Genre: Avontuur / Drama
Speelduur: 127 minuten / 132 minuten (extended version)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Japan
Geregisseerd door: Rupert Sanders
Met onder meer: Kristen Stewart, Chris Hemsworth en Charlize Theron
Releasedatum: 7 juni 2012
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Snow White and the Huntsman
"The Fairytale is Over"
Snow White and the Huntsman hervormt het klassieke sprookje door meer achtergrondverhaal te geven aan Eric (Chris Hemsworth), de jager die door Ravenna wordt ingehuurd om Sneeuwwitje (Kristen Stewart) te vermoorden. Uiteindelijk weigert hij dit door te zetten en besluit hij haar mentor te worden.
Snow White
King Magnus
Coll
Duir
Profect
Visueel prima in orde. Qua verhaal alleen wat minder. Iets te veel drama in mijn optiek; wat je vaker zit bij dit soort films. Had wat mij betreft wat meer epische actie in gemogen.
chebby
Het was te langdradig en in de laatste minuten gebeurde er pas dingen.
Ik kijk liever naar Game of thrones
hannes64
- 1926 berichten
Door het rare einde en die vervelende kinderen die naast me zaten geef ik het een 3, toch niet teleurgesteld, was een leuke film.
Dus...The Beast......zegt er niets van????
Ik zat ook in de bios met mijn ex, maar 3 vervelende kinderen heb ik ( en later meer dus ) tot de orde moeten roepen.
Als er 1 is die even iets zegt......hou jullie even stil graag, want we zitten hier een film te kijken van 13€ , dan volgen er altijd meer.
En ook al zijn `t geen kinderen, in de bios hoor je je te gedragen.
Maar, dat is mijn mening maar.
De film zelf was wel aardig....beetje gotisch gemaakt, maar de special effects waren top, en de bombastische muziek van Howard ( dacht eerst ook nog dat `t Zimmer was ) hoorde er gewoon bij.
Toch 3* voor een ietwat tè lange film.
En Stewart deed `t niet slecht, maar `t was Theron die de show stal met haar acteertalent.
m1chel
- 1948 berichten
Het was te langdradig en in de laatste minuten gebeurde er pas dingen.
Ik kijk liever naar Game of thrones
Ok
Milsbeek
mooi verhaal en een sneeuwitje om van te dromen, visueel zeer mooi weegegeven !
Re73
kan ik me wel in vinden eigenlijk. Al blijft het natuurlijk wel een sprookje.
John Milton
Twijfel tussen een 5 en een 6, denk dat ik dan toch naar boven afrond vanwege de mooie cinematografie, locaties en het casten van Ian McShane. Charlize Theron is niet de minste actrice maar overacteerde hier behoorlijk en ook Kristen Stewart was niet goed, maar dat zal de meesten minder verbazen. James Newton Howard heeft ook wel eens mooiere filmmuziek geschreven al was deze op zich best aardig. De Special effects waren goed, maar niet in staat om het rammelende scenario te verbloemen. Uiteindelijk wist Snow White mij niet te grijpen. Zonde.
GGG
Erg mooie film! Lang geleden dat ik weer een visueel schitterende film zag. Enige min puntjes zijn het kapsel van de broer en de rol van Kirsten. Rol van Snow White jong was een betere vertolking! Maar al met al erg tevreden kijker.
tal1b
Mooie film inderdaad, en gave effecten de trol, om maar een voorbeeld te noemen, was erg tof gedaan
Enige min puntjes zijn het kapsel van de broer en de rol van Kirsten.
Het kapsel van de broer was juist dope!
mikeypsp
wat een heerlijke film! Natuurlijk is het behoorlijk gejat van "de lord of the rings" maar beter goed gejat dan slecht bedacht luidt het spreekwoord niet voor niets.
Af en toe tipt het het niveau van de naar mijn mening beste films ooit zelfs even aan. Idd de vormgeving, locaties en stijl zijn prachtig. verhaal doet misschien wat onder van lord of the rings, een klein beetje dan.
Heb zitten twijfelen tussen 4,5 en 5 sterren. Het zijn er met pijn in mijn hart 4,5 geworden. Op naar "de hobbit" van Peter Jackson in december. Als die nog beter wordt ben ik heel enthousiast! Maar tot op heden is dit wat mij betereft de beste film van het jaar!
John Milton
Ik heb blijkbaar naar een andere film zitten kijken
Elineloves
Iedereen die mij een beetje 'kent' hier op de site weet dat ik een zware antipathie voel voor madam Stewart. Ik mag haar niet. Haar uitstraling geeft me jeuk. Dat is een van de redenen waarom ik SWATH heb geskipped in de bioscoop, want op groot doek leek het me nog ondraaglijker. (Ja, ik heb de laatste Twilight in de cinema gezien dus ik weet waar ik over praat).
Waar ik wél erg naar uitkeek waren de rollen van Chris Hemsworth en Charlize Theron, en zij stellen gelukkig niet teleur. (Al moet Chris oppassen dat hij met zijn monotoon stemgeluid niet telkens op de automatische piloot schiet.) Maar wat zijn ze toch knap. Kan ook moeilijk anders als je naast Kristen staat, maar enfin.
En wat is McShane toch leuk! Ik wil ook een dwerg.
Het verhaal an sich was best te doen, al heb ik de film tijdens de eerste kijkbeurt na 40 minuten afgezet omdat ik moe was en niet de behoefte voelde om verder te kijken. Ik zat er nog niet echt in, er was te weinig gebeurd om mij betrokken te maken. En dat kapsel van broederlief telkens in beeld maakte het er ook niet beter op...
Vanochtend heb ik 'm wel direct weer aangezet om verder te kijken, en gelukkig kwam er toen wat meer vaart in, toen the Huntsman eindelijk in the picture was. (Well hello cutie.
) De overacting stoorde me persoonlijk niet echt, dat vond ik er wel bijpassen. De film duurt, naar mijn mening, wel te lang. Op veel momenten is het té langdradig waardoor het zich behoorlijk voortsleept.
De belangrijkste oorzaak voor mij is dan het gebrek aan medeleven/binding met Snowwhite. Ik was uiteraard één van die mensen die hoopte op een leuke twist, dat ze opgegeten zou worden door kraaien ofzo, maar helaas. Het werkt gewoon minder goed wanneer je het hoofdpersonage, waar de hele film om draait, niet kan uitstaan. Wanneer ze haar zinnen zonder ook maar enig gevoel en overtuigingskracht opdreunt, is het nog net een gradatie erger.
Toch viel er nog best wat te genieten hoor. De dwergen. Hemsworth. Het visuele aspect van de film, dat er mooi uitziet. Op momenten riep het inderdaad een soort 'Lord of the Rings' sfeer bij me op, en dat is natuurlijk héérlijk.
Tja. Veel minnetjes, een aantal plusjes. Ik vraag me af of de film beter zou zijn geweest met een andere Snowwhite, ik neig naar 'Ja'. Ik had liever een type a la Emily Browning in deze rol gezien, maar helaas heb ik het niet voor het zeggen. (Volgende keer moeten ze me even bellen voordat ze gaan casten, voor goed advies.)
disneystore
Wat heeft iedereen toch tegen Stewart
Je moet haar toch direct niet gaan vergelijken met Twilight, ze heeft veel betere rollen gespeeld. In Into The Wild heeft niemand haar naam ook maar genoemd.
Ik vind haar allesinds veel overtuigender dan Theron en Hemsworth (en mooier)
Haar soort van acteren is eerder een kunst.
Elineloves
De koppeling is vrij snel gemaakt hoor, ookal zijn de films zelf niet vergelijkbaar. Ook in deze film speelt ze of ze reeds overleden is, net als in Twilight. Zielloos, zonder enig gevoel dat van haar gezicht te lezen valt. Alleen een schaapachtige blik en open mond.
disneystore
Hoe zou je reageren als je 10 jaar in een klein torentje hebt geleefd
Nee maar serieus, je kan je eraan storen of je kan het als een aparte acteerstijl zien.
Ik vind 't wel leuk dat ze dat heeft, niet veel actrices/acteurs hebben dat. Ofja, mij irriteert het allesinds niet.
Raffael77
Gewoon een prima film met een bekend verhaal natuurlijk maar goed uitgewerkt naar een lekker rauw sprookje. Kristen deed het prima maar vreemd gaan kan ze ook goed. Voor de rest goed acteer werk mooie beelden. Persoonlijk vond ik deze film veel toffer dan Alice In Wonderland.
Fortune
Kristen Stewert vind ik anders behoorlijk sterk in Into the wild, Adventureland en Welcome to the Rileys.
Twilight is dan ook wel een film waar commercie hoog in de vaandel staat maar Stewert en Patterson hebben zich al bewezen in mijn ogen.
Thorongil
Tegenwoordig is het hot in Hollywood om films met feministische ondertoon uit te brengen. De tijd van damsels in distress is gedaan en het moeten allemaal Jeanne d'Arcs zijn.
Deze film ziet er goed uit qua special effects en locaties. Maar hoeveel geld ze er ook tegen aan gegooid hebben, het straalt gewoon pure middelmatigheid en onoriginaliteit uit. Getuige de casting van Kristen Stewart om er voor te zorgen dat tienermeisjes en masse de bioscoopstoeltjes bezetten. De films doet ook vaak herinneren aan recente films als Robin Hood en The Chronicles Of Narnia: Prince Caspian. Kortom dit soort film is al eerder en beter gemaakt.
Cleanshot
Er zaten een paar mooie shots bij maar de verhaallijn vond ik vooral vanaf het midden nogal saai worden. Ik vond de dialogen niet supersterk en het overall verhaal is natuurlijk niets nieuws en dat heeft me verder ook helemaal niet verrast.
SE was prima en sommige vechtscenes waren wel ok.
tattoobob
Leuke film,visueel geweldig ik denk de mooiste van dit moment
Ja zeker een aanrader,alleen voor stewart hadden ze van mij wel een andere in de plaats mogen zetten!!!
Een die WEL op een princes lijkt,als ik naar stewart kijk denk ik niet bepaald aan sneeuwwitje!!!!
Verder een superfilm
Obbie
Welke blinde spiegel vindt Kirsten Stewart mooier dan Charlize Theron???
nakada
Kwestie van smaak, denk ik dan. Of denk je dat jouw visie op schoonheid de wereldstandaard is ?
infamous
Had veel van de film verwacht maar helaas viel hij me nogal tegen. Zeker het 1ste uur is het een lange zit en gebeurt er weinig spectaculairs.
Ook slaagde de film er niet in om mij er in mee te sleuren.
wel vind ik Chris Hemsworth een topper in wording en Charlize theron was ook prima als takkewijf.
Kristin steward vind ik vaak emotie loos in haar films en haar dwaze blik geeft me ook geen warm gevoel. Ook kan ik haar niet los zien van de Twilight-saga.
John Milton
Geweldig trouwens, iedereen spelt haar naam op zijn eigen manier
alleen op deze pagina staan al wel 4 à 5 verschillende, praktisch geen identieke manieren van spellen bij. Vind ik mooi!
(overigens: wel begrijpelijk, want het is nogal een rottige naam en zelfs in de serieuze media staat het om de haverklap verkeerd

The Huntsman: Winter's War
2016

'Snow White and the Huntsman' is nog maar heel kort te streamen: 'Welke mafkees bedenkt dat deze film ruim 2 uur moet duren?'

Så som i Himmelen

The Kid
Drama, 2010

Joulutarina
Familie / Drama, 2007
koninginmagieimprisonmentsprookjeimmortalitywoudeternal youthbedrogsnow whiteevil queen evil stepmotherbased on fairy talesorceress live action remake