• 9.377.510 stemmen

Snow White and the Huntsman (2012)

Avontuur / Drama | 127 minuten / 132 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Drama

Speelduur: 127 minuten / 132 minuten (extended version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Japan

Geregisseerd door: Rupert Sanders

Met onder meer: Kristen Stewart, Chris Hemsworth en Charlize Theron

Releasedatum: 7 juni 2012

Plot Snow White and the Huntsman

"The Fairytale is Over"

Snow White and the Huntsman hervormt het klassieke sprookje door meer achtergrondverhaal te geven aan Eric (Chris Hemsworth), de jager die door Ravenna wordt ingehuurd om Sneeuwwitje (Kristen Stewart) te vermoorden. Uiteindelijk weigert hij dit door te zetten en besluit hij haar mentor te worden.

avatar van miss_efron

miss_efron

Ik ben zo goed als opgegroeid met sneuwwitje.Vond dat altijd een leuke animatiefilm.

Met 3 hele goede acteurs als hoofdrol was ik benieuwd wat het ging leveren.

Ik was al geboeid vanaf het begin en het werd alleen maar beter.De uitwerking was in één woord top!Ik heb zelden zo een film gezien.Het elfen bos,het bad waarin de boze stiefmoeder baadde.Het verhaal leek sterk op het originele,maar natuurlijk zijn er altijd verschillen.De spiegel van de koningin was er misschien over maar voor de rest een zeer goede film.

Uitwerking,verhaal,acteurs.Indrukwekkend!

avatar van timburton

timburton

Tot mijn verbazing was het Kristen Stewart die de grootste troost bleek te zijn in Snow White and the Huntsman. Een actrice die ik zwaar had onderschat voorheen. Het verhaal zat goed in elkaar, dat zeker. Origineel hoe ze aan de ene kant dichterbij het oorspronkelijke verhaal liggen, dan menig ander verfilming op het sprookje van Sneeuwwitje, aan de andere kant voegde Rupert Sanders ook nieuwe originele elementen toe aan het verhaal. Maar dat kan allemaal wel zo zijn; welk doel de regisseur had met deze film blijft voor mij mysterieus. Geen boodschap, geen verwijzingen, geen experimenten, niets. Het leek wel alsof het idee was "Laten Sneeuwwitje origineel verfilmen" en dat het daar bij bleef. Met wat voor gevoel kwam ik uit de zaal? Geen idee. Met niets, geloof ik. Niets.

avatar van richette

richette

ik ben vanavond voor de tweede keer naar deze film geweest en ik vind het echt een geweldige film.persoonlijk vind ik kristen stewart wel erg goed acteren en ook in deze film zet ze een goede rol neer.charlize overacteerd wel maar dat theatrale past hier ook wel weer goed vind ik.verder schitterende special effects en toch ook een tof verhaal.De fil is uiteraard niet voor iedereen(welke film wel?) maar liefhebbers van dit genre maken geen foute beslissing om hier naartoe te gaan

avatar van Montorsi

Montorsi

Zoals verwacht een beetje een -te- tienerfilmpje.

Qua fantasywereld pakt het aanvankelijk niet al te boeiend en origineel uit, met kastelen, zwaarden, veldslagen etc, de goeie prinses op een wit- en de woeste slechte rijders op een zwart paard, het hielp allemaal niet echt. Ook weer hetzelfde liedje qua accenten, gek genoeg spreken in Amerikaanse films met een fantasy/oudheid tintje iedereen met een archaisch 'Brits' accent, zo ook hier weer.
Verrassend genoeg werd er in dat elfenbos juist wel weer creatief uitgepakt. Was allemaal een beetje té CGI-wise, dieren zagen er niet al te realistisch uit, maar die onderlinge reacties tussen flora en fauna en de overgang was wel goed gedaan.

Visueel verder nog best redelijk, zat nog vrij leuk camerawerk in met wat out-of-focus wat wel aardig werkte bijvoorbeeld. Soundtrack was heel erg cliché, zelfs voor zo'n film.

Wel het hoogtepunt van de film weliswaar, want voor de rest is het een nogal langdradig verhaal. Vond dat er wel érg lang uitgetrokken werd om eindelijk bij die opstandelingen te komen. Verder wat plichtmatige cheesy-scenes, zoals de kus en de Braveheart-speech. De gevechten en veldslagen waren vrij saai, zeker gezien het feit dat je met een stel dwergen best wat creatieve dingen kan bedenken werd er wel erg weinig gedaan.

Qua personages was het ook niet al te veel. Met name de vreselijke overacting van Theron en haar broer vielen op, maar ook Hemsworth was niet best. Stewart zelf viel dan nog zeker mee, heeft wel de juiste uitstraling voor het personage. De rest was allemaal nogal kleurloos, inclusief de dwergen.

Uiteindelijk een kijkbaar maar te langgerekt filmpje, niet creatief genoeg en te standaard. Ondanks enkele lichtpuntjes niet erg goed. 2*

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Echt genoten van deze film van begin tot einde! Dit is ook wel mijn favoriet genre films, fantasy/sprookjes. Heerlijk lekker wegdromen.

Mooie special effects en prachtig acteerwerk van Charlize, maar het is dan ook een geweldige rol om te spelen lijkt me, met die mooie kostuums!
Stewart deed ook goed haar best.

De elementen van het originele verhaal van Sneeuwwitje zaten er ook goed in verwerkt. En de elfenwereld met de sprookjesachtig atmosfeer vind ik prachtig alsmede het donkere bos, zo dromerig en sprookjesachtig

Enige minpunt vond de 'romance' tussen de Huntsman en Snowwhite. Dat stukje blijft voor mij wat achter en zeker ook op het einde miste ik een afwerking in dat stukje verhaal.

Ik hoop op meer van dit soort films Gewoon genieten!

avatar van Gothica

Gothica

Soms zie je een film, en die is gewoon gigantisch perfect. Enigzins sceptisch ging ik naar de bioscoop voor deze, maar vanaf moment 1 was ik helemaal tevreden aan het kijken. Kort samengevat:

- Acteerwerk: 10

- Kostuums: 10

- Special effects: 10

- Creativiteit: 10

- Omgevingen: 10

- Muziek: 10+

- Verhaal: 9

De film duurt qua tijd behoorlijk lang, maar ik heb me nergens zitten te vervelen. De tijd vloog voorbij! Waar het verhaal soms net iétsje minder is, zorgt de muziek voor de compensatie daarvan. Als je de boel zo weet te organiseren, ben je goed bezig. Deze film is een meesterwerk!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Verassend leuke film.

Had een slappe film verwacht die geforceerd aan het sprookje hing, maar gelukkig bleek dat niet het geval.

Het is een lekker vlot middeleeuws avontuur/fantasie film met een goed verhaal en een prima cast.

De film bevat de nodige bloederige scenes (al zij het niet overdreven) waardoor het een beetje een onduidelijke doelgroep heeft. Dergelijke films snijden zichzelf vaak in de vinger qua uiteindelijke omzet.

Maar goed, als je voorbij gaat aan het gegeven dat het om sneeuwwitje gaat, zul je een uitstekende film zien waarbij weinig valt aan te merken.

Minpuntje zou je de slotfase kunnen noemen, die wat meer gehaast en afgeraffeld overkomt als de rest.

Dat kost de film ook net een 4*

avatar van nakada

nakada

Aangenaam verrast. Deze volgende film in wat een nieuw genre lijkt : sprookjes voor volwassenen. Het ziet er allemaal verzorgd uit en in het (sprookjes)extreme getrokken. Het prachtige pittoreske dorpje dat veranderd in een smerig onveilig donker hol na de machtswisseling bijvoorbeeld. Of het verschil in het donkere woud ten opzichte van het feeenbos : in een 'gewone' film goed voor fronsende wenkbrauwen, hier in deze sprookjesfilm past het wel.

De negatieve commentaren over Stewart begrijp ik niet zo goed. Natuurlijk heeft ze zo haar eigen mimiek, toch vond ik ze op de juiste momenten erg overtuigend overkomen. Verder Theron natuurlijk, een van mijn persoonlijke favorieten, doet het ook weer uitstekend.

Al met al een leuke fantasie film en daar doe je mij altijd een plezier mee. 3.5* met een goede kans op meer.

Als negatieve kanttekening : wanneer gaan we man tot man gevechten weer gewoon van een afstandje filmen, zodat je ziet wat er gebeurd, in plaats van die camera midden in het gevecht met als resultaat onoverzichtelijke rondzwiepende zwaarden en ledematen.

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond het een vermakelijke film. Goed acteerwerk. Leuk verhaal. Ik vond Charlize Theron en haar broer een beetje overdreven. Had minder gemogen, maar wat blijft ze mooi. Kristen en Chris spelen uitstekend. Overtuigend. Leuke film om een keer te kijken

avatar van The Beast

The Beast

Een goeie film, ik kom net terug van de bios en ik vind het een leuke vermakelijke film, wat alleen wel heel jammer was is dat er 2 van die vervelende kinderen naast me zaten die heel de tijd door de film heen zaten te kleppen, daardoor kon ik me niet 100% op de film concentreren wat heel jammer was, wel iets van gezegt natuurlijk, maar het was een vermakelijke film.

Het acteur werk vond ik ook goed, Charlize Theron zette een sterk overtuigende rol neer, ik had heel wat minder verwacht van Kristen Steward(zeker na het tweede deel van Twilight, daar ergerde ik me vreselijk aan haar.)
Toch liet ze het tegendeel zien in deze film, ze deed het goed.
Ik had ook veel van Chris Hemsworth verwacht na zijn goede acteur werk in Thor en The Avengers, ook hij deed het goed.

Special effects zagen er prachtig uit, omgeving ook, toch vond ik het einde maar raar, Eric kust haar wakker, loopt weg, en ze wordt wakker, maar op het einde toen ze tot koningin werd gekroond, kijken ze elkaar even aan en het verhaal is afgelopen, had wel wat beter gedaan kunnen worden.

Door het rare einde en die vervelende kinderen die naast me zaten geef ik het een 3, toch niet teleurgesteld, was een leuke film.

avatar van Reinbo

Mooi fantasievolle hervertelling van het sprookje, een prachtige ode aan (de schoonheid van) de vrouw. Kon het erg waarderen deze Burtonesque film.

Dikke 4*

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Ben de film voor een 2e maal gaan kijken, bleef even goed! Charlize Theron was helemaal geweldig als de evil queen, maar Kristen Stewart steelt de show! Ze was op haar best toen ze haar speech gaf net voor het grote gevecht. Wat kan ze toch goed acteren

Visual effects zijn ook prachtig, net zoals het verhaal. Maar nogmaals, Kristen steelt de show

avatar van Thorongil

Thorongil

Kan iemand mij uitleggen waarom er een sequel gemaakt ga worden. Is de Koningin dan niet dood na de eerste film en Sneeuwwitje gelukkig samen met haar prins?
Begin september eens zien op blu ray.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

ik vond deze film in 1 woord: prachtig, deze film heeft een veel te laag gemiddelde

ik vond het iets weg hebben van Harry Potter, dat magische gevoel en ik vond het verder prima acteerwerk dit was de perfecte film voor een zaterdagavond in Amsterdam (ik woon er niet hoor)

5.0*!

avatar van Romana

Romana

Was een beetje met een bang hart naar deze film gaan kijken. Had er niet echt een goed oog in, ging het niet te cliché zijn, niet teveel 'kids-achtig',...

Heb me uiteindelijk goed vermaakt. 't Is een ontspannend filmpje, waar je niet echt heel hard bij moet nadenken, en ik vind het ook wel best goed geacteerd.

Aangenaam verrast!

avatar van Mirob1

Mirob1

Had totaal geen idee wat ik van deze film zou moeten verwachten, maar is me niet tegengevallen. Leuk verhaal met prachtige filmlocaties, sneeuwwitje op hele leuke manier opnieuw opgezet. Goede gevechten, origineel verhaal. Enige nadeel aan de film vond ik toch de keuze voor Kristen Stewart, de meest overgewaardeerde actrice die er is.

avatar van SENGOK

SENGOK

Prachtige én gruwelijke sprookje.

avatar van disneystore

disneystore

Na een paar positieve reacties en meningen ben ik toch maar eens even naar de bioscoop getrokken, en eerlijk gezegd kom ik ietwat teleurgesteld terug.
Erg slecht was het niet echt, visueel was het dan ook een pareltje. Vooral in het elfenbos. Wat ik dan niet snap is, dat altijd als er iets rustgevend en mooi aan de gang is in deze film, dit abrupt verstoord moet worden. Precies alsof de film zich verliest in z'n drukte en geen tijd neemt om even ergens bij stil te staan. Het bedraagt zoals al verwacht de typische elementen en mag hierbij in het rijtje bij Narnia, The Golden Compass, Alice in Wonderland, en bij vlagen deed het me ook denken aan The Brothers Grimm. Het was wel allemaal wat duisterder dan Alice in Wonderland.
Dat Kristen Stewart zoveel negatieve reactie's krijgt, en vooral na haar affaire met de regisseur, vindt ik wat overdreven. Ze heeft voor mij wel bewezen dat ze meer is dan alleen het meisje van Twilight. In Adventureland, Into The Wild en ook zelfs in deze film en Twilight acteert ze best fijn. Dat haar gezicht weinig emotie uitstraalt is denk ik gewoon haar manier van acteren, en het past gewoon telkens bij haar karakter. Ik heb weinig problemen met haar en zeker niet met haar prestaties in deze film, al was die speech voor de oorlog enorm belachelijk.
Toch was écht diepgang ver zoek in deze film en waren de karakters niet al te sterk. Vond 't wel grappig dat Regi Penxten een rol wist te strikken in deze Hollywood blockbuster, zie je niet veel Vlamingen doen.
Ach, Snow White and the Huntsmen is wel leuk tijd verdrijf, maar meer moet je hier echt niet in zoeken. Had eigenlijk het gevoel dat ik deze film al eerder had bekeken, de hoge score komt dan eigenlijk vooral voor de mooie effecten en dan heb ik het vooral over de trol, de paddenstoel hallucinatie effecten en het elfenbos.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Sneeuwwitje is nog steeds een fascinerend sprookje. Een real life vertolking leek me dus wel de moeite. De film is vrij trouw aan het sprookje met natuurlijk ook een heleboel nieuwe personages en toevoegingen. Maar het duistere bos en de hoofdpersonages uit de Disney film zijn allemaal aanwezig (trouwens ook de schildpad duikt even op).

De film is visueel prachtig, al duurt hij te lang. Het tweede deel van de film is zelfs een beetje saai. Charlize Theron speelt de rol van evil koningin geweldig. Op het lijf geschreven. Mijn bedenkingen gaan vooral uit naar Kirsten Stewart. FIjn om haar eens buiten Twiligt te zien, maar ze had niet de charme om Sneeuwwitje te spelen. Sneeuwwitje moest meer frailer en prinses- achtig zijn. Zachter van karakter en vredelievender. Een miscast!

Voor de rest niet veel op aan te merken.

avatar van Number23

Number23

Ik had niet echt gedacht dat deze versie van het klassieke sprookje mij zo zou aanspreken. Had al tijdens het kijken snel in de gaten dat tie zou gaan bevallen, maar de film kreeg meerdere impulsen door wat leuke dingen.

De uitwerking van het donkere woud beviel me goed. Hallucinerende stoffen waardoor het net lijkt alsof het bos vol zit met enge beesten, geesten en levende bomen. Ook de trol vond ik prachtig gedaan, die mocht wel een keertje terugkomen.

De dwergen komen ook op fantastische manier het verhaal binnen, ik was bijna vergeten dat ze nog moesten komen. Daarnaast zijn de acteurs die ze vertolken stuk voor stuk goed. Ian McShane, Ray Winstone, Toby Jones, Nick Frost, Eddie Marsan en Bob Hoskins, om maar een paar te noemen.

Acteerwerk is sowieso prima met Stewart wellicht als zwakste schakel, maar voldoende als titelheldin. Theron is bij vlagen indrukwekkend en Hemsworth is met zijn accent een goede Huntsman.

Verhaallijn tussen Ravenna en haar broer Finn ook een prima toevoeging, het paradijs is prachtig gedaan, veel pluspunten die mij bij deze uitstekende beoordeling brengen.

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

Het bekende sprookje is verfilmd in een verhaal dat zich nu richt op volwassenen. Naar mijn idee is dit goed uitgepakt. Charlize Theron acteert hier weer geweldig.

Prachtige beelden en goed uitgewerkte gevechten!

avatar van adil12345

adil12345

Helemaal mee eens kerel, je haalt me de woorden uit mijn mond !

=========== =============== ================ ================= =============

@Melkor

Wat heb ik spijt dat ik deze film gezien heb. De trailer vond ik beter dan de film zelf.

De helft slaat echt op geen enkele ruk en het acteerwerk (van vooral Sneewwitje zelf) is bij vlagen echt ondermaats. Ze proberen precies om er een ongelooflijk epos met intrigerend achtergrondverhaal van te maken maar slaan de bal helemaal mis. In plaats hiervan kreeg ik een halfafgewerkt, zwak verhaal te zien waarbij vooral de CGI alles moest redden.

En wat ik ook ongelooflijk ontgoochelend vond was dat "het hele koninkrijk in opstand kwam... Om dan uiteindelijk met een kleine 100 paarden een kasteel te bestormen. Wauw. Indrukwekkend zeg. Niet dus.

Vrij boos dat mijn vriendin me hieraan geld heeft laten uitgeven.

avatar van Timba69

Timba69

adil12345 schreef:

Helemaal mee eens kerel, je haalt me de woorden uit mijn mond !

Heb je ook nog een eigen mening? Ik zie dat je stemgedrag wel erg zwart wit is. 0,5 of 5, daartussen zit niet veel... En zelfs al stemmen op een film waar je alleen de trailer van gezien hebt (bourne legacy). Stem/schrijf dan niets.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Timba69 schreef:

Inderdaad. Je mag vinden wat je wil van deze film, maar 0,5* is heel erg overdreven. De CGI zag er strak uit, het verhaal was ook zo slecht nog niet en Charlize Therone zette een waanzinnige rol neer. Kirsten Stewart verbaasde me met een redelijke rol doe ze neerzetten. Ok, het was misschien wat emotieloos, maar zo slecht was het ook niet. En een stem op een trailer (Bourne Legacy) uitbrengen is al helemaal belachelijk.

avatar van eppy

eppy

;euk filmpje Theron komt erg goed aan de bak en zet een van de beste boze stiefmoeders neer sinds Disney dit deed in de jaren dertig..

avatar van skipy05

skipy05

Erg goede film. Maar toch met zo een budget had hij beter gekund.

Deze film is ook veel beter dan Mirror Mirror

Verhaal is erg goed. Af en toe paar rare stukken in.

Charlize Theron zette wel een sterke rol neer als evil queen.

Kristen Stewart Vond ik ook goed spelen zoals ze anders doet. Maar toch vind ik haar niet echt passen als Snow White.

De film was heel mooi uitgewerkt en de muziek vond ik ook heem goed passen in de film.

Hmmm merk wel dat ik de mening van velen niet deel...

vond van de 2u film dat er 1,5u tijd gerekt werd en er veel ste weinig gebeurde...

Daarnaast vond ik de overgang van klein zachtaardig schattig meisje, naar oorlogsaanvoerster te groot en niet geloofwaardig gespeeld...

ik had misschien wel te hoge verwachtingen...

Gewoon volledig mee eens, zou het niet beter kunnen omschrijven!,, dat zie je ook wel in mijn vorige recensie (LOL)

Montorsi schreef:
Zoals verwacht een beetje een -te- tienerfilmpje.

avatar van davey

davey

Sijmen de Geus schreef:

Hmmm merk wel dat ik de mening van velen niet deel...

ik had misschien wel te hoge verwachtingen...

Ik sluit me volledig bij je aan , ik heb Charlize Theron wel beter gezien dit was echt onder haar maat plus de rol vondt ik echt niet passend bij haar.

avatar van chebby

chebby