• 9.378.603 stemmen

Snow White and the Huntsman (2012)

Avontuur / Drama | 127 minuten / 132 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Drama

Speelduur: 127 minuten / 132 minuten (extended version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Japan

Geregisseerd door: Rupert Sanders

Met onder meer: Kristen Stewart, Chris Hemsworth en Charlize Theron

Releasedatum: 7 juni 2012

Plot Snow White and the Huntsman

"The Fairytale is Over"

Snow White and the Huntsman hervormt het klassieke sprookje door meer achtergrondverhaal te geven aan Eric (Chris Hemsworth), de jager die door Ravenna wordt ingehuurd om Sneeuwwitje (Kristen Stewart) te vermoorden. Uiteindelijk weigert hij dit door te zetten en besluit hij haar mentor te worden.

avatar van fun in acapulco

fun in acapulco

Mooie special effects, alleen hielden die wel het verhaal op. Het bos had men mooi "afgekeken" van het bos uit de oude tekenfilm. Ik houd wel van zulke referenties in een film.

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Deze film heeft mij oprecht verrast. Een stoere variatie op het bekende sprookje. Ik vond Kristen Stewart juist goed op haar plaats, geen klassieke schoonheid, maar wel lekker stoer, wat past bij deze film.

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Knappe verfilming van het welbekende sprookje!leuk om gezien te hebben!

avatar van nadrin

nadrin

Het acteren was maar zelden overtuigend. De special effecten daarentegen waren adembenemend. Het verhaal is helemaal aangepast en dat is geslaagd te noemen.

avatar van stefan dias

stefan dias

Mja, ik kon me wel vinden in de puurheid van Stewart. Zonder echt spontaan adembenemend mooi te zijn wist ze op de duur toch steeds meer te intrigeren. In deze film is me ook eindelijk duidelijk geworden wat die parfumbonzen in Charlize Theron zien.

Waar ik het veel moeilijker mee had was die 'huntsman': een donkerharig afkooksel van Brad Pitt en daar ben ik ook al geen superfan van. Ook 'William' kreeg maar weinig materiaal om zijn aanwezigheid in de film te verantwoorden. Zeer matig.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik kan me wel redelijk in het bovenstaande vinden.

Stiekem had ik er meer van gehoopt. *3.0

avatar van misterdhdh

misterdhdh

Zeer vermakelijke en goede film vond ik. Leuke versie van het mooie klassieke sprookje. Film kon bij van in het begin boeien. Al vond ik zoals vele sneeuwwitje ook niet echt supermooi in deze film. Goed acteerwerk en leuk dat veel elementen van het klassieke sprookje terug te vinden zijn: spiegel, appel, kus, dwergen en natuurlijk ook de prachtige scene in het bos dat perfect de bomen kopieerde van de oorspronkelijke film. Genieten deed ik nog het meest met de inval van het kasteel. Hou altijd in films van de strijd tussen goed en kwaad. Vechten met bogen, kanonnen waardoor direct al een deel afvalt nog voor de strijd begint. , zalig. Mij verveeld het nooit.. Prachtige beelden, prachtige special effects, goede muziek en goed acteerwerk. Ik kan maar weinig slecht over deze film zeggen, misschien omdat ik er geen te hoge verwachtingen van had,dat ik dit toch een zeer goede film vindt. Kijk uit naar het vervolg, benieuwd, al is dat wel nog even wachten.

4/5
****

avatar van mystica

mystica

Wel mooi gemaakt modern sprookje. Aardige cast van met name de dwergen. Sneeuwwitje zie ik niet zo terug in Kirsten Stewart die altijd kijkt alsof ze zojuist haar hondje dood heeft zien gaan. Mooie entourage, aardige effecten maar verder niet echt een hoogtepunt. Slap en voorspelbaar einde.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

moderne sprookjes verfilming.het word de laatst jaren vaker geprobeerd.

met niet altijd het gewenste resultaat.

Ik vond deze zeer geslaagd.duister.iets wat gotic achtige sfeer.

avatar van firepotatoe

firepotatoe

mystica schreef:

Slap einde? Ja dat kan je met een sprookje als sneeuwwitje verwachten. Iedereen weet wel ongeveer hoe sneeuwwitje behoord te eindigen. De regie mag wel een beetje van de gebruikelijke verhaallijn afwijken ( wat ze toch behoorlijk gedaan hebben ). Maar als ze te veel van de rode draad zoals geen happy einde dan kunnen ze het ook geen sneeuwwitje meer noemen.

Enige wat ik echt minder vond was de persoon die sneeuwwitje speelde. Ze speelde haar rol goed en qua uiterlijk is ze best een mooie vrouw. Maar qua uiterlijk zijn er ontzettend veel mooiere vrouwen met zwart haar te vinden. Alleen mijn huidige vriendin en al mijn exen zijn al knapper.

avatar van Antonev

Antonev

Niet verkeerd! Het zag er prachtig mooi uit en ze behouden (mijns inziens) de belangrijkste elementen van het originele sprookje. Vond alleen wel dat Stewart weer speelt als een dooie zeg, man man man. Ondanks het feit dat ze 'puur' en 'rein' is, had er best wat meer pit in mogen zitten. Jammer.

avatar van reporterxyz

reporterxyz

Geen meesterwerk maar m.i. prima film.

Zeker de dwergen krijgen een andere dimensie. ��

En met Charlize Theron is ook niks mis. Over de inbreng van Stewart kan je discussiëren.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Nou voor een sprookjes verfilming vind ik het een heel geslaagde film. Duurt ook lekker lang en redelijk goed geacteerd ook nog. Maar dat Charlize Theron goed kon acteren is niks nieuws.

avatar van Devedeetje

Devedeetje

Naar mijn mening; de beste Sneeuwwitje film ! 5*****

(hier bedoel ik niet; verfilming / filmadaptatie...)

"Snow White and the Huntsman" speelt zich af in geloofwaardig middeleeuwse setting,

en is naast het welbekende sprookje ook nog eens een prima ridderfilm.

Het is een betrekkelijk harde film.., niet voor niets classificatie 12 !

Ik was heel benieuwd naar de representatie van De Spiegel..,

En hoewel origineel bedacht en met knappe 'special effects' uitgevoerd,

vond ik 'm niet echt sensationeel.., miniem minpuntje.

avatar van Daenelia

Daenelia

Ik had deze film leuk willen vinden. Echt, ik wilde het. Sterk meisje dat tegen haar gemene stiefmoeder opkomt, op een wat stoerdere manier dan Disney's prinsesje. Maar ... nee. dat geschreeuw van Theron, dat ge-lip-bibber van Bella, dat norse van Thor. Het kwam helemaal niet bij mij aan.

Ik vond er niets aan, helaas. En het was zo mooi geweest: een feministisch sprookje, waarin Sneeuwwitje zichzelf redde! Gemiste kans, denk ik. En in de sequel: geen Sneeuwwitje.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Oei, dit was wel van een zeer zwak niveau. Zwak geacteerd (charlize theron overdaad), zwak verhaal vol clichés en absoluut niet in een donkere sfeer.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Alleen mijn huidige vriendin en al mijn exen zijn al knapper

You're the man!

avatar van hijman1946

hijman1946

Riefenstal

,???? al mijn exen?? dit zegt meer over jou dan je exen,vrouwen zijn geen wegwerpartikel..dit is een filmsite!!..hou je bij je leest.Trouwens prima film,een vier voor de film en een nul voor riefenstal

avatar van The Traveller

The Traveller

Vandaag voor 2e keer gezien. Film blijft boeien. Als je van dit genre houdt, is dit zeker geen tegenvaller. Charlize speelt haar rol zo goed dat je haar ook daadwerkelijk haat. En altijd zijn daar weer die dwergen die een handje helpen, deze keer ook met prachtige uitspraken als deze:

"You have eyes Huntsman, but you can not see!"

avatar van des1

des1

Niet onaardig, zeker omdat het lekker medieval aanvoelt met veel mist, regen, kilte en blauwigheid. Dit, ff in contrast met Erroll Flynn die we als Robin Hood 's-zomers door de Hollywood Hills zagen zwieren. Goed ook omdat Theron lekker overweg kon met valse heks spelen. Met alle technische mogelijkheden zou je bijna verlangen dat Boorman's Excalibur opnieuw verfilmd zou worden. Deed deze me een beetje aan denken. Zwak is het hele middenstuk en het gevoel dat je krijgt dat meerdere schrijvers aan segmenten hebben geschreven waarbij de gedachte was: ach, waarom niet een sprookjesbos à la Pan's Labyrinth, beetje socializen met de outcasts à la Robin Hood (de Costner versie) e.d. M.a.w. had wat clichématigs. Leuk was wel de star cast van al die midgets. Herkende je ze? Bij Kristin Stewart vraag je je af of ze er nu echt veel zin in had. Haar performance had iets afstandelijks en verplichts - regisseur: nu moet je zo kijken in de camera... that sort of thing.

avatar van ILDIB

ILDIB

het wk moeilijk kijken wordt weer eens gewonnen door stewart. Wanneer kijkt zei eens normaal. zou wel gaaf zijn om haar een keer in een hp film te zien. kijken hoe ze dan kijkt.

Verders en hoop gedoe om niets. duurt lang maar vermaakt toch wel enigszins. veel gejat uit lotr.

avatar van LauraArsenal

LauraArsenal

Best vermakelijke film om eens op een zateravond te kijken. Vond de acteerprestatie van stewart ondermaats, is erg lastig om naar te kijken. Over het algemeen ben ik tevreden, maar ik vond de film niet speciaal.

avatar van DVD-T

DVD-T

Audio/visueel is dit toch erg goed hoor, vooral de scenes in het bos en in het kasteel zien er fantastisch uit hoor. De designs, de creaturen, de spiegel, de dwergen. Alles wat te maken heeft met hoe de film er uit zien en ook klinkt is heel fijn. Het heeft ook best een herkijkwaarde maar is verre van goed.

Theron doet het best goed. Het script zit heel erg tegen maar ze weet er nog wat van te maken. Stewart en Hemsworth hebben totaal geen chemie en komen daardoor ook totaal niet geloofwaardig over. En Stewart doet niets anders dan een beetje haar Bella rol herhalen. Ze kan beter dan dit. Behalve dat is Snow White and the Huntsman gewoon erg saai in de vertelling. Het duurt erg lang voor er wat gebeurd en er zijn een hoop oninteressante dialogen en karakters waar we ons doorheen moeten worstelen. Ik had ook constant het gevoel dat er totaal geen vooruitgang in zat. Ergens zit er wel een goede film in maar komt dat er totaal niet uit. Heel erg jammer want dit had zeker potentie. Nu maar hopen dat ze dezelfde fouten niet weer gaan maken in het vervolg waar ik best naar uitkijk.

avatar van Thorongil

Thorongil

Met de prequel die eraan komt, ga ik deze binnenkort nog eens herzien.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

ok wist niet eens dat het een prequel was...vrijdag naar de nieuwste toe dus blij dat ik dit deel dan toch even kan bekijken.

avatar van moviewoman26

moviewoman26

Vermakelijke film. Vind Hemsworth goed spelen, Kristen wat minder in haar rol, maarja die heeft haar looks,wat een knappe verschijning en dat maakt voor mij een hoop goed Film is gewoon goed om keer te kijken. 3 sterren van mij

avatar van hijman1946

hijman1946

Ga geen uitleg geven,,uitstekende film .goed verfilmd.. weer n fijne filmavond gehad

avatar van Tapa

Tapa

Gisteren nog eens bekeken. Fijne verfilming van het alom bekende verhaal. Charlize Theron was een lust voor het oog. Ben benieuwd naar de prequel "the Huntsman"

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Leuke film! Mooi vormgegeven met een hoop bekende namen. Zeker onder de dwergen.

Geweldige rol van Theron. Ben zelf niet zo gek van Stewart...ook als ze de troepen gaat aanspreken komt het totaal niet over. Verder een hele leuke film. En dan vanavond naar de prequel.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Charlize Theron floreert als de duivelse Ravenna. Knap gespeeld, want ondanks al het kwaadaardige weet ze ook een (uit het verleden) menselijke kant te laten zien. Ook Sam Spruell weet op een sterke manier zijn macabere kant te laten zien. Kristen Stewart vond ik persoonlijk niet in de rol van Snow White passen, maar goed daar denkt iedereen weer anders over. Chris Hemsworth is wel lekker stoer als de jager.
De special fx zijn ook wel OK. Vooral het stuk in het feeënbos was mooi vorm gegeven.
Ik had wel liever een nog wat belangrijkere rol voor de dwergen willen zien en ook de arme William (gespeeld door Sam Claflin) komt er bij het afgeraffelde einde er wel wat bekaaid van af.
Al met al geinig popcornvermaak, maar geen topfilm.