier sterren.

avatar van timburton

timburton

Tot mijn verbazing was het Kristen Stewart die de grootste troost bleek te zijn in Snow White and the Huntsman. Een actrice die ik zwaar had onderschat voorheen. Het verhaal zat goed in elkaar, dat zeker. Origineel hoe ze aan de ene kant dichterbij het oorspronkelijke verhaal liggen, dan menig ander verfilming op het sprookje van Sneeuwwitje, aan de andere kant voegde Rupert Sanders ook nieuwe originele elementen toe aan het verhaal. Maar dat kan allemaal wel zo zijn; welk doel de regisseur had met deze film blijft voor mij mysterieus. Geen boodschap, geen verwijzingen, geen experimenten, niets. Het leek wel alsof het idee was "Laten Sneeuwwitje origineel verfilmen" en dat het daar bij bleef. Met wat voor gevoel kwam ik uit de zaal? Geen idee. Met niets, geloof ik. Niets.

avatar van Montorsi

Montorsi

Zoals verwacht een beetje een -te- tienerfilmpje.

Qua fantasywereld pakt het aanvankelijk niet al te boeiend en origineel uit, met kastelen, zwaarden, veldslagen etc, de goeie prinses op een wit- en de woeste slechte rijders op een zwart paard, het hielp allemaal niet echt. Ook weer hetzelfde liedje qua accenten, gek genoeg spreken in Amerikaanse films met een fantasy/oudheid tintje iedereen met een archaisch 'Brits' accent, zo ook hier weer.
Verrassend genoeg werd er in dat elfenbos juist wel weer creatief uitgepakt. Was allemaal een beetje té CGI-wise, dieren zagen er niet al te realistisch uit, maar die onderlinge reacties tussen flora en fauna en de overgang was wel goed gedaan.

Visueel verder nog best redelijk, zat nog vrij leuk camerawerk in met wat out-of-focus wat wel aardig werkte bijvoorbeeld. Soundtrack was heel erg cliché, zelfs voor zo'n film.

Wel het hoogtepunt van de film weliswaar, want voor de rest is het een nogal langdradig verhaal. Vond dat er wel érg lang uitgetrokken werd om eindelijk bij die opstandelingen te komen. Verder wat plichtmatige cheesy-scenes, zoals de kus en de Braveheart-speech. De gevechten en veldslagen waren vrij saai, zeker gezien het feit dat je met een stel dwergen best wat creatieve dingen kan bedenken werd er wel erg weinig gedaan.

Qua personages was het ook niet al te veel. Met name de vreselijke overacting van Theron en haar broer vielen op, maar ook Hemsworth was niet best. Stewart zelf viel dan nog zeker mee, heeft wel de juiste uitstraling voor het personage. De rest was allemaal nogal kleurloos, inclusief de dwergen.

Uiteindelijk een kijkbaar maar te langgerekt filmpje, niet creatief genoeg en te standaard. Ondanks enkele lichtpuntjes niet erg goed. 2*

avatar van Gothica

Gothica

Soms zie je een film, en die is gewoon gigantisch perfect. Enigzins sceptisch ging ik naar de bioscoop voor deze, maar vanaf moment 1 was ik helemaal tevreden aan het kijken. Kort samengevat:

- Acteerwerk: 10

- Kostuums: 10

- Special effects: 10

- Creativiteit: 10

- Omgevingen: 10

- Muziek: 10+

- Verhaal: 9

De film duurt qua tijd behoorlijk lang, maar ik heb me nergens zitten te vervelen. De tijd vloog voorbij! Waar het verhaal soms net iétsje minder is, zorgt de muziek voor de compensatie daarvan. Als je de boel zo weet te organiseren, ben je goed bezig. Deze film is een meesterwerk!

avatar van nakada

nakada

Aangenaam verrast. Deze volgende film in wat een nieuw genre lijkt : sprookjes voor volwassenen. Het ziet er allemaal verzorgd uit en in het (sprookjes)extreme getrokken. Het prachtige pittoreske dorpje dat veranderd in een smerig onveilig donker hol na de machtswisseling bijvoorbeeld. Of het verschil in het donkere woud ten opzichte van het feeenbos : in een 'gewone' film goed voor fronsende wenkbrauwen, hier in deze sprookjesfilm past het wel.

De negatieve commentaren over Stewart begrijp ik niet zo goed. Natuurlijk heeft ze zo haar eigen mimiek, toch vond ik ze op de juiste momenten erg overtuigend overkomen. Verder Theron natuurlijk, een van mijn persoonlijke favorieten, doet het ook weer uitstekend.

Al met al een leuke fantasie film en daar doe je mij altijd een plezier mee. 3.5* met een goede kans op meer.

Als negatieve kanttekening : wanneer gaan we man tot man gevechten weer gewoon van een afstandje filmen, zodat je ziet wat er gebeurd, in plaats van die camera midden in het gevecht met als resultaat onoverzichtelijke rondzwiepende zwaarden en ledematen.

avatar van Romana

Romana

Was een beetje met een bang hart naar deze film gaan kijken. Had er niet echt een goed oog in, ging het niet te cliché zijn, niet teveel 'kids-achtig',...

Heb me uiteindelijk goed vermaakt. 't Is een ontspannend filmpje, waar je niet echt heel hard bij moet nadenken, en ik vind het ook wel best goed geacteerd.

Aangenaam verrast!

avatar van Number23

Number23

Ik had niet echt gedacht dat deze versie van het klassieke sprookje mij zo zou aanspreken. Had al tijdens het kijken snel in de gaten dat tie zou gaan bevallen, maar de film kreeg meerdere impulsen door wat leuke dingen.

De uitwerking van het donkere woud beviel me goed. Hallucinerende stoffen waardoor het net lijkt alsof het bos vol zit met enge beesten, geesten en levende bomen. Ook de trol vond ik prachtig gedaan, die mocht wel een keertje terugkomen.

De dwergen komen ook op fantastische manier het verhaal binnen, ik was bijna vergeten dat ze nog moesten komen. Daarnaast zijn de acteurs die ze vertolken stuk voor stuk goed. Ian McShane, Ray Winstone, Toby Jones, Nick Frost, Eddie Marsan en Bob Hoskins, om maar een paar te noemen.

Acteerwerk is sowieso prima met Stewart wellicht als zwakste schakel, maar voldoende als titelheldin. Theron is bij vlagen indrukwekkend en Hemsworth is met zijn accent een goede Huntsman.

Verhaallijn tussen Ravenna en haar broer Finn ook een prima toevoeging, het paradijs is prachtig gedaan, veel pluspunten die mij bij deze uitstekende beoordeling brengen.

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

Het bekende sprookje is verfilmd in een verhaal dat zich nu richt op volwassenen. Naar mijn idee is dit goed uitgepakt. Charlize Theron acteert hier weer geweldig.

Prachtige beelden en goed uitgewerkte gevechten!

avatar van davey

davey

Sijmen de Geus schreef:

Hmmm merk wel dat ik de mening van velen niet deel...

vond van de 2u film dat er 1,5u tijd gerekt werd en er veel ste weinig gebeurde...

Daarnaast vond ik de overgang van klein zachtaardig schattig meisje, naar oorlogsaanvoerster te groot en niet geloofwaardig gespeeld...

ik had misschien wel te hoge verwachtingen...

Ik sluit me volledig bij je aan , ik heb Charlize Theron wel beter gezien dit was echt onder haar maat plus de rol vondt ik echt niet passend bij haar.

avatar van John Milton

John Milton

Twijfel tussen een 5 en een 6, denk dat ik dan toch naar boven afrond vanwege de mooie cinematografie, locaties en het casten van Ian McShane. Charlize Theron is niet de minste actrice maar overacteerde hier behoorlijk en ook Kristen Stewart was niet goed, maar dat zal de meesten minder verbazen. James Newton Howard heeft ook wel eens mooiere filmmuziek geschreven al was deze op zich best aardig. De Special effects waren goed, maar niet in staat om het rammelende scenario te verbloemen. Uiteindelijk wist Snow White mij niet te grijpen. Zonde.

avatar van mikeypsp

mikeypsp

wat een heerlijke film! Natuurlijk is het behoorlijk gejat van "de lord of the rings" maar beter goed gejat dan slecht bedacht luidt het spreekwoord niet voor niets.

Af en toe tipt het het niveau van de naar mijn mening beste films ooit zelfs even aan. Idd de vormgeving, locaties en stijl zijn prachtig. verhaal doet misschien wat onder van lord of the rings, een klein beetje dan.

Heb zitten twijfelen tussen 4,5 en 5 sterren. Het zijn er met pijn in mijn hart 4,5 geworden. Op naar "de hobbit" van Peter Jackson in december. Als die nog beter wordt ben ik heel enthousiast! Maar tot op heden is dit wat mij betereft de beste film van het jaar!

avatar van Elineloves

Elineloves

Iedereen die mij een beetje 'kent' hier op de site weet dat ik een zware antipathie voel voor madam Stewart. Ik mag haar niet. Haar uitstraling geeft me jeuk. Dat is een van de redenen waarom ik SWATH heb geskipped in de bioscoop, want op groot doek leek het me nog ondraaglijker. (Ja, ik heb de laatste Twilight in de cinema gezien dus ik weet waar ik over praat).

Waar ik wél erg naar uitkeek waren de rollen van Chris Hemsworth en Charlize Theron, en zij stellen gelukkig niet teleur. (Al moet Chris oppassen dat hij met zijn monotoon stemgeluid niet telkens op de automatische piloot schiet.) Maar wat zijn ze toch knap. Kan ook moeilijk anders als je naast Kristen staat, maar enfin. En wat is McShane toch leuk! Ik wil ook een dwerg.

Het verhaal an sich was best te doen, al heb ik de film tijdens de eerste kijkbeurt na 40 minuten afgezet omdat ik moe was en niet de behoefte voelde om verder te kijken. Ik zat er nog niet echt in, er was te weinig gebeurd om mij betrokken te maken. En dat kapsel van broederlief telkens in beeld maakte het er ook niet beter op...

Vanochtend heb ik 'm wel direct weer aangezet om verder te kijken, en gelukkig kwam er toen wat meer vaart in, toen the Huntsman eindelijk in the picture was. (Well hello cutie. ) De overacting stoorde me persoonlijk niet echt, dat vond ik er wel bijpassen. De film duurt, naar mijn mening, wel te lang. Op veel momenten is het té langdradig waardoor het zich behoorlijk voortsleept.

De belangrijkste oorzaak voor mij is dan het gebrek aan medeleven/binding met Snowwhite. Ik was uiteraard één van die mensen die hoopte op een leuke twist, dat ze opgegeten zou worden door kraaien ofzo, maar helaas. Het werkt gewoon minder goed wanneer je het hoofdpersonage, waar de hele film om draait, niet kan uitstaan. Wanneer ze haar zinnen zonder ook maar enig gevoel en overtuigingskracht opdreunt, is het nog net een gradatie erger.

Toch viel er nog best wat te genieten hoor. De dwergen. Hemsworth. Het visuele aspect van de film, dat er mooi uitziet. Op momenten riep het inderdaad een soort 'Lord of the Rings' sfeer bij me op, en dat is natuurlijk héérlijk.

Tja. Veel minnetjes, een aantal plusjes. Ik vraag me af of de film beter zou zijn geweest met een andere Snowwhite, ik neig naar 'Ja'. Ik had liever een type a la Emily Browning in deze rol gezien, maar helaas heb ik het niet voor het zeggen. (Volgende keer moeten ze me even bellen voordat ze gaan casten, voor goed advies.)

avatar van Thorongil

Thorongil

Tegenwoordig is het hot in Hollywood om films met feministische ondertoon uit te brengen. De tijd van damsels in distress is gedaan en het moeten allemaal Jeanne d'Arcs zijn.

Deze film ziet er goed uit qua special effects en locaties. Maar hoeveel geld ze er ook tegen aan gegooid hebben, het straalt gewoon pure middelmatigheid en onoriginaliteit uit. Getuige de casting van Kristen Stewart om er voor te zorgen dat tienermeisjes en masse de bioscoopstoeltjes bezetten. De films doet ook vaak herinneren aan recente films als Robin Hood en The Chronicles Of Narnia: Prince Caspian. Kortom dit soort film is al eerder en beter gemaakt.

avatar van infamous

infamous

Had veel van de film verwacht maar helaas viel hij me nogal tegen. Zeker het 1ste uur is het een lange zit en gebeurt er weinig spectaculairs.

Ook slaagde de film er niet in om mij er in mee te sleuren.

wel vind ik Chris Hemsworth een topper in wording en Charlize theron was ook prima als takkewijf.

Kristin steward vind ik vaak emotie loos in haar films en haar dwaze blik geeft me ook geen warm gevoel. Ook kan ik haar niet los zien van de Twilight-saga.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Het eerste half uur van deze film is echt genieten geblazen en ik dacht met een regelrechte topper te maken te hebben. Helaas kakt de film dan enorm in en eindigt het met een einde die iedereen geschreven zou kunnen hebben. Jammer, want het begin was echt hoopvol!

De sfeer is wel aanwezig, dat moet gezegd worden. Geweldige sprookjesachtige landschappen passeren de revue, visueel is de film erg sterk. Ook komen er wat elementen van het echte sprookje Sneeuwwitje voorbij, zij het in een ander jasje gestoken. Sowieso heeft deze film niet veel met het origineel van doen, de film is soms echt enorm donker en duister en kent weinig tijd voor snoesterijtjes en zoetsappigheden.

Wie Kristen Stewart heeft gecast voor de rol van Sneeuwwitje mag zichzelf ook wel eens nakijken. Wat een suffe actrice zeg, het is wel een enorme bleekscheet, misschien dat ze daarom de hoofdrol mag invullen, maar haar acteerwerk is van een bedroevend niveau.

Ook Chris Hemsworth blijkt, hoe vaker we hem zien, weinig variatie in z'n acteerwerk te stoppen.

Die stoere blik en die stem kennen we onderhand wel een keer.

Charlize Theron komt er nog het beste vanaf, alhoewel ze geregeld over de top gaat met haar rol als Ravenna.

Een kleine voldoende kan er wel mee af. Visueel een erg sterke film, het verhaal kent z'n hoogte- en dieptepunten en het acteerwerk is zwak tot matig.

Had er eerlijk gezegd meer van verwacht, maar ben toch content met het feit dat ik deze film heb mogen zien.

avatar van timbo_

timbo_

Het uitstekende eerste half uur deed het beste vermoeden voor deze moderne en donkere bewerking van het aloude sprookje. Het sfeervolle begin krijgt echter geen gevolg. Snow White and the Huntsman verzandt al snel in een standaard filmpje dat zich bij vlagen verliest in de fantasy elementen en waarin de beperkingen van actrice Kristen Stewart (sowieso onbegrijpelijk dat de de spiegel haar verkiest boven de veel mooiere boze heks Charlize Theron) in het tweede deel pijnlijk zichtbaar worden.